Vicepresident Suriname: er komt nog veel meer

38

PARAMARIBO, 3 feb – Suriname mag nog meer economische maatregelen verwachten. Er komt nog meer. Moro é doro, zoals een plaatselijke politieke partij scandeerde tijdens de laatste verkiezingen. Die partij zit nu in de oppositie en kan de draai maar weinig waarderen. De voornemens van de huidige machthebbers hebben daar alles mee te maken.

Als ook maar de helft waar is van de aankondigingen, valt er ruim genoeg politieke winst bij te spinnen. Een geruststelling misschien voor die politieke partij, maar reden tot kriebels bij de rest. “Dit is nog maar vijf en twintig procent van alle maatregelen. Er komen nog meer”, zei vicepresident Robert Ameerali tijdens zijn laatste persconferentie. Niet dat hij de doorslag niet beseft van wat er nu al te koop is. De prijzen in de winkels spreken boekdelen.

Bij zelfs de meest bedrijfsblinde politicus zouden daar de alarmbellen van aanslaan. Waarschijnlijk is die fase nog niet aangebroken. De machthebbers zijn onstuitbaar enthousiast. Anders dus dan oppositie en samenleving. Ameerali kan uren doorgaan over wat mens en samenleving te wachten staat. To go where no man has ever gone before. No politician in het Surinaams geval. Zelfs de heilige huisjes zijn niet veilig meer. Binnenkort gaan de energie- en waterrekening een ruk omhoog. Wie deed daar het licht uit?

38 REACTIES

 1. De VP hoeft zich geen enkele zorgen te maken. Hij kraait en kakelt maar door. Zijn grootste voordeel, meneer heeft geen politieke achterban en is dus GEEN enkel verantwoording schuldig. Geldt ook voor Wonnie Boedhoe.

  Brunsi hij zit op jouw plek. Pak hem terug. Jij hebt ten minste wel een achterban. Jij hebt op dit moment macht. Als Bouterse niet de gang naar de gevangenis wil maken, dan kan jij nu de VP functie opeisen.

  En Somo kan alsnog voorzitter van DNA opeisen.

  Jullie trio DDB, Brunsi en Somo zijn toch gezworen vrienden. Bouterse president, dan jij VP.


  Maak melding

 2. “Vicepresident Suriname: er komt nog veel meer”

  Laat maar komen hoor…

  Het volk betaalt toch wel weer de rekening!

  We zijn tenslotte niet voor niks een rijk land, we bulken immers van het goud, bauxiet en de olie.


  Maak melding

 3. Het is effe wennen, maar eindelijk hebben we bestuurders in Suriname die het land eindelijk willen ontwikkelen en herstructureren.

  Geen subsidies meer, Suriname is geen socialistische maatschappij waar van alles gesubsidieerd worden, de regering hoort alleen voor de ouderen en zwakkeren zorg te dragen en verder niemand.

  Surinamers zijn een verwend volk en denken dat alles gratis is, ze willen Fiso maar willen niet voor betalen, ze willen hele dag in hun auto’s rondrijden maar willen niet betalen, ze produceren niets maar willen wel importeren en denken dat het niets kost.

  Moro e doro, complete herstructurering, shock verandering is het beste,.

  Regering doe precies wat nodig is, het is vijf voor twaalf, front zal zulke maatregelen nooit nemen want ze denken alleen maar aan het electoraat en de volgende verkiezing.


  Maak melding

 4. Laat een kind van 6 in de bergen auto rijden. Hij vindt het geweldig tot hij het ravijn in rijdt.

  Dat Ameerali het ravijn in rijdt is zijn keuze maar dan niet met alle SME als passagier. 😡


  Maak melding

 5. Bout is toch maar een ceremonieel figuur geworden.Linten knippen,feesten bijwonen e.d.El Vene heeft toch veel meer moed getoond door in het parlement te verschijnen om het volk uitleg te geven.Wanneer dat maar nodig bleek.Want hij zat daar voor het volk en bewust dat dit getergd volk hem nodig had.Bout laat alles aan Sneerali over gaat feestend door het leven.Die nu eindelijk een erf met huis op heeft en heel ver naast zijn schoenen loopt van verwaandheid.

  Cobie.


  Maak melding

 6. De VP-Verwarde Predikant vertoont tekenen van arrogant gedrag.Het valt te betwijfelen, dat de Verwarde Predikant er in slaagt om zijn functie te behouden.75 procent van zijn grijze cellen werken niet meer .


  Maak melding

 7. @ Granman: hij(lonnie)vindt het leuker om in het binnenland de gaamang te vertellen en de rest van het dorp oeveel functies ij eeft.Net een blij kind roept hij de hele tijd Gaamang mie habie tieng funsie mie habi tieng funsie mie daai na commissie die commissie datie. (een kinder hand is gauw gevuld)Hoho datie bun baaa.Oeng lobi yu bala Lonnie.En ie nafu flede Desi no sa poeloe Diko bika a Desi flede yu nanga Somo.En Desi sabie ete fa joe nanga Somo bin skopu Doegie no fa yu ekalie a mang baka. En sinsie mi e jele voe Allendy nooiti a no nakie wan sma.A man e taakie taakie nomo hmmmm baaa.Disi man a no wan ekte A combinasiemang.A COMBINASIEMANG NA MAN NANGA 2 paspoort
  ACombinasiMANG NA fetieman
  ACombinasimang naHOOgriemang
  ACOMBINASimang no e miki spotu. Sma espotu ding man fu A combinatie wel,vooral als ze er zelf om vragen. Un tan bun

  Glenny


  Maak melding

 8. Tuurlijk komt er meer, Suriname zal van het chronisch begrotingstekort naar een begrotings overschot moeten, wat betekend dat het geld ergens vandaan zal moeten komen, geen subsidies meer. Herstructureren is het devies en zoveel mogelijk in de productiesector investeren.


  Maak melding

 9. Wat deze regering niet (goed) doet, is het volk de noodzaak van deze maatregelen uit te leggen. En wellicht nemen ze ook teveel hooi op hun vork.

  Ik zou de snelheid van de maatregelen spreiden. Jullie hoeven niet te bewijzen dat jullie een andere regeringsstijl hebben dan slaapkop Venetiaan. Maar tegelijkertijd kunnen jullie wel bepaalde zaken rustiger doen, over vele jaren uitsmeren.

  Maar goed, ik heb altijd wel gezegd, Suriname leeft op te grote voet en de bereidheid tot het verhogen van de productiviteit is niet tot nauwelijks aanwezig.


  Maak melding

 10. @7 en @10: Luister en ik heet Granman, dus als je mijn verhaal wilt begrijpen dan moet jij naar mijn niveau.

  Ik probeer het in Anasi taal:
  1. Ameerali zit namens AC als VP in de regering. Ameerali heeft geen achterban, dat zijn de Bosnegers van Brunswijk/ABOP/BEP etc.
  2. Dus mijn voorstel is dat Brunswijk zelf VP wordt. Heel goed voor de Bosnegers.
  3. DDB is grote vrienden met Brunswijk. Als DDB president kan worden dan kan Brunswijk ook VP worden.
  Snap je het nu ?


  Maak melding

 11. Moro e doro,
  But the worst is yet to come.

  Het is aan de jongeren om ervoor te zorgen dat het tij keert.
  Zolang ze nog kunnen feesten en beesten is er niets aan de hand.
  De ouders zorgen wel voor hun natje en droogje.

  In de rest van de wereld zijn het de jongeren, die een beter leven eisen!
  Ziedaar de massale betogingen.

  De suri-jongeren zijn nog lang niet zover.
  Ik zie een “opstand” of massale staking niet zo gauw gebeuren, veels te goedgelovig daaro.
  First, moeten ze dealen met een verdeel en heerstactiek.
  Second, ze lijken niet op elkaar, geen eenheid.
  Third de cultuur,(oldschool, mentaliteit), speelt ze parten.

  Hoe kun je nu pretenderen, assertief te zijn en die babyboomers, die al hun schaapjes op het droge hebben, jou leven laten bepalen?
  Sorry hoor, dit soort van respect voor oudjes, gaat mij veels te ver. Het is ons ingestampt, oudjes zijn wijs, respect, maar anno 2011, is dit een sprookje. Criminelen worden ook oud.
  De halve regering is zestig …. You’re being used.

  Maar, het is goed zo..
  Geduld is een schone zaak.
  VP schroef de maatregelen maar verder op.
  Het volk zal samen met jullie tot “grote hoogten komen” om vervolgens met een smak te landen.
  (soooo fifty’s, tot grote hoogten komen, bah!)

  En inderdaad…… lang niet gehoord joh!
  “Tide tamara we dansie go moro fara”.


  Maak melding

 12. Esmeralda de jongeren hadden juist tijdens front de straat op moeten gaan, ze krijgen nu juist een vooruitzicht dat het land ontwikkeld kan worden, alles begint met herstructurering, dan investeren en dan de vruchten plukken.

  Volgens mij denken jullie dat de Surinaamse jongeren koeien zijn, die niet weten hoe de vork in de steel zit.


  Maak melding

 13. @17 Luister de naam is Esmerald!!!!!

  “Herstructureren, investeren en daarna vruchten plukken, je meent het …mevr doorn.”
  Ja????? Met welk geld? Miss boedhoe heeft duidelijk aangegeven dat de staatskas leeg is.
  Dus vertel…

  Front van voor, front van 8ter, draai aub een andere cd, mie kong werie nanga a front pokoe.

  Jullie zaten in de oppositie, ja toch, dus kansen genoeg om tegengas te geven en iets te doen aan de armoede.
  Hebben je baas en consorten niet overal hun handtekening onder geplaatst? Oh ja, nooit aanwezig dus hij is gecoverd, maar de rest?
  Dus geef je eigen partij maar de schuld als je vindt dat suri er ellendig voor staat.
  Je huidige coalitiepartners zaten toen ook in de regering, niet alleen front.
  Pak Lonny en Somo maar aan, dat durf je niet hè.
  Bang dat ze weglopen.

  Samenvatting: dimmen met jullie grote mond over front. Jullie zijn er zelf debet aan!!!
  Suri-neds zijn niet van front, het gaat niet om front!

  De jongeren zijn geen koeien maar kalfjes, er is nog hoop!
  Btw hebben ze hun laptopjes al ontvangen. Wel zielig hoor als telesur er ”toepatdrai” uit ligt.

  Dus we denken niets, het denken laten we aan mevr. doorn en haar regering over!


  Maak melding

 14. @M. Doorn
  Spoor je wel?
  De jongeren beslissen zelf wel wat ze doen en blijkbaar ken je de volgende uitdrukking nog niet: You fool some people some of the some, but you can’t fool all people all the time.

  De jeugd heeft inmiddels wel door wie en wat DDB is, hoelang gaat het duren voor dat jij je verstand terug vindt?


  Maak melding

 15. Deze regering zal veel meer gaan beteken voor Suriname en het Surinaamse volk dan die pottebakkers van Front. Nu al zien we dat ze het lef hebben om zaken aan te pakken die nodig zijn voor land en volk, het zijn geen mooi weer bestuurders die aan de volgende verkiezing denken zoals front waardoor er geen moeilijke besluiten genomen werden tbv Land en Volk. Nu al zien we wat voor str(fr)ont komt naar boven komt drijven van 10 jaar front wanbeleid en misleiding, wie heeft dat ooit kunnen vermoeden, alleen het Surinaamse volk blijkbaar vandaar dat ze zijn weggevaagd.

  Blijven jullie maar lekker vanuit Nederland alles bekritiseren de wakkeren onder ons weten wel beter.


  Maak melding

 16. sari tori door de vp en de min

  ik denk dat het beter was een andere formule toe te passen:

  werken aan produktie verhoging ,door alvast internationale landbouw seminaars te hoosten/organiseren en voorlopig vergemakkelijking van vergunningen en belastingen voor die sector en het “klein bedrijf”.

  werken aan wetgeving voor soepelere ontslag en werkloosheids.(70% van laatst verdiende loon uitkeren is gelijk aan 30% bruto per ambtenaar besparen) ,tegelijkertijd saneren van ambtenaren-apparaat.
  -verhoging van inkomsten-belasting voor salarissen > srd5000,
  -invoerrechten ,wegenbelasting en btw van a utos met een motorinhoud > 2.0L fors vehogen.
  -accijnsen op alcoholische dranken en genots middelen ook flink verhogen.
  -belastinginspecteurs plaatsen op alle hoofwegen en vliegvelden naar en van het binnenland ,en niet de accijnsen op brandstof bij de pomp verhogen want dat gaat altijd ten koste van je economiesche groei , en word ook ALLES duurder doorberekening

  dit zijn er maar een paar maatregelen die minder voelbaar en merkbaar zouden zijn door de massa.
  met de gekozen maatregelen zal er niet alleen onrust veroorzaakt worden , maar zal het volk ook verzieken door hogere maatschappelijke druk en ook medische kosten zullen aanzienlijk stijgen.

  uiteindelijk heb je ook niets aan een ongezonde werkkader.


  Maak melding

 17. Esmerald op 18.

  Misschien moet je ook gaan leren denken, het is echt geen slechte eigenschap hoor, als je dat zou doen zou het ons veel van je dom geklets bespaard blijven.

  M. staat niet automatisch voor mevr. bijvoorbeeld, als je kon denken zou je dit weten.

  Als je kon denken zou je weten dat de maatregelen die deze regering nu neemt allemaal komt door de front rommel van de afgelopen 10 jaar.

  Als je kon denken zou je je kunnen afvragen waarom front nooit een maatregel heeft genomen ondanks ze al vanaf 2000 moeite hadden om ambtenaren salarrissen te betalen.

  Als je kon denken zou je je kunnen afvragen waarom ze desondanks toch Fiso hebben ingevoerd, zonder inkomsten tegenover te stellen.

  Als je kon denken zou je je kunnen afvragen wat front met alle ontwikkelingsgelden en betalaingsbalanssteun heeft gedaan de afgelopen tien jaar, niets tastbaars kunnen we in Suriname zien.

  Als je kon denken, zou je weten dat in een democratie, de meerderheid in het Parlement bepaald, de oppositie kan tegengas geven maar zolang ze geen meerdeheid hebben zal het niets uitmaken. InSuriname onder front was het nog erger, de oppositie werd gewoon beknot in het parlement, zaken die de oppositie wilde bespreken werden gewoon niet op de agenda gezet.

  Zie je nu waarom het goed is te denken.

  neus op 19

  Tuurlijk beslissen de jongeren zelf wat ze doen, daarom hebben ze de front lampzwansen en geboren bedelaars de deur gewezen, ze hebben gestemd voor verandering, en in tegenstelling tot jouw weten ze dat je moet investeren voor je toekomst, niets komt je zomaar aanwaaien. Had jij ook maar geinvesteerd in een beetje gezond verstand, had ik je dit niet hoeven uit te leggen.

  Blijkbaar snap je het nogsteeds niet. Ik zie je volgende onzin tegemoet.


  Maak melding

 18. M.Doorn:

  eti makandra na dati den wanni en na dati den sa kisie.””

  Bovenstaande volgens RMD Leider Sr. op 55.

  En wat zien we, de witte Henk Molenaar die blijft stoken en de domme zwarte neus en whome die het voor hem proberen op te nemen.

  Henk molenaar, we weten het je bent op een missie, maar jouw plannetje zal nooit werken, don’t forget that.

  De meederheid van de Surinamers hebben inmiddels het volgende besloten “bakra basi a kaba”. Die paar sujetten zoals neus en whome zijn de tegenspruttelende zielen die nog niet zover zijn met het bewustwordingprocess, ze zitten nog met hun ketens vast.

  M. Doorn

  I rest my case


  Maak melding

 19. @ M.Doorn: je naam klinkt niet als een echte Surinamer. Ben je een beetje lichtgetint van kleur, dan ben je door een blanke verwekt. Je lijkt wel een puber die tegen zijn ouders ,dwars door alles heen, ingaat. Kom zo snel mogelijk uit je puberteit.


  Maak melding

 20. Mevr Doorn,

  Als je goed had nagedacht, en niet als je kon denken, dan had je door, dat mevr. gekscherend bedoeld is.
  Maar goed, het blijft mevr., respect hè voor oudjes.

  En toch blijven hameren op front hè.
  Geef eens een keer antwoordt op mijn vragen.
  Met welk geld, wil je herstructureren, investeren en vruchten daarvan plukken?

  Wanneer gaan jullie je eigen coalitiepartners aanpakken, die hebben samen met de vorige
  Regering hun handtekening geplaatst onder het fiso-verdrag.
  Jullie ndp-ers ook, dus…
  MC aka NDP heeft meegewerkt aan de rommel, hoogstwaarschijnlijk bewust.
  Creëer chaos, en maak ge(mis)bruik van dezelfde chaos!

  De bedoeling van oppositie voeren is om de regerende partij “in de gaten te houden”. Wat dat betreft kunnen jullie een puntje zuigen aan front.
  Nu wordt het gegooid op “ze kunnen niet omgaan met hun verlies” B.S.
  Hadden jullie op dezelfde wijze oppositie gevoerd, dan zou het land er vandaag anders uit hebben gezien. Ik vraag me af hoe anders, want het land was stabiel.

  Het minderheidsexcuus, sorry daar trap ik niet in. Jullie hadden de kans om het volk in te lichten over de “zogenaamde”corruptie. Wat d8 je van de media. Alle plannen, wetten en maatregelen zijn behandeld door het parlement. Dus jullie waren op de hoogte, ook van het fiso-gebeuren. En nu niet onnozel komen vertellen, dat je naam haas is.
  En al was je in de minderheid, door ruchtbaarheid te geven aan “wantoestanden”, had je ook goodwill kunnen opbouwen.

  Dus gaat nadenken, en steek je hand in eigen boezem. Eigen schuld dikke bult.
  En gaat nadenken wat je met je overgelopen coalitiepartners wilt doen.
  In principe is er niets veranderd. Gewoon een simpele stoelendans!

  Daaaaaaag missie doorn…


  Maak melding

 21. Beste mensen bepaalde mensen zullen die anansie tories van smeerolie en en krom etc nooit begrijpen. Neem ze niet kwalijk hun IQ is nog minder dan die van wwn aaedworm


  Maak melding

 22. Vice president van Suriname en de president van Suriname,wat zijn jullie vies bezig.
  wegenbelasting in suriname dat is toch belachlijk,we leven niet in europa,zelfs duitsland kent geen wegen belasting,waarom suriname.
  heeft ex minister santokhi jullie ook besmet soms.
  Ik en wij surinamers hadden heel ander kijk op de huidige regering,maar de ontwikkeling van nu slaatnergens op.als er geen geld is voor de ambtenaren,stuur ze naar huis.
  maar wij horen een normale en vrije leven te hebben,dat recht mag niemand van de surinamers afpakken.
  vroeger nederland en nu de regering,kom op jongens kappen mee.op deze manier heeft uw regering maar 1 manier van overleven,door ijzerenvuist te regeren,maar dit is geen democratie.u mag wel weten het volk heeft het nog steeds de laatste woord.
  laat nederlandse cultuur achterwegen,begin een cultuur waarin ieder kan vinden.
  en stel de volk niet telleur.wij willen niet voor jullie loon gaan opdraaien hou op mang,jullie met luxe auto ,villa s,dans ,cassino en wij dan,komen met moeite met 100 euro per maand uit,u wilt ons auto ook afpakken ,vooral in deze tijd,benzinne is duurder geworden,gemaakt,terwijl de wereld markt prijs niet stijgt.schaam ervoor,dat jullie leiders zijn.als het niet lukt ,geef ander de kans.
  shivan.b


  Maak melding

 23. He paisa op 25

  Lees je reactie nogmaals, als dit alles is wat je aan logisch denkvermogen heb, is het wel bitter weinig.

  Kleine jongen esmeralda
  Wat moet ik met je aan. Je zal wel denken waarom kleine jongen? gewoon omdat je aangeeft “respect voor oudjes”. Klein omdat ik niet kan geloven dat je al volwassen bent, je komt in ieder geval heel onwetend, naief en onnozel over, dus echt jeugdig. De jeugdigen in Suriname zijn in ieder geval veel slimmer dan jouw die in het westen vertoeft met al die goede scholen, bibliotheken enz, maak aub gebruik van die mogelijkheden die er zijn en hou je minder bezig met politiek want daar snap je geen barst van, al helemaal niet van Surinaamse politiek.

  NDP’ers hebben hun hanndtekening gezet onder het fiso verdrag noh, wanneer dan en in welke hoedanigheid.

  “De bedoeling van oppositie voeren is om de regerende partij “in de gaten te houden”.

  zegt Esmeralda in al haar onwetend- en onnozelheid.

  “Wat dat betreft kunnen jullie een puntje zuigen aan front.”

  Sang ai mi gado mang.

  “Het minderheidsexcuus, sorry daar trap ik niet in. Jullie hadden de kans om het volk in te lichten over de “zogenaamde”corruptie.”

  “En al was je in de minderheid, door ruchtbaarheid te geven aan “wantoestanden”, had je ook goodwill kunnen opbouwen.”

  Bovenstaande heeft MC ook gedaan hoor, vandaar dat het volk front heeft weggevaagd, wist je dat nog niet dan.

  Zie dit als mijn laatste posting op jouw, je bent vele maatjes te klein voor mij jochie.

  Toedeloe


  Maak melding

 24. Ai mi boi, het wordt nog leuk ook in Suriname met die fronters.

  Gewoon een stuk uit de krant DS van gisteren.

  Randjietsingh roept regering op om te bezuinigen

  Geplaatst: 05/02/2011

  Volgens Randjietsingh zijn er tal van mogelijkheden waar de regering kan bezuinigen en financiën uit kan trekken ten behoeve van de opbouw van de natie. Het is geenszins nodig dat de bevolking ‘uitgeperst’ wordt. Hij vraagt zich af waarom de ambassades die geen meerwaarde voor Suriname betekenen, niet gesloten worden. ‘Wanneer het niets oplevert voor het land, kunnen deze gesloten worden. Want dan wordt er zomaar zoveel geld uitgegeven.’ Verder somt hij als voorbeeld op de Brokopondo-overeenkomst die is gesloten met de Suralco en de Alcoa, alsook de goudovereenkomst waaruit het onderste uit de kan gehaald moet worden. Er moet vooral niet uit het oog verloren worden dat de prijs van goud een stijgende trend vertoont naast de energie. Het is van groot belang dat er investeringen worden gepleegd in de bosbouw en de agrarische sector. Het betreft sectoren die binnen een jaar voor de oplevering van financiën zorgen.”

  Dus Randjietsingh als ondervoorzitter van VHP/front en tegenwoordig zelf fractievoorzitter van front.
  Zegt dat er tal van mogelijkheden zijn waar de regering kan bezuinigen en financiën uit kan trekken ten behoeve van de opbouw van de natie.

  Ok, nu geeft hijzelf toe dat de huidige regering moet bezuinigen en financien moet uittrekken ten behoeve van de opbouw van de natie.

  De vraag die direkt in mij opkomt is; waarom front 10 jaar lang deze acties niet heeft ondernomen tbv de opbouw van de natie.

  Waarom hebben ze geen enkele actie ondernomen tbv de opbouw van de natie, komt het omdat die zgn stabiliteit waarmee ze het volk jarenlang hebben misleid nu als een zeepbel uit elkaar is gespat.

  Was het niet hun taak als regering om de natie ook op te bouwen.

  De bevestiging van deze Randjietsingh als fractievoorzitter van front dat er bezuinigd moet worden vind ik al een stap in de goede richting, wel een beetje laat, maar goed.


  Maak melding

 25. De regerngsmaatregelen zijn bedoeld om twee zaken aan te pakken:

  1) Fiso te financieren
  2) Het begrotingstekort te vermminderen

  Over punt 1 wordt heel erg duidelijk gecommuniceerd, maar punt 2 wat minder.

  Niemand kan ontkennen dat ook punt 2 van eminent belang is. Uiteraard had de regering ook voor een andere methode kunnen kiezen, bijvoorbeeld grootscheepse bezuinigingen.

  Maar hebben jullie die schaapachtige vakbonden niet gehoord? Toen de minister van OW de 225 mensen die op een 1 jarig contract waren aangenomen door de vorige regering, naar huis wilde sturen, eiste de vakbeweging dat dat werd teruggedraaid.

  Ik snap dus ook dat de regering dan de weg is ingeslagen. Wat er nu moet gebeuren is:

  A) te onderhandelen om te kijken of bepaalde maatregelen teruggedraaid kunnen worden
  B) verzachtende maatregelen voor de kwetsbare groepen (ouderen, gehandicapten, kinderen)


  Maak melding

 26. Regering DDB-RA lijkt wel een dictator aan het worden. Dies a no Skowtu Kies yu, dies na DDB Kies Yu, maar daar vreesden velen al lang van te voren voor. ALLEN waren gewaarschuwd, maar u hebt voor DDB gekozen.

  IK begrijp niet waarom Pres dit niet inziet en niets erover zegt.

  VP RA moet bedanken ? en Brunsie moet daar gaan zitten? Ik weet niet hoe dat zou werken. Kader is heel belangrijk en zonder kader moet men niet willen gaan leven en managen als hooggeschoolden .

  Vroeger had je een ‘revolutionair’ die toen opstond, zoals Rambocus, om hier een halt aan te roepen…. maar goed ook- die zou op (???) manier toch ge-elimineerd worden.

  De kracht zit in het volk. Kies een regering die er is en werkt voor ALLE mensen. Maar precies dat belooft deze regering. Moet nog blijken als dat zo uitwerkt, want nu is het hele volk met uitzondering van de hoog gesalarieerden, in een financiele en straks mentale depressie. U zult zien dat het psychiatrisch centrum het straks heel druk zal hebben……

  Moro No Mag Doro !! Wij kunnen ook allemaal op een dag besluiten niet aan het werk te gaan uit protest. Hoe gaat u dan het land draaien ? Gaan we allemaal in de gevangenis geplaatst worden, nee toch ? Please, please !!


  Maak melding

 27. Missie doorn,

  Slim ben je in ieder geval niet, om het tegen een jonkie op te nemen.(na-aperij).

  Nog steeds geen antwoordt op mijn vragen, continu draaien om de hete brei.
  MC heeft weggevaagd, wie wat?
  Jullie zitten alleen maar op het pluche vanwege somo en brunsie.
  Niet op eigen kracht dus, geniet er maar van, want lang zal het niet meer duren missie.
  Keiharde dollars hebben jullie moeten betalen, vandaar die asociale belastingverhogende maatregelen .
  Maar eens is het geld op en dan is het lachen geblazen als somo en brunsie meer dollars eisen..

  Hadden ze maar goede scholen, scholing en bibliotheken in suri, dan zou de uitslag er anders hebben uitgezien. Die kindjes zijn gewoon misbruikt, bah!

  Jij bent een brug te ver? Get a life? Yeah right, is goed hoor…

  Daaaag missie doorn.


  Maak melding

 28. Hi Esmeralda laat ik je een beetje op weg helpen, want je schiet duidelijk te kort voor deze grote mensen discussies.

  Je vraagt met welk geld het land ontwikkeld gaat worden en welke herstructurering?

  “Ja????? Met welk geld? Miss boedhoe heeft duidelijk aangegeven dat de staatskas leeg is.”

  Omdat de staatskas leeg is wordt er momenteel geherstructureerd, er worden extra belastingen geheven, gouvernment take is verhoogd enz. enz. De topic titel geeft het al aan er komen nog meer economische maatregelen.

  Jouw vraag welke herstructurering? zet mij al aan het denken, als je weet waarover het allemaal gaat.

  Welk geld? Als de overheid dus meer verdiend met zijn herstructeringsplan zal de staatskas dus niet meer leeg zijn en kunnen zaken opgepakt worden tbv opbouw van de natie. De vruchten zal men tzt plukken, dus niet volgende week al of volgende maand.

  Trouwens ik las hierboven dat jouw front fractievoorzitter zelf heeft aangegeven dat men moet bezuinigen tbv natie opbouw.

  Ik help je, omdat ik je in een ander topic heb aangegeven je niet echt snugger te vinden, voor mij kom je zelfs een beetje dom over, je bent volgens mij nog net geen debiel.


  Maak melding

 29. He willie,

  Debiel dat ben jezelf, super achterlijk.

  Hier eat this:

  GFC,Naipal A.I
  ” Ik heb vaak gezegd dat dit programma, voor mij nog steeds, het Structureel vernietigingsprogramma is, en velen beamen dit nu ook, omdat de producten en diensten haast onbetaalbaar zijn geworden. Het land wordt door enkele personen op een barbaarse manier vernietigd en uitgebuit. Met hun vorstelijke salarissen voelen zij de verhoogde maatregelen het niet, terwijl het arme volk uitgeknepen wordt.”

  “Minister Wonnie Bhoedoe zei dat de inkomsten uit de oliesector SRD 31 miljoen bedroegen, terwijl dat tientallen miljoenen SRD hoger lag. Zij had onjuiste informatie doorgespeeld aan de media over de inkomsten van de oliesector.
  Maar toen ze door had dat ze door de mand zou vallen zei ze dat het planbureau een rekenfout had gemaakt. Haar verhaal verwijs ik naar het rijk der fabelen, trouwens het was niet de eerste keer dat ze verkeerde informaties had doorgegeven.

  ga maar lezen wat GFC, Naipal schrijft.Dan zul je zien wie debiel is, jij dus….
  en je achterlijke MC leden, misschien geloven ze jou klinkklare onzin, maar ik niet!

  Hou je “intelligente” conclusies maar voor jezelf, ik ben daar niet van gediend!

  heri fesie yersie herstructurering.
  Get a life, mens!


  Maak melding

 30. Onderstaande schrijven staat op de website Krindenkie.com.

  Lees maar en verrijk Uw kennis. Niet het negatief gebrabbel van ene Naipal die het gepeupel bewust dom probeerd te houden.

  “Hervorming Belastingstelsel Dringend Noodzakelijk

  Dat de overheid van ons land op structurele basis met financiele problemen te kampen heeft, heeft hoofdzakelijk te maken met de structuur van onze economie en het huidige belastingstelsel.

  De structuur van de economie maakt dat de financiele positie en toestand van ons land vanwege het dominerende karakter van de mineralen aluinaarde, aardolie en goud extern bepaald wordt. Hebben de prijzen van deze producten een gunstige internationale prijsontwikkeling….dan gaat het financieel goed met ons en onze overheid, maar zodra deze ontwikkeling ongunstig is (dalende prijzen) dan is het lijden en last in ons land en wordt het ook financieel lastig voor de overheid.

  Ons belastingstelsel welke tot heden door velen nog ervaren wordt als een strafmiddel moet worden hervormd tot een ontwikkelingsintrument welke o.m. fundamentele verandering moet brengen in de structuur van onze economie. Ons stelsel moet het mogelijk maken om de minerale sectoren in tijden van gunstige prijsontwikkeling zwaarder te belasten; ook omdat deze bodemuitputtend van aard zijn, want op is op. De overheid zal die extra ontvangsten duurzaam moeten investeren.

  Het stelsel, zo ook de ontwikkeling van duurzame (niet – bodemuitputtende) sectoren zal beter gestimuleerd moeten worden daar zij vooral ook gunstige effecten heeft op de werkgelegenheid en de exportverdiensten.

  Ook zal het belastingstelsel de sociaal economische ontwikkeling moeten stimuleren waarbij een rechtvaardigere herverdeling van ons inkomen wordt bewerkstelligd en ontwikkeling-remmende speculatie wordt ontmoedigd.

  Verder zal bij de hervorming van ons belastingstelsel rekening gehouden moeten worden met een evenwichtige spreiding van de belastingdruk op : inkomen, consumptie en vermogen.

  Nu wij als land een nieuw tijdperk zijn ingeslagen waarbij wij onze nationale ontwikkeling in de eerste plaats uit onze eigen inspanning moeten financieren is het ook tijd geworden dat wij ons belastingstelsel daadwerkelijk als ontwikkelingsinstrument gaan hanteren.

  Dat de Belastingdienst als organisatie zowel intern als extern ook hervormd zal moeten worden behoeft na deze uitleg geen nadere toelichting.


  Maak melding

 31. V.S. Naipal is een gestoorde idioot en alhoewel mijn handen jeuken om hem goed van repliek te dienen, ga ik dat voor nu even nalaten.

  Ik kan mij niet voorstellen dat iemand zo kort door de bocht is en allerlei zaken oprakelt, die nergens voor nodig zijn. Het is een rare gast, maar doet zijn werk wel met verve, dat dan weer wel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.