Nationale Partij Suriname: coup ’80 was verraad

54

PARAMARIBO, 24 feb – De militaire coup van 1980 was niets anders dan een daad van verraad. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS in een verklaring. Van ‘bevrijding en vernieuwing’, zoals deze nationale dag nu officieel heet, was allerminst sprake. Het verraad was meerkoppig.

“Bij de coup op vijf en twintig februari 1980, gepleegd op instigatie en instructie van Nederlandse militaire deskundigen, heeft een groep van zestien Surinaamse militairen onder leiding van D.D.Bouterse de grondwet met de voeten getreden en aldus verraad gepleegd aan de republiek Suriname. Het bloed van diverse rechtgeaarde Surinamers is daarbij gevloeid”, stelt de NPS.

Alleen al om deze redenen zou vijf en twintig februari een dag moeten zijn van ‘nationale rouw en bezinning’. En dan zijn de wandaden van na 1980 nog niet meegerekend. Komt nog bij kijken dat de coupplegers nauwelijks zijn veranderd. De grondwet wordt genegeerd nu zij legitiem regeren. Er is geen respect voor het parlement en het economisch beleid lijkt nergens op.

54 REACTIES

 1. Hoe moet je in hemelsnaam reageren dit bericht? De NPS is één van de hoofdschuldige van zoveel ellende toen en heden. Juist door de NPS heeft er een staatsgreep plaatsgevonden. Waarom hoor je niets uit de kringen van de VHP, KTPI of PL??? NPS, hou op te bestaan en SU is gered. Dan hebben wij de kans om die hele grote domme massa (zo heb je ze zelf in het verleden geneomd) bij te scholen.


  Maak melding

 2. daar ga we weer ,dit is de reden waarom de n,p,s maar 4 zetels heeft gehaald.als je mensen oproepen om te komen luisteren waarom ze niet op de ndp moeten stemmen ga je weer in het verleden ,achteruit dus ,,,,in plaats vooruit frisse dinkie>>nooit meer nieuw stront never more


  Maak melding

 3. De NPS heeft gelijk.Vooral zij die steeds redi musu schreeuwen,moeten ons geschiedenis beter leren kennen.Naast de redi musu’s was er ook een contingent blanke huurlingen en het korps vrije negers.Zij namen gezamenlijk deel aan de expedetitie’s tegen de marrons.Het korps vrije negers bestond uit vrije negers die zich als huurling hun diensten aan de blanken boden.Voor wat stuivers trokken ze massaal vrijwillig op tegen de weggelopen slaven onder aangeven van de blanken.De redi musu moest wel toegeven aan de druk van zijn eigenaar[hij was immers slaaf] anders werd zijn vrouw verkracht of zijn kind verzopen als hij niet wilde meedoen.Op zijn zachts kreeg hij bij weigering een spaanse bok.Af en toe werd een weigeraar als voorbeeld opgehangen[onderste boven]tot de dood volgde.
  De redi musu kan de coup niet gepleegd hebben.Raad maar eens wie.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Het onder valse voorwendsels naar Suriname lokken van jonge militairen van uit onder andere de de Koninklijke-Landmacht om hen vervolgens bloot te stellen aan de ergste vorm van verpaupering is pas hoog verraad.

  De beloofde woningen waren er niet.

  Voornamelijk jongens met Hollandse eega’s werden ondergebracht in “The Riverclub”.

  Binnen de kortste keren moesten sommigen spoorslags weer opbreken en weer de wijk nemen naar Holland.

  Er waren wel 4 verschillende soorten salarissen voor de rang van Sergeant om maar 1 van de verdwaalstraten te noemen.

  Begin niet op voorhand met een leger als jij niet weet wat je er mee aan moet.

  Zij hebben het dan ook geweten.

  Militairen zijn nou eenmaal geen padvinders met alle respect voor democratie.


  Maak melding

 5. Een betere omschrijving van de betekentis van 25 februari bestaat niet.
  Welke Srananmang viert nou feest op de dag waarop de rechtstaat vertrapt werd.


  Maak melding

 6. tot slot……Er is geen respect voor het parlement en het economisch beleid lijkt nergens op….
  Aldus een gefrusteerde, rancuneus,achterlijk kliekje NPS -ers.Niet te vergeten dat dit geen uitspraak is van de VHP in F(S)tront combinatie maar zoals overal ter wereld BLACK AGAINST BLACK……(Redie Moesoes)
  GOD IS MET DE WIJZE SURINAMERS…..


  Maak melding

 7. Ach dit is de wereld op zijn kop, de echte verraders die anderen van verraad beschuldigen.

  Onafhankelijkheid van Suriname hebben we gekregen van NPS plus 1 gekochte stem.

  Lees hieronder maar.

  Landelijk 25 Februari,
  Dag van de Revolutie, een Nationale Vrije Dag

  Zij die de geschiedenis van volkeren bestuderen met name volkeren die onderdrukt en gekoloniseerd geweest zijn, zal bemerken dat zij allen strijd tot bevrijding hebben gevoerd. Hun bevrijdingsstrijd welke in sommige gevallen decenia en zelfs eeuwen lang geduurd heeft, heeft uiteindelijk resultaat opgeleverd en jaarlijks wordt er op een door hun geschiedenis bepaalde dag de gevoerde strijd herdacht.

  In de gevoerde strijd zijn er altijd voor en tegenstanders geweest, de herdenking van de overwinning zal daarom altijd door tegenstanders worden veracht en door de voorstanders worden gevierd. Dat is helemaal begrijpelijk, want de nabestaanden van de familie van Lodewijk XIV en de adel van toen moesten absoluut niets hebben van de Herdenking van de Dag van de Bestorming van de Bastille. Het zal ook niet verwonderlijk zijn dat tot heden ook de nazaten van de Lodewijks en de adel de veertiende dag van de maand juli als een dag van hoogverraad ervaren en absoluut geen reden hebben om aan de feestelijkheden van 14 juli in Frankrijk en haar gebiedsdelen, deel te nemen. Tegen deze achtergrond is het standpunt van de NPS en de oude politiek begrijpelijk voor hun en hun trawanten is onze bevrijdingsdag geen plezierige dag.

  Vijfentwintig februari is voor het Volk van Suriname wel de Dag van de Revolutie en onze dag van de bevrijding. De jaren lange strijd tegen koloniale onderdrukking en overheersing heeft zijn vruchten geworpen en vorig jaar hebben de Revolutionairen politiek thans verenigd in de Nationale Democratische Partij via democratische wegen regeringsverantwoordelijkheid verworven. Het is deze Partij die het volk van ons land voorgaat in het proces van dekolonisatie, eenheid, vaderlandsliefde en in geloof in eigen kunnen.

  Onder leiding van President Desire Delano Bouterse (de leider van de Revolutie) wordt thans de basis gelegd voor de bevrijding van de bevoogding van onze economie en onze nationale en internationale politiekvoering. De onlangs genomen noodzakelijke maatregelen moeten binnen dat kader worden geplaatst en had de huidige regering onder de geven omstandigheden geen directe alternatieven voorhanden.

  Thans hebben wij de gelegenheid om ook te kunnen gaan werken aan de correcte beschrijving van onze geschiedenis welke in feite niets anders is dan de waarheid van de gebeurtenissen vast te leggen en dan zal blijken dat 25 februari zeer terecht een nationale vrije dag behoort te zijn.


  Maak melding

 8. de nps moet bij zich zelf te raden gaan gezien de uitkomst van de laats gehouden verkiezing wat zij niet goed heeft gedaan, maar niet blijven praten over wat een ander niet goed heeft gedaan 25 februari is niet zomaar ontstaan er is heel wat voor af gebeurd laat men de feiten op tafel leggen en een eerlijke debad voeren zo dat wij dit ook een plaats kunnen geven in de surinaamse geschiedenis persoonlijk vind ik dat er een gehele nieuwe wind moet gaan waaien in suriname zo alleen kunnen wij van suriname een beter land maken waar een ieder in harmonie met elkaar omgaat zonder haat en rancune 25 februari moet een dag van bezinning zijn waar bij voor en tegen standers in zien wat er in die tijd fout is gegaan waar door dit is gebeurd en dat de tegen standers nooit meer de zelfde fout maken om militairen padvinders te noemen, en voor standers nooit meer naar zo een zwaar midel grijpen om hun gelijk te halen god zegen u allen.


  Maak melding

 9. De coupplegers die nog in leven zijn, krijgen vanavond de hoogste onderscheiding van de staat Suriname ‘drager van het Grootlint in de orde van de Gele Ster’.

  Iedereeen die zijn steun heeft gegeven aan Bouterse, moet nu in de spiegel kijken en en zich afvragen of dit is wat ze zo graag hebben gewild.

  Een volgende regering zou ik nu al willen oproepen om de hoogste onderscheiding van de staat Suriname ‘drager van het Grootlint in de orde van de Gele Ster’ af te schaffen.

  Sterker nog, ik zou iedereen die deze onderscheiding in het verleden heeft ontvangen, terug te geven aan de Staat.


  Maak melding

 10. IK maak mij zorgen. Ik heb 1980 en 1982 en daarna meegemaakt. Het waren geen mooie tijden. De mensen luisteren niet graag naar adviezen van anderen. Ze schijnen slechts hun eigen belangen veilig te stellen….en als je protesteert moet je voor je leven vrezen. Ik herinner me de tijd dat we onder elkaar moesten fluisteren als we commentaar op het bewind hadden.

  Nu is het angstig om op dit forum te schrijven….

  Het is voor mij niet meer leuk in Suriname !


  Maak melding

 11. Ik heb gelezen dat al de verraders van feb 1980 de hoogste onderscheiding vandaag krijgen, als dat waar is laat Bouterse zien dat hij buiten de realiteit leeft. Hij verraad wederom het surinaamse volk. het wordt tijd dat surinamers de straat opgaan en deze dictator afzetten.


  Maak melding

 12. beste surinaamers de tijd van dictators is voorbij kijk om u heen in andere landen opstandt de straat op en deze killer moet weg met zijn roversbende 1980 tot 2011 verder mag en moet bouterse niet gaan hij moet worden gestopt weg met hem en de ndp weg met rotzooi dit land en zijn volk moet bloeien en groeien en het moet met vreugde gaan de mensen van surinaame moeten kunnen leven zonder zorgen pijn en verdriet en dat is allemaal mogelijk in ons mooier land zonder deze boefen was dat al lang gebeurt maar achter de schermen hebben deze mensen altijd hun gang kunnen gaan met bedrijgen en om kopen met hun drugs geld genoeg is genoeg ze hebben laten zien dat ze nog steeds de zelfde mensen zijn ze kunnen niets voor surinaame doen dus weg met ze bouterse en de ndp moeten niet vergeten dit is een andere tijd dus weet dat we dit niet lang meer nemen


  Maak melding

 13. Weg met deze MOORDENAARS! Deze mensen en hun aanhangers horen in Wolfenbuttel thuis.

  Je pleegt hoogverraad, ontneemt vervolgens de belastingbetaler zijn vrijheid en stelt dat je het land en volk bevrijd hebt.

  Steekt mensen hun bezittingen inbrand, haalt deze mensen van huis op, martelt en vermoord deze mensen. Komt met leugens dat deze mensen een staatsgreep wilden plegen, komt niet met bewijzen, zoals wapentuig.

  Wanneer je vervolgens voor het gerecht moet
  verschijnen, kan of wil je (je) niets meer herinneren. Of je bent druk bezig nog meer ellende over deze samenleving te storten.

  Zulke mensen horen thuis in een psychiatrische inrichting (Wolfenbuttel).

  Weg met deze MOORDENAARS en hun labiele achterban!

  Dit zijn de waarachtige landverraders!


  Maak melding

 14. Alle beloftes ten spijt nu late deze gasten zien dat ze geen enkele respect hebben voor de democratie , de slachtoffers en de rechtsstaat in zijn geheel.Surinamers bedankt!


  Maak melding

 15. En ja hoor, wie werden hetmeest door NPS beleid getroffen? Juist ja uitgerekend dat deel van het volk dat op mneer Veniksaan lijkt. I’m telling you. Brakamang e njang brakamang.


  Maak melding

 16. Ik roep alle Surinamers op om nu of nooit deze regering naar huis te sturen zoals nu in de arabische landen gebeurd. Nu of nooit. De daders moeten opgehangen worden waaronder DDB


  Maak melding

 17. He Pinto,jullie wisten toch dat jullie een ceremonieel leger zouden vormen en niet eentje om post Tigri te heroveren?En Sur kon je toen niet en nu niet vergelijken met Nederland.Er is een verschil van 300 jaar.Houdt daarmee rekening!

  Cobie.


  Maak melding

 18. Bouterse bewijst met het onderscheiden van de coupplegers een volkomen verknipt wereldbeeld te hebben.En deze psycho is president van Suriname………Triest


  Maak melding

 19. Brada nanga Sisa fu Sranan,

  De militaire coup van 25 februari 1980 in de Republiek Suriname was niets anders dan een daad van ‘Bevrijding en Vernieuwing’, zoals deze nationale dag nu officieel heet.

  Het verraad echter van de toenmalige neokoloniale regeerders van voor 1980 was meerkoppig en zonder enig besef van ‘Nationale Bevrijding en Vernieuwing’ van het Surinaams volk.

  Bij de Surinaamse staatsgreep op vijf en twintig februari 1980, was een groep onder supervisie van zestien dappere Surinaamse militairen onder leiding van Desiré D. Bouterse genoodzaakt de Grondwet van Suriname tijdelijk buitenwerking te stellen. En werd aldus het ‘Nationaal Belang’ van de Republiek Suriname uitdrukkelijk boven het ‘persoonlijk belang’ van een oude politieke elite gesteld.

  Helaas kon het niet anders zoals het bij elke machtsomwenteling weleens het geval is, dat ook hier bloed gevloeid werd. Alleen al om deze redenen zou vijf en twintig februari een officiële dag moeten zijn van ‘Bevrijding en Vernieuwing’. En dan zijn de zegeningen van na 1980 nog niet meegerekend.

  Komt nog bij kijken dat de coupplegers desondanks nimmer enige erkenning opgeëist hadden, welke zij verdienden. De Grondwet van de Republiek Suriname werd uiteindelijk weer hersteld en er kwamen Algemene en Geheime Verkiezingen, die het land geleidelijk aan terug in democratisch vaarwater leidde.

  Het respect voor het Surinaams Parlement werd hersteld, waardoor gezamenlijk gewerkt kon worden aan het ontwikkelen van een economisch beleid t.b.v. alle Surinamers.

  En met deze realiteit beleeft het ‘Proces van Bevrijding en Vernieuwing’ naar ‘economisch herstel van de Republiek Suriname vandaag 25 februari 2010, wederom een unieke hoogte punt.

  Surinames jonge geschiedenis heeft meer glans gekregen opgrond van eigen verdiensten.

  Het moment is nu op weg naar een volgende fase binnen dit proces!

  Wij feliciteren de Republiek Suriname alvast hartelijk met dit historisch moment in haar geschiedenis.

  http://www.youtube.com/watch?v=5FhjehqFXQM&feature=related


  Maak melding

 20. Beste Ebu,

  Voor een mand die zo’n aversie heeft ( terecht) tegen het geweldadige kolonialisme van de Nederlanders heb jij heel weinig historische besef door de criminele militairen als helden te vereren.

  ” En dan zijn de zegeningen van na 1980 nog niet meegerekend”

  Hoe dom kan je zijn?


  Maak melding

 21. neus je bent als die zielige verrader venetiaan die van tv station naar tv station rent om zijn zegje te doen, alleen luistert niemand naar hem.

  Gek dat wij de hindustaanse voormannen omtrent 25 feb. niet horen, hoe zit het met Sardjoe en Randjitsingh die zelf minister is geweest onder Bouterse.

  Blakamang e njang blakamang en de rest lacht in zijn vuistje.


  Maak melding

 22. Onderstaand is wat de President zelf heeft gezegd. Deze front lafaards hebben nog nooit iets goeds gedaan voor Suriname.

  “De president merkte op dat mensen heel wat te zeggen hebben over de staatsgreep en de militaire periode. “Maar ze waren vijftien jaar aan de macht en toch hebben ze geen wetten kunnen maken. Ze hebben geregeerd met de decreten die wij gemaakt hadden”, aldus Bouterse, die vindt dat aan geschiedvervalsing wordt gegaan door de verworvenheden van de ‘revolutie’ de miskennen.”


  Maak melding

 23. Cobie, ik kan mij jou toorn heel goed voorstellen.

  Julie hebben immers de meeste billekoek gehad van die jonge padvinders he?

  Yu denki na so kawk@ ve fatu korro?


  Maak melding

 24. @3 Jacobus

  Snif snif… ik krijg er tranen van in mijn ogen!

  Maar jij was er bij zo te horen, wat verschrikkeijk voor je!

  Hop hop… en nu weer verder met je leven anders wordt het nooit wat met je!


  Maak melding

 25. IK ben blij dat er een revolutie is geweest.
  Ik ben blij dat Suriname zo een dag gekend heeft omdat ik weet dat we nu een arrogante elite zouden hebben in dit land.
  Een arrogante elite net als Venetiaan,de Surinaamse Mugabe.


  Maak melding

 26. Laat ons niet op dingen vooruitlopen uitgaande van de onafhankelijkheid van de rechters, Een verdachte is nog geen schuldige
  en dat oordeel ligt nu op het bord van onze onafhankelijke rechtssysteem


  Maak melding

 27. Als wij creolen onze kinderen in gezin verband laden opgroeien we veel meer kunnen doen voor hun. Er zal ergens een begin moeten zijn, wachten op derden heeft geen zin .


  Maak melding

 28. Geachte heer Molenaar (reactie #23),

  Het feit al dat u meer dan 300 jaar Nederlands kolonialisme waarbij de naweeën hier niet eens meegerekend zijn, durft te vergelijken met de Surinaamse militaire periode ten tijde 1980, geeft aan dat u of als kindzijnde onopzettelijk heel hard uw achterhoofd gevallen bent geweest of zonder dat u zich daarvan bewust bent lijdt aan langer termijn dementie.

  Maar dat hoeft niet te betekenen dat u uw normale leven niet gelukkig hoeft te leiden. Omdat bij dementie het weliswaar zo is dat meer zenuwcellen in de hersenen en/of verbindingen tussen deze zenuwcellen steeds meer te gronde gaan. Hierdoor kunnen de hersenen niet goed meer functioneren.

  Echter bij sommige dementerenden kan de achteruitgang heel snel verlopen, terwijl anderen nog jarenlang een relatief gewoon leven kunnen leiden.

  En sommige situaties nopen ons soms rekening daarmee te houden.

  http://www.youtube.com/watch?v=hnTwh-3v_xY


  Maak melding

 29. @M. Doorn

  Dank je dat je mijn posting onder de aandacht brengt. Blijkbaar doen ze je iets.

  Om het andere lezers makkelijker te maken om meer juiste en goede informatie over het gebeuren te krijgen heb ik, onderstaand, nogmaals de tekst ingevoegd:

  Lees ook de artikelen op DWT de FOCUS pagina. http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=42

  DDB is net zo’n ka daffer als Khadaffer in Libanon.

  25 feb & 8 dec dagen van rouw en bezinning


  Maak melding

 30. 25 februari 1980 zal en blijft altijd een nationaal feestdag in onze republiek Suriname
  Een ieder die hierop aan te merken heeft en geen voorstaander zijn hebben lekker pech .
  Wij herdenken 25-02-1980 met de rede dat er nooit en te nimmer een vreemde in onze republiek de lakens weer gaat uitdelen en voor gaat bepalen hoe wij onze republiek moet richten .
  Wij zullen altijd de leden van de revolutie gedenken en beschouwen als de waarachtige surinaamse patriotten die niet schromen zijn leven als inzet te geven voor volk en vaderland .
  De revo was en is de stop teken voor de neo-koloniale krachten en zijn handlangers .
  Wij juichen en verwelkomen de revolutie .
  Reactionairen , Oranje gezinden en afvalligen
  zullen nooit en te nimmer de surinaamse bevolking voor zich kunnen winnen , enkel door een simpele reden en dat is;”Whatever does not grow will die ” !!!

  Tide , temara , wi stre go moro fara
  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood!!!


  Maak melding

 31. @28 Jo Jo.

  nee,ik was er niet bij maar heb goed opgelet op de kleuterschool.Heb zelfs een papiertje aan overgehouden dat ik de school met goed gevolg heb doorlopen.
  Over een aantal jaren komt er in de geschiedenis boeken te staan dat er helaas ook huurlingen van NB Surinaamse origine zich in het leger van de jonge republiek infiltreerden.Uit ontevredenheid over hun soldij en huisvesting grepen de huurlingen[op advies van een Hollander] naar de macht middels geweld.Zonder aanzien des persoon werd een ieder geïnterneerd,verbannen of vermoord.De economie werd door de graai cultuur van de huurlingen in een neerwaartse spiraal gebracht dat zich nog tot heden zich voortzet.

  Cobie.


  Maak melding

 32. Zeer groot verraad is J.A Pengel kapot te maken.
  Verraad om H. Arron met geweld uit grun-djari te verjagen.

  Verraad om Essed dusdanig te pesten zodat hij daarna blind van woede de straat op te laten lopen voor de dood.(wanica straat).

  Wat wil Ronald uitleggen…..hij is geen moer beter.


  Maak melding

 33. NPS (Niet Per See)!

  Ik heb de NPS niet per se nodig om mij te vertellen hoe slecht en negatief deze coupe wel was.
  Militaire machthebbers komen na hun coupe op een barbaarse wijze aan het einde van hun macht. De wereldgeschiedenis bewijst dat ze vroeg of laat aan het eind van hun latijn zijn. In Suriname zal het niet anders gaan. Want al kan er alles in Suriname, wij kunnen de wereldgeschiedenis niet veranderen. Het heeft nog even tijd nodig voor de bevolking de moed bijeengeraapt heeft om de straat op te gaan. Dan gaan we pas zien hoeveel Desi en zijn kornuiten van de eigen bevolking houden. Dan gaan we zien wie de helden zijn.

  De NPS heeft haar beste tijd gehad en heeft een andere naam en leiding nodig. Met deze naam en deze leiders zal de NPS geen rol van betekenis meer spelen in de Surinaamse politiek. De NDP na deze regeerperiode ook niet! Het valt etnisch uit elkaar.


  Maak melding

 34. Beste Sonny Khoeblal-12/Hou toch op met je nep-emotionele reactie omtrent “angstig om op dit forum te schrijven”. Laat dat stemmingmakerij alvast achterwege en doe iets nuttigs met je tijd eenmaal je toch achter het scherm zit. Je moet gewoon ballen tonen en geen kort lontje hebben. Niets meer dan dat. Zo niet verberg je dan maar achter een ondoorzichtige zak over je hoofd wanneer je schrijft. Opdat je onherkenbaar bent. Misschien dat het helpt je angst te overbruggen. Wat sneu nou, o.a. Neus z’n schuld.

  http://www.youtube.com/watch?v=F5qniuZG8Rg&feature=related


  Maak melding

 35. @ sempa .
  Volgens mij denken jullie dat iedereen achterlijk en dom is als die stelletje dwazen de feest vieren op de dag dat een aantal (surinamers)met Nerderlandse nationaliteit en salaris uit het buitenland, de macht grijpen in mijn jonge democratisch republiek suriname. Jullie kunnen het verhaal net zo mooi vertellen als jullie willen de echte feiten en realiteit kan je niet zomaar ontzien vergeten of bewust weg laten . @ Tamara jij wil die worst van vene niet, maar die van bouterse wel. je hebt een democratische worst en een dictatoriale de één kan via de verkiezing beinvloeden de andere met veel bloed verlies zie libie vandaag. Ik weet van uit zeer betrouwbare bron dat er binnen de ndp figuren zijn de met man en macht proberen de surinamers te manipuleren. een aantal van de mensen heb je ook hier op het net. maar ze vergeten één belangrijk ding, en dat is dat de digitale wereld zich niet laat manipuleren onthoud dit goed.


  Maak melding

 36. Opstand!

  Een volksopstand in Suriname gelijk gebeurt in het Midden-Oosten is denkbaar maar slecht uitvoerbaar en zeker niet haalbaar. Surinamers zijn schijterds! Ze doen alsof ze van hun land houden maar durven er niet voor te vechten. Dat hebben tot hun hele witte tanden bewapende Surinaamse militairen bewezen bij Tigri.
  Op de vlucht geslagen voor een paar Guyanese Foetsoegers. Als bangerikken weggerend!

  Om in opstand tegen militaire regeerders te komen heb je een frontlini nodig. De eerste slagen opvangen, desnoods met de dood als gevolg. Die helden worden overal in het Midden-Oosten geboren maar niet in Suriname.
  Op de radio hoor je niets anders dan “I LOVE SU!” Maar dat is een songtekst.

  Wie een opstand begint en in de frontlini plaatsneemt zal kennis maken met de liefde van Desi en kornuiten voor hun volk. Voor hun medemens die ze o zo lief hebben. Ratatatataaaah!! Zegt het geweer dan, zonder pardon!
  Coupe-plegers denken eerst aan zichzelf en dan veel later pas aan anderen.


  Maak melding

 37. #33 Namens Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Is u blind? en waar is het verstand?
  Wordt eens bewust over je eigen gedrag…

  En natuurlijk…
  Is het weer het soort volk wat overal op de wereld een plaag is en slechts alleen kan parasiteren!

  Dus trek je zelf en je clubje van kneuzen door de plee, daar waar ze thuishoren…
  Het riool 😉


  Maak melding

 38. De NPS is puur sang een strak getraumatiseerde entiteit. Vanuit die koker mag dan ook niets positiefs worden verwacht.
  Yu lassi, graaat, volgendekeer beter.


  Maak melding

 39. DAS op ja 44 we weten het, Surinamers zijn schijterds. Wat let jouw als held om in de frontlinie te gaan staan. Waar wacht je nog op om de militaire regeerders naar huis te sturen?

  Ja we weten het, je bent net zo een schijtert die alleen vanachter zijn computer de held kan uithangen. Nee je bent laffer dan de Surinaamse schijterds, want je durft vanuit het veilige Nederland ze op te roepen in opstand te komen.


  Maak melding

 40. Doornroosje,kijk eerst naar je zelf voor je op DAS afgeeft.Als iemand laf is,dan ben jij dat.Je scheldt op een man die het gedurfd heeft om bij ons maanden te wonen op zijn leeftijd en heeft onze getraliede woning gedeeld.Jij als jonge man zit een oude moord verdachte te verdedigen.DAS geeft weer wat hij gezien heeft .Jij bent een typische onderkruipsel van de revo die over lijken gaat.Dat is pas laf.Kogels als argument gebruiken.Jij zit ook uit Holland te schreeuwen i love su.Maar in SU de handen uit de mouwen steken?ho maar.

  Cobie.


  Maak melding

 41. Wij kunnen nog eens 30-jaar gaan jereminjeren over een militairecoup. Daar schiet Suriname geen sier mee op. Wanneer gaan we met z’n allen de schouders onder het grote werk zetten?


  Maak melding

 42. Nr.42 Wiki(t)leaks = ME_neer DU-bieltje ,
  Weet jij eigenlijk waarover jij lult ???
  Neem je eigen bijdrage ff door en probeert met gewone woorden ,gebruikers van dit forum
  uit te leggen wat jij eigenlijk bedoelt .
  Komt toch , al is het maar een (1)keer, met een valide commentaar of mening en indien jij dan niet bij machte bent , hou dan je waffel / muil op elkaar !!!
  Doe de groetjes aan vriend !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 43. Nr.44 Yu-DAS
  Waarom neem jij het voortouw voor een opstand niet ???
  Soso bigi bek , dat op een afstand van meer dan 9000 km !!!
  Probeert het of heb je geen ballen maar een priti ???
  Wat een lafaard !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 44. Nr.44 Yu-DAS
  Waarom neem je niet het voortouw voor een opstand ala het midden-oosten ???
  Op een afstand 9000 km kan je van alles uitkraaien maar doen , ho maar .
  Heb je geen ballen of heb je een priti ???
  Wat ben jij een lafaard !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.