Protest op stoep Surinaams parlement gelegd

4

PARAMARIBO, 10 feb – De Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur, en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven hebben hun grieven tegen het aanpassingsprogramma op de stoep gelegd van het parlement. In een bijeenkomst met parlementariërs zijn de mogelijke gevolgen belicht. Het parlement mag er niet lichtzinnig over doen.

In ieder geval moeten eventuele wetsvoorstellen flink afgewogen worden. Het is namelijk het parlement dat groen licht geeft voor belastingverhogingen. En die zitten er aan te komen. Vrijwel alle belastingvormen worden aangepast. Vooral Ravaksur vreest een gigantische koopkrachtdaling met spiraalwerking. Dat is nu al te merken met de verhoging van de brandstofheffing en de devaluatie van de Surinaamse dollar.

Als ook de belastingmaatregelen erbij komen is het compleet. De regering wil onder meer herinvoering van de belasting op voertuigen. Het parlement had beide organisaties uitgenodigd voor overleg. Het is kortdag. Binnenkort beginnen de debatten over de belastingmaatregelen.
Ravaksur en de werkgevers willen uiteindelijk ook overleg met de regering. Dat zal van blijvende aard moeten zijn om zeker te zijn van behoorlijk beleid.

4 REACTIES

 1. De vakbeweging strijd voor loonsverhoging zonder productiviteitsverhoging (Fiso 2).

  De regering strijdt voor het financieren van Fiso 2 én het terugdringen van het begrotingstekort.

  Door samenwerking zullen ze elkaar ergens in het midden moeten vinden. Het wordt tijd dat de vakbeweging en de regering in Suriname afspraken maken over loonmatiging.

  De spiraal waarin ze zitten, kan niet lang goed gaan maar siert de ontwikkelingen waar de jonge natie voor staat helemaal niet.


  Maak melding

 2. “Door samenwerking zullen ze elkaar ergens in het midden moeten vinden. Het wordt tijd dat de vakbeweging en de regering in Suriname afspraken maken over loonmatiging.”

  Om te beginnen in en om het paleis van keizer bigi Mofo I.


  Maak melding

 3. Samenwerken is duidelijk maar deze gasten…….. de meeste hebben geen geld en weten niet eens wat geld is.
  GA EENS BEHOORLIJK OM JE HEEN KIJKEN…dan kom jij er achter wie en wie de boel zit te manipuleren.

  Als die Chinees bij jouw in de straat USD moet betalen aan HUUR..voor wie werkt die Chinees dan……. er is nog meer …..ik kom ooit weer hierop terug…Omdat er meer schurken zijn en Rovers….. als de dag begint.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.