Prijs Surinaams puntje voortaan markt bepaald

13

PARAMARIBO, 17 feb – De regering wil de prijs van de zogenaamde puntbroodjes niet langer vasthouden. Volgens het ministerie van Handel & Industrie, HI, wordt de lokale broodmarkt volledig geliberaliseerd. Het tijdperk van onderhandelen over verhogingen en aanpassingen is voorbij. De markt is er klaar voor.

Met ruim honderd bakkers hoeft strakke controle niet echt meer. “Het kan niet anders dan dat de concurrentie op de broodmarkt ervoor zal zorgen dat billijke prijzen tot stand komen”, stelt HI. De laatste onderhandelingen waren vorig jaar. De onderhandelingen moesten steeds weer willekeur voorkomen. Maar concurrentie en vrije markt zijn nu de sleutelwoorden. Bij de rest van de broodsoorten geldt de liberalisatie al jaren.

De liberalisatie van het puntje, verreweg de populairste broodsoort, is geen nieuwigheid. Het is eerder de voortzetting van een trend. “Door de globalisering en de regels van de Wereldhandelsorganisatie is tien jaar geleden besloten om als overheid zo min mogelijk te bemoeien met de totstandkoming van de prijzen in de winkels.” Alleen babyvoeding, melk, kookgas en brandstof vormen nog een uitzondering.

13 REACTIES

 1. HHAHAHAHA, ik moet lachen om die ezels die voor deze bende hebben gekozen, het water stijgt ze nu tot boven de lippen. opvallend vindt is dat al die propagandisten van 7 maanden geleden nu niet thuis zijn ze zwijgen nu als het graf die landverraders . die nieuwe wind waait maar is heel erg koud. hahahahaha waar is pinto , theo,sempa, de jongeren al die propagandisten van het kwaad duiken nu onder stelletje landverraders dat jullie zijn .


  Maak melding

 2. Nu haalt bout zijn gramschap op van de afwijzing van zijn partij bij de eerste verkiezing na de coup.Toen werd werd hij ondro jang verslagen en die slag is hij nooit meer te boven gekomen.Met de svp laat hij het volk nu bloeden voor zijn nederlaag toen.

  Cobie.


  Maak melding

 3. je hebt weinig aan een gratis laptop als je de stroom en je Surinaamse broodje niet kunt betalen omdat je SRD niet zo veel meer waard is…..


  Maak melding

 4. een punt broodje kostte ooit 5 cent per stuk..toen werd het ineens 7 cent; een portie bamie kostte 25 cent. naar de kapper om je haren te laten knippen kostte 25 cent…enzvoorts …..


  Maak melding

 5. Nrs. 1 , 2 , 3 , 4 , 5 en 6
  Waren jullie gisteren in Den -Haag , bij de demonstratie ???
  Als belasting-betaler en volk hebben jullie toch het recht om te weten waarom er zoveel bezuinigingen plaats moeten vinden ???
  Laat Republiek Suriname”los”en concentreren
  jullie maar op Ollandse interne-aangelegenheden bvb.; bezuinigingen , oplopende werkloosheid , drugs-criminaliteit , terrorisme , zeden-delicten ,armoede (voedsel-banken) etc etc.teveel om op te noemen .
  Wakker worden , het is bijna lente !!!

  Het is 2011
  Nieuw Portret , Nieuwe Orde , De Nieuwe Weg

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 6. wikileaks je bent gewoon een malloat, meer kan ik er niet van maken.

  Er waait een nieuwe wind in Suriname, genaamd liberalisatie, de regring gaat de puntjes niet meer subsidieren, ze gaan subsidies zoveel mogelijk afschaffen. Laat de bakkerijen maar lekker met elkaar concurreren. De regering gaat niet zoals front geld lenen om van alles en nog wat te subsidieren, geld lenen kost geld, vandaar die lege kas.

  De bevolking heeft voor verandering gestemd en dat krijgen.


  Maak melding

 7. alles moet duurder worden . Dan kunnen ze met belastinggeld hun zakken vullen de aan het bewind zijnde crimis in Suriname. Ze moeten al hun concubines onderhouden.


  Maak melding

 8. hahahhaa mooi verhaal geld lenen kost geld,om dit uit de mond van een aanhanger van de NDP te horen is echt lachwekkend en hypocriet.
  Ik heb vaak aangegeven dat ik niet trap in onzin en doctrine van jullie.
  1) Bouterse heeft miljoenen geleend in brazilie om wapens te kopen, en om zijn eigen volk te onderdrukken en te vermoorden.
  2) Bouterse heeft Suriname met miljoenen schulden achtergelaten en lege moederbank zonder goud voorraad. Niet iedere verandering is een verbetering als je de geschiedenis van Desi Bouterse na gaat zou je het moeten weten M.Doorn. vertel mij wanneer Suriname instaat zal zijn om die twee miljard uit china terug te betalen en die miljoenen uit india of denk jij dat het geschenken zijn?


  Maak melding

 9. Hallo Sempa,
  is het niet dat je om je heen moet kijken?Van boven plukt de regering ons kaal en wat er over is wordt door de djoeka weggedragen middels geweld.Als wij naar de plein gaan,worden we neergemaaid uit noodweer omdat we een bedreiging vormden voor bout.Wordt tijd dat jij wakker wordt!Kijk eens wat hij aan de waterkant heeft gedaan.De bomen weg waaronder ik zat als ik een keertje spijbelde.Als dat de nieuwe wind is dan gaan we in elk geval geen goede tijden tegemoet.Het symbool van de verdrukking wordt in ere hersteld en wij mogen weer eens voor de kosten opdraven

  Cobie


  Maak melding

 10. Prima gelegenheid om een snelle njang te maken op die suri’s.
  Effe een containertje met broodmachines en de njang is binnen.
  Uiteraard niet voor het plebs bestemd, die moeten nog effe 5jr wachten. Bovendien hebben ze geen 220v alleen de “rijken”, dus helaas.
  Als wat schaars is tegen dumpprijzen hier op de veiling kopen en posten(verkopen)
  voor de “welbedeelden”.
  Op naar het geluk en overwinning….

  Moro e doro!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.