Somohardjo en Suriname’s nieuwste ambassadeur

12

PARAMARIBO, 12 feb – Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo heeft zijn willetje dan toch doorgedrukt. Levenspartner Kitty Amina Pardi mag zich ambassadeur van Suriname noemen. Het vergde weliswaar wat tijd. En Amina weet nog niet waar ze heen gaat.

Nederland is een mindere optie geworden sinds ook andere coalitiepartners interesse tonen. Aanvankelijk lag terugkeer naar de oude post voor de hand. Amina Pardi is de laatste vijf jaar ambassaderaad geweest in Den Haag. Ze was ook nog waarnemend ambassadeur sinds het voortijdige vertrek van Urmila Joella-Sewnundun. Maar hoewel Nederland minder centreert in het buitenlands beleid, blijft het inzet van politieke intrige.

Dat Pardi niet terugkeert onderstreept dit alleen maar. Hoe het ook zij, Somohardjo bewees weer dat hij meestal krijgt waar hij zijn zinnen op zet. Pardi’s benoeming was deel van de politieke afspraken rond de coalitievorming. Ook toen het lang duurde, bleef hij optimistisch en naar nu blijkt, zelfverzekerd. Of was het zelfkennis? “De president noemt me Octopus (naar Octopus Paul, red.) en hij zegt: Octopus, wat ik beloofd heb, daar houd ik me aan”, beschreef Somohardjo zijn mentale staat onlangs nog.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. Natuurlijk gaan twee boeven samen de strijd aan.
  Hoe zou anders de enen boef anders zijn werk op slinkse wijze moeten uitvoeren.
  Twee handen op een buik vergemakkelijkt namelijk heel veel werk.
  A tang so


  Maak melding

 2. Ik dacht altijd dat politici er waren om hun land te dienen. Blijkbaar denken Surinaamse politici daar net even iets anders over. Wat een farce. En het erge is dat hij (Somo) er nog trots op is ook.


  Maak melding

 3. En zo wordt de koek onder familie en vrienden verdeeld, de arme bevolking heeft het na kijken die koeien die het mogelijk hebben gemaakt dat de meest domme persoon president van suriname is geworden staan erbij en kijken ernaar ook de jongeren zitten met gebakken peren.


  Maak melding

 4. Dankjewel Venetiaan, voor de wederopstanding van deze rapoliticus Salem somohardjo.

  Nu plukt je grootste tegenstander daar de vruchten van.

  Is dat niet een beetje wrang?

  Daarom moet je altijd je principes hoog houden en nooit, omwille van de macht zoals Venetiaan heeft gedaan, water bij de wijn doen.


  Maak melding

 5. Was V’tje maar 40 procent zo slim…dan waren wij met land en volk veel verder…met rotzooi djopo tik taki…lik libi sma na kiskisie…a man idi boro.

  Somo zorgt voor zijn vrouw…..V’tje liet Liesje geen stuiver verdienen.

  Hoe heeft men de durf ooit gehad om achter mensen te lopen die zich leider noemen met een mismaakte behavior…law man dondon. !!!


  Maak melding

 6. Het gaat Somo duidelijk om wat de functie oplevert dan de post die zijn’vrouw’krijgt.Het is te hopen dat ze ergens aan het einde van de wereld gestationeerd wordt en Somo meeneemt.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Somo, een sluwe politicus die weet wanneer hij moet schakelen.
  Dit is eigen belang. Kindertjes moeten gewoon naar school en huisje in Holland moet door betaald worden. Niks anders.
  Ik geef hem geen ongelijk.
  Of hij de juiste man is om investering aan te trekken blijft een vraag…


  Maak melding

 8. Paul S., ook aan het langste touw komt eens een eind. Paul de octopus kreeg nadat hij het tijdelijke met het eeuwige verwisseld had een stadbeeld. Hopelijk zien we ook snel een standbeeld van jou op Bigi djari want dat heb je als groot staadsman immers verdient.


  Maak melding

 9. @ nummer 8 geld dat ook voor jou president en zijn criminele bende ? Waar was jij met jou grote smoel toen dino bouterse werd benoemd als hoofd van een speciale eenheid, jij ben naar mijn mening een leeghoofdig landverrader.
  In suriname is het geen politiek wat gaande is maar koe handel handje klap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.