Nieuw Suriname komt oerlelijk op de koffie

25

PARAMARIBO, 17 feb – Een ministerspost. Deze eis legt Nieuw Suriname hard op tafel. Dit gebeurt weliswaar ruim een halfjaar na het aantreden van de regering Bouterse. De partij voelt zich ondergewaardeerd ten opzichte van de drie andere partners in de Mega Combinatie van president Desiré Bouterse.

Daar moet nu maar een eind aan komen. “We hebben recht op een ministerspost. We zijn een gelijkwaardige partner”, zegt ondervoorzitter Prem Lachman tegenover de Ware Tijd. Niet dat die post nooit beschikbaar was. Bij de coalitievorming bood Bouterse het ministerie van Handel & Industrie aan. Maar door onderling gesteggel kon Nieuw Suriname geen kandidaat aanwijzen.

Bouterse maakte daar dankbaar gebruik van. Hij schoof vakbondsleider Michael Miskin naar voren als onderdeel van een stille alliantie met ambtenarenvakcentrale CLO. Nieuw Suriname stemde in onder voorwaarde dat andere hoge posten beschikbaar zouden zijn. Door het gesteggel is het onduidelijk wie de partij leidt. Intussen is de koek zowat verdeeld. Of de twee parlementszetels van Nieuw Suriname worden ingezet, wil Lachman niet zeggen.

25 REACTIES

 1. Bouterse noemt het parlement van suriname een poppenkast,ik vraag mij af hoe die (hooggeschoolde) aanhang van massamoordenaar Bouterse, deze regering noemen ? gaarne u antwoord. Ik kom van de LBO en ik heb een lage IQ volgens sommigen, moeten zei mij vertellen wat voor opleiden Bouterse heeft gevolgd buiten zijn militaire opleiding in nederland, alles wat deze Bouterse daarna heeft bereikt heeft hij kado gekregen of met geweld bereikt. A.U.B


  Maak melding

 2. Dan is het een law man eis.

  NS moet echt eerst weten wie voorzitter is.

  Rechter weet het zelf ook niet…enkel en alleen statuten…statuten…da ding statuut no waard als zelfs de rechter niks mee kan…..dan hoe moet NDP weten wie voorzitter is om mee te onderhandelen…….dom.. dom… dom van NS een stel zeer achterlijke domme figuren…dan pretenderen deze gasten zich als behoorlijke scholing te hebben gehad…maar ja u ziet het een stel domme jongens.


  Maak melding

 3. Er zijn nog geen ministers genoeg zeker….

  In relatie tot het aantal kiesgerechtigden in Suriname heeft het per hoofd het grootste aantal politieke partijen…….Lekker efficient…..


  Maak melding

 4. Nieuw Suriname toon lef en stap uit de coalitie . Jullie hebben toch daar geen inbreng. VHP had gelijk dat julllie kleine jongens zijn in de politiek. Hadden jullie niet door dat Bouterse jullie misbruikte en nog steeds misbruikt .Als je dat door hebt ben je geen knip waard.


  Maak melding

 5. Een club, die op papier nauwelijks het recht van bestaan heeft komt met het mes op de keel zaken afdwingen? Op eigen kracht was NS never in staat om zelfs een kwart zetel te behalen. Inpakken en wegwezen met die club.


  Maak melding

 6. Het ligt niet aan NS, maar het ligt aan hun etnische achtergrond. Hindustaan krijgt nooit en te nimmer van DDB de rechten die zij hebben.

  NS is een partij van “Volksverrader” net als het Hindustaanse deel van NDP. Volksverraders zijn zelf na hun dood niet welkom bij Sri Krishna.

  Jullie kunnen je “zonde van verraad” nu nog goed maken door individueel en/af als groep uit de regeringscoalitie te stappen. Liever te laat dan nooit.

  De Javanen (KTPI en PL) en Bosnegers (AC,ABOP,SEEKA,BEP) zijn pure etnische politieke partijen. Waarom geen Hindustaanse etnische politieke partij, maar dan niet versplintert maar als 1 grote groep. Eenheid maakt macht en dan kan je zien bij KTPI,PL,AC.

  Hindustaan, jij bent toch niet ziende blind en horende doof? Kom in verzet.


  Maak melding

 7. Nu zonder de kleine foutjes:

  Het ligt niet aan NS, maar het ligt aan hun etnische achtergrond. Hindustaan krijgt nooit en te nimmer van DDB de rechten die zij hebben.

  NS is een partij van “Volksverraders” net als het Hindustaans deel van NDP. Volksverraders zijn zelf na hun dood niet welkom bij Sri Krishna.

  Jullie kunnen je “zonde van verraad” nu nog goed maken door individueel en/of als groep uit de regeringscoalitie te stappen. Liever te laat dan nooit.

  De Javanen (KTPI en PL) en Bosnegers (AC,ABOP,SEEKA,BEP) zijn pure etnische politieke partijen. Waarom geen Hinduustaanse etnische politieke partij, maar dan niet versplintert maar als 1 grote groep. Eenheid maakt macht en dat kan je afkijken van KTPI,PL,AC.

  Hindustaan, jij bent toch niet ziende blind en horende doof? Kom in verzet.


  Maak melding

 8. alweer……rotzooi in het bananen republiek.Ik denk dat de juiste man om suriname te leiden,niemand minder dan meneer pinto kan zijn,gezien zijn,geweldige reactie,s.Kom op man,wat doe je op de site,stap het parlements gebouw binnen,geen woorden maar daden.


  Maak melding

 9. Opstappen is geen optie.Want dan geraken ze nog verder van de graai pot.Het zijn nog vrij jongelieden met weinig zin in noeste arbeid om wat te bereiken.Wat is dan makkelijker dan te graaien in s’lands kas.Met een ministerschap is de weg naar de pot ge-effend.Bout als hun grote voorbeeld.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Hallo Meester Harisch,

  Weet je wat je verkeerd hebt gedaan?
  Dat geslijm van je bij die presidents verkiezing in de assemblee.
  Ga weer naar die beelden kijken. Let op Bouterse z’n bodytalk. Dat spreekt boekdelen.

  Hij kotste gewoon van je.En als klap op de vuurpijl ga je nog die foto waar je je uiterste best doet om hem te interesseren in je Blackberry, op facebook plaatsen.
  Om te laten zien: Mi na a kil, mi na a her’mang!

  Wel, nu heb je het geweten. Ga rustig je advocatenpraktijk opbouwen. Er valt nog veel te leren. Dommie!


  Maak melding

 11. nog meer clini-clowns in die open inrichting.
  De hindustanen in Guyana zou jullie NS voorbeeld moeten zijn.

  Ook jullie gan niets doen aan die smerige Goslar in de Surinamerivier


  Maak melding

 12. #5 Hallo Verandering,

  Dat zou wat zijn hoor. Nieuw Suriname die met een nieuwe politiek komt en zo uit de coalitie stapt. Grote lef ! Toch denk ik dat hun president ze in de greep heeft, want ze twijfelen constant. In de politiek mag er geen plaats zijn voor twijfel, tenminste als je weet waar je voor gaat. Ze horen niet in deze coalitie van ‘regeer-maar-raak-want-morgen-ben-je-weg’. Eerst ging ik ervan uit dat Nieuw Suriname iets voor mijn land zou kunnen betekenen, maar Nieuw Suriname kan niet eens zichzelf helpen, laatstaan mijn land. Ze kunnen zich beter bij de oppositie voegen en daar hun kritische kijk op het beleid aan het volk laten zien. Zoals ze er nu voor staan, wordt het niets. Het zijn slimme jongens, maar ze moeten nu ballen tonen. Zo lijken ze balloos.


  Maak melding

 13. Mijn God,

  Iemand als een Shivaji, wat een grote rascisten zijn jullie! Hoe wil je dat een land als Suriname vooruit moet komen als je nog van zulke mensen hebt die bekrompen denken. Boi Shanti slaapt niet. Jullie kunnen dan liever masaal de boot pakken terug richting india. om vervolgens doodgebeten te worden door die kakkerlakken en ratten daar. Ik walg gewoon van racisten!


  Maak melding

 14. @15 EM: De waarheid komt hard aan. Als kroesharigen alle macht naar zich toe trekken en in Suriname de dienst uitmaken, dan is er geen sprake van racisme. Hoepel toch op en ga fietsen.


  Maak melding

 15. Shivaji,
  waarom ga jij niet je eigen partij oprichten? Je reageert wel erg kort door de bocht met je opmerkingen. Richt je eigen partij op dan kunnen we meteen zien hoeveel koeien er achter je aan zullen lopen of ben jij de nieuwe dictator. Dan moet je eerst je voorganger weg zien te krijgen en dan weten meteen dat jij alleen maar roepend langs de lijn reageert. Maar voor mijn gevoel zit je nog zo vast in je Goslar op de bodem van de rivier. Het zou je sieren als je een keer van je raciale zeepkistje afstapte en als het je niet lukken wil dan ga je toch gewoon terug naar je homeland en hoef je je daar niet te ergeren aan de andere rassen. Wat denk je, lukt het je om in India een nieuw succesvol bestaan op te bouwen? Als het antwoord ja is, wens ik je een goeie reis en stuur een kaartje naar Bouta.


  Maak melding

 16. @17 Martijn: Jij naar Ghana, in de luxe ruim van je zeilschip, maar nu niet geketend en ik naar India. Waar haal jij het recht vandaan om alles te gunnen aan de kroesharigen en de hele Hindustaanse deel buiten te sluiten.

  Zink nogmaals met de Duitse Goslar in de Surinaamse modder.

  Nee, GEEN nieuwe Hindustaanse partij maar eenwording en bewustmaking van de Hindustanen.

  Jij hebt geen gewetenswroeging door 11176 uitgebrachte stemmen op de bosnegers 7 DNA zetels, 6 Ministeries en heel veel directeuren, commissies etc. te bemensen/be-apen en veel Hindustanen te ontslaan.

  Pak je corjaal en ga zelf naar Ghana.


  Maak melding

 17. De mensen die zich hier op het forum ergeren aan Shivaji zou ik willen adviseren dit probleemgeval te negeren, Shivaji heeft niet door dat de etnische politiekvoering (in het verleden) zijn nut gehad heeft, zolang een groep nog moest emanciperen en nog moest integreren in de Surinaamse samenleving, was het appelleren aan rassentiment heel effectief, op het moment dan het grootste deel van de betreffende groep beter geschoold is lukt het niet meer om ze met rassentimenten te mobiliseren, ze zijn namelijk geen stemvee meer, maar kunnen zelfstandig denken. Kijk maar naar de V.S. daar is het grootste deel van het volk goed geschoold, als de grootste etnische groep in dat land nog steeds niet zelfstandig kon denken dan was Obama met zijn kroes haar nooit gekozen, ze zouden namelijk net als Shivaji op triviale zaken hebben gelet. Shavij het zal je dus niet lukken de Hindoestanen in Suriname achter je te krijgen alleen maar door te focussen op hun Hindoestaan zijn omdat de meesten nu wel beter geschoold zijn. Als je een Javaan of een Marron was geweest dan zou dat je de komende vijf tot tien jaar waarschijnlijk wel lukken maar daarna ook niet meer.
  P.s. Shavij voordat je met vraagtekens boven je hoofd blijft zitten, ‘Triviaal’ wil zeggen ‘zonder wezenlijke betekenis, onbelangrijk dus’.


  Maak melding

 18. @19 2e Henkie en 3e Ingrid en @20 Brodder;
  Wij zijn allemaal Surinamers, maar alleen dan en pas dan als één bepaalde etnische groep alle politieke macht kan uitoefenen.

  Jullie hebben daar geen gewetenswroeging van.

  Shivaji zal opkomen om zijn etnische groep bewust te maken en wakker te schudden.

  Ook voor de Hindustaan geldt:”Eenheid maakt macht”.


  Maak melding

 19. Shivaji,

  wat kraai je weer een onzin uit. Ik ben niet voor een bepaald ras, ben zelf gemengd nl. Nederlander met Hindostaan. Doe iedereen een genoegen en ga maar naar India. Aan je hele reactie is te zien dat je niets maar dan ook niets voor Sur. voelt en je trilt op je etnische zeepkistje. Probeer maar verder te kijken dan je neus lang is of ga inderdaad naar India. Goede reis Bhai.


  Maak melding

 20. @22 Martijn: Ik zal naar India vertrekken als jij mij belooft om ook een land uit te kiezen en/of als jij de taak overneemt om de Hindustanen bewust te maken van de actuele stand van zaken in de politiek. Met name “het buitensluiten” van de Hindustaan door DDB.

  Ook een prettige reis toegewenst naar het land van je voorvaderen.


  Maak melding

 21. @Shivaji

  Ik kan je gedachtegang goed volgen, en ook ik vind het allemaal heel erg onrechtvaardig…

  Zeker zoals al die zwakzinnige inteelt dombo’s ALLE macht maar naar zich toe blijven trekken, en iedereen met meer opleiding dan zijzelf (1 jr. kleuterschool) totaal buitensluiten…

  En ik snap dus ook niet dat de Hindostanen dit allemaal maar blijven pikken en slikken.

  Hoe lang nog?, vraag ik me wel eens af!

  Het wordt de hoogste tijd dat men zich echt gaat verenigen en drastisch gaat ingrijpen, om dit alles te stoppen…

  Het is tenslotte de grootste meerderheid…
  In aantallen, zijn het best geschoold van iedereen, bezitten veel vermogen, hebben de beste contacten enz.

  En toch wordt deze groep doelbewust buitengesloten, dat schreeuwt toch om aandacht!

  Macht maakt dronken en blind, dat is met de nieuwe machtgraaiers nu wel weer bewezen.

  De Hindu’s en de Chinezen zijn de enigste twee groepen die de Surinaamse motor draaiende houden, de rest is daar gewoon te stom voor en parasiteert slechts.

  En als je er maar wat van zegt, dan word je voor racist uitgemaakt!
  Het zijn gewoon de feiten en dus per definitie de waarheid!

  In feite…
  Het “onaangepaste” kroeskop-volk, in welk gedeelte v/d wereldbol dan ook, heeft nog nooit wat goeds voor de mensheid betekend!

  Overal waar men verblijft of wel parasiteert, veroorzaken ze met hun mentaliteit/gedrag/houding/instelling alleen maar onrecht, verderf, ellende, moord en doodslag.
  Een zwaar blok aan het been van de mensheid als je het mij vraagt…

  Deze lui kunnen zich zelf niets eens bedruipen…
  Alleen daarom al zouden ze nooit kiesgerechtigd mogen zijn!

  Het is toch te idioot voor woorden, dat deze lieden politiek mogen bedrijven en zo over het lot van anderen beschikken.

  Bovendien is het toch niet uit te leggen…
  Dat “de kiesstem” van een werkschuwe, geen belastingbetalende, maar wel grond-inpikkende crimminele bosneger, die krom loopt van het illegaal ingepikte goud, veel en veel meer waard is, dan die van een hardwerkende belastingbetalende Hindoestaan die overal voor moet betalen!!!

  De nieuwe machthebber heeft een reden voor dit buitensluiten…
  Namelijk de aangeboren luiheid en jaloezie!

  Omdat jouw ouders op eigen kracht wel hebben geploeterd en zo hebben gespaard om jou naar school te kunnen sturen om wat voor maatschappij te kunnen betekenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.