Binnenland Suriname wil profiteren van belastingen

14

PARAMARIBO, 21 feb – De leiders van de Inheemsen en Marrons willen een speciaal fonds voor het binnenland. Het fonds moet gevoed worden met een deel van de extra overheidsinkomsten uit de goudwinning. Voor wat hoort wat, is de redenering.

De gemeenschappen in het binnenland hebben geen bezwaar tegen de inning van belastingen. De inning zal naar verwachting sterk verbeteren het overheidsgezag terugkeert in het binnenland. De gemeenschappen zijn zich daar bewust van. Ze beseffen ook dat hun medewerking nodig is. “Maar dan mag een deel van de belastingen naar ons terugkomen”, zegt grootopperhoofd Belfon Aboikoni van de Saramaccaners.

Een groot deel van de wilde goudwinning doet zich voor in zijn gebied. De overheid mag zijn beleid hebben en het uitvoeren ook. Maar de mens mag niet vergeten worden. De leiders hebben het fonds daarom ook voorgesteld in een speciale verklaring. Die is voorgelezen tijdens de conferentie over ordening van de goudwinning. Volgens Aboikoni gaat het erom dat de gemeenschappen niet weer vergeten worden in naam van nationaal belang.

14 REACTIES

 1. “De gemeenschappen in het binnenland hebben geen bezwaar tegen de inning van belastingen”

  Zo zo, ze willen er natuurlijk wel weer beter van worden…

  Doe dan ook maar meteen met terugwerkende kracht!
  Wel zo eerlijk ten opzichte van de andere burgers/ondernemers van SR, deze hebben namelijk WEL al vele jaren hun belastingen moeten afdragen, zonder er ook ooit wat van terug te zien!


  Maak melding

 2. JoJo, ik denk dat ik je op straat meteen zal herkennen als ik je eens mocht tegenkomen, je loopt namelijk met een aureool rond. Het lijkt me heel menselijk om zo weinig mogelijk belasting te willen betalen (heb je het formulier om teruggave van belasting aan te vragen dit jaar al ingevuld?) en wie wil er belasting betalen zonder er iets voor terug te krijgen? Als jouw (Nederlandse?) regering belasting zou innen en de straten waren een puinhoop en de scholen kippenhokken, met onbevoegde leerkrachten voor de klas, dan zou ik willen zien dat jij, wanneer de belastingen niet geïnd werden, vrijwillig die zou gaan afdragen op het belastingkantoor. Uit de manier waarop je de Binnenland bewoners aanvalt maak ik op dat jij de enige bent die dat zou doen.


  Maak melding

 3. Als ik zie wie er zitting hebben in deze commissie dan getuige dat van minachting van het Surinaams volk en vooral voor onze landgenoten in het binnenland.
  Iemand als Melvin linscheer de Beul van het binnenland mag nooit zitting nemen in zo een commissie.Bouterse laat hiermede zien dat hij schijt heeft aan de gevoelens van de hele samenleving.


  Maak melding

 4. “Maar dan mag een deel van de belastingen naar ons terugkomen”, zegt grootopperhoofd Belfon Aboikoni van de Saramaccaners.
  jA, JA, ABOIKONI, met nadruk op KONI wahahaha

  Maar dan hebben de HARDWERKENDE mensen zoals de HINDUSTANEN en CHINESEN die al eeuwen lang belasting betalen in het belang voor alle Surinamers, ook het RECHT hebben om een deel van hun eigen betaalde belastingen TERUG TE EISEN en MET TERUG WERKENDE KRACHT !!
  De Surinamers die in het Binnenland verschuilen willen wel de LUSTEN maar ho,ho, GEEN LASTEN ! Alleen maar EISEN STELLEN … Wahahahahahaha ..
  Mijn advies aan de binnenland bewoners en ook aan anderen zonder enige DAADKRACHT is,
  Vraag NIET WAT HET LAND SURINMANE VOOR JULLIE MOET DOEN , MAAR WAT KUNNEN JULLIE ALS SURINAMERS VOOR SURINAME DOEN EN BETEKENEN ????????
  De keuze is aan jou,
  Wil je LUI zijn,BEROVEN en BEDELEN en zonder PLICHTEN, EISEN STELLEN ?
  OF wil je,
  HARDWERKEN en HELPEN om SURINAME OP TE BOUWEN TOT EEN MOOI BLOEIENDE EN EEN ONTWIKKELDLAND, Waar iedereen evenveel RECHTEN EN PLICHTEN HEEFT ZODAT NIEMAND ZICH ACHTERGESTELD VOELT.
  Twee keuzes:
  Eerste voor de LOSERS !!!! Waahahha
  Tweede voor de MOEDIGE Surinamers !! Wauw

  Geen Racist, maar REALIST.


  Maak melding

 5. Zo lijkt het “handje ophouden”.Belasting=inkomsten voor de overheid,om de ambtenaren ,ministerrs ,onderwijzers en alle andere LANTI-mensen te betalen.Deze mensen doen tenminste iets voor het land.Wientie waai en lanti paai.Oboikoni is ook ambtenaar ktijgt ook zin loon.Belastinggeld hoort niet te zijn,waar het niet hoort, te zijnals je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

 6. Belasting betalen is zo te zien niet het probleem. Euh tegenwoordig wel met zo’n goverment. Het echte probleem zit hem in het juist besteden van deze geldstroom. Maar zoals iedereen het nu weet heeft deze regering alle jarenlang ervaring kunnen opdoen ( andere landen) maar helaas kijken ze hoe ze zo snel mogelijk zich zelf kunnen verrijken. Tja bekend met het hit and run techniek.

  Veel sterkte gewenst met jullie belasting aangifte

  Grtn maarten


  Maak melding

 7. @2 2e Henkie

  “Het lijkt me heel menselijk om zo weinig mogelijk belasting te willen betalen”

  Natuurlijk, dat hoor je mij ook niet zeggen.
  Maar het moet natuurlijk wel in balans zijn met de redelijkheid en die balans is er in SR niet!
  Men wil van alles, maar vergeet dat aan alles een prijskaartje hangt, middels belasting!

  Dus dan moet je ook niet mekkeren over de slechte voorzieningen en zeker niet verwachten dat alles gratis is en/of blijft!, het moet tenslotte ergens van betaald worden!

  Gelijke rechten voor een ieder, maar dan ook gelijke plichten!

  In de “echte” wereld zijn de voorzieningen op het platteland ook duidelijk minder aanwezig dan in de grote steden, maar een ieder betaald belasting!
  Men kiest er tenslotte zelf voor om ergens te wonen, nietwaar?

  Bovendien moet men eerst betalen voor men iets krijgt en niet andersom!


  Maak melding

 8. Gelijk hebben ze, als ze zien hoe de mensen v/d regering hun zakken spekken, dan willen zij het voorbeeld volgen en op hun manier v/d staatskas stelen. Als Brunswijk & anderen dat wel mogen, waarom niet heel Suriname laten stelen v/d Staaskas ???. Venetiaan moet zijn grote mond beter dicht houden, want hij heeft bijgedragen aan de puinhoop van heden in het verleden. Devaluatie betekent stelen van de burgers om zelf beter van te worden(regering). Zolang in Sur. met verschillende maten wordt gemeten, zal het een puinhoop blijven. Of je laat buitenlanders Sur. leegroven of via de politiek kom je binnen met een leger om je heen om de kas leeg te roven, is de mentaliteit van alle regeerders tot nu toe in Sur.. De rijken worden alsmaar rijker en de armen armer. Nu kunnen de armen al geen brood kopen, binnenkort moeten ze alleen PEPRE Watra leven. Misschien moet de ziekte van het Midden Oosten straks naar Sur. overwaaien. Stelletje lummels die niet eens een land kunnen regeren met zoveel rijkdom en de minste inwoners v/d hele wereld. Shame !!!


  Maak melding

 9. Ingrid,
  Jou kennis over RECHTVAARDIGHEID is zeer beperkt en DEMOTIVEREND.

  De LUIE arme mensen die niet werken en de GIERIGE mensen van de regering, willen de staatskas plunderen. En de staatskas wordt gevuld door Belasting geld, van de middenstanders.
  En wie zijn de middenstanders?? JA,JA die zijn dus de HARDEWERKERS, HINDUSTANEN en CHINESEN !!!
  Het zou een ramp zijn als de Hindustanen en de Chinesen het voorbeeld zouden overnemen van de LUIE,ARME en GIERIGE mensen die niet willen WERKEN en geen belasting betalen, maar wel GELD willen PLUDEREN van de staatskas.
  Want een land zonder MIDDENSTANDERS heeft een LEEG STAATSKAS EN IS TOTAAL BANKROET !!!

  Zonder Hindustanen en Chinesen is Suriname een KALE KIP…. en VAN EEN KALE KIP VALT ER NIKS TE PLUKKEN toch?? Wahahahaha


  Maak melding

 10. Ik vind het niet meer dan terecht dat de binnenlandse bewoners ook, willen profiteren van de inkomsten van het binnenland en dat zij eisen stellen m.b.t. het behoud van hun leefgebieden. Ik snap dan weer niet waarom zij pleiten voor een fonds. ‘ie sabie toch, geld en corruptie’. De opperhoofden moeten in eerste instantie in overleg gaan met hun volksvertegenwoordigers in het assemblee. Deze bestuurders kunnen dan goede plannen maken voor evenwichtige en duurzame ontwikkeling van het binnenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.