Goedkoop schoolvervoer Suriname in de garage

6

PARAMARIBO, 21 feb – Het gesubsidieerd vervoer van schoolkinderen en leerkrachten is niet beschikbaar. Volgens belangenorganisatie OBS houdt de overheid zich niet aan afspraken. Slechts een handjevol buseigenaren heeft de subsidie over januari ontvangen. “We pikken dit niet”, zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen.

De bussen blijven in de garage zolang niet iedereen betaald is. “Dit lijkt op een verdeel- en heerstactiek”, zegt Themen. De tactiek zou eventuele acties in de kiem moeten smoren. Themen ziet het niet lukken. Bussen rijden niet uit en ook de kleine veerbootjes blijven aan de ketting. De actie treft honderden scholieren en studenten in vooral verafgelegen gebieden. De OBS wil ook praten over verhoging van de subsidie.

6 REACTIES

 1. Dezer dagen word er via diverse Radio stations een spot uitgezonden waarin men mensen met buitenlandse valuta op hun rekening verzekert! dat hun geld VEILIG is.Deze mensen moeten zich zorgen gaan maken,immers waar rook is is vuur.Poes poesie no kan loekoe merkie!Mensen wees voorzichtig,vertrouw geen dief met uw geld!Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


  Maak melding

 2. “Volgens belangenorganisatie OBS houdt de overheid zich niet aan afspraken.”

  Beetje dom, want iedereen weet toch dat je afspraken met Surinamers altijd met een hele grote korrel zout nemen!

  Bovendien, de regering vindt het helemaal niet belangrijk dat de jeugd naar school kan gaan en geeft het geld liever uit aan overbodige auto’s en feesten.

  Prioriteiten stellen, noemen ze dat, er is dus geen geld voor de burgers, want je kan het maar 1x uitgeven!

  Maar waarom ook naar school gaan?
  Wordt gewoon lekker drugsdealer, want na 1 jaar kleuterschool en een grote bek, kom je dan vanzelf in de regering en lach je iedere hardwerkende burger heel hard uit…


  Maak melding

 3. Bouterse heeft zich nooit aan geen enkele afspraak gehouden, daarom zijn we als land op de rand van de afgrond gezet.Van die ezels in suriname mag hij suriname de laatste trap geven richting Haiti.


  Maak melding

 4. 60 jaar terug was het normaal dat je de benenwagen (lopen) nam. Ook was het straatbeeld gevuld met “Bull Car”(Ossenkar),”Donkey car”(Ezelkar) en Vrouwen met bundel op hun hoofd “Head car”.

  Is dit het toekomst beeld voor deze jonge generatie. Ken u geschiedenis, jong talent.

  Waarom zou je naar school gaan. Een rijbewijs met theorie examen is niet nodig om het bovengenoemde “car” te besturen.

  Een vakje rood inkleuren in het stemhokje is echt niet moeilijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.