Surinam Airways weer met Airbus naar Nederland

18

PARAMARIBO, 19 feb – De Airbus A340 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, is weer luchtwaardig. Dit meldt het luchtvaartbedrijf. Het duurde ongeveer anderhalve week om het toestel weer inzetbaar te krijgen op de Mid-Atlantische route. Zondag is de eerste vlucht.

Het toestel is weer helemaal bedrijfsklaar na het reparatiewerk aan de linkervleugel. Die bleek stuk tijdens een routinecontrole. Het toestel is gelijk aan de grond gehouden. Sindsdien werd gevlogen met toestellen van de vliegmaatschappijen Arkefly en EuroAtlantic Airways. Het betrof ietwat kleinere vliegtuigen. Maar volgens de SLM waren er geen ‘noemenswaardige’ vertragingen.

18 REACTIES

 1. geen noemingswaardige vertragingen.spoeren ze niet bij de slm mijn familie en vrienden die toevallig gespreid vorig week teru kwamen van suriname hadden 17 uur vertraging in plaats van 7.25 landingstijd zijn ze om 11.55 middernacht geland.maar waarschijnlijk is dit normaal voor de slm en dat 2 of 3 dagen vertraging noemenswaardig vinden.inplaats de ze om 7 uur s,avond zouden vliegen moesten ze wachten dat de volgende morgen om 8 uur s,morgens en daarna weer 11 uur vertrekken en mensen die al op zanderij waren moesten weer terug en de volgende morgen terug komen.ze hebben nieteens een busgeld of voedingsbonnen gegeven tot de volgende morgen laat staan onderdak.en je word niet eens op de hoogte gehouden want er aan de hand is.en ze kunnen jou ook nooit vertellen wat er aan de hand is en hoelaat ze gaan vertrekken.als je de slm belt voor vragen en hoelaat er gevlogen word zeggen je moet radio gaan luisteren dus de hele nacht ben je verplicht om radio te luisteren dus je heb heb geen recht om te gaan slapen.slm heeft geen enkele bestaansrecht en ze moeten ophouden te bestaan.ze kunnen liever met binnelandse transport gaan doen met ezels.kunnen ze voortaan surinaamse ezel maatschappij heten.afgekort S.E.M. INPLAATS VAN SLM.

  HOOGACHTEND
  M.R. SUNIL MAHABIERSING


  Maak melding

 2. binnenkort gaat dit model neer storten; slm moet met boeing modellen vliegen; zo niet dan koop ik in het vervolg geen slm ticket meer; de 747 was duur en oud, maar 500% veiliger dan een airbus….


  Maak melding

 3. Vliegensvlug!

  De SLM heeft een week lang een toestel van Arke en een Portugese maatschappij ingezet om de Airbus te vervangen.
  De Portugese maatschappij was geen succes vwb de service die we van SLM gewend zijn.
  De passagiers die denken dat ze net als in het ziekenhuis moeten worden verzorgd, zijn aan hun lot overgelaten.
  Ze hebben wel vlug gevlogen.


  Maak melding

 4. Ik begrijp dat er hier en daar frustraties geuit willen worden tav de SLM perikelen. Maar wat ik niet begrijp(en ’t ligt echt niet aan mij!) is dat mensen niet willen waarderen dat SLM veiligheid boven alles stelt in deze. Voor mij is “on trusted wings” terecht een leus die SLM mag bezigen.
  @Blaka Bakra….blijf waar je bent en laat de veiligheid van anderen nooit van jou afhangen!
  @Krepie…..jij hebt misschien wel vaker on broken wings van andere grote maatschappijen gevlogen zonder dat je het wist, lucky Bstrd!
  @M.R. SUNIL MAHABIERSING
  Ik begrijp je ergernissen. Er is voor wat betreft de service door SLM een hoop te verbeteren. Maar goh….wat heb jij een raar ezelsbruggetje van feiten naar conclusietrekking!
  @waarheid,…..weet wat je zegt en hoop dat je eigen waarheid niet de onze wordt met je hersenspinsel over het neerstorten van de SLM airbus. Want, als jij enigzins iets met Suriname hebt, zal ook jij grote verliezen lijden.

  De groeten.
  Een simpele Nederlander met Surinaamse ROOTZ die het beste met Suriname voor heeft!


  Maak melding

 5. Van uit m’n hart vlieg ik liever met de SLM, je vraagt je wel eens af waarom?

  Maar na heel veel negatieve ervaringen met problemen/vertragingen/overboekingen enz. ben ik er maar mee gestopt om die klootzakken telkens weer maar het voordeel van de twijfel te geven.

  Opzouten dus met die flut maatschappij!
  Het zijn en blijven een stelletje amateurs met 0,0 verstand die nog heel veel moeten leren op administratief gebied, maar na al die jaren leren ze het nooit!

  Daarom vlieg ik, als het enigszins kan, al vele jaren, redelijk tevreden met de KLM.

  De monsterlijk lelijke stewardessen en het niet al te beste eten aan boord (vanuit NL dan, maar vanuit SR is het tenslotte gewone SLM catering) neem ik dat alles maar voor lief!

  Omdat in geval van problemen alles bij de KLM wel naar behoren wordt afgehandeld, tenminste waar je als klant recht op heb.

  Bij de SLM?
  Nadat je je ticket heb betaald…
  Weten ze niks, kunnen ze niks en WILLEN ze ook niks meer voor je doen!


  Maak melding

 6. Allemaal nonsens,aan meneer 4 ga je een beetje meer verdiepen in de luchtvaart,dat men een flinke vertraging had ,kan gebeuren dombo,wat ik niet snap is dat het heel het jaar goed gaat en als er ineens een flinke vertraging is omdat men van mening was dat men veiligheid boven alles in acht moet nemen dan is er ineens zoveel drama,donder op zou ik zeggen en vlieg lekker met KLM.

  Ik moet wel toegeven dat hun service tav vergoedingen flink te wensen over laat,een vergoeding zou wel op zijn plaats zijn.KLM daarintegen is geen haar minder.

  Maar wat wil je,midden op de oceaan met een flinke storing te maken krijgen en ergens op de azoren stranden en na een week thuis aan komen ???
  O ja ,als je vanuit nederland de hele tijd naar teletekst moet kijken omdat KLM een vertraging heeft vind je niet erg,donder toch lekker op.
  De SLM heeft met de Airbus meer dan 200 vluchten uitgevoerd met een gemiddelde vertraging van 106 minuten,wat wil je nog meer,geen enkel maatschappij op deze wereld vliegt zonder vertraging,alles draait om veiligheid.En als je een andere mening hebt daarover kom maar met bewijzen!!

  Weer voor de dombo’s een link over klm:
  http://www.avherald.com/h?article=4281c297&opt=0

  En dit:
  http://www.avherald.com/h?search_term=klm&opt=0&dosearch=1&search.x=56&search.y=14

  Dus het gebeurt niet alleen met de SLM vooral de eerste link.

  En voor degenen die wensen dat vliegtuigen crashen,ga lekker op het dak zitten en gooi jezelf naar beneden klootzak,dat wens je mensen toe,wat voor een mens zal je wel zijn!!!


  Maak melding

 7. Als iemand het tegendeel kan bewijzen zou ik zeggen kom op.Dit zijn statistieken over een periode van 15 dec.2010 tot 15 febr.2011

  Gemiddelde vertraging van de slm.
  http://www.flightstats.com/go/FlightRating/flightRatingByFlight.do?airline=PY&flightNumber=994&departureAirportCode=PBM&arrivalAirportCode=AMS

  En dit over KLM:

  Gemiddelde vertraging KLM.

  http://www.flightstats.com/go/FlightRating/flightRatingByFlight.do?airline=KL&flightNumber=714&departureAirportCode=PBM&arrivalAirportCode=AMS

  En nummer 4 neem http://www.flightstats.com geregeld door en kijk zelf hoeveel vertraging de SLM het afgelopen jaar had.Die site is up to date en je kan de vluchten op http://www.flightaware.com tot op de minuut volgen.Dan moet je komen praten en niet als er eens in de zoveel tijd een vertraging is komen huilen en zeggen hoe slecht de SLM is.


  Maak melding

 8. Mensen, wat een frustraties! Ik heb zoals velen met beiden gevlogen en mijn voorkeur gaat uit naar de SLM.

  Als iemand de KLM boven de SLM prefereert moet dat kunnen, maar waarom moet het gepaard gaan met het tot op het bot afkraken van de SLM? Moet de KLM soms het alleenrecht hebben?

  D SLM heeft een aantal zaken te verbeteren, zoals afhandeling van klachten, vertraging reduceren etc, maar laten we niet doen alsof de KLM de hoofdprijs is! Vaak genoeg kan je volgens de wet gelijk hebben maar gelijk krijgen van de KLM is ook een strijd.


  Maak melding

 9. geen noemingswaardige vertragingen.spoeren ze niet bij de slm mijn familie en vrienden die toevallig gespreid vorig week teru kwamen van suriname hadden 17 uur vertraging in plaats van 7.25 landingstijd zijn ze om 11.55 middernacht geland.maar waarschijnlijk is dit normaal voor de slm en dat 2 of 3 dagen vertraging noemenswaardig vinden.inplaats de ze om 7 uur s,avond zouden vliegen moesten ze wachten dat de volgende morgen om 8 uur s,morgens en daarna weer 11 uur vertrekken en mensen die al op zanderij waren moesten weer terug en de volgende morgen terug komen.ze hebben nieteens een busgeld of voedingsbonnen gegeven tot de volgende morgen laat staan onderdak.en je word niet eens op de hoogte gehouden want er aan de hand is.en ze kunnen jou ook nooit vertellen wat er aan de hand is en hoelaat ze gaan vertrekken.als je de slm belt voor vragen en hoelaat er gevlogen word zeggen je moet radio gaan luisteren dus de hele nacht ben je verplicht om radio te luisteren dus je heb heb geen recht om te gaan slapen.slm heeft geen enkele bestaansrecht en ze moeten ophouden te bestaan.ze kunnen liever met binnelandse transport gaan doen met ezels.kunnen ze voortaan surinaamse ezel maatschappij heten.afgekort S.E.M. INPLAATS VAN SLM.

  HOOGACHTEND
  M.R. SUNIL MAHABIERSING

  Hoi Klaploper;

  Ga eerst leren om vatzoenlijk nederlands te schrijven. WANT VOLGENS MIJ BEN JIJ EEN EZEL.
  In iedergeval weet ik dat deze man van de sociale voorziening leeft.
  welke mahabiersing heeft inkomen uit arbeid. zijn allemaaal uitkering trekkers en hebben een grote bek:


  Maak melding

 10. mensen , of te wel onze eigen surinamse mensen zijn dom.
  suriname heeft maar een vliegtuig en daar moeten wij trots op zijn .
  klm heeft 800 honderd vlietuigen, als er een stuk of vertraging heeft word er snel een andere op gezet.
  maar dat kan bij slm niet, zij moeten een gaan huren, en dat kost tijd, en neemt vertraging er mee.
  het meerder heid van de surinamers denken als wij in nederland wonen , dan zijn wij ook wit.
  die zelfde mensen klagen over slm , 2011 februari klm md 80heeft een noodlanding gemaakt opzandere omdat 2 van hun motor uitgevallen waren. hij heeft daar 4 dagen op zandere gestaan.
  toen heeft onze kleine sl m al zij gestrande mensen moeten menemen, denk goed wat je zegt .
  slm is onze trots .
  er is maar een slm neer gestort. weet maar hoe veel klm al neer gestort zijn . er heeft zelf een botsing plaats gevonden op tenerief met een 747 boeing klm, en nog veel meer


  Maak melding

 11. mensen die over de slm klagen zijn in nederland, in de uitkering, en jagen op de geld van de werkende mensen.van kom we gaan met de klm , als er vertraging is krijgen wij ons geld terug , maar we gaan of zijn in suriname.
  pang pang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.