Prijskaartje publieke sector in Surinaamse dollar

6

PARAMARIBO, 10 feb – De Surinaamse dollar behoort als belangrijkste betaalmiddel te gelden voor het publieke bedrijf. Minister Falisi Pinas van Transport Communicatie & Toerisme wil er in elk geval hard tegenaan. Hij begint een klopjacht tegen prijsaanduiding in dollars of euro’s. Het kan nog een harde noot worden.

Als er één bedrijf is dat onvermurwbaar bleek de afgelopen jaren, is het Telesur wel. Het telefoonbedrijf toonde zich nooit gevoelig voor pleidooien in het parlement. Of beloftes van bewindslieden die zwoeren dat Telesur “eindelijk” zou worden aangepakt. Tot vandaag is worden de zogenaamde belkaarten geprijsd vanaf vijf dollar. Er mag wel in Surinaams worden betaald, maar dan tegen de officiële wisselkoers. Kaarten in SRD-waarden zijn er wel.

Maar die zijn minder populair, omdat ze ‘sneller’ heten op te gaan. “Alle tarieven moeten uitgedrukt worden in Surinaamse dollars, ook als er verlies wordt geleden”, zegt Pinas. Het klinkt weliswaar traditioneel. Vicepresident Robert Ameerali ziet de Surinaamse dollar moeilijk stabiel blijven als de munt geen waardering geniet. De publieke bedrijven moeten het voorbeeld geven. Pinas wil dat ook de SLM ophoudt met vreemde valuta te eisen voor vliegtickets.

6 REACTIES

 1. De regering en alle personen die invloed hebben moeten er eens werk van maken dat alles in SRD wordt aangegeven. Welk bedrijf het ook is. Ik vind het een meerwaarde voor Suriname zelf. Het is aardig als alls in SRD geprijsd wordt. En er komen voldoende toeristen die euro’s brengen om om te wisselen. Dus geen gebrek aan buitenlandse valuta. En het geeft een aargenaam gevoel in SRD te kunnen betalen zoals het hoort.


  Maak melding

 2. Het wordt zeker tijd dat men er werk van maakt alles in SRD te vermelden. Vind dat er misbruik wordt gemaakt om alles in Euro’s te vermelden. Een prachtig land, super goed. SRD is de trots van het land en niet de Euro en de Dollard. Vreemde valutta is nodig maar is geen nationale herkenning. De SRD is de nationale erkenning van een Prachtig Suriname. Ik ga wat huren, alweer in Euro’s, het lijkt wel dat men zich schaamt voor de SRD, terwijl dit juist de waardering is van het land, de nationale erkend betalingsmiddel. Kom allen de SRD moet overal gemeld worden. Wij de toeristen en buitenlanders, internationale bedrijven zorgen wel voor de Euro’s en Dollars die het land evengoed ten goede komen. Maar als inwoner en toerist is het juist leuk, spannend in om met nationale valuta de SRD te kunnen betalen.


  Maak melding

 3. Helemaal mee eens! Elk land moet betalen met de valuta van dat land. Wil men dat niet dan maar sancties! Het is toch van de zotte in Suriname dat men bijvoorbeeld ook de huur in Euro’s of Amerikaanse Dollars moet betalen. Op deze manier blijft het voor de gewone man onmogelijk iets fatsoenlijks te huren. Het is gewoon diefstal. Is niet een van de 10 geboden: GIJ ZULT NIET STELEN?!


  Maak melding

 4. Ik denk dat jullie gelijk hebben dat alles met SRD betaald moet worden. De vraag is wie gaat het bewerkstelligen als Amirali al zegt dat er weinig waardering is voor SRD.
  En degenen die belang hebben en kapitaalkrachtigen zitten in het machtscentrum, Dus het zal altijd zo doorblijven etteren in Suriname. Niemand gaar dief van eigen portemonnee worden. De srd daar gelooft deze regering ook niet aan.


  Maak melding

 5. Lieve mensen weten jullie dat de handelaren de euro’s eerst opkopen en daarmme de produkten inkopen.Staat heeft geen deviezen
  Ik vindt het terecht dat ze in euro’s prijzen want dan hoeven ze niet steeds de prijzen gaan aanpassen bij koers schommelingen.
  SRD is niet stabiel de US en Euro wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.