President wil politiek vrij Surinaams leger

39

PARAMARIBO, 5 feb – President Desiré Bouterse wil geen politiek gedoe in het leger. Wie politiek wil bedrijven moet het maar elders doen. Binnen het Nationaal Leger voeren discipline en orde voortaan de boventoon. De manschappen en officieren moeten goed begrijpen dat er een nieuwe wind waait.

Die wind duldt geen fratsen met het groene uniform. Zoals toen onder de vorige regering een groep militairen het klaar speelde een bijeenkomst van Bouterse’s NDP te bezoeken. In lang groen. Het heette toen een uiting van de ontevredenheid binnen het leger. Dikke streep onder dit soort manoeuvres. “U mag volgens de grondwet deel zijn van welke politieke organisatie u wil”, zei Bouterse tegen het leger.

Onder de nieuwe bevelhebber, Hedwig Gillard, zal het niet anders zijn. Het staatshoofd hield een toespraak ter ere van diens aanstelling. Voor de manschappen was het een gelegenheid kennis te maken met de nieuwe wind. “Het maakt mij als opperbevelhebber niets uit. Wanneer u echter in dit kampement bent, dan verwacht ik geen politieke maar militaire zaken en geen stiekem gedoe”, aldus Bouterse.

Bekijk ook:

39 REACTIES

 1. wat een gelul van de bouterse hij is zeker bang voor een staatsgreep haha weg met bouterse en zijn ndp deze man is geen spat veranderdt vene was president hij is nog steets een dictator en een drugs grimineel wie of wat bevrijt surinaame van deze troep


  Maak melding

 2. Deze idioot is en blijft een moord president.

  Tijdens President Venetiaan’s regering gebruikte hij het leger om politiek te voeren.

  Ik hoop van harte dat de manschappen nu door hebben wat voor huichelaar zij voor hen hebben.
  Deze zogenaamde president is niet voor de Surinaamse zaak maar alleen om zijn eigen hakje te redden. Het maakt de man niet uit hoe het gaat met de domme massa die hem zo graag wilde, als het hem en zijn mafia bende maar voor de wind gaan.

  Bouterse mag dan allerlei functies bekleden maar hij is en blijft een zeer laag opgeleide idioot, die tegenstanders moord en zich bezig houdt met grootschalige drugsuitvoer.

  Politieke tegenstanders blij op je hoede want je kunt vergiftigd worden. Hij heeft zijn moord commando nog en die zal niet meer dood schieten maar laten vergiftigen, langzame dood dus.
  Kijk uit met door hem georganiseerde bijeenkomsten want die zijn gelegenheden om tegenstanders te laten vergiftigen.

  Zelfs als hij een pak aan heeft zie je dat hij zich daarin niet goed voelt, de manier hoe hij zeer onwennig beweegt.

  Domme massa van Suriname jullie moord president is een schande voor Suriname. Deze moord president is niet mijn President.

  De man is corrupt tot en met,zelfs de President van Guyana kijkt neer op hem.

  Ten tijde van President Venetiaan keek de hele regio met ontzag naar ons. Nu zegt zelfs de Jamaicaanse pers dat Bouterse geen moreel gezag heeft om Suriname te leiden.

  Hoe diep kan Surinaame vallen om een grote crimineel te hebben als president. Schande.


  Maak melding

 3. Hij verwacht geen stiekum gedoen van anderen maar zelf mag hij wel met modder gooien.

  En waarop zinspeeld hij en hemelsnaam? Weer zo’n onzin torie?

  En als politiek en militairen niet samen gaan waaropm zitten hij en zijn militaire kliek er?

  En als hij als militair een copu pleegt is het wel goed??

  Die man is knetter gek.


  Maak melding

 4. Deze man brengt negen van de tien keer de mosterd na de maaltijd.

  Had hij de uitleg welke hij hierboven geeft, in 1980 niet op zichzelf kunnen toepassen.
  Had Suriname een hoop bloed en politieke rotsooi gescheeld namelijk


  Maak melding

 5. Hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi,
  hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi,
  hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi,hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi, hahahahaha, hihihihihi!

  Neemt u mij niet kwalijk, maar ik heb in geen tijden zo gelachen!
  Straks gaat hij nog zeggen dat de militairen
  geen gebouwen inbrand mogen schieten.
  Geen mensen van huis mogen ophalen, martelen en vervolgens van voren op de vlucht VERMOORDEN.

  Hij gelooft het zelf ook nog. Het is zo langzamerhand tijd dat deze zielenpoot in
  Wolfenbutel achter slot en grendel verdwijnt.


  Maak melding

 6. Wanneer gaat deze man eens leren wat het protool inhoud?
  Je maakt jezelf zo belachelijk om tijdens zo een plechtigheid je zonnenbril op te houden.


  Maak melding

 7. de partij van Mubarak heet ook NDP! En alle kaderleden zijn nu miljardair; dus voorbeeld doet volgen……
  Het bijft leuk ‘Bouterse: the Musical’

  Laat die clinclown zich gaan bezich houden met de Goslar in de Surinamerivier.


  Maak melding

 8. Bouterse is druk bezig zich in te dekken. Toont geen enkel respect voor DNA en Krijgsraad. Heeft geen respect voor het wettig gezag.Meneer weet als hij weggeschopt wordt dat hij de gevangenis in draait of Suriname hals over kop moet uitvluchten.


  Maak melding

 9. Ik zeg het je : een kat maakt rare sprongen in het nauw.
  En dit is het bewijs.
  Surinamers jullie hebben gekozen en zo zij het.
  Het begin van de ondergang van su naderd.
  A tang so


  Maak melding

 10. In eerste instantie dacht ik ook, waar heeft de President het over? Maar als je goed luistert wat hij zegt, is dat de militairen als prive persoon natuurlijk zich bij elke politieke partij kunnen aansluiten.

  Echter, dienen ze zich als militair te gedragen als ze in tenue zijn of zich in het kampement bevinden. Dan hoort het gewoon over militaire zaken te gaan.

  En daar heeft hij een punt, al zou het leuk zijn voor de journalistieke vrijheid als een journalist de President hierover nader kon bevragen mbt zijn eigen historie.


  Maak melding

 11. Time out landgenoten,laten wij verder gaan met ons geliefd landje omhoog te stoten in de vaart der volkeren.Kijk zoveel mogelijk vooruit,alleen achteruit kijken om te leren van de fouten uit het verleden.God bless you all. Franco nero.


  Maak melding

 12. Hij is bang dat er een coup tegen hem wordt gepleegd???hahahhah Die is goed, 31 jaar geleden hield hij zich wel bezig met poliek terwijl hij gewoon sergeant was in het leger!!!


  Maak melding

 13. Recht voor één recht voor allen.
  Bouterse heeft zijn coup, brandstichting, marteling, misdaad tegen de menselijkheid, drugscrimineel en verrijking van familieleden gehad.

  Waarom heeft de nieuwe bevelhebber Hedwig Gillard geen recht op vorengenoemde geneugten?
  Mevrouw Gillard heeft ook recht op de titel “first lady” en zijn zoon ook een hoge functie en vooral alle familieleden van Gillard kunnen ook overal op deze Aardbol consul of ambassadeur worden.

  De zwak begaafde in geestelijke vermogens Somo en Brunsi pissen wederom naast de pot, maar van ezels kan je geen renpaard maken.

  The next President of Surinam is Hedwig Gillard. Go for it. Je hoeft alleen je voorganger na te doen.

  Het oer oer domme deel van het volk zal je geen strobreed in de weg leggen.


  Maak melding

 14. Beste Blakaboy (reactie #16),

  Vanaf het woelige ontstaan van de Republiek Suriname als kolonie van het Koninkrijk Spanje, vervolgens Engeland en uiteindelijk Nederland, was er van alles reeds mis gegaan wat je je maar voorstellen kon. En over de ‘ergste’ mensenrechtenschendingen ooit, zullen wij het hier niet eens over hebben.

  De start was bizar en wat daarna volgde was beslist niet minder op. Maar de geschiedenis heeft ons juist opgrond van onze bizarre doch strijdlustige geschiedenis een wijze les geleerd. Dat wij het zelf zullen moeten doen, willen de Republiek Suriname tot grote hoogten brengen. Op anderen hoeven wij ‘bij voorbaat’ beslist NIET op te rekenen. Omdat de geschiedenis ons overduidelijk aangetoond heeft, dat de buitenlandse intenties niet koosjer waren en zelfs nu te betwijfelen vallen.

  En op dit fundament moesten Surinamers als geminimaliseerd inwonersaantal als gevolg van het kolonialisme en neokolonialisme door de jaren heen, verder voortborduren. Om als Nederlandse kolonie – op 25 november 1975 werd de kolonie Suriname uiteindelijk een Onafhankelijke Republiek – zichzelf nu daadwerkelijke tot ontwikkeling te brengen.

  http://www.youtube.com/watch?v=Ih3bH-SGNI4

  Een immense opgave, gezien de grote van het land (5x groter dan Nederland), de multiculturele samenstelling van haar inwoners en haar miniem inwoneraantal (nog geen half miljoen burgers. De Republiek Suriname behoort nota bene volgens het IMF tot het 17de rijkste land van de wereld. Wat haar tot een makkelijk prooi maakt voor landen en/of groeperingen met een criminele inborst.

  En het is dit gevaar waar de Republiek Suriname na meer dan vijf en dertig jaar onafhankelijkheid mee heeft leren leven. Een gevaar die zelfs nu nog bedreigend aanwezig is. En waarschijnlijk nimmer zal verdwijnen. Vandaar dat een gedegen veiligheid van het land aangestuurd door het Surinaams Nationaal Leger een must is.

  Het Surinaams Nationaal Leger is de voorloper in onze strijd voor waarachtige vrijheid, gelijkheid, veiligheid en welvaart voor alle inwoners van deze prachtige natie.

  http://www.youtube.com/watch?v=mfnRbFTklBI&feature=related

  De huidige President Desiré Bouterse wil geen politiek gedoe in het Surinaams Nationaal leger. Wie politiek wil bedrijven zegt hij moet het maar elders doen. Want binnen het Nationaal Leger voeren discipline en orde voortaan de boventoon.

  Derhalve horen de manschappen en officieren van het Surinaams Nationaal Leger gezien de Surinaamse historie goed te begrijpen, dat vanaf 2010 er een nieuwe wind waait. En die wind kan absoluut geen fratsen dulden met het groene uniform.

  Duidelijker kun je het naar ons idee niet stellen.

  http://www.youtube.com/watch?v=NSQu-hXH-wo&feature=related


  Maak melding

 15. http://www.krindenki.com

  De Nationale Democratische Partij (NDP) gaat zich intensief toeleggen op de informatievoorziening aan de Surinaamse gemeenschap. De behoefte aan informatieverstrekking over actuele gebeurtenissen op onder andere politiek, sociaal en economisch gebied, dient zich in sterke mate aan. Gebleken is namelijk dat een belangrijk deel van de berichtgeving van de traditionele media in ons land, nog te veel ruimte biedt voor misinterpretaties, verdachtmakingen, misleiding en antipropaganda jegens de NDP , haar coalitiepartners in de MEGA Combinatie en de regering onder leiding van president Desiré Delano Bouterse. Hierdoor ontstaat er onbegrip en verwarring bij delen van de burgerij over de activiteiten en de goede bedoelingen en beleidsvoornemens van de regering.

  Ofwel het ministerie van propaganda.

  Ik heb een soortgelijk bericht achtergelaten op de nieuwe site van de NDP. Ik ben benieuwd of dat door de NDP censuur komt….


  Maak melding

 16. @18 Henk Molenaar: Verlaag je niet tot een mindere niveau. Iedereen heeft recht op zijn/haar mening. Soms is het zinloos om hierop in te gaan.

  Droog water…. zit in sneeuw, ijzel en ijs.

  Jouw bijdrage is voor mij in ieder geval zeer welkom.

  Wij hebben toch allemaal een NICK-Name. Volgens mij ben jij een rasechte gekleurde Surinamer.

  Respectvolle groet.


  Maak melding

 17. “Die wind duldt geen fratsen met het groene uniform”. En wat is daar nou zo verkeerd aan.

  De mensen die zo negatief regeren doen dat kennelijk, omdat het aan hun ‘houding’ ligt. Ze kunnen niet anders denken. Dat is de rede waarom de apartheid in Zuid-Afrika ook zo lang geduurd heeft. Je kunt het niet in enkele jaren uit het hoofd van deze blanken praten. Het neemt tijd. En op korte termijn zul je er GEEN spelt tussen krijgen. En zo is het nog met de Ku Klux Clan in delen van de Verenigde Staten van Amerika en vooral in India momenteel t.a.v. de zogenoemde Indiase “uper class” in relatie tot The Black Untouchables aldaar.

  http://www.youtube.com/watch?v=C7Sn6ykxFoI&feature=related

  Omdat dit soort mensen door de eeuwen heen als zodanig geprogrammeerd geworden zijn door vreemde politieke ideologieën, mede door toedoen van hun toenmalige politieke leiders, dat zij psychisch ernstig begiftig geraakt zijn geworden. Zonder zelfs te beseffen dat zij een ‘ernstige bedreiging vormen’ voor de totale ‘Wereld Vrede’. Ze hebben GEEN drupje ‘Goddelijk Liefde’ in zich. De ware Paria’s onder de ‘Kinderen Gods gedompeld in zelfvernietigend gedrag.

  DAAROM, NATIONAAL LEGER VAN SURINAME, WE LOVE YOU!

  http://www.youtube.com/watch?v=VMCTpQYqDLI&feature=related


  Maak melding

 18. Bouterse is één grapjas, en blijft één grapjas!!!

  Iedere keer als hij ergens een toespraak houd (bij zijn soort mensen) denkt hij blijkbaar dat hij in `zijn` O cer centrum bevind !!!!

  Zijn `super`adviseurs(billen likkers) mogen hem een keer hier op wijzen. Hij is nu President van `t land,dan mag hij zijn stijl van toespraak houden, wel beter en degelijker voor bereiden……!!!!!!!! Hij en al die andere gasten worden er voor nú dik er voor betaalt !

  Groet,ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 19. Laatste update:

  Alleen positieve reacties worden geplaatst, de kritische ( zoals ik die had geplaatst) komen niet door de censuur. Dat heeft selectieve berichtgeving.

  Heeft dus niets te maken met onafhankelijke informatieverstrekking deze NDP krindenkie site/krant/nieuwsagentschap.

  Maar dat zal voor niemand als een verrassing komen, behalve dan voor de NDP aanhang.


  Maak melding

 20. Hallo Ebu,

  De President van Suriname zegt het een, en bedoelt en doet het tegenovergestelde. Daarom worden zijn woorden door niemand serieus genomen. De man heeft in zijn leven alles gedaan wat god heeft verboden en heeft dus geen moreel gezag meer. Geen politiek gedoe in het leger maar wel op eigen houtje een zonder toestemming van de regering/parlement een privé leger oprichtte met zijn criminele zoon Dino als leider. Waarschijnlijk praat u ook dit weer goed.


  Maak melding

 21. Sang “President wil politiek vrij Surinaams leger” en wat lees ik mij een paar nietszeggende reacties.

  Misschien dat de President had moeten zeggen dat hij een Politiek leger wil.

  Wanneer sommige mensen uit verveling vinden dat ze moeten reageren alleen maar om het reageren, dan krijg je natuurlijk van die domme nietszeggende reacties. Intussen worden Surinamers over het algemeen weer als dom volk neergezet door deze stomme reacties.


  Maak melding

 22. De President van Surinamezegt het een , en bedoelt en doet het tegenovergestelde.
  Daarom worden zijn woorden door niemand serieus genomen ,aldus nr.30
  Ai baja , tjih poti .
  Nr.30 , ff tussen ons :”De Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank is bereid om de plannen van de Surinaamse Regering te ondersteunen “!
  Dit meldt de bank in een aankondiging van het ” bezoek van IDB-president”.
  Recentelijk spraak de President in de hoedanigheid van Opperbevelhebber van het Nationaal Leger zijn manschappen toe betreffende stiefmoederlijke behandeling van…
  Oh ja ,ooit werd ik een “padvinder”genoemd , wie neemt dat tegenwoordig serieus ???
  Intro-spectie kan een nuttig instrument zijn!

  Het is 2011, het is tijd om verder te gaan .
  Laat het oude achter je en verwelkom het nieuwe .
  Je mag afscheid nemen van het vertrouwde en vastberaden de nieuwe weg inslaan , die misschien onwennig en moeizaam lijkt , maar niet wat het lijkt .

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 23. Geachte heer Molenaar (reactie #30),

  U stelt dat de President van Suriname het een zegt en bedoelt, en doet het tegenovergestelde. En daarom worden zijn woorden door “niemand” serieus genomen.

  Uw bevindingen hoort u niet op “niemand” af te schuiven, maar zelf de eigen verantwoordelijkheid voor te nemen. Dat zou uw houding zeker sieren. Want deze Surinaamse president is tot nu toe het beste wat de Republiek Suriname in de 21ste eeuw heeft mogen verwelkomen. Beter kun je je als volk niet wensen.

  Dat u daar kennelijk anders over denkt is nogmaals niet merkwaardig. Meningen mogen verschillen. Het beste echter moet nog komen.

  Want alles wat deze president momenteel ondernomen heeft vanaf zijn korte aantreden met hier en daar wat schoonheidsfoutjes, is zeker te waarderen. Maar ook daar denkt u kennelijk anders over. Maar in feite komt het erop neer dat u de vrijheid beschikt te denken wat u zich maar wensen kan, dat recht heeft u. Echter geldt waarschijnlijk voor u, zolang uw reactie maar een deprimerende invloed op andere zwakke geesten kan hebben. Wij echter laten ons NIET zo eenvoudig van de wijs brengen.

  http://www.youtube.com/watch?v=OcBVduflpcE

  De Republiek Suriname zoals wij dat momenteel analyseren is op het juiste spoor en daar gaat het bij ons uiteindelijk om. Dat anderen om welke reden dan ook dat niet wensen in te zien, kennelijk omdat zij deze regering een eigen agenda wensen op te leggen, is hun pakkie aan. Trouwens, je zult niet een ieder optimaal te vrede kunnen stellen als regering. Maar wat geldt is dat wij rekening hebben te houden met het feit dat “ini wan man e bosi en wefi na en fa”.

  En als u in zijn plaats het anders of beter gedaan zou hebben, is afwachten. Wat telt is het ‘nu’. Terwijl velen intussen bedrogen uitgekomen zijn m.b.t. hun intenties naar deze nieuwe regering toe.

  Weer anderen hebben vanwege arrogantie opgrond van een vals superioriteitsgevoel, intussen hun eigen ruiten mogen ingooien. Sommigen hebben zelfs door te hard gebrul de aandacht zodanig op zichzelf gevestigd, dat achteraf gebleken is dat zij een eigen dubieuze agenda op na hielden, die tegendraads en vals was in relatie tot het huidig regeringsbeleid van deze president en zijn regering.

  Ze hadden meer dan vijftien jaar gelogen en als politici naar het volk toe in opdracht van het buitenland gedaan ‘alsof’. En ook dat is intussen achterhaald door zowel de minister van Justitie en Politie, OW&V en bovenal door de minister van Financiën.

  http://www.youtube.com/watch?v=cx7KWglidIM&feature=related

  Waar wij als Bewustzijnsbeweging echter voornamelijk naar kijken is wat de ‘essentiële redenen’ geweest zijn, dat een meerderheid van het Surinaams volk ondanks alle bedreiging zowel van binnen als van buitenaf, deze president met meer dan twee derde meerderheid in het Surinaams Parlement gekozen hebben. En zoetjes aan wordt ook dat ons steeds meer duidelijk.

  U in elk geval zit maar steeds weer er naast te breinen. Kan nimmer een leuk patroon worden.

  http://www.youtube.com/watch?v=iXw9olWJ0Ak&feature=related


  Maak melding

 24. Ebu:

  “Want deze Surinaamse president is tot nu toe het beste wat de Republiek Suriname in de 21ste eeuw heeft mogen verwelkomen. Beter kun je je als volk niet wensen”

  Hier ga ik niet eens serieus op in.
  Blijkbaar ontvangt u een flinke subsidie van deze president voor uw stichting


  Maak melding

 25. Beste Sempa.

  Al maanden horen we over plannen die Suriname omhoog moeten stuwen. Er is nog niet één concreet plan uitgevoerd. De Chinezen gaan tienduizenden volkswoningen bouwen, schoolkinderen krijgen laptop. Allemaal bullshit.

  Alleen bezuinigingen, prijsverhogingen en devaluatie van de SRD hebben het land in armoede gestort.


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar
  die DiDiBrie kent Ebu helemaal niet hoezeer hij ook zijn best doet.Ebu krijgt geen moer van de DiDiBrie. Ebu woont als Surinaamse Nationalist in de hem zo gehaate Nederland en geniet van de Nederlandse subsidie. Ennn ach ja de meeste sympathiesanten op dit forum van de me ka combinatie wonen in Ned.
  Ze sterven voor de duivel,maar blijven allemaal op veilige afstand(Nederlend) ding nep beest
  Henk be good en no stop fu potie gi ding
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.