Surinaamse parlementariër wil extra loon niet

17

PARAMARIBO, 12 feb – Parlementariërs en leden van het kabinet zouden er goed aan doen de verhoging op hun financiële vergoeding af te slaan. Dit zegt parlementariër Carl Breeveld van de oppositionele Doe. De verhoging via het nieuwe Fiso loonsysteem staat eigenlijk haaks op de verarming in de samenleving. Politici moeten een daad stellen.

Zowel coalitie als oppositie tonen zich immers zo begaan met het lot van de burger. Die heeft maar te lijden van de recente economische noodmaatregelen. Wat is dan beter als zelf voorgaan in het bezuinigen. Want daar zijn de maatregelen om begonnen. “Als we praten over bezuinigen, moeten we als parlement en als regering, een goed signaal geven naar de samenleving toe”, zegt Breeveld.

Zo’n signaal is het handhaven van de vergoeding op het oude niveau. “We zouden alles terug kunnen draaien wat ons is toegevoegd via Fiso”, aldus Breeveld. Dat kan per persoon al gauw duizenden schelen. Dus is het de vraag of het voorstel net zo realistisch als nobel is. Breeveld ziet de maatregelen niet aanslaan zonder voorbeeld. “Het is moeilijk verwerken voor de samenleving als bepaalde zaken worden aangeschaft, waarvan je je afvraagt of het wel moet.”

17 REACTIES

 1. De enige personen die zich niet begaan voelen met het lot van de bevolking is Bouterse met zijn criminele bende.
  In 7 maanden tijd heeft deze Beest Bouterse zijn familie en vrienden aan goede betaalbare baan geholpen een paar name op een rij
  zijn zoon dino, zijn (hoertje)minnares krijgt 8000 srd per maand de broer van zijn minnares heeft ook een goede baan gekregen zijn schoonzoon als centrale bank president, bosje en naarendorp de vrouw van somo.Bouterse heeft schijt aan die ezels in suriname dat had mubarak ook .


  Maak melding

 2. @1 wikileaks; In het Hindi zegt men “Paap ke gatherie (de emmer van zonde)” of te wel; de kruik blijft net zolang drijven tot het barst. En de emmer loopt dan pas over tot dat de laatste druppel erin valt. Sommige mensen zijn ziende blind. Laat maar waaien, zie Mubarak. Het is nog niet de juiste tijd in Suriname om de “zondigen” op te knopen.
  Aamdani atthanni (inkomen 50 cent), kharcha rupaiya (uitgave 100 cent). Kaise tjelega gha djivan ke paihja (hoe wil je dit overleven?).


  Maak melding

 3. Kijk zo dit weer….maar zeggen weigeren..Nee !!…..een behoorlijke vent zou zeggen schaf af de toeslagen…….wij verdienen genoeg dus toeslagen eruit.

  Dan wil ik geloven dat men eerlijkheid speelt……maar weigeren…maar later meer en meer declareren……suma law ano mie…i nee go kies mi…….DOMINEE.
  Dominee e no go kis mi nee.

  Ik zeg neem wat jij krijgt wat jij ermee doet is jou blijheid of verdriet…of anderen blij of verdrietig….en laat alles wat jij nog denkt te moeten ontvangen links liggen…vul nooit een of ander declaratie formulier in…pas op !!jij e denk yu sluw. pas op. !!


  Maak melding

 4. zou een ding maar willen zeggen eigen schuld van de kiezers beter hun oren en ogen moeten doen
  kijk naar Pae Somo helemaal niet geschoold maar krijg alles voor mekaar


  Maak melding

 5. hallo Wikileaks,

  Iedereen was gewaarschuwd dat dit zou gebeuren als men op Bouterse & Co zou stemmen. De holle beloften over tienduizenden volkswoningen en gratis laptops voor de jeugd waren voldoende om massaal op deze man te stemmen. Bouterse & Co lachten zich helemaal om zo veel dommigheid en ze hebben 5 jaar de tijd om het land in de afgrond te storten en de eigen zakken te vullen.

  Eigen schuld dikke bult


  Maak melding

 6. En het gaat maar door:

  “De regering heeft zes kogelvrije voertuigen aangeschaft. Daarnaast zijn er voertuigen voor ministers gekocht tussen de US$ 35.000 tot US$ 45.000 per stuk. De bewindslieden konden bepalen in welke auto ze willen rijden. Deze mededeling deed vicepresident Robert Ameerali donderdagavond in De Nationale Assemblee. De kogelvrije auto’s kosten ruim US$ 86.000. Het gaat om Toyota Landcruisers. Daarnaast moeten nog kogelvrije ruiten worden geplaatst”


  Maak melding

 7. Wat een harde woorden in de comment.
  Neem actie en laat zien wat je waard bent.
  Is overal ter wereld zo. Aan de stemmers om het aan te pakken.
  Ik zie het volk niet massaal op onafhankelijk plein demonstreren. Moet een wonder gebeuren om alles in Suriname te veranderen.


  Maak melding

 8. Als breeveld roomser is dan de paus dan ben jij dommer dan een ezel. echte terroristen zijn die criminelen die nu aan de macht zijn in suriname.


  Maak melding

 9. Leuk gebaar van Bree maar als dit alles is wat Bree doet is het wel heel mager voor dat dikke inkomen dat hij krijgt. Er is de afgelopen tijd heel veel gebeurt dat absoluut niet strookt met democratiese beginselen en daarover horen we hem veel te weinig. Blijkbaar heeft hij al zijn principes tijdelijk in de kluis gestalt en haalt er zo nu en dan een kleintje uit.


  Maak melding

 10. Beste Surinames, kijk wat er afgelopen dagen in Egypte is gebeurt. Willen jullie soms óók tich jaren voor de gek laten houden door Bouterse en zijn Matie`s,en zijn ——— ??????!!!!

  Dan moeten jullie niets doen ! Alles wat nu komen gaat, accepteren en dragen !!!!! Jullie waren jaren geleden slaven…..Nu niet meer!

  Máár wat doen jullie nu ????? Jullie blijven alles nu, anno 2011 op een slaafse manier accepteren wat er komt ! Zit er soms geen leven in jullie ???? Om vóór jullie zelf op te komen ????? Zijn jullie soms nog steeds slaven ?? Maar nú voor Bouterse en zijn corneuten…..en ect,ect,….ect…Jullie moeten dan niks doen ! Wacht maar af….!

  Groet, ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 11. 13. R.Lalbahadoer. Ik hou van patronen zoeken. die idioten die gestemd hebben omdat ze huizen en labtops zouden krijgen zijn luilakken die niets hebben en hun handen de hele dag openhouden in de hoop iets te krijgen, die willen alleen nemen. die mensen gaan dus niet de straat op om zich te verzetten tegen wat er nu gebeurd, daar zijn ze immers te lui voor en ze hebben ook niets te verliezen. de hardwerkende mensen die niet gestemd hebben op deze club hebben er nu last van. ddb heeft voor in ieder geval zn “blijf uit de gevangenis” ticket. power to the people of toch niet. goed gebaar van breeveld om af te zien van de verhoging/vergoeding.


  Maak melding

 12. R.Lalbhadoer

  daar 30 jaar Mubarak dus din man kon weri…..Su moet nog gaan leren lopen…want a kunkun oso fu Front opo ….(soso smerige roofdieren)din man e sje fa FRONT e fufuru land en volk…p.s. de gepansterde auto’s zijn besteld door de vorige regering onder leiding van een zekere Vniksaan.


  Maak melding

 13. Sprookjes worden er genoeg verteld Carl. Jammer genoeg moet je niet op bijval rekenen. Ik hoop dat ik het bij het verkeerde eind heb. En als ze dan parlementarier af zijn, zouden ze ook het wachtgeld moeten weigeren. Hoe voorbeeldig zou het op de bevolking overkomen. Toch moet een persoon ergens beginnen, ook al lijkt hij dan een roepende in de woestijn. Het wachten is op de reactie van Jenny Simons die toch al nooit meer van zich laat horen. De nieuwe bezem is in de kast blijven staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.