“Suriname zal nooit meer worden wat het was”

49

PARAMARIBO, 25 feb – “Suriname zal nooit meer worden wat het was.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de herdenking van de coup van 1980. De Dag van Bevrijding en Vernieuwing heet niet voor niets zo. Suriname was een verdeeld land in 1980.

En een land zonder toekomst. “Suriname is toen gered van een dreigende, vernietigende explosie van een rassenstrijd, aangevoerd door oude politieke partijen met een oude ideologie”, zei Bouterse. De militairen zouden daar een radicaal eind aan hebben gebracht. Er is ruim dertig jaar later toch nog wrk aan de winkel. “Suriname staat voor grote problemen, we hebben veel te doen.” In deze dertig jaar zouden nogal wat aanslagen zijn geraamd.

Ook onder de vorige regering was dat het geval. “De mannen die me zochten, er waren politieagenten en militairen bij, wisten niet eens wat er aan de hand was. Ik dank al die mensen die als levend schild op mijn erf kwamen. We mogen God danken dat we aanslagen en vergiftigingen hebben overleefd”, zei Bouterse. Wie achter de aanslagen zat, blijft voor alsnog onbekend. Bouterse ontstak een herdenkingsvlam op het Plein van de Revolutie, waar in 1980 het politiehoofdkwartier werd kapot geschoten.

49 REACTIES

 1. “En een land zonder toekomst. “Suriname is toen gered van een dreigende, vernietigende explosie van een rassenstrijd, aangevoerd door oude politieke partijen met een oude ideologie”, zei Bouterse.”

  De strijd is nog niet gestreden, deze oude etnische politieke partijen moeten totaal uit het Surinaamse politiek verdwijnen dan pas zal Suriname echt gered zijn en kunnen we met vereende krachten, hindustaan, creool, Indiaan en Chinees het land naar grote hoogten brengen. De verdeeldheid die deze partijen in stand proberen te houden en zelfs aan te wakkeren is funest voor de Surinaamse eenheid.

  Alle waarachtige Surinamers, waar ook ter wereld nog gefeliciteerd met de Dag van Bevrijding en Vernieuwing.

  God zegene Suriname en zijn leiders.

  Suriname Voorwaarts.


  Maak melding

 2. Criminele delen lintjes aan bevriende criminele.
  Het wordt een nationale feestdag der criminelen van een criminele staat,beter zal het nooit worden, alleen maar slechter.De (mensen) ezels die op hem hebben gestemd zijn niet een beetje dom maar een hele boel dom.Bouterse zet suriname wederom te kijk in de wereld suriname wordt uit gelachen achterlijk zooitje.


  Maak melding

 3. De coup op zich was natuurlijk geen verkeerde handeling. Dit was ook breed gedragen. Ik vind het onhandig dat hij nu de nog levende leden van de groep van zestien een onderscheiding geeft. Ook al is er (nog) niemand veroordeeld, je stoot mensen onnodig voor de kop.

  Niet heel vreemd natuurlijk dat dit een belangrijke dag is, aangezien het zeer belangrijk is voor de Surinaamse geschiedenis. Hoop wel dat de Nederlandse rol ooit nog helemaal boven tafel komt. Dan zeuren de mensen hier misschien wat minder. Want in Nederland lijkt iedereen vergeten dat wij in Suriname ook één en ander mis gedaan hebben. Bouta is democratisch gekozen en ik begrijp vanuit NL dat het jullie tot nu toe veel feestdagen oplevert;).


  Maak melding

 4. er was inderdaad sprake van rassenpolitiek. de enige manier om daar een stokje voor te steken was dmv een staatsgreep, misschien was een nieuwe politieke partij ook een optie. dat er mensen daarin bedreigd en vermoord zijn is niet goed te praten. ik heb medelij met ddb over de aanslagen e.d.zijn leven is immers een heleboel waard van die 15 mensen die hij heeft vermoord niet. de rest van de wereld probeerd van zijn dictator af te komen, het surinaams volk kiest ervoor.


  Maak melding

 5. Wikifreak de malloot op 2.

  Wedden dat die mensen in Suriname die op NDP hebben gestemd wel 100x slimmer zijn dan jouw. Je vind het alleen erg, maar daar zal je mee moeten leven mi boi.


  Maak melding

 6. Na mi dei, na mi dei, na mi dei tidei. Als de ode posthumm komt, wil ik er nog even op wachten. Vandaag, 31-jaren geleden had zich in Suriname 1 van de tig aantal staatsgrepen op het vaste land van Zuid-Amerika voltrokken.

  Het was dus niet echt een Surinaams ding, maar het kontinent dat zich verzette tegen onderdrukking. Osuma no sabi no sabi!!!

  Die coup was net zo wederrechterlijk als het door de kelen van de Surinamers persen van een onafhankelijkheid door een stelletje amateurs!!!


  Maak melding

 7. Het volk heeft hem gekozen, helaas willen sommige bekwame partijen niet samen met hem in zee gaan. Dus moest hij regeren met minder kader, met alle gevolgen van dien.

  Het ziet er niet zo best uit voor de toekomst, ik hoop dat ik het mis heb.


  Maak melding

 8. Wat een walgelijke vertoning weer zeg…

  Dit soort Surinamers moeten zelfs ook nog leren om zich te schamen, want zelfs dat kunnen ze niet, stelletje stumpers!

  Laten we hopen dat al die kakkerlakken en hun meelopers binnenkort vertrapt worden door het echte volk van Suriname!

  Dus die ontvangen gele ster mogen ze heel diep in hun “bruine ster” steken, want die is nu ook al niks meer waard geworden!

  Alles wat deze lieden aanraken is verdoemd!


  Maak melding

 9. Met de Suriname van Bouterse, en zijn companen gaat het komende vijftig NIKS/NOTHING worden !!!!!! Alleen máár kaka oso……..!!!!!!! Echte Revo.. komt uit het volk!!! Maar dan één volk die moed ,durf en daadkracht heeft !!!! En vaderlands liefde !

  Sorry; dáár in de tropen hebben de mensen boven genoemde kwaliteiten niet!!!

  Groet,ram, ram


  Maak melding

 10. “Suriname is toen gered van een dreigende, vernietigende explosie van een rassenstrijd, aangevoerd door oude politieke partijen met een oude ideologie”
  Ik geloof hier helemaal niets van. Ik heb juist meer rassenhaat gezien, omdat de ene bevolkingroep het beter had dan de andere in het Post Revo tijdperk. Het is al een trap na om deze dag als een nationale feestdag te geven, nu moet het ook nog verankerd worden in de grondwet, dus gaat men er straks over stemmen. Hebben Su. politici elk gevoel van beschaving en medemenselijkheid verloren? Hoe ga je met een rein geweten voor stemmen?
  Dit is zeer tekenend voor Suriname en de surinamers anno nu.


  Maak melding

 11. It makes me want 2 trow up!!!

  Wat een vieze bedoening.
  Liters bloed vergoten en nu huilie huilie komen doen, want die arme sloebers hebben het op jou voorzien.

  De echte helden van Suriname, gestorven voor hun land, moeten vandaag herdacht worden en niemand anders.
  Deze echte helden van Suriname, keren zich om in hun graf.

  Vies, smerig, principeloos, harteloos, schaamteloos…..

  Bah!!!


  Maak melding

 12. Wikileaks,

  Jij hoopt natuurlijk dat het slechter wordt he,maar ik heb nieuws voor je het gaat juist steeds beter.
  jij bent een van die mensen waarvan de revolutie korte metten moest maken.De soort mensen die ondanks alles aan de macht moeten blijven en als dat niet lukt hun medemens het slechtse toewensen
  Ik weet je bent tegen de revolutie maar door dit soort gedrag zal er wel altijd revolutie zijn


  Maak melding

 13. suriname zal nooit meer worden,wat het was.
  dus suriname was beter dan nu.
  eerst de boel naar de klote helpen,en dan
  zeggen dat het niets meer wordt


  Maak melding

 14. De Almachtige en Eeuwige God zal ter Zijner tijd het oordeel vellen en daar heeft geen enkel menselijk wezen invloed op, want alleen aan Hem komt de Wrake toe,
  Aan Zijn oordeel kan en zal niemand kunnen ontsnappen en Hij is de Enige rechtvaardige.
  Dus allen die denken op deze aarde maar van alles te kunnen doen zal ooit verantwoording moeten afleggen aan Hem die alle macht heeft.
  Zijn Molen maalt langzaam, maar Zeker.


  Maak melding

 15. Job,
  ik ben benieuwd hoe je het gaat goed praten als ik jouw uit je huis schop.Geen enkele wetsovertreding is goed te praten.Ook de schending van de mensenrechten moeten gestraft worden.

  Cobie.


  Maak melding

 16. Wanneer de discussie over massamoordenaar bouterse gaat, dan gebeurd dat langs de zelfde patroon van leugens bedrog en kort door de bocht. De aanhangers van bouterse en hij zelf verliezen door hun emotionele domheid iedere realiteit uit het oog, en dat is voor suriname zeer gevarlijk.
  Door hun politieke indoctrinatie verdraaien deze ezels moed willig alle feiten.


  Maak melding

 17. aan alle ondankbare honden die suriname nog als een colonie van holland zien geef ik dit mee , wordt wakker en kijk in de spiegel dan zal je zien dat het leven aan je voorbij gaat , we zitten niet te wachten op jullie met het idéé dat SURINAME niet vooruit zal gaan .
  jullie zijn al afgeschreven het wachten is op seisburg die de laaste hand zal leggen .


  Maak melding

 18. Gaat lekker met Suriname. Degene die op NDP hebben gestemd, oe breti?? Hoop van wel want als je wat ander had verwacht leef je in een andere wereld of ben je erg optimistisch, wat mag natuurlijk maar wees niet naief.
  Sorry hoor, medelijden heb ik met degene die niet op deze man hebben gestemd. De rest die dat wel hebben gedaan..Hebben jullie al spijt??
  Surinamers in suriname zeggen dat nederlandse surinamers geen kritiek mogen leveren over wat zich afspeeld in suriname. Waarom niet? De meeste surinamers in nederland hebben alle ellende in suriname ook meegemaakt, daarom zijn ze vertrokken en die ellende keert terug..waarom moet je ergens blijven als je je kinderen of jezelf een beter leven gunt, waarom moet ik 20 jaar wachten eer ik wat heb opgebouwd? A libi sjatoe toemsi gi deng keskes sang disi…


  Maak melding

 19. Sekte leider Bouterse en zijn volgers zijn de enige die in deze koeterwaals geloven.
  Kadaffi is een mooi voorbeeld,hij dacht dat hij het volk voor altijd dom kon houden maar het houdt een keer op dat zal bouterse ook gebeuren hij denkt dat het surinaams volk kan voorliegen en bedriegen bosje weet er alles van.


  Maak melding

 20. Het oude verhaal van aanslagen op DDB wordt ook nu al weer van stal gehaald. Bekend verschijnsel bij coke verslaafde is dat ze volslagen para zijn en waar da in het geval van DDB toe zal leiden weten we, de avondklok, etc. De zware tijd komt wel heel erg spoedig terug.


  Maak melding

 21. WEET JE , IK WIL GEEN RECHTER SPELEN, MAAR IK VRAAG MIJ AF HEEFT DEZE MAN NIET GELEERD UIT ZIJN VERLEDEN?

  IS HIJ WERKELIJK BEGEERD.
  gaat hij de zelfde weg op als Chavez van venezuela.

  De mensen die voor hem hebben gestemd, waar zijn ze nu.

  Oh oh wat erg voor dot volk.


  Maak melding

 22. @ M.Doorn.
  Laten wij ophouden om over de slimheid te praten van de aanhangers van de MC a.u.b.
  Ik hoop dat jij de wanhoopskreten mee krijgt van een dictator die zijn volk is ontgroeid, hij dreigt libie plat te branden alsof het zijn bezit is.Deze volksmenners en dictators krijgen op den duur hun welverdiende straf,Ceaucescue is een mooi voorbeeld.M Doorn als jij echt slim en verstandig was dan moet je naar de geschiedenis van alle dictators kijken ze hebben allemaal de zelfde overeenkomsten. zelf verrijking ze kijken neer op het volk, ze zijn macht dronken.
  Bouterse heeft in het verleden laten zien dat hij KA heeft met jullie hij bewandeld weer zijn eigen weg hij doet dingen die niet belooft heeft aan die domme massa.dan durf jij M. Doorn te praten over de slimheid van de kiezers van de MC.Surinamers die trappen in die leugens en bedrog van Bouterse zijn achterlijk en emotioneel dom.Ik vraag mij af of domheid genetisch bepaald is aangeleerd of besmettelijk is.China heeft zich ingekocht met afgedankte spullen.


  Maak melding

 23. @ ai boy,
  Jij durf hier te beweren dat het beter gaat in Suriname.Mijn vraag aan jou is, vertel de lezers en de surinamers in suriname waar het beter gaat. jou reactie laat zien dat de aanhangers van sekte leider Bouterse in hun eigen wereld leven.7 maanden Bouterse heeft ervoor gezorgd dat alle prijzen in Suriname de hoogte in zijn gegaan toch durf jij te hier beweren dat het goed gaat in Suriname dat vindt misdadig van jou .vertel de waarheid want de waarheid is altijd sneller dan de leugen dat kunnen wij goed zien in LIBIE.


  Maak melding

 24. “Suriname zal nooit meer worden wat het was.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de herdenking van de coup van 1980. Maar dat geldt vooral ook voor de V.H.P. en de N.P.S. elite. Vooral voor al die kampioen skin-bleachers van V.H.P.- elite als mevrouw Sharmila Ramcharan, Santokhi en Randjietsing en mevrouw Mungra. Want door deze uitspraak van Bouterse komen al deze skin-bleachers nu haast overhoop te zitten met hun verbleekte huidskleur. Over frustratie gesproken. Want deze Surinamers uit de V.H.P. hoek zitten nu MET hun verloochening ten eerste ook nog jaren in de oppositie. Hun ‘valse brahmaanschap’ is uiteindelijk publieksgeheim geworden in de Republiek Suriname. Kunnen ook niet zonder paraplu de zon meer in en hebben nu zelfs met meer kans op huidkanker. Hebben ze zelf over zich heengeroepen ook. Dus hoe verder in het leven. Naar een koud land vertrekken? Who knows.

  http://www.youtube.com/watch?v=kQgSB2E9S_o


  Maak melding

 25. Tamara, Ik heb 100maal meer aan deze skin-bleachers, zoals jij ze noemt weet je zij zijn van ons, DDB heeft t over rassenproblemen in 1980, er was misschien wel enig strijd tussen hindoes en zwarten, maar vergeet niet dat de hindoes ook t land hebben mee helpen opbouwen, door toedoen van meneer Herrenberg wordt Su straks een kolonie van China, nu al hebben de chinezen de handel in handen. ik ben geen hindoe maar zij zijn wel mijn broeders, samen zullen we straks moeten vechten voor behoudt van ons land, we zijn onhafhankelijk van Nederland maar afhankelijk van china, wat is het verschil?


  Maak melding

 26. Jammer dat er nog steeds mensen zijn die negatieve energie spugen naar Suriname toe . Stop met dat. Stuur positieve energie naar Suriname. Er is inderdaad vernieuwing, steun die positieve gedachten. Laat zien dat wij allemaal goed leven in Suriname willen. De president is voor 4 a 5 jaar gekozen door de meerderheid van de bevolking. Wel dan,laat hem besturen en het resultaat zien we na einde van zijn regeer periode. Is dat zo moeilijk om te begrijpen ? Dus Surinamers en vrienden van het Land waar je ook bent stuur positieve gedachten naar alle mensen in het land, en zowaar ik zeg U Suriname zal in voorspoed leven.


  Maak melding

 27. Natte droom!

  Mocht Suriname ooit weer worden wat het was,
  dan verlang ik weer naar mijn eerste, natte droom. Hoe lang ik ook leef, mijn jeugd komt nimmer terug, ook al doe ik mijn uiterste best.
  Mensen die zulke uitspraken doen als “komt nooit meer terug” leven naast de werkelijkheid. Niets komt ooit terug! Desi’s jeugd en militaire periode ook niet. Wat wel steeds weer terug komt is dat Desi de schuld van alles aan anderen geeft om zijn eigen “waarheid” te verdonkeremanen.
  Net zoals dictator Kadafi de schuld geeft aan Obama, net zo geeft dictator Desi de schuld van alles aan zijn voorgangers.

  Wie me durft te zeggen dat de rassenstrijd in Suriname vandaag de dag is verdwenen, kan hele sterke Anansie-tories vertellen.
  De realitiet van vandaag is dat Paramaribo krioelt van Saramaccaners die iedereen vijandig aankijken en dus daarom ook op vijandige terugblikken kunnen rekenen. Het etnisch beleid van de huidige regering die alle Hindustaanse topambtenaren naar huis stuurt vormt een vat waar nog net niet voldoende kruit in zit.

  Desi droomt zichzelf in alle medelijden die er bestaan terwijl hij familie en vrienden bevoorrecht door hun geld en funkties toe te stoppen. Zo erg en openlijk als nu, is het in Suriname nooit geweest. Laten we dus hopen dat, ondanks beter weten, Suriname weer wordt wat het was.

  Heel goed voorbeeld was 25 november. Een heel groot Creools feest op het Gouvernementsplein. Heel programma Creools, 98% van de verkopers van hapjes en drankjes die dag Creools, alle artiesten Creools, presentatoren Creools en 80% van de aanwezigen ook.

  Op 30 december had je bij het VAT een feest voor beter gesitueerden en ergens anders in de stad van creolen die niet met elkaar willen dansen, nee, met jouw ook niet!

  De etnische strijd is niet weg, maar wordt anders georganiseerd.
  Daarom zal na de coupe en de moorden, Suriname nooit meer Suriname zijn. Want dat was nieuw voor een vrij uniek levend volk.


  Maak melding

 28. Dit is geen leugen….enkele militairen en politie agenten gaven ter plekke te kennen dat de opdrachtgever niet goed in zijn boven kamer blijkt te zijn……een echte zogenaamde Rambocus domoor idioot tak tak liki law.
  Die idioot wilde arresteren dat was opdracht.

  Om achteraf macht naar zich toetetrekken.
  Dus u moet nu gaan begrijpen NPS bestaat uit een bende lummels van domoren.


  Maak melding

 29. Het stemvee van de achterlijke NDP wormvormig aanhangsel zoals de jonge NDP-ers, Pinto, Aboi etc. zijn slechts “EEN BEETJE ZWANGER”. Niet wetende/beseffende dat een beetje zwanger zijn niet kan. Je bent wel zwanger of je bent niet zwanger. Net als je bent wel een moordenaar. Een beetje moordenaar zijn lijkt mij virtual reality.

  Suriname is een land met heel weinig mensen. Het is meer een land zonder volk, maar een verzameling sekten met elk een stamhoofd.

  Too many Chiefs too little Indians, in dit geval namaak, nep Indians. Indianen met kroedhaar? Waar gezien?


  Maak melding

 30. Beste Tamara,

  Ik heb uw posting goed gelezen, en de moeite genomen om de beelden op youtube te bekijken.

  Na dit gedaan te hebben, vraag ik mij af; waar leeft u ? Met welke soort mensen gaat u om ? Waar houdt u zich verder mee bezig, in dit mooie en korte leven?????? Volgens mij bent u héél erg blaka ! Blaka té in you ’tong tong’,én you djaroesoe gevaarlijk ! Moeten wij aan u aandacht en tijd besteden ! Mevrouw Tamara, ik geef u gratis advies; zoekt u alstublieft héél snel een goeie spychiater !

  Vriendelijke groet,ram,ram (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 31. olrac op 27 je oproep is aan dovemans oren gericht,het gaat de gifspuiters hier niet om de ontwikkeling van Suriname. De meeste zitten waarschijnlijk met een uitkering hier in Nederland en vanuit hun 10 hoog flatgebouw het allerergste te wensen voor Suriname.

  Laat maar waaien, ze komen zichzelf nog weleens tegen.


  Maak melding

 32. @Tamara

  Vindt je het zelf niet een beetje erg onkies om een verhaal over skin bleachers waardoor mensen huidkanker krijgen te misbruiken om een lage, lafhartige bashing posting te plaatsen?

  Geeft duidelijk aan wat je niveau is. 😡


  Maak melding

 33. De geschiedenis zal het uiteindelijk allemaal leren. Maar het is ook zo dat de (huidige) machthebbers de geschiedenis (nu) schrijven. Elk volk krijgt de leiding / regering dat het verdient. Wie heeft het bij het rechte eind en wie niet?

  De ontwikkelingen in het Midden Oosten bewijzen eens te meer dat uiteindelijk het, nadat het eindelijk echt ontwaakt, zorgt voor gerechtigheid en echte vrijheid. Laten we hopen dat het in Suriname niet decennia duurt voor het zover is. Bosje is al eens naar huis gestuurd. Dus het Surinaamse volk kan het.

  p.s. Ik moet helaas constateren en me ervoor schamen dat sommige individuen niet in staat zijn tot een beschaafde, inhoudelijke en constructieve discussie op dit forum. Het Surinaamse volk onwaardig. Onthoud u a.u.b. van scheldkanonnades e.d. Discussie en debat onderbouwd door inhoudelijke argumenten dient ervoor ons nader tot elkaar te brengen. Of in ieder geval respect te hebben voor elkaars standpunten. Dus heren / dames kom op!!! Laat zien dat we een beschaafde volk en natie zijn.


  Maak melding

 34. Tamara is niet de enige, de hele ndp kliek zijn geestelijk niet normaal ze zijn gestoord ze schuwen niets om hun verwerpelijke religie te verspreiden.Radio kankantrie en krindinkie.nl zijn voorbeelden, deze ezels van de ndp leven duidelijk in andere wereld.Bouterse heeft in de jaren 80 jonge militairen een drugsoorlog in gestuurd hij rep met geen woord over de slachtoffers die hij heeft gemaakt met zijn verwerpelijke revolutie.Die zelfde jongeren van nu hebben zich nu weer voor de gek laten houden ze hebben gekozen voor een moordenaar die hu gouden bergen heeft beloofd, die moordenaar heeft schijt aan hun hij benoemd lekker zijn oude moordenaars vrienden van vroeger en de jongeren hebben weer het na kijken zo slim zijn ze daar in suriname toch.@ olrac, Tamara,M.Doorn Wij die de geschiedenis van Bouterse goed kennen kunnen nooit positief zijn over deze man dan hou je je zelf duidelijk voor de gek. sterker nog deze Didibrie Bouterse valt in herhaling, jullie zijn zo gehersenspoeld brainwashed dat jullie het niet door hebben.


  Maak melding

 35. Tamara en EBU zijn een “eeneige tweeling”!

  btw je baas is een wajangpop van de hindoestanen in het westen, dus effe dimmen.

  Dag tamaraatje doe maar de groetjes aan ebu.


  Maak melding

 36. Wat een arrogantie van deze volksmoordenaar. Suriname is een gespleten land geworden. Zie maar A-comb. PL enz. Suri zat niet te wachten op een REVO. Bouta kan geplaatst worden in de rij Bokassa, Amin, Khadffi. Geen respect voor eigen volk.8 december 1982 is zeker een bevrijding? DDB bevestigt hiermee trots te zijn op de moorden en su blij moest zijn dat hij ingreep. DDB pinochet is ook op zijn oude dag vervolgd. Ik kijk met smart hiernaar uit.


  Maak melding

 37. Ai Esmerald,

  I´m not dead yet! I am back!

  Ook als ik dood ben gaat het leven in SU verder. Mensen die me dood wensen kunnen liever wensen dat het Suriname beter vergaat.Ik hoop van ganser harte dat de huidige leiding in Suriname het niet lang vol houdt. Slechte inzichten, geld verspillen, onhaalbare beloftes, maatjes belonen, zelfverrijking, feestvierders, weinig Kader, dat zich vooral bezig houdt met foeteren op en beschuldigen van de vorige regeerders. Hokjespolitiek!
  Die achteruitkijkspiegel mag alleen wanneer het om de vorige regeerders gaat, maar mag niet gebruikt worden als het om Desi´s verleden gaat.

  De laatst getroffen maatregelen om de kas van het land zogenaamd te spekken hebben die 75 SRD verhoging van de AOV weer van de oudjes afgepakt.

  Ik hoop dat deze regeerperiode zo snel mogelijk achter de rug is zodat de Surinamers een gezonde keus, een regering met DOE, verkiezen. Het populistisch gedoe van de huidige regeringsleider die niet in het Parlement verschijnt houdt de vooruitgang van het land en volk alleen maar op.

  Doei! Doei!


  Maak melding

 38. Jongens jongens toch. Ik praat over loslosi en jullie praten kennelijk bewust over borbori. De ene dwaas haalt zelfs China erbij om zijn ‘passieve agressie’ kracht bij te zetten. Alsof mijn woorden werken als een rode lap op een stier. Weer anderen schijnen ernstige moeite te hebben met de ‘Vrije Meningsuiting’, omdat dit recht binnen sommige van hun relatief achterlijke cultuuruitingen NIET getolereerd wordt. Alsof zij lak hebben aan de ‘Universele Rechten van de Mens’ en hoe dan ook hun eigen lijn wensen te volgen met dikwijls alle nare gevolgen van dien. Maar over Bouterse hebben zij dagelijks hun mond vol, maar zelf zijn het net tere billetjes.

  Skin-Bleaching veroorzaakt op langertermijn inderdaad huidkanker. En ene gek wenst de gemeenschap niet proberen te weerhouden dat ook te doen. Te begrijpen waarom zij zich zo op hun tere elitaire teentjes getrapt voelen. ‘Ontwikkelingsachterstand’ t.o.v. de rest van de gemeenschap, de wereld in het bijzonder wordt dat met een mooi woord ook wel genoemd. Jammer dat zij nog niet zover zijn, om eens in de spiegel te durven kijken. Echt jammerlijk hoe zij niet zien willen,

  het ‘Nationaal Belang’.

  http://www.youtube.com/watch?v=g1ZO_rpn62s&feature=related


  Maak melding

 39. Daar heb je onze JOMANDA op nummer 44.
  De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, kom op, jullie zijn hier degene die de hele wereld geschiedenis erbij halen om de wreedheden die bouterse in suriname heeft begaan goed te praten. Wie hier durf te beweren dat een massamoordenaar goed is voor het nationaal belang van suriname verdiend naar mijn mening een spuitje , let wel tegen de griep!
  Een verkeerde mag ook .@ Tamara met dit filmpje laat je zien hoe barbaars jij ben op Google zijn ook opnames en foto over de massaslachting te moi wana op onze eigen mensen de man die opdracht gaf voor deze massamoord is nu president, jullie zien hem als eer soort half god, zo geestelijk gestoord ben jij en de rest die het opnemen voor massamoordenaar bouterse.Ze hebben hem een bril aangesmeerd om een beetje intelligent te lijken maar dat zal niet werken. hij is en blijft de meest misdadige persoon in de geschiedenis van onze republiek suriname.


  Maak melding

 40. Wikileaks/46/Hoe vaak heb ik je niet gezegd dat ding uit je oog te halen. Het realistisch Youtube filmpje bij mijn reactie/ 44 heb ik niet gemaakt. Het was reeds op het internet voor iedereen toegankelijk. En noem je mij barbaars?!!!. Waarvoor en waarom ik wel en niet degenen die dat gedrag hebben geëtaleerd, opdat deze beelden sowieso konden bestaan op onze aarde en vervolgens op het Internet. Het is per slot van rekening toch de realiteit of wil je bewust blind zijn voor het bewijsmateriaal. Zo van “daar wist ik echt niets van”. Maar wanneer je de realiteit NIET onder ogen durft te willen zien en je slechts wenst te focussen op dat waar je gevoelens en/of je geloof je ongecontroleerd slechts naar toe wensen te leiden, dan krijg je dit absurde gedrag naar anderen toe van; “het is jou schuld dat ik het nu ook weet. Want nu kom ik in conflict met mijn gedachtekoers, waardoor ik psychisch en praktisch in een moeilijk parket geplaatst wordt met mijn geweten. Bijstellen of doorgaan met je zelfvernietigend gedrag”. Nou, ik zeg; “je zoekt het zelf maar uit”. Werd tijd ook.

  Terwijl ik een traan vanwege het meisje vooral in het volgend youtube fimpje beslist niet laten kon.

  http://www.youtube.com/watch?v=WBxy1R0jitM


  Maak melding

 41. Jongens,jongens, zieke Tamara is weer bezig! Geen aandacht meer geven. Smelt ze zelf één keer in mekaar.

  Groet,ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.