Debuutroman over liefde, Suriname en depressie

0

toffeeEen turbulente liefdesrelatie tussen een jonge vrouw uit een middenklassengezin en een jongeman met ernstige psychische problemen die opgegroeid is in extreme rijkdom. Daarover gaat de debuutroman van Annita Kortstam: ‘De smaak van toffee’. Inspiratie haalde ze uit eigen ervaringen en uit de muziek.

Hoofdpersonen uit het boek, Lylie Mulcher en Owen di Roille ontmoeten elkaar voor het eerst op een luchthaven. Ze hebben toevallig allebei geboekt voor een paar dagen vakantie in het binnenland van Suriname. Lylie is pas vijftien jaar oud en met een goede vriendin op vakantie. Owen is een rijke bekende jongeman, onder andere door zijn werk als topmodel en correspondent voor een nieuwsprogramma op de televisie. Ze worden halsoverkop verliefd op elkaar ondanks dat Owen getrouwd is… Annitta Kortstam schrijft al sinds haar dertiende allerlei verhalen en gedichten over de liefde.

De smaak van toffee is haar eerste roman, geïnspireerd op vakanties in het binnenland van Suriname, rapmuziek, de vele mooie (en gewaagde) tatoeages die ze bij verschillende mensen heeft gezien, haar interesse de laatste tijd in het psychiatrisch ziektebeeld ‘depressie’. Annitta Kortstam vertelt: `Het verhaal is fictief maar ik heb ervaringen uit mijn leven erin verwerkt. Bijvoorbeeld dat je beste vriendin ook verliefd blijkt te zijn op je vriend en hem stiekem achter je rug ziet. Naar het binnenland van Suriname ging ik voor het eerst met mijn echtgenoot en het was zo geweldig. Echt een plek waar mensen verliefd op elkaar kunnen worden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.