Den Haag krijgt groot hindoetempelcomplex

20

In Den Haag wordt het grootste hindoetempelcomplex van het Europese vasteland gebouwd. Vlak achter station Hollands Spoor moeten drie tempels naast elkaar verrijzen. Het Haagse college heeft definitief met het plan ingestemd, schrijft Trouw. Bij het complex komen ook twee woontorens met elk 45 appartementen. Het complex moet in 2014 klaar zijn.

Het gaat om een miljoenenproject dat drie verschillende hindoestromingen die zich hebben verenigd in een consortium zelf betalen. De gemeente betaalt niets, benadrukt wethouder Marnix Norder (PvdA) in de krant. Volgens Norder wordt het complex een icoon voor de stad en voor het land.

De Hindoestaanse gemeenschap is de grootste allochtone bevolkingsgroep in de regio Haaglanden. In Den Haag is dat tien procent van de bevolking, wat neerkomt op bijna vijftigduizend mensen. In Europa wonen alleen in Groot-Brittannië meer Hindoestanen. Daar staat dan ook het grootste hindoetempelcomplex van Europa.

20 REACTIES

 1. Hindoes mogen zich niet profileren. Anders krijgen ze problemen met de Nederlanders. Gewoon meegaan met de stroom. vergeeet de megalomane temple. God is overal.


  Maak melding

 2. Eindelijk een ode aan een godsdienst die in haar grootsheid en diepgang haar weerga niet kent, een godsdienst die in haar universele kennis en philosophia perennis ver superieur is aan de 3 semitische godsdiensten die sinds hun ontstaan tot op de dag van vandaag hun handen in zoveel bloed wassen dat de tanden des tijds ze niet kan verschonen. De godsdienst van Brahman, waar wij oa het concept van onze Anti Brahman= Abraham van gestolen hebben. De godsdienst van de Hindu die in haar 8000 jaar geschiedenis heeft bewezen dat de mens niet over hoeft te gaan tot plunderen, bekeren, en slachten in de naam van God.De godsdienst van de Hindu wier goden tolerant genoeg zijn om zelfs elkaar te kunnen accepteren versus een godsdienst van de semieten wier enige god te intolerant is om een ander naast zich te dulden.


  Maak melding

 3. dat werd tijd; zo kunnen wij alle nazi,s dopen en bekeren met onze eigen kruis. vooral wilders moet zo,n sessie volgen; dan hoef hij niet meer langs de gerechts hof in amsterdam, en bovendien is het niet ver van zijn huis en lekker dichtbij…


  Maak melding

 4. Quote; “Het gaat om een miljoenenproject dat drie verschillende hindoestromingen die zich hebben verenigd in een consortium zelf betalen.”

  Verklaart ook meteen waarom de drugstoestroom uit Suriname de laatste tijd is toegenomen!!!


  Maak melding

 5. Geweldig nieuws voor het gehele hindoestaanse gemeenschap !!!
  Heeft wel erg lang geduurt voor dat `t zo ver was ! Ik wens de organisatie goede samen werking en één goed einde.

  Óók hoop ik dat de organisatie goed gaat samen met de madir in Wijchen. Zij moeten niet, elkaars concurenten gaan worden !Wij kijken nú al uit, naar de dag dat de deuren van de mandir(Hindutempelcomplex) op gaan !

  Succes !!!!!

  Groet,ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 6. Eindelijk, daar kan je alleen maar respect voor hebben!

  Mijn inziens de enigste wijze godsdienst, die van oorsprong, een ander niks opdringt en een ieder in zijn waarde laat!


  Maak melding

 7. hahahaha Koelie u rigth, aan de ene is het goed dat ze het zo investeren, maar eindelijk een trots voor de hindoe`s in nederland….be proud God is here and there and every where…. Saantje


  Maak melding

 8. Gemiste kans voor Suri.

  De wooncomplexen zijn bestemd voor ouderen die jaren geleden verdreven zijn uit hun geboorteland.
  Deze mensen gaan nooit meer terug. Helaas….


  Maak melding

 9. Eindelijk worden de Hindu’s in West Europa bewust en gaan zij samenwerken. Er is een grote behoefte aan goed opgeleide geestelijken bij huwelijksceremonie, de uitvaart begeleiding, het uitvoeren van rituelen, makkelijk aan informatie komen over het Hinduisme, ook in de Nederlandse taal (is zeer bevordelijk voor de inburgering) etc.

  Eenheid maakt macht, en daar zijn sommigen erg bang voor.

  Heel veel succes toegewenst door een Hindu.


  Maak melding

 10. Eindelijk een een tempel in den haag. Het oudste godsdienst ter wereld mag en kan je niet weigeren. Zonder hindoeisme was er geen enkel ander geloof geweest. Dus respect. En ga niet beginnen over drugs. Deze hele wereld draait op drugs.


  Maak melding

 11. Werd tijd voor een tempel in Nederland. Heb respect voor de oudste geloof van de wereld. Zonder hindoeisme was er geen ander geloof op deze wereld , dus behandel het met respect.


  Maak melding

 12. Eerst eigen mensen gaan helpen.
  Hoogste percentage zelfmoord in NL onder de Hindoestaenen.
  Comments in de telegraaf zijn verdeeld.
  Menige NLr ziet het verschil niet tussen moskee en tempel/mandir.
  Wordt wat daar in aga


  Maak melding

 13. Petje af voor zo’n succes. Je ziet het. Eenheid en geloof, om daadwerkelijk zo’n resultaat te bereiken. Niet elke dag praten, praten en nog eens praten maar doen.


  Maak melding

 14. Respect!!! Voor een godsdienst waar plek is voor elke verschijningvorm van God of dat nu Jezus, Allah of Brahman is. Met een mooie eigen plek zonder de hand op te houden bij de rest van de Nederlandse gemeenschap. Daar kunnen ze trots op zijn. Wie anders krijgt het voor elkaar zo’n gebouw zonder subsidie neer te zetten?
  Respect!! van een Nederlander!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.