Historische fotocollectie van Suriname op Flickr

0

Het Surinaams Museum in Paramaribo heeft de grootste fotocollectie in Suriname. De tienduizend foto’s uit de negentiende en twintigste eeuw zijn nog nauwelijks digitaal ontsloten. Het Nationaal Historisch Museum in Nederland zal in samenwerking met het Surinaams Museum tweeduizend foto’s digitaliseren en via het internet ontsluiten.

museumSuriname en Nederland hebben een rijke gezamenlijke geschiedenis, die tot de dag van vandaag doorloopt. Het Nationaal Historisch Museum wil de gemeenschappelijke verhalen uit het gedeelde verleden verder laten leven door de foto’s te publiceren op de populaire fotografiewebsite Flickr. Het Surinaams Museum kan zijn unieke fotocollectie hiermee onder de aandacht brengen van een groot publiek. In een later stadium streven het Surinaams Museum en het Nationaal Historisch Museum ernaar een boek uit te geven met een selectie van de beste foto´s.

Dankzij de digitalisering van de foto’s kan het Surinaams Museum met weinig middelen een grote hoeveel beelden ontsluiten die anders verborgen blijven in het depot. Het Nationaal Historisch Museum stelt een semiprofessionele fotocamera en twee laptops ter beschikking, waarmee de medewerkers van het Surinaams Museum op hoge resolutie afbeeldingen maken zonder de kwetsbare foto’s uit hun albums te verwijderen.

Er staan al ruim zevenhonderd foto’s op deze speciale pagina op Flickr.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.