AC nog decennialang machtsfactor in Suriname

37

PARAMARIBO, 13 – A Combinatie, AC, blijft de komende decennia nog een machtsfactor in Suriname. Dit stelt Ronnie Brunswijk, partijleider van AC-partner Abop. De combinatie van politieke partijen uit het binnenland zal een rol van betekenis blijven spelen. In feite zal geen enkele coalitie te vormen zijn zonder AC.

Zo machtig is de politieke positie geworden door de jaren heen. “AC zal in de komende decennia deel zijn van elke regering”, zegt Brunswijk. Het punt is dat de leiders van de samenstellende partijen het ook moeten beseffen. De wrijving met de Bep van Caprino Allendy getuigt niet van zulk besef. Die partij trok zich onlangs terug uit AC. De Bep-leiding is ontevreden over Brunswijks gedrag als AC-voorzitter. Zijn solotoers zouden de combinatie en achterban geen goed doen.

Dit standpunt leidde weer tot een scheuring binnen Bep zelf. Deze ontwikkelingen staan haaks op de groeiende achterban. AC behaalde bij de laatste verkiezingen zeven van de tien parlementszetels die het binnenland ter beschikking staan. Dat is een unicum. En te bedenken dat deelname in drie districten niet mogelijk was. Ook dat was het gevolg van interne wrijving. Brunswijk wil Bep terug thuis en kan ook precies zeggen waarom. “AC is het enige wapen dat binnenlandbewoners hebben in hun strijd voor ontwikkeling.”

37 REACTIES

 1. Natuurlijk, die dongmang kong koni, konimang ati e brong. De oude politiek heeft deze mensen decennia lang een rad voor de ogen gedraaid. Nu is het voorgoed afgelopen. Maar ook met zowel de NPS- als de VHP.


  Maak melding

 2. Het is toe te juichen dat onze broeders en zusters uit het binnenland eindelijk een stem hebben waar rekening mee gehouden wordt in de politiek, we moeten alleen hopen dat zij in de toekomst niet meer op die patjakkers (Volgens Koenen: schurk, schelm) als Brunswijk stemmen.


  Maak melding

 3. VHP kan een voorbeeld nemen van de AC. AC is een etnisch georienteerd partij waarbij er een eenheid bestaat onder de boslandcreolen. Als alle hindoestanen van Suriname zo een blok oprichten wordt het de grootste partij (blok)van Suriname en dan kunnen de hindoestanen straks weer regeren.


  Maak melding

 4. Lachmon met zijn verbroederingspolitiek samen met Pengel heeft voor de Hindustaan een Surinaams Volklied achtergelaten met Negerengels. Alle andere etnische groepen kunnen tellen niet mee.

  Sardjoe met zijn Shanti politiek samen met Venetiaan heeft een verrot kiessysteem in het nadeel van de Hindustaan achtergelaten. Zie en huiver (de andere partij glundert):
  AC heeft in totaal 11176 (4,70%) en 7 zetels
  BVDPVF heeft in totaal 12043 (5,07%) en NUL (0) zetels.

  Schop Sardjoe eruit en vorm net als de Javanen (KTPI en PL) en de Bosnegers (AC/ABOP/SEEKA/BEP) een HINDUSTAANS partij.

  Ga desnoods eeuwig in de oppositie maar absoluut in de komende 100 jaar GEEN samenwerking met Somo & Brunsi.

  NDP (zonder Bouterse) is een toekomstig samenwerking partner.

  Prioriteit nummer 1:
  Verander het verrotte kiessysteem in One Man One Vote systeem. De Bosnegers zullen dan anders piepen. Nu maken ze samen met DDB, Somo en Brunsi Suriname helemaal kapot.


  Maak melding

 5. Dus blijft Sur.opgescheept met boeven.En het blijft in een neerwaartse spiraal.Want niemand in de wereld neemt ons serieus.Dat deze mensen dat niet inzien.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Pinto,
  Dus jij zegt:
  die dongmang kong koni, konimang ati e brong?
  Maar,
  Wanneer worden deze KONI mensen ook IJVERIG?
  En wanneer gaan deze Koni mensen ook BELASTING betalen en bijdrage leveren voor de samenleving in Suriname?
  Deze KONI MENSEN zijn zeker SLIM,want ze willen profiteren van de Belasting, die betaald worden door HARDWERKENDE mensen die zeker niet KONI zijn, maar wel IJVERIG.

  En als er in Suriname mensen zijn die het RECHT hebben om, Ati E BRONG te zijn dan zijn dat mensen die BELASTING betalen voor KONI mensen die LUI zijn en op MACHT belust zijn.

  En ja,VHP en NPS
  Hindustanen en Chinezen kunnen met RECHT en zonder SCHAAMTE zeggen dat ME ATI E BRONG, want die moeten alle LASTEN dragen van en voor Suriname.
  En Pinto, stel je eens voor als deze IJVERIGE mensen die nu BELASTING BETALEN, ook KONI worden en geen BELASTING MEER BETALEN en ergens in binnenland onderduiken en hulp EISEN ??
  Nou dan zou Suriname HAITIE WORDEN en wat zou de MACHT BRLUSTE Brunswijk met Suriname doen zonder INKOMEN, maar wel een land vol KONI mensen zoals in binneland die alleen maar EISEN STELLEN, Wahahaha

  PRATJES VULLEN GEEN GATJES !!!!


  Maak melding

 7. het volk is een speelbal geworden van politieke leiders.
  zowel de oppositie en coaltie hebben hun eigen spelregels .Macht over het volk.
  het volk heeft zelf gekozen om als speelbal te fungeren,dus blijft altijd de grote verliezer.politieke leiders reizen kogelvrij en het volk vogelvrij.


  Maak melding

 8. PARAMARIBO- Dat er sprake is van een goede en zelfs vriendschappelijke verstandhouding tussen de families van president Desi Delano Bouterse en Pertjajajah Luhur leider Salam Paul Somhardjo is evident.
  GFC Nieuws verneemt dat Somohardjo erg gecharmeerd is van de werkwijze en de omgangsvormen van het staatshoofd.

  Blijkbaar staat GFC Nieuws ook op de loonlijst van het nieuwe persbureau van de NDP. wat een kul!


  Maak melding

 9. Hallo Shayrie,

  Je hebt volkomen gelijk!
  De Hindustanen en Chinezen zijn de enigen in Suriname die hun eigen brood verdienen, de rest is spookambtenaar dankzij politieke connecties en is aan het potverteren. De Hindustanen zijn op dit moment politiek buitenspel gezet door een Judas verbond. En types als Pinto en Sempo profiteren daarvan……Voorlopig


  Maak melding

 10. @ Henk Molenaar,
  Die namen die jij noemt zijn gasten die de echte werkelijkheid niet onder ogen durven te zien.De realiteit in suriname is heel anders dan wat deze gasten doen geloven het volk is geen moer opgeschoten met deze criminele bende die nu aan de macht is. Er is nu een zeer gevaarlijke ontwikkeling in suriname gaande drugscriminelen zijn vertegenwoordigd in de hoogste organen van het land en dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling voor de toekomst van suriname men vindt het de normaalste zaak van de wereld. suriname is in moreel opzicht heel ver gezakt, een politie man die in zijn vrije tijd bankrover is,MP die op de loonlijst staan van drugscriminelen men praat er over alsof het de normaalste zaak is.Als bouterse president kan worden en brunswijk derde voorzitter van het parlement en dino hoofd van CIVD geeft je als land een zeer slechte voorbeeld aan de bevolking.
  beste Henk Desi verkoopt zijn eigen kinderen voor het behoud van de macht geloof mij maar.


  Maak melding

 11. Brunswijk moet zijn snavel houden want hij weet erg veel over erg weinig.

  Ik vind het belachelijk dat mijn district,Nickerie,die in potentie veel meer waard is dan het binnenland weinig tot geen macht heeft op bestuurlijk niveau.

  De oude politiek staat op sterven na dood,en in 2015 zullen wij jongeren de boel platbranden en een nieuwe natie bouwen. Mark mij words! Deze oude randdebielen,de huidige”prey”sident en zijn 2 luitenanten Somo en Brunsi zullen voor het eerst hun verdiende loon krijgen,de binnenkant van een cel,koud water en hard brood. En een strop,want dat verdienen deze landverraders.


  Maak melding

 12. Ey Molenaar , racisme zal jou nergens heen brengen. Hinstanen zijn van oorsprong racistisch , daarom kunnen ze niet goed aarden in Suriname.
  Zonder de Hindustanen was Suriname een heel rijk land geworden.
  Samen met de Indianen Javanen Chinezen Creolen enz enz maakte Suriname meer kans om een eenheid te vromen.
  De meeste Hindustanen denken nog te vaak volgens het oude kasten stelsel.
  Gelukkig heb je een paar vooruitstrevende Hindustanen die wel willen meegaan met de flow, maar door de racistische bolwerk van de VHP worden tegengewerkt.


  Maak melding

 13. Negers zijn altijd profiteurs gewest en zullen dat blijven.Ze zullen nooit vooruit kunnen komen. Kijk maar naar Afrika. Hand ophouden en klagen dat je ze weinig geeft.


  Maak melding

 14. Beste Henk Molenaar, nergens heb ik gelezen dat Shayrie gezegd heeft dat Hindustanen en Chinezen de enigen zijn die hun eigen brood verdienen. Bovendien is dat niet waar, jullie moeten eens een keertje ophouden met te generaliseren. Er zijn vast wel een heleboel Chinezen en Hindustanen die op slinkse wijze zoveel mogelijk belasting ontduiken, net zoals er vele hardwerkende marrons zijn die letterlijk hun eigen(cassave)brood verdienen op hun kostgrondje en net genoeg hebben om te overleven, hoe wil je dan dat ze belasting betalen? Of willen jullie beweren dat alle Marrons stinkend rijk zijn? Ik kan me niet herinneren eerder een stukje van Shayrie gelezen te hebben, maar Henk, vooral jij moet je diep schamen voor zulke grove generalisaties.


  Maak melding

 15. Chandrikapersad Santokhi, de nieuwe representatieve President begint zich warm te lopen.
  Een President die vrij kan reizen, voorbeeld voor de jeugd van Suriname is, respect afdwingt zowel in als in het buitenland,die opleiding heeft genoten.
  VHP heeft een juweel in haar gelederen.
  Een man die president waardig is.


  Maak melding

 16. @ Shayrie, wat een reactie !

  Chapou !!!!! U heeft het op één krachtige en duidelijke taal neer gezet…..Laat de heer Pinto de ware woorden (feiten) goed tot zig door laten dringen ! Ben héél erg bebieuwd naar de reactie van de heer Pinto……Kom op meneer Pinto !U heeft altijd van die ‘wijze’reactie`s !! Stel NDP NÚ niet teleur ! Meneer Pinto !

  Ga zo door Shayrie…..

  Groet, ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 17. Shayrie,
  Ik ben het in hoofdlijnenen eens met jou en ik denk nog heel veel andere mensen.
  Maar u mag niet polariseren met uw schrijven.
  Want er zijn genoeg creolen ,javanen binnenlandse afro-surinamers enz……enz…,die ook hard werken en ook genoeg belasting afstaan aan de staat en die ook een goede staat van dienst hebben in Suriname.Misschien bedoeld u het niet zo,maar het kan erg verkeerd overkomen.Bovendien kan een regering maatregelen treffen zoveel als het maar wil;als het volk ,de mens,(de gemiddelde surinamer dus)niet blij is van binnen(hun harten dus)zal het nooit goed gaan met suriname.Jammer, Jammer ,jammer.


  Maak melding

 18. Als het kiesstelsel in Su wordt aangepast en wordt gelijk getrokken voor alle partijen heeft de Abop van Brunsie niets meer te zeggen want dan halen ze max 1 zetel!!!!!


  Maak melding

 19. Shayrie 9. Jij gaat van een mythe uit dat de Surinaamse economie door een enkele Surinaamse groepering in stand wordt gehouden en de rest als profiteurs maar achteraan loopt. Wie heeft jou dat weer wijs gemaakt. Zeker de zelfde personen die jou ook wijs gemaakt hebben, dat zogenaamde Surinaamse Hindoestanen uit het noorden van India afkomstig zijn en vandaar uit naar Suriname zijn gehaald met de Lalla Rook. Het zijn zuiderlingen van Oost-Ethiopische afkomst,Oost- Afrikanen, wake up. En haal jij opgrond van jou geschiedkundige tekortkomingen omtrent de realiteit het recht vandaan, om het overige deel te veroordelen?????????? Ziekelijk, hoe jij ook anderen wenst te besmetten. Trouwens, hoelang woon jij al te lang in Europa en tot welke kaste van het Hindoeïsme behoor jij, terwijl de Verenigde Staten van Amerika een “Dalit” als president heeft? Of ben je psychisch zo ernstig geprogrammeerd, dat je het nu nog niet kunt inzien, dat je tot de generatie behoort die een gehele leven misleidt is geworden? Ga eens met vakantie naar India dan zul je het zelf aan den lijfe ondervinden.

  http://www.youtube.com/watch?v=KS3GRjvjZLE&feature=fvst

  Shame on you!

  http://www.youtube.com/watch?v=nnMe9sduvPQ&feature=related


  Maak melding

 20. Henk Molenaar

  VHP heeft zich zelve buitenspel gezet…ga nu niet liegen.

  Want met 9 zetels kan jij niet de baas spelen over anderen met meer zetels.

  Maar domme achterlijke hebzucht heeft VHP daar gezet waar jij met domheid moet zijn.

  Want liegen en bedonderen, dat wisten jullie geweldig te doen, gezamelijk met de NPS/VHP de bedriegers bende.

  En AC heeft die hele hap genomen en is weg gevlucht..jaja het bos in………mik VHP bari…BORDEAUX ..(Bordo)zijn jullie hem vergeten.
  In voetbal zouden wij zeggen a man na wan bigi skagri….Maar a man po’t de boel schaakmat TU.

  Puru don nanga hebzucht gi de boel…met jullie 462 commissies licht land en volk op ook nog erbij.


  Maak melding

 21. Tamara jij behoort tot de groep Surinamers die het niet kan nalaten telkens je afkeer/haat naar hindostanen te tonen.

  Het kastenstelsel onder de Surinaamse hindostanen is te verwaarlozen. Slechts een enkele dwaze die dat nog toepast.
  In India komt het jammmer genoeg nog voor.

  De meeste van onze voorouders komen uit de Indiase deelstaat Bihar en die ligt wel in het noordelijke gedeelte van India.

  Tijdens de hindostaanse immigratie zijn er ook Nepalezen (een klein aantal) naar Suriname vertrokken.
  Deze mensen worden in Suriname ook hindostanen genoemd, terwijl Nepal een zelfstandig land is en dus niet tot India behoort.
  Zij worden onder de hindostanen pahari’s genoemd. Pahari’s zijn bergbewoners.

  Dat in het Zuiden van Afrika Indiers wonen met een donkere huidskleur komt omdat Afrikanen in Zuid-India terechtkwamen en zich zijn gaan vermengen met de plaatselijke bevolking.

  Waarom maak jij je er zo druk om dat de Sur.hindostanen van Ethiopische afkomst zijn, we stammen met z’n allen af van Afrikanen. De eerste mens op aarde was een Afrikaanse.

  En ja Tamara zonder de hindostanen zal de Surinaamse economie instorten.
  De middenstand van Suriname bestaat voor het grootste deel nog steeds uit hindostanen.
  Over een paar jaar zal deze door de ‘nieuwe chinezen’ worden overgenomen, als het zo doorgaat met de immigratie van deze chinezen.
  En dat zal ook zo gebeuren, gezien Suriname China ziet als een zeer grote vriend.


  Maak melding

 22. Meneer,Geachte heer Pinto,
  bent u soms in slaap gevallen ??? Of bent nog in overleg met de Njang Driengie Partij (NDP) van Ú ????? Wij (ik in het bijzonder) wacht(en) vol spanning op uw ‘wijze’reactie !

  Schud mij wakker meneer Pinto !!!!!!!!!

  Groet, ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 23. Ik lees hier dat de meeste reacties grond noch wal raken. Welk ras dan ook ter wereld, geen één is meer of minder dan de ander. Kan het niet volstaan dat wij mensen aardbewoners zijn en niet hindoestaan of chinees of neger etc.? Namen, begrippen enz. zijn allemaal gecreeërd door de menselijke geest uit hebberigheid, uit eigen belang en uit puur materieel gewin. Het doet mij zeer wanneer mensen zich denigrerend over elkaar uitlaten. Als één miljoen mensen een stommiteit geloven, is het nog steeds een stommiteit. Niet omdat de hele straat naar de kerk gaat dat wij dan ook maar moeten gaan en al dat apekool maar accepteren en geloven! Ieder heeft een eigen perspectief wat niemand anders heeft.

  django


  Maak melding

 24. Prema no 28 schreef:
  “Waarom maak jij je er zo druk om dat de Sur.hindostanen van Ethiopische afkomst zijn, we stammen met z’n allen af van Afrikanen. De eerste mens op aarde was een Afrikaanse”.
  Deze bewering is niet helemaal juist. De eerste Homo Sapiens was een Afrikaan, waar alle huidige mensen van afstammen, alle mensen die we nu aantreffen in alle uithoeken van de aarde zijn Homo Sapiens, in Europa en omgeving had je ten tijde van de eerste Homo Sapiens een ander Homo species namelijk de Neanderthalers (Homo neanderthalensis), die uitgestorven zijn toen de eerste Afrikaanse Homo Sapiens in Europa aankwamen (wetenschappelijk bewezen) de allochtonen namen dus de plaats in van de autochtonen (misschien maakt Wilders zich daarom zo druk), ik denk echter dat de genen van de Neanderthalers zijn blijven voortbestaan toen zij zich vermengden met de nieuw aangekomen Homo Sapiens. Waarom ik dat beweer? Het is toch zonneklaar dat een paar posters op dit forum evenals Wilders op z’n minst Neanderthaler trekjes hebben zoals xenofobie en vreemdelingen haat. Hopelijk gaan de mensen op dit forum met de instelling van Wilders zich snel realiseren dat ze door de inbreng van de allochtonen (in Suirname door inbreng van de andere etnische groepen) er per saldo op vooruit zijn gegaan/gaan, zij waren anders nog steeds rasechte Neanderthalers :).


  Maak melding

 25. Beste Prema #28

  Hierbij nemen wij de vrijheid om op uw reactie in te gaan, daar wij deze in het kader van het Bewustzijnsproces zeer interessant vinden en dit derhalve ook gaarne doen.

  U zegt dat Tamara tot de groep Surinamers behoort, die “het niet kan nalaten telkens hun afkeer/haat naar hindostanen te tonen”.

  U lijkt wel ene “wikileaks” wel, daar ook u kennelijk NIET tegen kritiek schijn te kunnen. Want hoezo “afkeer/haat tonen”. En zo ziet u zelf hoe het individu bewust of onbewust, ‘kritiek’ soms zo extreem onaangenaam kan aanvoelen. En opgrond daarvan situaties wil of slechts kan begrijpen op een wijze ‘hoe’ die individu door de jaren heen en zelfs door de eeuwen heen verkeerd geprogrammeerd is geworden. “Witte vrouw ziet zwarte man en pakt zij alvast stevig haar handtas vast”.

  U zegt dat: “Het kastenstelsel onder de Surinaamse hindostanen is te verwaarlozen. Slechts een enkele dwaze die dat nog toepast. In India komt het jammmer genoeg nog voor”.

  Goed dat u het zo stelt, terwijl het gros binnen de VHP top momenteel aan het Skin-Bleachen is. Why. Omdat het kastenstelsel onder de zogenaamde ‘Surinaamse hindostanen’ momenteel NIET te verwaarlozen is. Je kunt NIET “een beetje” besmet zijn. Wat bewijst waarom “enkele dwazen” momenteel wel en zeer intensief bezig zijn in de Republiek Suriname d.m.v. Skin-Bleaching. Want zonder het kastenstelsel heeft het Hindoeïsme GEEN (enkele) basis of denkt u van wel. Of is er nog enige ruimte voor een ‘andersoortige’ interpretatie ervan ergens in de wereld, zonder de ‘Dalit Class’ en de zogenoemde ‘Uper Class’. Leg dat nou eens aan ons uit!

  Trouwens, over de benaming “hindostanen” die u bewust regelmatig hanteert. Was het niet hindoestanen of weet u het zelf ook niet meer. Want de benaming ‘hindostanen’ kan nimmer slaan op de nazaten van Oost-Ethiopers, die vanaf 1873 vanuit het toenmalige Brits-Indië met het schip de Lalla Rookh naar Suriname kwamen. Deze waren geronseld in het Zuiden van India. Dus ook van uw verhaal klop geen hol.

  http://www.youtube.com/watch?v=ORuHFUmvX2w

  Trouwens, noemt u ons één geloof in de wereld, eentje maar, die Godskinderen tot ´verworpenen´ reduceert en stelt, dat deze kinderen vanaf hun geboorte levenslang als insecten behandeld dienen te worden en als dierlijk door het leven horen te gaan, te eten en zich te kleden. Zelfs dagelijkse ontlasting van andere mede mensen met hun handen horen op te ruimen. Met uitzondering van sommige valse mondelinge interpretaties van Christelijke teksten uit de Bijbel.

  In de Republiek Suriname zegt u zijn er t.a.v. het Hindoe-kastenstelsel slechts enkele dwazen, die het toepast. Gelooft u het zelf wel, ‘enkele’? En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de merkwaardige Rechterlijke Uitspraken in de Republiek Suriname van de afgelopen vijftien jaar.

  Geloof ons maar, het concept is vals, onhumaan en zelfs ‘dwaas’ van interpretatie. Belijders van zulks een geloofsovertuiging kun je toch onmogelijk aan het hoofd van een staat plaatsen, vindt u niet. Zoals dat in Zuid-Afrika tijdens het apartheidsregime het geval was. Een geloofsovertuiging die burgers en NIET slechts die dat geloof belijden, in geschriften en in de praktijk reduceert tot Paria´s. Wat veelzeggend is over zulks een geloofsovertuiging. Oh my God!

  http://www.youtube.com/watch?v=Yc7iiFPDbDc

  Hoezo ‘pahari’s’. U blijft het steeds gekker maken! Want het zijn gewoon nazaten van Oost-Ethiopers (Ethiopië) uit Afrika. Met uw “bergbewoners”. “Zegt de boef tegen de agent van politie: echt waar meneer de agent, ik heb bij deze mevrouw beslist niet ingebroken. Maar wat deed u hier dan zo laat in de nacht vroeg de agent. Zegt de boef: Ik had mijn aansteker vergeten”.

  En pas na zo vele onwaarheden en ge (f) rommel durft u uiteindelijk een verwrongen bekentenis af te leggen: “Dat in het Zuiden van Afrika Indiërs wonen met een donkere huidskleur komt, omdat daar Afrikanen in Zuid-India terecht kwamen. En zich vervolgens zijn gaan vermengen met de plaatselijke bevolking. En zo zijn uw eerste stapjes voor zelferkenning van uw ware geschiedenis en afkomst uiteindelijk gezet.

  Maar vervolgens zegt u tegen Tamara: “Waarom maak jij je er zo druk om, dat de Sur.hindostanen van Ethiopische afkomst zijn. We stammen met z’n allen af van Afrikanen. De eerste mens op aarde was een Afrikaanse”.

  De eerste mens was inderdaad Afrikaan inclusief Jezus van Nazareth. Maar wanneer wij elders op een ander topic lezen, dat mensen op de “brandstapel” terecht dreigen te komen, vanwege een ‘vrije meningsuiting’ over dit onderwerp, dan kunnen ook wij ons de bezorgdheid van Tamara best voorstellen. En in India is dit soort gedragingen haast dagelijkse realiteit. (Zie bijgaande topic/reactie #9/Wikileaks).

  http://www.waterkant.net/suriname/2011/02/13/coalitiepartij-nieuw-suriname-valt-spontaan-uiteen

  En dit allemaal door toedoen van eeuwen geleden opgelegde concepten van overleden Ariërs. Die ook van u en de Surinaamse gemeenschap meer dan vijftig jaar wat anders hebben proberen te maken. Zoals zij eerder ook van een verdeeld India in India, Pakistan en Bangladesh gemaakt hebben wat zij verwachtten, maar wat God nimmer gewild zou hebben.

  Wat maakt dat ook u aan verandering toe bent ‘Nenseki’. In de hoop dat uw herstart een bijdrage zal mogen leveren aan een welvarend en harmonisch Suriname, waarin alle mensen ‘gelijk’ en vrij zijn volgens de ‘Internationale Rechten van de Mens’.

  http://www.youtube.com/watch?v=rTYN8D-n68Y&feature=related

  Tot slot zegt u: “. . . dat zal ook zo gebeuren, gezien Suriname China ziet als een zeer grote vriend”, zoals de president dat aangaf in februari 2011 jongslede i.v.m. het uitroepen van het Chinees Nieuwjaar tot Nationale Feestdag. Maar u zegt er NIET bij dat de president van Suriname eerder o.a. ook India en Venezuela en Brazilië noemde. Waar het gaat om Surinames streven naar algehele welvaart, geluk, vrijheid en gelijkheid voor allen, ongeacht ras, huidskleur en geloofsovertuiging.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/262

  Hoe heeft men u dan zo pessimistisch kunnen programmeren. Wat heeft men psychisch toch met u gedaan. Want “zonder de hindostanen zal de Surinaamse economie instorten”.

  Denkt u nou echt dat het de bedoeling van Tamara is?! Dat betwijfelen wij, daar wij nergens in ene reactie van Tamara hebben kunnen lezen, als zou deze neigen te streven naar “de één zonder de ander”. Dat was slechts uw gedachtegang. Zeer Jammerlijk.

  Onze indruk waar het hier omgaat volgens de reactie van Tamara is denken wij een gedurfde ‘poging’, om de ‘ander’ juist door ‘kritisch denken’ tot het volledig besef te laten komen, dat de één niemand minder is dan de ‘ander’ en omgekeerd.

  Misschien dat dit u kunt helpen spoedig tot uw zelf te komen in vrede en harmonie met uw omgeving.

  Hotep (een ´broederlijk-Afrikaanse groet´ voor zover u ook dat zou misverstaan).

  http://www.youtube.com/watch?v=IWTKZLKWYHE&feature=related


  Maak melding

 26. Naieve Tammara,
  Waarom maak jij je druk over KASTENSTELSEL?
  Wat is er mis mee ? Wahahaha
  NERGENS TER WERELD WORDT ZO ERG SCHAAMTELOOS
  GEDISCRIMINEERD ZOALS IN SURINMAME !!!

  Tamara, jou KENNIS IS BEPERKT !!
  Wat DEMOCRATIE betreft kan geen enkele land ter wereld India evenaren.
  President OBAMA zei nog niet eens een week geleden, dat de DEMOCRATIE van India een VOORBEELD moet zijn voor landen zoals Afrikaanse en Arabische landen.

  En niet te vergeten India was de INSPIRATIE BRON voor grote machtige personen zoals, Martin Luther King en Mandel.
  Trouwens Martin Luther King heeft zelfs in India een tijdje gelogeerd om meer KENNIS te vergaren over DEMOCRATIE EN GEWELDLOOSHEID !!!!
  Dus over welke kastenstelsel bedoel je en noem maar een land waar geen kastenstelsel bestaat?
  Tamara WAKE UP !! en maak je maar druk over Surinamers die LUI zijn en niet willen werken
  en maak je zelf ook NUTTIG en PRODUCTIEF.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.