Centrale Bank Suriname: geen ongerustheid, a.u.b.

22

PARAMARIBO, 14 feb – Er hoeft geen enkele ongerustheid te bestaan over de valutategoeden op rekeningen bij de algemene banken. Dit stelt de Centrale Bank van Suriname, CBvS. De tegoeden van particulieren zijn en blijven volstrekt veilig. Geruchten ten spijt, de bank kan en mag niet aan het geld van de burger.

De geruchtenmachine beweert van wel. “In de gemeenschap worden dezer dagen kwaadaardige geruchten gelanceerd, die erop neerkomen dat de Centrale Bank en de regering voornemens zijn valutategoeden bij de kleine staatsbanken te confisqueren en om te zetten in Surinaamse dollars”, stelt de bank. De bezitters zouden niets in de melk te brokkelen hebben. Pure diefstal dus. Maar de burger mag gerust zijn.

CBvS heeft zijn eigen geld en dat ook nog in ruime hoeveelheden. Zoals een monetaire reserve van ruim zeshonderd miljoen dollar. “Deze geruchten moeten gezien worden als kwaadaardige poging het financieel systeem en de economie te destabiliseren. Het is onbestaanbaar dat het bezit van valutategoeden op enigerlei wijze kan worden aangetast. Een dergelijke gedachte is simpelweg onbespreekbaar.”

22 REACTIES

 1. Dan moeten zij zich aan de regels houden anders soso waswas o tik din.
  Want koers wordt bepaald door de Centrale Bank…en niet op straat of cambio


  Maak melding

 2. de centrale bank probeerd,het zuur verdiende
  geld,van de burgers in bedwang te houden.
  als ieder zijn geld zou opeisen,gaat de bank
  failliet.
  ook kan de bank nagaan,naar wie en waar het
  geld naar toe gaat.
  de sur dollar zou omgezet moeten worden in
  us dollar,om in het buitenland te kunnen
  uitgeven


  Maak melding

 3. Onomkeerbaar. Voorbeeld DSB bank Ned. failliet, Schotland, Ierland ook failliet.
  Gerucht: waar er rook is. Weet je wel. Particulieren niet meer tegen te houden. Kiest voor veiligheid. Jammer.


  Maak melding

 4. ‘Het is onbestaanbaar dat het bezit van valutategoeden op enigerlei wijze kan worden aangetast’

  Diegene die het bovenstaande beweert heeft geen historisch besef.Ik had wel geweten wat mij te doen stond als ik een valutarekening had.


  Maak melding

 5. Gaat u gerust slapen uw regering waakt over u,dat zei men vlak voor de Duitsers Nederland binnen vielen,hoop voor Suriname dat de Centrale Bank van Suriname zijn beloftes wel waar maakt


  Maak melding

 6. Zet gerust uw valuta op een bank in Suriname. Suriname moet de Switserland van Zuid-Amerika worden, Waar de bankgeheim beter beschermd wordt dan in Switserland.


  Maak melding

 7. “CBvS heeft zijn eigen geld en dat ook nog in ruime hoeveelheden. Zoals een monetaire reserve van ruim zeshonderd miljoen dollar.”

  Wacht even! Wacht even! Hoe komt de bank aan
  zoveel geld!? Toch niet door het beleid van de vorige regering he! Die heeft volgens ndp-debielen niets gepresteerd.
  Het is toch niet bloedgeld van de president de MOORDENAAR, wisselgeld dat hij alsnog niet aan
  hr. C Daal heeft gegeven.


  Maak melding

 8. De WARE LEUGENS van Boedhoe en consorte zijn dus achterhaald er is dus terdege geld en niet zo’n kleinbeetje in kas.Wat jammer dat Suriname die een paar maanden geleden er nog zo goed voorstond,nu een groot vraagteken is geworden.


  Maak melding

 9. het volk hoeft niet ongerust te zijn want alle graaiers hebben al een buitenlandse bankrekening

  overigens ben ik van mening dat de duitsers de Goslar uit de Surinamerivier moeten bergen


  Maak melding

 10. Ai mi jeetjes mang. Mensen die een grote mond hebben zoals whome en niet eens weten wat monetaire reserve is.

  Als de regering aangeeft dat er een lege kas is aangetroffen betreft het dus de kas die salarissen en andere uitgaven moet betalen.

  De monetaire reserve zijn gewoon middelen om bijv. de importen te dekken voor een bepaalde periode bijv. 5 maanden. Suriname voldoet nogsteeds aan alle internationale standaarden.

  De huidige regering had al vanaf begin aangegeven dat ze niet aan de monetaire reserve zullen komen, wil je als regering het vertrouwen behouden van de internationale instellingen dan doe je dat niet.

  Dus een lege kas is wel aangetroffen maar dat heeft niets te maken met de monetaire reserve. Ai mi boi. Jullie schamen je niet noh.

  Ai Esmerald, SuriNeds haal je geld weg, zet het maar op Nederlandse banken en betaal gewoon belastingen noh. Suriname mag en zal van Esmerald niet vooruitgaan toch.


  Maak melding

 11. hahaa….. al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel……Dus toch veel geld van de vorige regering die een “lege kas” heeft achtergelaten


  Maak melding

 12. Ik heb gisteravond weer met verbeistering zitten luisteren hoeveel onzin /pro bouta propaganda ene Mr. Limbo bij Sky Radio de ether in kletste… van journalistieke objectiviteit geen sprake. Wie heeft eigenlijk de eind redactie bij Sky Radio..

  Sranan Mike


  Maak melding

 13. @ srananmike,
  limbo wordt betaald om onze landgenoten voor te liegen en te bedriegen. er is hele kliek die betaald wordt om grove leugens te verspreiden nummer 14 is een van die ezels die alles wat krom is recht probeert te praten, hij vertik het op te vertellen wat bouterse en zijn bende heeft geflikt met de economie van suriname en onze geld waarde. laat hij ook vertellen wat goedschalk bosje en bouta hebben gedaan met onze moeder bank en zijn goud reserves. De ndp-ers steken hun kop in die stront bak van bouterse.


  Maak melding

 14. De regering-Bouterse/ameerali klaagt steen en been, dat ze met ernstige budgettaire problemen te maken heeft en daarom genoodzaakt is een structureel Verbeterings programma,SVP, uit te voeren.Wij zijn en blijven van mening, dat deze regering bij het stellen van prioriteiten bij de besteding van de karig aanwezige zijnde staats middelen niet de juiste keuze doet.Zo is er bijvoorbeeld geen geld voor de bataling van ziekenhuizen. Maar dan wordt wel de duurste auto’s voor hooggeplaatsten uit het kabinet gekocht en worden tienduizenden surinaamse dollars stukgeslagen aan een revo monument aan de waterkant. Men kapt daarbij daarbij als ware cultuur barbaren alle amandelbomen, weg die er velen decennia stonden en een wezenlijk deel uitmaakt van dit deel van paramaribo.Al dit geld, dat aan de waterkant wordt verprutst om bepaalde mensen aan vervolgen tijden en een mislukt politieke proces te doen denken zou,naar onze mening, veel beter en nuttiger besteed kunnen worden.Men moet niet vergeten, dat men al deze onzinnige bestedingen ziet en men steeds wreveliger wordt,omdat men al dat extra geld via allerlei impopulaire maatregelen uit dit volk knijpt. het zou interessant zijn te weten hoeveel geld dit kabinet niet gaat verprutsen aan het zogeheten grote 25 februari 2011 feest . die daarna alleen maar ellende voor dit land heeft ingeluid en nog steeds voelbaar is.ONKUNDE OF KWAADAARDIGHEID
  We vragen ons vrijwel dagelijks af wie de wijsneuzen zijn, die de leiding van suriname van advies dienen.We vragen ons met name af wie de president adviseert alvorens de man tot verstrekkende beslissing komt we weten dat de president een man is met zijn beperking.


  Maak melding

 15. Lezen! Ik heb het over beleid! Door het beleid van de vorige regering is het mogelijk geweest dat deze reserve is opgebouwd (en waar het voor dient weet eenieder behalve ndp-debielen)! Of is het door het ndp beleid van keizer Bokasa II opgebouwd?!

  Uw uitleg is voer voor ndp-debielen.

  Verder is er ook nog SRD 700 miljoen achtergelaten voor projecten.
  Kijk! Dat is nu beleid! Capice?


  Maak melding

 16. NaMi, ahumm ik bedoel M.doorn,

  Tuurlijk moet Suriname vooruit, dat is de drive van 99,9% van de reageerders hiero.

  Persoonlijk zie ik liever vandaag dan
  morgen, dat suri grote hoogten bereikt.
  Binnen vijf jaar, dan heb ik genoeg gespaard om weer eens te kunnen genieten van mijn geboorte dorp Dan Ta Bai!

  Dus een beetje opschieten, wanneer ga jijzelf je handen laten wapperen?
  Moeilijk hé, ik begrijp het volkomen, voorlopig is het hier beter en strax is het lente…. Ik heb al krokussen in mijn tuin, jij ook???? Het wordt een vroegtijdige hete lente zeggen ze… dus vanavond effe naar de zonnebank om bij te kleuren, mie bleek toemsie, dus….

  Doegh doegh…. Groetjes aan willie!

  Moro e doro.


  Maak melding

 17. NaMi, alias doorn, alias sosoboto, alias willie, alias namitaki, hoe ziek moet je niet zijn om verschillende alliassen aan te maken om te doen voorkomen alsof er heel veel aanhang is.

  Zielig hoor om in te loggen met een nickname doorn, daarna een half uur 8ter je pc te koekeloeren en vervolgens in te loggen met willie.
  Get a life broh!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.