Gangen nieuwe Surinaamse minister worden gevolgd

8

PARAMARIBO, 8 feb – De gangen van de nieuwe minister van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, worden gevolgd. Op de voet en met argusogen, zegt president Desiré Bouterse. Simon Martosatiman zal dat met zich mee moeten dragen. Het is een erfenis.

Die vindt zijn oorsprong in de jongste geschiedenis van het ministerie. Voorganger Martinus Sastroredjo moest het veld ruimen vanwege onzuiver gedrag in zijn directe omgeving. Bouterse ziet het niet makkelijk weer gebeuren: “Er wordt met argusogen gekeken naar uw functioneren. Te oordelen naar het antecedentenonderzoek en het curriculum mag ik de samenleving verzekeren dat alles vlekkeloos verlopen is.” Martosatiman heeft in elk geval ambities.

Als specialist in bosbeheer wil hij ook die poot van het ministerie ontwikkelen. RGB wil nogal eens overkomen als uitsluitend voor grondbeleid. Schandalen rond het ministerie plegen zich ook meer rondom deze poot te spinnen. Het is niet waarschijnlijk dat Martosatiman zich daar aan zal kunnen onttrekken. Bouterse verwacht een grondbeleid dat de sociale nood helpt lenigen. De achterstand is nu al de uitvoering is op zich al uitdaging genoeg.

8 REACTIES

 1. Daar gaan we al, deze Somo is als een vloek voor het land.

  “Somohardjo waarschuwt Martosatiman
  Paramaribo – De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, heeft een waarschuwend geluid laten horen in de richting van de nieuwbakken minister van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB), Simon Martosatiman, wat betreft het nemen van besluiten.”


  Maak melding

 2. De opvolgers van Peppi en Kokkie, Somo en Soemi, zijn deel van de coalitie. Somo, de geslepen vos, zegt dit alleen om Bouta niet in de wielen te rijden, want als dat gebeurt stapt hij uit de coalitie en dat is 8 zetels minder. Weg meerderheid in de DNA. Zo ligt dat.


  Maak melding

 3. @ 3blaka bakra: Octo-poesje (somo) heeft 6 zetel in “wisse wasje” De Nationale Assem Plee. Het zijn allemaal Javanen. Vandaag op Java/Indonesië moordpartijen van fanatieke muslims op soort genoten.

  Niet alleen de duistere donkere gangen zullen bewaakt worden, maar er zullen ook nieuwe doofpot gangen worden gegraven. Deze Javaanse Minister (muslims hoedje op tijdens zijn beëdiging)misschien de koran in zijn binnenzak, zal zijn Partij-belangen (Javaanse belangen) de hoogste prioriteit geven. Ezel somo samen met zijn boeven bende van willi zal proberen even een volbloed renpaard te worden. Eindresultaat is bekend en dat is: “Javaanse Minister voor de Javaan”. De andere Surinamers kunnen de pot op.

  Maar als DDB op zijn plek wil blijven zitten, dan zal somo Suriname gijzelen.

  Brunsi komt eraan, hij zit even met zijn perikelen binnen de bosnegerpartij. Hij is nu wel bewust van dat de VP functie van hem is. Vandaag in Starnieuws gemeld.

  Triootje DDB, Somo en Brunsi aan de macht en Suriname in de spagaat.


  Maak melding

 4. Granman,
  ik rilde(mi beefie echt) van wat Soemita zei.Soemita maakte de minister duidelijk dat hij door die DiDiBrie daar is gezet(benoemd),maar dat de minister niet mocht vergeten dat hij van de ktpi kwam of is. Snap je wat Soemita bedoelt M.Doorn?
  Aan het einde van de rit umg blaka klarie
  ung domme beest

  Glenny


  Maak melding

 5. Niet zo lang geleden hadden we een haat liefde verhouding tussen Pinto en Du. Deze hebben een transformatie ondergaan zijn weer opgedoken in een nieuwe relatie M.Doorn en Henk Molenaar en Glenn Pengel.
  Pinto en Du zouden toen samen een biertje gaan drinken. Is dat ook iets voor Henk Molenaar en M.Doorn?


  Maak melding

 6. En wie volgd de gangen van drugscrimineel en massamoordenaar Bouterse en zijn zoon ??
  Als somo een vloek is voor suriname vraag ik mij af wat bouterse dan is ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.