Ondervoorzitter Surinaams parlement op de korrel

22

PARAMARIBO, 16 feb – Ondervoorzitter van het parlement Ruth Wijdenbosch is stevig op de korrel genomen. De coalitie vindt het niet kunnen dat zij meedoet met protestacties van de oppositie. Zij mag dan lid zijn van de oppositionele fractie, maar er zijn formaliteiten. Abrupt weglopen tijdens een vergadering van het parlement, dat doet de ondervoorzitter niet.

Volgens Wijdenbosch is er niets aan het handje: “Ik mag weglopen met wie ik wil.” Het weglopen was een uiting van protest tegen de houding van de regering. Er was slechts één minister op de vergadering. President Desiré Bouterse volhardt in zijn boycot. Tijdens de bespreking van de wet op afvalstoffen, werd het allemaal te veel. De oppositie trok en bloc weg en Ruth Wijdenbosch ging spontaan mee. De tweeslachtigheid van haar positie liet zich gelijk gelden.

“De oppositie mag beslissen wanneer ze actie voert, maar de ondervoorzitter is de ondervoorzitter, zij is gekozen door het parlement. We zijn het er niet meer eens dat als de oppositie actie voert, zij partij kiest”, zei André Misiekaba (MC, NDP). Wijdenbosch keerde terstond op haar schreden terug: “Ik was op mijn werkkamer. Zodra de voorzitter me nodig heeft, ben ik er.” Sinds haar verkiezing zat zij nog nooit een vergadering voor.

22 REACTIES

 1. Dit mens komt met de dag zeer dom over…zij zit daar weet niks….. loopt te bleren dit gekocht dat gekocht…en wist niet eens dat haar eigen Front die spullen besteld had.

  En dat deze regering ervoor moet opdraaien.
  Hoe kan men de durf hebben om achter zulke mensen te lopen die helemaal geen info hebben.

  Maar steeds keer op keer zeer dom en gewichtig staan te bleren.

  Tijdens de vorige regering waar zij met die schurken zat, was het als een weer liep te verduisteren…antwoordde zij….altijd het is GEBRUIKELIJK ….Is deze mevrouw wel heel dom of achterlijk het is GEBRUIKELIJK…..suma e law suma e gek….alweer een van de NPS. ……….wat een PARTIJ.


  Maak melding

 2. In mijn eerder reacties over mevrouw Simons gaf ik al aan dat zij van die dictatoriale trekjes had en nog steeds zal hebben. Model Chavez is voor haar en DDB van toepassing.


  Maak melding

 3. “Abrupt weglopen tijdens een vergadering van het parlement, dat doet de ondervoorzitter niet” aldus André Misiekaba, Maar een president en voorheen parlementslid die nooit een voet in het parlement zet omdat hij het te druk heeft en/of oververmoeid is en/of een griepje heeft, dat kan wel natuurlijk.

  Ik zie wel overal foto op internet waarin de president wel de tijd heeft om vrolijk feest te vieren bij verjaardagen van echtgenotes van partijgenoten…..


  Maak melding

 4. En daar zat ze dan;moederziel alleen met haar,onlangs, met veel pijn en moeite verkregen hamertje… hahahahihihihihi…

  Yvon zou zeggen: “Hoe voelt dat… verteld u mij, hoe voelt dat?????”

  Moro e doro…


  Maak melding

 5. Beste Henk,
  Dat mag allemaal Bouterse is onder en boven de wet niemand durf die (man)monster op zijn verantwoordelijkheid te wijzen ze hebben allemaal één of andere drogreden om alles wat deze Beest slecht doet goed te praten.
  Tijdens de verkiezing werden wij elke dag om de oren geslagen met peilingen nu is iedereen stil, niemand mag die massamoordenaar storen want hij is met grote zaken bezig, DRUGS transporten zeker.Die Barbie pop volg haar moordenaar echtgenoten op de voet zij staat ook op de foto voor 8000 srd per maand terwijl het volk armoede lijd. ik heb vernomen dat zij regelrecht vanuit de rode lantaren komt mofo korantie baja.


  Maak melding

 6. Mevr Ruth Wijdenbosch laat zien dat ze de belangen van de oppositie zwaarder laat meewegen dan de algemene belangen van het land Suriname.

  Foei toch, en te bedenken dat sommige mensen in haar een nieuwe regeringsleider zien. Ik weet niet wat die mensen aan hun ogen hebben, maar het is duidelijk dat mevr Ruth Wijdenbosch het niveau van partij politica niet kan overstijgen…..


  Maak melding

 7. @1 Mister Pee: Ik ben nu wel eens met je inzichten. De Nationale Assem Plee “wisje wasje” is een persoonlijk eigendom van juf. Jenny en daarom mag/kan zij dit persoonlijk regelen. Wat een dictatoriale instelling.

  De Voorzittershamer van “DNA Plee = Wisje wasje” is door genetische overerving van juf Jenny geworden. Daarom zal zij tot haar natuurlijke dood eigenaar zijn van deze hamer.

  Ik stel voor dat de democratie in Suriname wordt afgeschaft en DDB tot “KEIZER” per decreet wordt aangesteld, Brunswijk tot “PRINS KUNTA KINTE ” en Somo tot “SUKARNO PUTRI”.

  En jij Pee tot GEESTELIJKE LEIDER van alle inwoners van dit keizerrijk.


  Maak melding

 8. Bouterse muilkorft NDP-FRACTIE.
  16-02-2011
  Paramaribo-De NDP-fractie mag op geen enkele manier meer iets kritisch over deze regering zeggen.dat waarschuwend geluid kregen de leden op niet mis te verstane wijze van president Desi Bouterse te horen.Het gevolg was direct zichtbaar.Afgelopen donderdag keerden de leden zich 180 graden. slikten hun braaksel in en stemden het structureel Verbeteringsprogramma (SVP)goed.Dat lat een NDP-er los De bijeenkomst was bijzonder geladen, verteld de ndp-er.De NDP-fractie kreeg een ziedende Bouterse tegenover zich .Ze kregen op hun donder Niemand mag nu iets negatief over de regering zegen .En ook al is het fout.Ze moeten het verdedigen. De president was verschrikkelijk boos.Tijdens de openbare vergadering,die handelde over de belasting verhogende maatregelen, viel het op dat met name de coalitie zeer kritisch was naar haar eigen regering toe. Dit tot ongenoegen van de president.De coalitie vroeg om terugdraaiing van de srd 50 cent goverment take. Die belasting werkt verhogend en drukt op het budget van de gemiddelde Surinamer.Niet dus.want de president in hoogst eigen persoon maakte duidelijk dat die eis niet doorgaat. de vergadering van afgelopen donderdag ondersteunde de regering volledig. De kritische noot was weg.Als zachte landing vroeg de coalitie om een vangnet.Dit bericht laat zien dat Bouterse geen democraat is maar een ware DICTATOR waar is BOUVA en MISIKBA en TANTE JENNY met hun grote smoel allemaal zijn ze bang voor die meedogenloos monster D.B.


  Maak melding

 9. Misiekaba moet niet te veel in de zon.Want naar het schijnt is hij zijn belofte aan het volk vergeten dat hij deed tijdens de tour met juf Jenny.Eerst was het front en dan Wijdenbosch.De tandman zou beter aan doen zijn baas naar het parlement te sommeren dan zijn tanden laten zien aan een oppositie lid.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Marbonzu, je mag wel wat respect opbrengen voor mevr.Mr.Ruth Wijdenbosch.

  Ik weet zeker dat je niet aan haar baka foetoe kan tippen.

  Heb je je voelhorens al uitgestoken om na te gaan waarom je president tekeer is gegaan tegen je parlementariers? Verklapt door een NDP’er. Moro e doro neem het van mij aan!

  Ik ben 64 jaar. Dus…………


  Maak melding

 11. jullie zijn allemaal gek , want als het nit zo was zouden jullie helpen aan de opbouw van het land .
  maar waar jullie mee bezig zijn is paniek zaaien , waarom zijn jullie bang voor de waarheid , deze regering heeft het hef in handen en zo zei het , als jullie het beter weten is er nog ruimte om mee te doen , maar als dat niet hetgeval is hou toch één kder jullie grote bek , want van jullie gestengel gaat suriname niet wakker liggen , stel APEN .


  Maak melding

 12. Alweer de n.p.s , gesteund door v.h.p .
  En die domme ruth die weet niet beter , ze is gewoon een mee loper , want ze weet zelf niet van in en uitgaven van front , dat komt doordat het bekent is dat surinaamers nooit leren luisteren maar eerst tekeer gaan .
  je kan het front vergelijken met een koe die niet eens door heeft dat zij een koe is .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.