Surinaamse burgervader moet mouwen opstropen

6

PARAMARIBO, 23 feb – Districtscommissarissen hebben er een missie bij. De hoogste overheidsvertegenwoordigers in de districten mogen van president Desiré Bouterse niet meer op kantoor blijven zitten. Het is “districtscommissaris nieuwe stijl.”

Regeren vanuit het ivoren torentje is er niet meer bij. “We verwachten dat de districtscommissaris in het veld zit”, zegt Bouterse. Met opgestroopte mouwen en al om daar de leefsituatie van burgers onder ogen te zien. Voor het laatste zijn weliswaar al ressort- en bestuursraden in het leven geroepen. Deze parlementjes op lokaal niveau worden de belangrijkste partners van de districtscommissaris. Althans, dat moeten ze worden volgens de nieuwe stijl.

Bouterse ziet het al helemaal voor zich: “Wij gaan er van uit dat zowel de districtsraden als de ressortraden en de gekozen vertegenwoordigers van het volk erbij betrokken worden om samen het werk te doen.” Sinds de invoering van de raden in de jaren tachtig is het nooit echt tot samenwerken gekomen. De districtcommissaris is een ambtenaar pur sang gebleven. Door de constructie waarin hij ook nog voorzitter is van de districtsraad, ontstaat al gauw een ik bepaal-houding.

6 REACTIES

 1. In heel de wereld is men bezig jonge vitale leiders te kiezen die representatief zijn voor de overwegend jonge bevolking.Dat is een goede zaak.b.v Obama,Medfedev,Rutten,Sarkozy.Alleen in Suriname heeft men het gepresteerd een oude bejaarde dementerende cocaine snuifende junk als leider te kiezen.En dat anno 2011!Zelfs de arabieren moeten hun fossiele dictators niet meer,oen sranang mang wan e lul nanga wan jonkie grandpa sa e frede fu go na strafoe.Deze schurk leeft nog in de coup tijd,die tijden zijn voorbij.De jonge Surinaamse natie moet zich realiseren dat de ingeslagen weg een doodlopende weg is met aan het eind niets anders dan armoede en anarchie.Wake up!!!


  Maak melding

 2. DDB kan ook tekstschrijver worden, hij vult ‘Bouterse, de Musical’ verder in.

  Verder is het wachten op het moment dat Bouterse zijn revo vriend Kadhafi politiek asiel verleend. Of is hij vegeten dat zijn vriend Kadhafi hem in 1985 13 miljoen US dollar heeft gegeven, en dat Bouterse van Kadhafi wapen, munitie en huurlingen heeft gegeven voor de Binnenlandse oorlog.

  We zullen zien wat zijn vriendschap waar is.

  Overigens ben ik van mening dat de duitsers de Goslar moeten bergen


  Maak melding

 3. “in de districten mogen van president Desiré Bouterse niet meer op kantoor blijven zitten.”
  “We verwachten dat de districtscommissaris in het veld zit”.
  Bouta, laat ons niet lachen. Waar ben jij zelf, verschijnt niet op vergaderingen, niet bij de opening van de zeekabel verbinding, niet op leden vergaderingen, ben je zo stoned of lazerus dat je niet in het openbaar kan verschijnen.En volgens mij kan het woord Ambtenaar vervangen worden door Lamtenaar. Ze doen toch niets. Uitzonderingen daar gelaten.
  Hoeveel lamtenaren telt het land?
  Laat ons kijken wat in de arabische landen gebeurt, en hopen dat het niet overslaat naar SU.
  Ik maak me zorgen.


  Maak melding

 4. En voorgaande commentatoren….. Dat er nu eindelijk iemand in Su zit die wil aanpakken ..da,s dan weer niet goed !Ik merk het ongeloof in de dadendrang van een Su die echt wat wil met het land en …….Men noemt hem een coke manneke leuk hoor.


  Maak melding

 5. Bout lijdt aan cvs.Moet je kijken naar de wallen onder de ogen,zijn gang,zijn absenties
  en dan naar zijn bezoeken aan AZP.Spong had gelijk toen hij zei dat bout een beroerte gehad heeft.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.