Goedkoop transport Surinaams schoolkind valt uit

8

PARAMARIBO, 18 feb – Het gesubsidieerd transport voor schoolkinderen en leerkrachten valt uit. De eigenaren van bussen en boten houden het even voor gezien. Ze zijn blut door de zoveelste verlate uitbetaling van het subsidiegeld. Het is een kwestie van onvermogen.

“Geen staking, maar overmacht”, zegt voorzitter Kenneth Themen van belangenorganisatie OBS tegenover de Ware Tijd. De recent drastisch verhoogde brandstofprijs doet de deur dicht. Langer transporteren zonder zicht op betaling is geen optie. Het gaat om het geld over januari. Vroeger konden de ondernemers iets langer wachten. Maar de steeds stijgende prijzen van ook onderdelen laten nu weinig ruimte.

De overheid subsidieert traditioneel het transport naar en van verafgelegen streken. Schoolkinderen betalen wel, maar dan een schijntje van de werkelijke kosten. De klacht van de eigenaren is steevast dat er te laat wordt betaald. Themen denkt ook dat het tijd is voor een aanpassing van de subsidie. Die loopt nu duidelijk achter op de kosten.

8 REACTIES

 1. De maatregelen van de regering laten weinig ruimte voor vrijwilligers in het vervoer sector.Ook de minder validen worden gedupeerd doordat de grootste vervoerder van hun door de hoge benzine prijzen het niet meer ziet zitten.Zo zullen er nog meer organisatie’s de brui aan geven zonder dat er ruchtbaarheid aan gegeven wordt.Onder ons huidig staatshoofd is het steeds offers en slachtoffers geweest.En die trend zet zich voort.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Dit schoolvervoer dateert van jaren her en is anno 2011 toe aan sanering. Tal van ouders staan er echt niet meer zo armzalig voor en dienen mijns inziens zelf zorg te dragen voor dat stukje transport van hun kroost van en naar school.Het is absoluut iets om over na te denken. Stelletje profiteurs. De oprechte potiwans te niet nagesproken.


  Maak melding

 3. Weet je wat ik opvallend vindt aan de reactie van P hij doet zich voor alsof hij opkomt voor de armen, maar hij sluit zijn ogen voor ogen voor die criminele bende die nu aan de macht is in Suriname.In 7 maanden tijd hebben deze gasten miljoenen euro gespendeerd aan hun eigenbelang terwijl de prijzen van alles de lucht in gaan in suriname. over een paar dagen mag jij feest gaan vieren met de belasting centen van de arme bevolking daar hoor ik jou niets van zeggen. Tart het surinaams niet ik waarschuw jullie .


  Maak melding

 4. Hallo Pinto,

  En het aanschaffen van 10 gepantserde auto’s ter bescherming van de ministers tegen ( tegen wie eigenlijk?, leg jij dat eens uit) is natuurlijk wel van deze tijd.

  Jij spoort echt voor geen meter, door ouders die hun kroost naar school willen brengen profiteurs te noemen.


  Maak melding

 5. Subsidie!

  De overheid subsidieert de zakken van de vervoerders al jaren en blijft dit uit onkunde nog steeds doen.
  Koop zelf bussen en zet die in op de nodige routes. De bussen die de militairen van China hebben ontvangen staan maar te pronken aan de Gemenelandsweg. Zet die in voordat ze gaan roesten.
  Met dit soort subsidies looptde pot altijd leeg.
  Zo heeft de overheid jarenlang de maker, hersteller en vernietiger van de wegen in Suriname geld gegeven. Deze ondernemer maakt slechte wegen, vernietigt ze daarna met groot transport, herstelt ze door te lappen en krijgt voor alledrie de daden geld, jaar in jaar uit.

  Zo ook subsidieert de overheid op water en energie, op suiker en op aardappelen, uien en
  bloem. Ook de importkippen zijn zwaar gesubsidieert terwijl men de produktie uit landbouw links laat liggen. Onkunde!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.