Regen zorgt voor overlast in hoofdstad Suriname

6

PARAMARIBO, 22 feb – Delen van de hoofdstad hebben aardig wat last ondervonden van enkele uren onweer. Op bepaalde delen liep het verkeer vast vanwege het hoogstaande water. Het peil zakt slechts heel langzaam in bepaalde wijken en hier en daar ontstond wat opstopping. De Meteorologische Dienst heeft voor de komende tijd meer buien voorspeld.

6 REACTIES

 1. Toen ik voor zeven jaren geleden in Paramaribo was met vakantie kon ik het volgende meemaken in een buurt buiten de stad Paramaribo het had hard geregend en de niet geasfalteerde straten waren vol met water en gezegd ook de erven toen vroeg ik de mensen die ik kende in die buurt als ze het zo hadden elke regentijd en het antwoord was toen ja!Toen vroeg ik ook als ze hun situatie niet wilden verbeteren met zoveel water en nog ziekten die ze konden oplopen, de vraag was toen hoe en toen was mijn antwoord door gemeenzaam de sloten schoon te houden van alle petflessen en ander troep dat het doorstroom van het water tegenhield toen kreeg ik heel gauw te horen dat het lantie was die het voor zou zorgen.Toen vertelde ik aan hun dat wanneer het bij mij een meter gesneeuwd heeft dan moet ik er voorzorgen dat de sneeuw op de weg naar mijn huis weg is,en in de lente wanneer al het sneeuw begint te smelten dan moet ik de sloot voor mijn huis schoon houden want anders krijg al het water op mijn perceel het is hier geen vraag van lantie je moet alles zelf doen.Zolang als er petflessen in de sloten liggen heb je last van het water.Hoe staat het met de grote gemaal die je bij de Sommelsdijk kreek hebt fungeert deze gemaal of zit het vol van petflessen?


  Maak melding

 2. Nee man,dat hebben die andere gedaan man,wij laten als we Chow min bij de chinees hebben gehaald en opgegeten het plastic bestek en het bakje waar de Chow min in zat niet ter plekke uit onze handen vallen man,jezus jonge zo zijn wij niet,misschien was het een witte man die dat deed,no spang.


  Maak melding

 3. Dit heeft
  – deels te maken met de hoeveelheid regen dat valt in een korte periode
  – deels aan de mentaliteit van de inwoners van Paramaribo(denk aan de petflessen/plastic)
  – deels aan het riolering netwerk
  -en deels aan de tijdig structureel schoonmaak van de grachten


  Maak melding

 4. 9 maanden geleden kreeg front regering de schuld van de alle overstroming in suriname, nu zijn die ndp-ers heel erg stil , de minister van OW&V rijdt lekker rond in zijn gepantserde auto. en die arme bevolking wacht geduldig af op hun beloofde gouden bergen en gebraden duif.
  ik vraag mij af welke overweging sommige surinamers maken om een massamoordenaar dictator drugscrimineel te verdedigen.
  Ik ben principieel tegen iedere vorm van onderdrukking vernedering en mensenrechten schending.


  Maak melding

 5. Wikileaks,

  Opeenvolgende ministers tijdens Front’ s bewind hebben hier 15 jaar niks aan gedaan en jij verwacht al resultaten binnen 7 maanden dat deze regering aanzit?

  Ik weet niet van waar je komt maar het woordje realistisch is niet in je vocabulaire.

  Je mag pas eigenlijk pas in 2025 terugkomen en dan de twee periodes met elkaar vergelijken.

  Ik snap die idioten als jou niet. 15 jaar was Suriname een welvarend land en volgens jullie is dat in 7 maanden tijd afgebroken. Ik heb geen grotere idioten gezien en gehoord als de groep waartoe jij behoort.


  Maak melding

 6. @ blakaboy.
  over idioten gesproken, jij en de volgers van de bouterse doctrine zijn grote idioten en ik zal jou uitleggen waarom .
  1) het is niet vene die een staatsgreep heeft gepleegd.
  2) het heel makkelijk om een land op de rand van de afgrond te zetten, het is nog moeilijker om het weer op te bouwen.
  3) Het is Bouterse die met zijn misdadige revolutie alle funderingen onder onze jonge democratie heeft weggeslagen.
  jullie slaan bewust de zwartste bladzijde in de geschiedenis van de republiek suriname over om zo de meest domme en ongenuanceerde reactie hier te plaatsten. Je moet jou schamen Blakaboy.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.