Miljoen winst Suriname Conservation Foundation

1

PARAMARIBO, 10 feb – De Suriname Conservation Foundation, SCF, heeft ruim een miljoen dollar verdiend aan zijn internationale investeringen. Dit meldt John S. Adams, Senior Vice President Investments van het Zwitserse UBS Financial Services. Het geld krijgt een mooie bestemming.

Of eigenlijk tientallen mooie bestemmingen. “Het SCF is er voor projecten die te maken hebben met natuur en gemeenschapsontwikkeling. Dat is vooral goed voor het bewegen op de internationale financiële markten”, zegt Adams. De doelen van SCF liggen in een andere dan de traditionele sfeer op internationale markten. “We hoeven niet al te agressief te werk te gaan”, aldus Adams. Hij bezocht Suriname om verslag te doen.

SCF heeft ruim vijftien miljoen dollar uitgezet via het zogenaamde Endowment Fund. Van de rentewinst worden de operaties in Paramaribo en projecten gefinancierd. De organisatie zet zich in voor bescherming van de biodiversiteit in vooral officieel beschermde gebieden van Suriname. Speciale aandacht krijgt het Centraal Suriname Natuurreservaat dat ruim tien procent beslaat van het Surinaams grondgebied.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.