Suriname’s grootste vakcentrale tegen maatregelen

73

PARAMARIBO, 3 feb – Het aanpassingsprogramma van de regering moet onmiddellijk worden stopgezet. Dit stelt Suriname’s grootste vakcentrale C 47. Maatregelen zoals de verhoogde heffing op brandstof moeten worden ingetrokken. Gebeurt het niet, dan zal de druk op de regering worden opgevoerd.

Acties worden niet uitgesloten. “We hopen dat de president het forum van overleg aangrijpt om zo ergere problemen af te wenden” zegt C 47-voorzitter Robby Berenstein. Uiteindelijk is het de president die de gevolgen van het programma worden aangerekend. En die zijn niet weinig. Zoals de afname van de koopkracht bij loontrekkers. Bovendien is het de vraag of de regering echt de moeite neemt alle opties te overwegen.

De huidige maatregelen hebben veel weg van gemakzucht. “Kennelijk zijn ze uit een boek gehaald en uitgevoerd”, aldus Berenstein. Van maatschappelijk overleg is op geen enkele manier sprake. Het is slikken of stikken. Van de uitwerking op termijn, goed of slecht, schijnt niemand ook maar het flauwste idee te hebben. Lijdzaam blijven toekijken is dan ook geen optie voor de vakbeweging. Er komt alvast overleg met werkgeversorganisaties.

73 REACTIES

 1. tanden laten zien ? wie moet de kosten betalen?ik vindt dat deze regereing goed opweg is met de hervorming en de debielen van front wil dit tegenhouden.
  Het is in het landsbelang oen koop een fiets om naar werkte gaan is goed voor milieu en je gezondheid.Verkoop je tweede auto


  Maak melding

 2. Onze eigen gestoorde henk molenaar is weer als eerste bij, deze nietsnut heeft waarschijnlijk niets anders te doen dan zijn frustraties te uitten.

  Misschien is het een iedee om gewoon een baan te zoeken henk, besteed jij je tijd nuttiger. Je wordt allang niet meer serieus genomen en je komt tegenwoordig zielig over.

  Get a live.


  Maak melding

 3. Goed zooooo men Beeeerie
  Beeeer ing gie ding
  Regeren is continueren
  Vene was (lang) niet zo slecht
  En de Suries die waren gewaarschuwd om deze boeven niet in het zadel te helpen.ma un no arki.Eigenlijk a DiDiBrie kies un mars mooi.
  Met DiDiBrie aan de macht is vragen om problemen
  DiDiBrie is 10 jr niet aan de macht geweest.
  DiDibrie heeft nu geen tijd voor zijn aanhang. DiDiBrie zorgt alleen voor zichzelf
  DiDiBrie neemt gewoon een loopje met de ontwikkeling van dat land
  DiDiBrie duwt het volk steeds weer een REVO door de strot 25 febr een vrije dag)wat moet het volk hiermee?Het is jouw dag. DiDiBie ga met je vrieden je beslotenfeest vieren ( die idioten als jezelf.)
  Meneer Berenstein pas op met Link Skeer (Melvin Linscheer) die praat niet Die schiet
  DiDiBrie zoon Dino na wang extra Bigi Crimineel(die weet alles van wapens af)no mik ding kirie joe)
  kijk dus uit nanga deze MOORDENAARS.

  Glenny


  Maak melding

 4. Heel goed gezien van C-47 ! `T is slikken of stikkken! Dat is de stijl van Meneer Bouteré !!!!!!! Wat nú ?????

  Waar blijft Ronald Hooghart is deze ?????? Ziet hij het ook niet meer zo Scherp? Sinds hij aan tafel zag zitten bij Boutersé !

  Groet, ram,ram (Veel wijsheid !!!!!)


  Maak melding

 5. Het is een sociale maatschappelijke taak van de vakbeweging(en) om mee te denken en te handelen in het belang van eigen leden en van de gehele Surinaamse bevolking. Het zijn een van de sociale partners in de machtsdriehoek.

  De unieke positie in de politieke onafhankelijkheid van de vakbeweging is tevens een onmisbare houvast voor de samenleving. Hier zitten mensen in die niet gaan voor politiek gewin en zakken vullen van eigen families.

  Vakbewegingen, u bezit meer intelligentie dan de normaal gemiddelde Surinamer en dus rust op uw schouders een zware last:”redt Suriname van de ondergang”.

  SIR (Surinaamse Intelligentie Revolutie)


  Maak melding

 6. Ach,kom nou, tandenloze vakcentrales,wij nieuwe Surinamer en andersdenkenden laten
  ons niet alweer beetnemen door corrupte nutteloze kwakzalvers als Berenstein en de zijnen.

  wij zijn bezig ons te bevrijden van het kolonialistisch denken van deze profiteurs.

  wij streven naar welvaart en welzijn voor land en volk.

  Wij zijn toekomst gericht en productief.
  Het nieuwe denken vergt enig constructieve houding en bereidheid richting te geven aan een moderne visie van economische ontwikkeling ter bevordering van snelle welvaart die het hele volk ten goede komt.

  Wij nieuwe Surinamer lusten niet meer van uw surrogaat denken die geïnsinueerd is door je neokoloniale bazen.

  Wij zijn gericht op welvaart voor land en volk, goede onderwijsstructuren die nieuwe inzichten en kennis van ontwikkeling voortbrengt.

  Goede sociale structuren voor ouderen en jonggehandicapten dat een goede en menswaardig bestaan garandeert.

  Wij willen blijvende ontwikkeling en geen schijn luchtballonnen en gebakken lucht.


  Maak melding

 7. Eindelijk!voer de druk maar stevig op zou ik zeggen.Wie niet horen wil moet maar voelen.Dictators zijn niet meer van deze tijd!Bouta must go!Tunesie,Egypte,Jemen,en straks hopelijk ook Suriname bevrijd van deze moordenaar.Wake up Brothers and Sisters.


  Maak melding

 8. eigenlijk triest dat er nu pas iets gebeurd. dat aanpassingen met zo’n impact gewoon geaccepteerd worden. de maatregelen getuigen van weinig visie, simpel graaiwerk. ik ga mee de straat op als het zo ver is. ik zal meedoen omdat ik tot nu merk dat de regering haaks doet op wat ze beloofd hebben, niet het volk krijgt prioriteit maar hun eigen belang. neemt niet weg dat er ook oprechte mensen in de regering zijn. die zitten nu echter op het niveau van schoothondjes. ddb stopt ze wat geld toe zodat ze in de situatie komen van wiens brood men eet diens taal men spreekt. nog ff en zijn hele familie en schoonfamilie hebben een goede positie. vriendsjespolitiek en corruptie vieren nu hoogtij. waar mijn tenen krom van gaan staan is de opmering “dat gebeurde onder front ook” ze zijn juist gekozen omdat het volk het anders wilde. gebeurd nu ook wel anders maar niet wat er gepropageerd is. genoeg klaagzang, wat wil ik wel zien. ik wil zien dat ze zelf geld inleveren, efficienter reizen (meer gebruik van moderne communicatie za video conference) dat er maatregelen genomen worden om het ambtenaren apparaat af te slanken en daar tegen over ondernemerschap te stimuleren (geen afname werkgelegenheid, juist verhogen) ondernemerschap stimuleren in zaken die export stimuleren, toerisme, landbouw, veeteelt, productie halffabrikaten en eindproducten. investeren in een transparanter systeem om belastingen te innen (ook goudsector)door deze werkwijze neemt de productiviteit toe en gaan de kosten omlaag.


  Maak melding

 9. eindelijk weer de oude gaarde eigen belang stinkt.ze weten het altijd beter.gaan jullie eens goed nadenken, overal treffen ze maatregels zelfs in hun geliefde land NL is het zorgen.het moet gebeuren ,laat surinamen bloeien.


  Maak melding

 10. Wat weet Bouterse nu van democratie. Hij dicteert gewoon vanuit zijn hangmat. Hersenloze maatregelen die de economie z,n nek omdraaien. Het enige wat hem interesseert is de koers van de euro t.o.v. de SRD Hij heeft zijn centjes allang in Zwitserland op de bank staan. Surinamers wordt wakker.


  Maak melding

 11. Vrije dag Chinees nieuwjaar:

  een Chinese mevrouw achter de winkelkassa die zegt: “wij hebben nooit Chinees nieuwjaar gevierd, wij houden ons gewoon aan 1 januari, het heeft geen zin om twee keer nieuwjaar te vieren. Die vrije dag komt ons natuurlijk nadelig uit, vooral in deze harde tijd, want wij moeten de werknemers gewoon doorbetalen”.


  Maak melding

 12. Als Vakbond niet weet wat vakbond inhoud.
  Dan heeft de overheid het recht deze hele vakbond en oproerkraaiers achter slot en grendel te gooien.
  En vakbond en leiders laten opdraaien voor alle geleden onkosten.

  Lummel idioot vakbond is geen STAATSKAS en brengt zelf geen stuiver in…dus vakbond mag van mij ophoepelen…boeven schurken land ontwrichters dat ze zijn.

  Wie wil mag staken het zijn maatregelen voor het land….dus staak en je ben je ban KWIJT !!!! ik zag staak…do leer yu wan les.


  Maak melding

 13. “Het aanpassingsprogramma van de regering moet onmiddellijk worden stopgezet.”

  Bovenstaande zegt dus de voorzitter van de grootste vakcentrale.

  Onmiddelijk worden stopgezet, maar FISO II moet onmiddelijk worden uitgevoerd.

  Wie gaat dat betalen C47?

  Antwoord van C47 zal zijn, ‘de regering moet maar lekker zoals front aan monetaire financiering doen en laat ze maar geld lenen om de salarissen te betalen.’

  In Suriname is alles politiek, dat het land niet ontwikkeld wordt kan niemand wat schelen.

  Voer de druk op, leg het land helemaal plat, geen school, geen werk, geen niets, als het land maar niet ontwikkeld wordt noh.

  Nieuwe verkiezingen, front weer aan de macht, bedelen, donorhulp, geld lenen om salarissen te betalen, eind goed, al goed.

  Wat een land wat een mensen.


  Maak melding

 14. Hallo M. Doorn,

  Dat is door types als jij niet meer serieus genomen wordt, beschouw ik als compliment.

  Als jij denkt dat het economisch en moreel de goede kant op met Suriname, dan heb mankeer je wat aan je verstandelijke vermorgens


  Maak melding

 15. @Amar

  Wij wensen niet op te draaien voor de kosten: het pimpen van auto’s, fantasie banen voor familie, etc.

  @M. Doorn
  Als je niets zinnigs hebt te melden en niets anders knt dan andere onterecht beledigen kun je beter ophoepelen. Overigens werk je blijkbaar zelf ook NIET.

  @overtoom
  Dus je wilt DDB per direct lozen. Ben ik het helemaal mee eens. DDB, Ameerali, wondeboy, Boekhoe, Jenny allemaal binnen 6 maanden aantoonbaar ongeschikt en behebt met de graai-cultuur.


  Maak melding

 16. Heeft iemand Berenstein al gevragd hoe het begrotingstekort van Suriname verkleind kan worden. Vorige begroting tijdens front was al ongeveer 850 miljoen srd het jaar daarvoor was ongeveer 700 miljoen euro enz. Nu met Fiso II zal dat veel meer zijn, ontwikkelingshulp is er niet meer, wat nu C47 als de regering de maatregelen terugdraaid.

  C47 was een van de partijen die op hun achterste poten ging staan toen de contracten van de bijna 400 OW medewerkers niet verlengt zou worden, die mensen moesten aan het werk blijven.

  Ga maar lekker staken zou ik zeggen maar niets wordt teruggedraaid.


  Maak melding

 17. De reactie van paar domme aanhangers van de domme regering laten hun ware ik zien aan hun reactie te zien dat ze nog steeds blijven volhouden dat alles wat de moordenaars doen moet te pikken .


  Maak melding

 18. Glenn Pengel wat is er aan de hand mi boi, wen er maar vast aan, deze regering is geen mooi weer regering. Het land wordt eindelijk geherstructureerd, ga met de ontwikkeling mee of blijf maar in je jaren 80 syndroom, het is up to you.


  Maak melding

 19. Van een klotenklapper als Robbie Berenstein kan nauwelijks anders worden verwacht. Toen onder front de werkende klasse daadwerkelijk crepeerde was er waarschijnlijkniets aan de hand.

  Het eigen belang spreekt alle talen, ja zelfs die van R.B..


  Maak melding

 20. ik vind dit prachtig voor de mensen die op bouta gestemd hebben.
  doe je bek nu open.
  dan krijg je uzi in je gezicht.

  dat wilden jullie toch.

  eat shit now.

  raga


  Maak melding

 21. Hoe kan het dan een land geen Motorrijtuigenbelasting kent?

  De vakcentrales schaden Suriname op pijnlijke economische wijze door jaar in jaar uit tientallen acties te houden…


  Maak melding

 22. Voila uw Asociaal contract u in de schoot geworpen door de MOORDENAAR en zijn grootste
  fan #3.

  Overigens neem ik #1 wel serieus, ik vraag mij dan ook af wie #3 het recht geeft om namens mij te spreken.

  “Je wordt allang niet meer serieus genomen en je komt tegenwoordig zielig over.”

  Wie neemt #1 niet serieus!?

  Veder ben ik de mening toegedaan dat een mens pas echt zielig is wanneer je als mens je toekomst door een MOORDENAAR laat bepalen.


  Maak melding

 23. tanden laten zien ? wie moet de kosten betalen?ik vindt dat deze regereing goed opweg is met de hervorming en de debielen van front wil dit tegenhouden.
  Het is in het landsbelang oen koop een fiets om naar werkte gaan is goed voor milieu en je gezondheid.Verkoop je tweede auto

  Amar

  koop maar gelijk een lijkenkist want erg veilig fietsen bestaat niet in sur.
  en trouwens aan wie wil je de tweede auto verkopen.
  binnenkort fietsen alleen maar skeletten op de fiets aangezien voedsel onbetaalbaar is geworden.


  Maak melding

 24. Regeren is continuere(dat beleid van Vene) en vooruit zien wilde ik nog even duidelijk maken.

  @7 wat bedoel je met tandeloos? Weet je wie nou tandeloos is DiDiBrie van jou(D.D.B)

  Wedden dat als ’t leger in de kazerne blijft en de politie niet vergeet wat hen in de jaren 8o(op de buik liggen)gebeurde Het volk met rust laat dan verzeker ik je dat DiDiBrie te voet door ’t bos richting Guyana,Venezuela of elders vertrekt en jou achter laat.Zal je dan ’t tandeloos deel van de vakbonden laten weten,waar je dan bent papierentijger yu. Volk van Su wacht niet op de vakbond.Bundel je alla Egypte via facebook twitter enz enz.laat zie dat het volk sterker is (Democratie noemen ze dat) en niet die lafbekken van de me ka combinaniksie(nul,Notie) Leger en Politie stay a way from us.miki ding flip zaka zaka Bouta en de rest.
  Glenny.


  Maak melding

 25. Enkel en alleen domheid kan men van VAKBOND leren.
  Meer zit er niet in dan je eigen land kapot maken.

  Deze domme achterlijke neger wat weet hij..is hij een geboren idioot.

  Waar gaat het geld het meest naar toe..niet eens naar mensen die op hem lijken.
  Die mogen krijgen en het weer als consumptie weggeven.

  Hij zit de arme mensen gewoon weg te bestelen om anderen te verrijken.
  En de mensen dom houden ook !!! want hij is zelf een domme idioot.

  Maar naar de gemeenschap denken dat weet hij niet…daar is hij te dom voor.
  Geen enkele blakaman gaat achter dit soort van idioten lopen.

  TAIGI A MAN MIKI A ROT OP….domme neger(law law pieterbaas)…wil de BLAKAMAN niet MEER !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 26. #18 en #27

  Jullie mogen zeggen wat jullie willen, maar ik blijf die henk molenaar een nietsnut vinden die waarschijnlijk geen baan heeft, waardoor hij steeds op de loer zit om dom en negatief te reageren vanuit Nederland op alles wbt Suriname en Surinaamse aangelegenheden.

  Dat jullie dit soort achterbakse reacties top vinden zegt meer over jullie inborst dan over de actuele situatie in Suriname.

  Whome wake up, de toekomst wordt bepaald door een op democratische gekozen regering in Suriname, ze herstructuren het land zodat het eindelijk duurzaam ontwikkeld kan worden, voor de meeste Surinamers maakt het niet uit wie het land ontwikkeld als het maar gedaan wordt.

  Jij bent het type die liever die frontbedelaars heeft, de gasten die geen ontwikkelingsvisie hadden dan ontwikkelingshulp, subsudi, donorgelden en diens meer, het is effe wennen voor je, nu zaken echt aangepakt worden. Take it or leave it, maw draag je steentje bij om je land te ontwikkelen of vlucht met je staart tussen je benen het land uit. Hoe dan ook Suriname zal ontwikkeld moeten worden azijnpissers als jouw, neus en werkloze henk kunnen we als kiespijn missen.


  Maak melding

 27. Trouwens ik heb nieuws voor C47 hieronder. Misschien dat ze kunnen aangeven hoe het tekort het beste weggewerkt kan worden.

  “Regering kampte vanaf aantreden met geldtekort 03 Feb, 20:10
  De regering-Bouterse/Ameerali had vanaf haar aantreden op 12 augustus 2010 te kampen met een tekort aan liquide middelen. Minister Wonnie Boedhoe van Financiën presenteerde de cijfers in De Nationale Assemblee. Verschillende leden vroegen tijdens de behandeling van de financieel-economische situatie om het financiële plaatje bij overname van ’s lands bestuur. Volgens de minister was op 12 augustus vorig jaar het tekort ruim SRD 33 miljoen. Dit bedrag verminderde op 27 augustus tot SRD 82 miljoen en op 3 september was het tekort bijna SRD 160 miljoen.

  De minister gaf ook een uitleg van de opbouw van diverse werkrekeningen. Groep 31 is de werkrekening van het ministerie van Financiën. Groep 32 bestaat uit verschillende werkrekeningen. Zij ging uitgebreid in op de ruim SRD 700 miljoen die volgens ex-president Ronald Venetiaan gereserveerd was voor de uitvoering van diverse projecten. Venetiaan merkte op dat de regering een verkeerd beeld geeft door te stellen dat een lege kas is geërfd.

  In groep 32 zitten volgens Boedhoe ook de rekeningen voor diverse projecten, zoals hiv/Aids, het decentralisatie programma, AZV, Trade sector support program, BEIP- programma, de zogenaamde 11-jarige basis onderwijs programma; een IDB lening, de rekeningen uit de leningen van de Islamic Development Bank (ISDB), zoals de bouw van het radio therapeutisch centrum.
  In deze groep horen ook de PLOS-projecten, zoals Wakay rehabilitatie, dat zijn de middelen uit het rijstkredietfonds van de Europese Unie die nu gebruikt worden om de Wakaypompen te rehabiliteren, de diverse infrastructuur projecten uit de
  NHAS-leningenswap of de Brazilië schuldaflossing, de dijken, upgrading luchthaven Zanderij en Nickerie, enkele sectorfondsen die nog lopen, zoals die voor de technische assistentie ter versterking van de capaciteit van het ministerie van Financiën, de CLAD en Rekenkamer, de resterende JUSPOL projecten.

  De minister zei dat de verdragsmiddelen zijn gebruikt om de schuld af te lossen. “Dus het geld was toen op. Want als je slechts 1 pot gratis geld hebt en je gebruikt die om je schulden te betalen heb geen geld meer. Met Nederland is toen afgesproken om te doen ‘alsof’: dus als de verdragsmiddelen de schulden niet zouden aflossen, zouden wij, Suriname deze verplichting uit de begroting moeten nakomen. Er is vanaf toen gedaan alsof er wel sprake is van aflossingen en deze middelen zijn uit de Surinaamse begroting toen regelmatig op de momenten van de vervaldata, alsof het echte aflossingen zijn, in valuta gestort op rekening 324719. Daarom zeg ik dat het onze eigen begrotingsmiddelen zijn”, aldus Boedhoe.

  Zij benadrukte dat Suriname niet zelf mocht bepalen wat “wij ermee mochten doen, want de projecten moesten de goedkeuring van Nederland hebben. Ze zijn ook getenderd conform de regels die gelden voor die projecten. Maar uiteindelijk zijn verdragsmiddelen gebruikt om de leningen af te lossen en met onze
  ‘spaarmiddelen’ worden nu de projecten betaald”. Van het totale saldo van de 32 groep rekeningen circa SRD 750 miljoen, was ten tijde van de overname slechts circa 233 miljoen SRD bestemd voor deze projecten, zei de minister.
  “Tellen we daarbij op ongeveer 100 miljoen, lopende projecten ‘niet-PLOS’ dan
  komen we op circa 333 miljoen aan projecten die doorlopen van voorgaande
  regeringen. Het verschil van circa SRD 400 miljoen zijn de andere rekeningen”, aldus de bewindsvrouw.

  Zij vindt dat alle rekeningen die van de verschillende instituten zijn uit deze groep gehaald moeten worden, omdat die middelen niet gebruikt kunnen worden door de regering. “Ik kan aan het Planbureau of aan het ABS (Algemeen Bureau voor de Statistiek) niet zeggen dat ze hun geld moeten terugstorten of dat ze het niet mogen gebruiken. Trouwens de werkrekening van het ministerie is al belast toen deze werden overgemaakt naar de rekening van het instituut. Er is een bestelbon uitgeschreven en de begroting is belast”, legde de minister uit aan het parlement. “


  Maak melding

 28. Ik heb van diverse mensen gehoord dat de vakbondsleiders van C47,hun ogen sluiten voor de weerbarstige economische realiteit waarin bedrijven zich bevinden.Dit is in het verleden een van de redenen geweest dat buitenlandse bedrijven ervan afzagen om in Suriname te investeren.De looneisen van C47 kunnen soms het drievoudige zijn van het totaal inkomen van een bedrijf.Door de domme koppige houding van C47 zijn diverse bedrijven in Suriname falliet gegaan.

  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 29. Dus m.a.w

  Meisje boedhoe je wist van te voren, zoals je zelf beaamd, dat de staatskas leeg was, uitgaande van het feit, dat dit de waarheid is.
  Waarom dan 700miljoen uitgeven aan feestjes, oppimpen van auto’s, overbodige salarisverhogingen, opleuken van kantoortjes en poephuisjes etc. etc. etc…

  En nu komen janken….. ben je missie Financiën of niet!
  Dit meissie heeft met geen woord gerept over de belastingmaatregelen. Blijkt dus dat dit ministerretje een barbiedoll is!

  Zie daar, verhip, al de projecten die ze benoemd, zijn lopende projecten.
  M.A.W opgestart tijdens de vorige regeringsperiode!
  Moet kunnen, zou je zeggen.
  M.A.W. het is zo klaar als een klontje; deze regering heeft na 6 maanden nog helemaal geen eigen initiatief heeft getoond.
  Het is continu voortborduren op de behaalde successen van de vorige regeringsperiode.

  Het is bekend(insiders), helaas niet bij het volk, dat er genoeg geld is in het land. Men weet van “gekkigheid” niet wat te doen met dit geld. Hoeveel broekzakken heeft een mens, hoeveel kun je graaien! Lijkt op de ballenbak bij Ikea …

  Arki noh, als er lopende projecten zijn met Nederland(suri-neds), dus lopende contracten, getekende deals, dan is er geld! De uitvoerders zijn op hold gezet!
  Eerst moet de pot verdeeld worden.
  Vertel de waarheid meissie…

  Een niet te onderschatten suri-eigenschap is dat ze prat gaan op hun invloed, connecties en verworvenheden, dus djaffen. Alles komt uit, niets blijft geheim.
  Niets is wat het lijkt.
  In deze heeft RMD-leider helemaal gelijk!

  C-47 get her!
  The worst is yet to come!


  Maak melding

 30. @33 M.Doorn: Kom je niet in de problemen, als veiligheidsambtenaar van DDB, daar je nu geheime stukken van de regering openbaar maakt?

  Als je discussieert/debatteert dan moet je geen persoonlijk aanvallen plaatsen zoals jij dat doet t.a.v. Henk Molenaar. Als je geen respect toont, krijg je die ook niet. Ik begin je nu alvast een “een hersenloze kwal” te noemen. Vind je dat prettig?


  Maak melding

 31. M. Doorn,

  Vorm eens een eigen mening en onderbouw die met argumenten “en dan bedoel ik niet past & copy”

  Voor de goede orde: ik ben zelfstandig ondernemer met HBO opleiding en ik hoop dat het heel goed met Suriname gaat. Maar ik vind dat het land achteruit holt en de last op de verkeerde schouder komt te liggen.


  Maak melding

 32. He granman, ik toon geen enkele respect aan witte racistische keuzen die aan ophitserij doen. Ik kan mij niet voorstellen dat er Surinamers zijn die het voor deze kneus willen opnemen, jullie hebben geen enkele zelfrespect meer noh, ai boi sranangman lasi deng jeje so.


  Maak melding

 33. Hallo Granman,

  Dank voor je ondersteuning. Ik geef hier op dit forum mijn mening en beledig niemand. Types als M. Doorn reageren direct met scheldkannonades als witte racist en nog meer van dat fraais.
  Je weet wel direct met wie je te maken hebt, toch>?

  En M.Doorn,

  Een teken van intelligentie is ook dat je andermans mening respecteert en niet direct begint te schelden als die mening je niet aanstaat


  Maak melding

 34. Esmeralda waar heb je het over, waarschijnlijk begrijp jij alleen je brabbel.

  Henk Molenaar zegt onderbouw je mening met argumenten tegen M. Doorn. Terwijl deze parasiet zijn oneliners niet eens kan beargumenteren, dit is de wereld op zijn kop.


  Maak melding

 35. Ach ja,

  M(evrouw) Doorn denkt dat elke suri op “haar” lijkt.
  En dat elke suri een afstammeling is van….blah blah blah..

  Henk Molenaar voor mijn geboorte, had ik ze al in mijn fam, de boeroes.
  Maar mevr. doorn vind dat ik oom boer en tante boerin op een afstand moet houden omdat ze “wit” zijn, how disgusting…

  De halve suri-ned gemeenschap is gemixed met de rest van de wereld.
  mevr. doorn ga je schamen……

  kritisch zijn heeft niets te maken met ophitsing..

  en wat is “las deng jeje by the way????”
  je geest verliezen, weet je wel wat je daar uitkraait, hihihi….
  Er zijn geen boze geesten in de polder, we hebben ze achter gelaten! hahahaha…


  Maak melding

 36. Dit is maar het begin baja! DDB tak moro sa doro. Chavez model wordt stilletjes geïmplementeerd in Suriname door het kabinet van DDB zonder dat het volk het door heeft. Kabinet van VP Ameraali is maar voor de window-dressing. Zoals iemand het ooit verwoord, je hebt de presidentiëlen en de parlementariërs.


  Maak melding

 37. @M. Doorn

  Als je kwaliteiten, zoals boven tetoongesteld, slechts bestaan uit het posten van leugenachtige onzin en onbeschofte persoonlijke aanvallen kun je beter een frisse duik van de top van de Bosje brug nemen.


  Maak melding

 38. @38 M.Doorn: Sinds wanneer maken wij Surinamers onderscheid in huidskleur? De populatie van Suriname kent verschillende typen/variaties in huidskleur. Als ik een blanke huidskleur zou hebben, zou je mij dan ook zo behandelen zoals je doet t.a.v. Henk Molenaar?

  Bovendien toon je respect naar je mede mens en de Aardbol is een “Global Village”.

  Iedereen die zich betrokken voelt bij Suriname mag toch zijn mening geven?


  Maak melding

 39. Sorry neus maar jij bent de grootste schoft ooit meegemaakt die alleen maar onzin en leugens verspreid. Waarschijnlijk wordt je nog voor betaald ook.

  De schade die je met het verspreiden van je leugens en onzin aan het land Suriname toebrengt zal je een worst wezen, je bent toch al betaald toch, een ieder zijn eigen belang.

  De moderator zou je permanent moeten uitsluiten.


  Maak melding

 40. Esmeralda zegtt kritisch zijn heeft niets te maken met ophitsing.

  “Eindelijk een organisatie die zijn tanden laat zien.”

  Nu mag Esmeralda mij misschien vertellen, wat nu kritisch is aan bovenstaande reactie van henk molensteen.

  Domme esmeralda het verbaasd me niet dat je niet weet wat ‘jeje’ betekend, vooral als je die niet meer hebt.

  Granman op 45 zegt Sinds wanneer maken wij Surinamers onderscheid in huidskleur?

  Jij kan nooit een Surinamer zijn, dat is een feit, maar voor infiormatie, ALTIJD al.

  Vraag maar aan esmeralda als ze ook zo van de daken zou schreeuwen als ze Marrons ipv boeroes in haar familie had.

  Ach neus op 44, niet omdat jij iets niet snapt is het leugenachtige onzin, besef je wel dat je verstandelijk gehandicapt bent.

  Henk molenaar zegt op 39 “Een teken van intelligentie is ook dat je andermans mening respecteert”

  Dit is een reactie van deze zelfde henk op een eerdere posting van mij, blijkbaar is dit de intelligente manier waarop henk andere mensen hun meningen respecteerd.

  “Als jij denkt dat het economisch en moreel de goede kant op met Suriname, dan heb mankeer je wat aan je verstandelijke vermorgens”.

  Zoals ik al eerder zei henk molensteen jij mist nou eenmaal elke morele recht om welke Surinaamse regering dan ook te bekritiseren.

  Ik zal een paar zaken voor jou opsommen waarom ik die mening deel, en misschien dat je mijn mening nou kan respecteren aangezien je toch zo intelligent ben.

  1. De huidige verzuilde samenleving waarin Suriname zich nu bevind is een Nederlandse creatie.
  2. De onvoorbereide onafhankelijkheid is door Nederland door Surinamers hun strot geduwd. Blijkbaar weet jij niet eens dat Suriname pas twee dagen voor 25/11/1975 een zgn eigen grondwet had zonder enige organieke wet, hoe dan.
  3.De revolutie hebben we aan Nederland te danken, zelfs de persoon Bouterse zou je kunnen zeggen is een Nederlandse creatie.
  4. 8 dec 1982 zou je dus in het verlengde van 3 moeten zien.
  5. De Surinaamse Binnenlandse vuile oorlog is een Nederlandse creatie die Suriname heel veel economische schade heeft toegebracht.

  Respecteer gewoon mijn mening henk, klaar.


  Maak melding

 41. “Dit is de meest schofterige opmerking die ik ook op dit forum ben tegengekomen.”

  Mensen bovenstaande is een rectie van Henk Molenaar op een stuk geschreven door een andere forumlid.

  Nu wil deze geboren hypocriet het volgende beweren.

  “Een teken van intelligentie is ook dat je andermans mening respecteert en niet direct begint te schelden als die mening je niet aanstaat”

  Deze hypocriet mag van mij op een koude dak gaan zitten zodat de storm hem wegwaait.

  Niemand respecteert andermans mening niet op dit forum, henk vooral niet.

  Esmerald een buru is gewoon Surinamer, wist je dat?

  Er zijn geen boze geesten in de polder? wat is Wilders dan?


  Maak melding

 42. De invalshoek van onze M.Doorn

  eti makandra na dati den wanni en na dati den sa kisie.””

  Bovenstaande volgens RMD Leider Sr. op 55.

  En wat zien we, de witte Henk Molenaar die blijft stoken en de domme zwarte neus en whome die het voor hem proberen op te nemen.

  Henk molenaar, we weten het je bent op een missie, maar jouw plannetje zal nooit werken, don’t forget that.

  De meederheid van de Surinamers hebben inmiddels het volgende besloten “bakra basi a kaba”. Die paar sujetten zoals neus en whome zijn de tegenspruttelende zielen die nog niet zover zijn met het bewustwordingprocess, ze zitten nog met hun ketens vast.

  M. Doorn

  Dan weten we allemaal met wie we te maken hebben. Ik woon en werk in Suriname en in Nederland en ik je garanderen dat M. Doorn niet spreekt ‘namens de meerderheid van de Surinamers”


  Maak melding

 43. @45 Graman, ik vind dat u helemaal gelijk heeft. Eén ieder die zijn mening geeft op deze `site` doet het met zijn/ haar goeie bedoelingen !

  Iedereen heeft `t beste voor met Suriname !!!!!!!!!! Máár ieder bekijkt de zaak uit een ander invals hoek! Dát is het recht van ieder. Maaaaar lieve/beste mensen wees vestandig; met Respect graag ! `T is veel beter voor de discussie ! Graag elkaar overtuigen met argumenten en niet met beledegingen.

  Beste Suri`s speel de bal. Maar niet de MAN/VROUW !!!!!! Ik weet dat `dit`soort zaken in Suriname nog lang niet (goed) ontwikkend is!!!!!!! Probeer `t……! Wie weet gaat `t jullie (hopelijk) ooit óók lukken ! Succces!!!!!!

  Groet, ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 44. hallo M. Doorn,

  In vat even jou posting samen:

  “Iedereen is gek behalve ik”
  “Iedereen met een andere mening kan nooit een Suriname zijn”
  Iedereen die geen Surinamer is heeft geen moreel recht op een eigen mening”
  “Alle ellende in Suriname is de schuld van Nederland”

  Kun je mij trouwens jou definitie geven van “een echte Surinamer”

  Waarom heb ik al een vermoeden hoe jou definitie er uit ziet…..


  Maak melding

 45. Willie,

  idem dito, geef je eigen mening en onderbouw.
  Als je iets niet begrijpt, vraag het dan, je bent nooit te oud om iets te leren. Maar als je trots een barrière vormt, skip de “onbegrijpelijke” stukkies, ja…., zullen we dat afspreken?

  Ik weet wat een boeroe is ja, bedankt voor de tip!
  Wilders is een mens van vlees en bloed, geen boze geest, dus….

  “na so a deh!
  a vrouw no go tekie a monie
  a vrouw no wanie a monie”

  Ahummm, begrijp je dit stukkie???? 🙂


  Maak melding

 46. M(evr.) Doorn,

  Er is niets kritisch aan bovengenoemde zin hoor. Een heel simpele conclusie.
  Maar doe niet slim, je hebt het over alle reacties van H.M, die zijn in mijn optiek wel kritisch bedoeld, dus….

  En btw, ik ben een marrones, een vrouwelijke marron, hahahahaha
  Wat is er mis met marrons, vooralsnog zijn degene die de kans hebben gekregen, intelligenter bezig, dan de meeste sranangmans.
  Lonny is ook mijn oom, das nou het mooie van suri, iedereen is je oom en je tante.

  Ook al ben ik een marrones, ik leef in het westen, dus bespaar me je culturele geleuter.
  Btw mijn geloof is hindoe, mooi hé..
  Een marrones met boeroe fam die het hindoe geloof aanhangt. De enige echte suri……

  Hoe dom kun je niet zijn….

  Daaaag mevr doorn….


  Maak melding

 47. “En waarom gaat iedereen die het niet eens met mijn mening er van uit dat dit de mening van een witte is?”

  Bovenstaande vraag stelt henk de onschuldige zelfe.

  Zou het komen omdat je schofterige onzin en ophitserij ons al mateloos begint te irriteren.

  Zou het komen omdat jij als witte persoon je hier tussen de Surinamers zodanig aan het misdragen bent, dat het tijd werd dat je op je plaats gezet werd.

  Zou het komen omdat de racistisch ondertoon in de meeste van je reacties als onbeschaafd,onbeleefd en als onacceptabel wordt gezien.

  Je negatieve inborst, ongenuanceerde reacties, je latente racistische uitlatingen, je leugens en onzin en die minderwaardigheidscomplex die je hier dagelijks tentoonspreid hebben gemaakt dat forumleden veel moeite hebben met je gedrag.

  Je witte huidskleur is maar een detail, het gaat dus meer om de persoon molenaar.


  Maak melding

 48. Beste M.Doorn,

  je hebt het over mijn ‘ latente racistische uitlatingen”
  Ik daag je nu uit er één te noemen.

  Ik kan zo 10 heftige racistische ( dus niet eens latent) van jou nu noemen waarvan alleen al 3 in jouw postings over dit onderwerp.

  Dus look who is talking.


  Maak melding

 49. Ach jongetje esmeralda in mijn optiek mist je het vermogen om alle reacties van HM als kritisch te kunnen beoordelen.

  Je verwarrende reacties hier kan ik nu beter plaatsen, je weet gewoon niet wie je bent, je bent vis noch vlees dat moge nu wel duidelijk zijn.

  Trouwens JEJE betekend geen GEEST maar ZIEL.

  Toch weer iets geleerd.
  Dag jochie esmerald

  Henk molenaar op 52 wil MIJN posting samenvatten, terwijl die duidelijk moeite heeft met begrijpend lezen.

  Go sribi yere boi.


  Maak melding

 50. Beste M. Doorn,

  Ga je nog op mijn uitdaging in….?

  En Esmerald,

  De uitlatingen van M. Doorn komen voort uit een verknipt wereldbeeld en een duidelijk minderwaardigheidscomplex. Ik probeer hier beleefd te blijven maar aangezien M. Doorn iedereen die ook maar een andere mening heeft zwaar beledigd voel ik mij niet geroepen hem met fluwelen handschoenen aan te pakken.


  Maak melding

 51. Hallo missie doorntje,

  Heerlijk hoor, om aan je staart te trekken en te zien hoe je steigert, boi ekte suri-style… hahahahaha..

  Zoek op in het groene woordenboek; “tussen de regels door lezen.”
  enne, tussen haakjes,(de kaft is niet groengekleurd).

  Ok, case close. peace, vrede….ram, ram

  daaaaag missie doorn.


  Maak melding

 52. Hi Esmerald

  Neem me niet kwalijk, maar je komt heel dom over. Hoe hard je je best ook doet, het lukt gewoon niet, je hebt het niet in je.

  Een van de eigenschappen van domme mensen is dat ze slim proberen over te komen door nietszeggende zaken erbij te halen, verbloemen van hun domheid heet dat.

  Wat moet ik bijvoorbeeld met onderstaande en wat heeft het te maken met hetgeen we over discussieren, deze topic of mijn reactie.

  “na so a deh!
  a vrouw no go tekie a monie
  a vrouw no wanie a monie”

  Ik zie dat Henk Molenaar ook zijn best doet, het is de wereld op zijn kop, wanneer deze sujet anderen wil beschuldigen van racisme.

  Henk, jou verdeel tactiek zal alleen werken bij domme Surinamers zoals Esmerald. Je bent allang door de mand gevallen, don’t forget that.


  Maak melding

 53. Boyke Esmeralda

  Wanneer je communiceert is het belangrijk dat je het heel duidelijk en begrijpbaar doet, vooral in discussies is dit belangrijk.

  Het is dus heel zwak van je wanneer je op domheden wordt gewezen dat je je achteraf gaat verschuilen achter “tussen de regels door lezen” ” het is gekscherend bedoeld” of ik bedoelde het niet zo enz. enz.

  Ik ga je vanaf nu wat vaardigheden bijbrengen die je node mist, dus niet hoog van de toren blijven blazen jochie, want je maakt jezelf belachelijk.


  Maak melding

 54. henk Molenaar

  Een beschuldiging van jouw naar wie dan ook over racistische reacties, slaat als een tang op een varken.

  Het speelkwartier is dus voor mij afgelopen, want je mist elke nuancering misschien dat je wat aan zelfreflectie moet doen.


  Maak melding

 55. Doornroosje en Willy Wortel zijn zo te zien echte revo kinderen.Ze zien het onderwerp niet maar spelen op de man.Typisch berm opleiding.Met zulke figuren heeft Sur geen vijanden nodig.Deze vernietigen zich zelf wel.Net als de paria bout die de boel naar de bliksem jaagt.De vakbeweging heeft alle recht om voor haar leden op te komen en vooral te ageren tegen de maatregelen die genomen zijn door één der grootste moord verdachten van Sur.
  Vraag bout eerst hoe hij aan zijn welvaart gekomen is voor jullie naar anderen beginnen te wijzen.

  Cobie.


  Maak melding

 56. Beste M. Doorn,

  je noemde mij een “witte racist”.

  Ik vroeg je 3 keer om dat hard te maken aan de hand van mijn uitspraken op dit forum.
  Maar dat kan je niet.

  En dat slaat natuurlijk niet als een tang op een varken.


  Maak melding

 57. Missie doorntje,

  Bedank je de koekoek,
  Maar ik heb geen boodschap aan goedgelovige missies, met een groot gebrek aan empathie(EQ, 0,0) en een onoverkomelijk minderwaardigheidscomplex.
  Doe wat aan je mentaliteit, je bent nooit te oud om wat te leren. Zoek een coach of zo..

  “Wanneer je communiceert is het belangrijk dat je het heel duidelijk en begrijpbaar doet, vooral in discussies is dit belangrijk.” Voor jip&janneke-taal aka “begrijpend lezen”, moet je ergens anders wezen missie.

  Het is niet aan jou om daarover te oordelen.
  De site-beheerder is de beslisser en die begrijpt alles dus…
  Bevalt het je niet, skip de reacties, sooooo simpel!
  Gehaal en getrek, bah!!!!!


  Maak melding

 58. Coebie op 63 je doet je naam echt alle eer aan, wasting time dus.

  “De site-beheerder is de beslisser en die begrijpt alles dus…”

  Dommer dan dit heb ik nog nooit meegemaakt, Esmerald je bent echt uniek.


  Maak melding

 59. Jacobus verraders als jouw zijn de werkelijke vijanden van Suriname. De huidige regering onder leiding van Z.E Desire Bouterse is het beste wat Suriname totnutoe is overkomen.

  Jij en die vagebonden die alleen maar aan eigenbelang denken, zijn een uitstervend ras, want de meeste Surinamers zullen inzien dat jullie soort altijd al een blok aan het been zijn geweest in hun ontwikkeling.

  IDB gaat met de President praten, ze zijn bereid de “ambitieuze plannen” van de Surinaamse regering te ondersteunen. Gebruik aub het touw in je zak nog niet, ik wil dat je alles meemaakt.


  Maak melding

 60. Mensen lees maar en huiver wat de vorige regering. Hoe zal het toch komen dat wij nooit C47 in deze zaken hebben gehoord.

  “De Waarheid over FISO

  Het wordt tijd dat de waarheid over FISO eens helder en duidelijk wordt blootgelegd. Het domweg doorvoeren van een heel slecht voorbereid programma dat ook enorme budgetaire consequenties met zich meebracht, werd tegen beter weten doorgedrukt om de basis van het pensioen van de politieke leiders van de VHP en de NPS (die hun verlies reeds duidelijk aanvoelden) drastisch te verhogen.

  Verder is FISO niets anders geweest dan een instrument voor de leiding van de VHP (in de persoon van de minister van Binnenlandse Zaken en de vice president ) om haar loyalisten op een onnavolgbare wijze te accomoderen binnen het overheidsapparaat en dat hebben zij mogen doen onder het goedkeurende oog van de leiding van de NPS (de president en de minister van Financien).

  Ondanks waarschuwingen van deskundigen op het gebied van Staatsfinancien, op personeelsgebied en zelfs van de CLO, hebben de leiding van de VHP en de NPS met het oog op partij en persoonlijke bevoordeling, overeenkomsten getekend met alle gevolgen van dien voor het land.

  Het zal daarom goed zijn wanneer er een grondige evaluatie plaatsvindt van het totale FISO- gebeuren om te beginnen bij de ministeries die door de VHP beheerd werden. Daar zijn er gevallen bekend van schoonmaaksters die in de functie van Secretaresse van de Minister werden geplaatst omwille van de daarbij behorende bezoldiging om vervolgens weer het werk van schoonmaakster ter hand te nemen. Aan studenten die geen kaas van het ambtelijke wisten en nimmer over enige werkervaring beschikten, werden beleidsfuncties en dienstvoertuigen toebedeeld, dienstvoertuigen die ook op kosten van de Staat van brandstof werden voorzien.

  Kortom, het zal tot enorme besparingen leiden indien de regering een grondige evaluatie laat plegen van het totale FISO- gebeuren, want dat er zich totaal verkeerde, onwettelijke en opzettelijke zaken hebben voorgedaan en bestaan, is geen geheim.”


  Maak melding

 61. Heel erg met deze malloten als Doornroosje en Willy Wortel wat te beginnen.Bout heeft gewoon krabita hanoe.Als hij alleen naar de staatskas kijkt,begint het leeg te raken.Dat is de ogrie ai.En als hij wat aanraakt,verdort het absoluut.Kijk eens wat hij van zijn zoon Dino heeft gemaakt.Net een crimineel als zich zelf.Wat denken jullie wat hij van het volk van Sur gaat maken?Bout had gedacht eindelijk naar het buitenland te kunnen maar moet toch nog doen met Apoera of Casipora.Zelfs broer Chavez wil hem niet thuis.

  Cobie.


  Maak melding

 62. He coebie op 70.

  Voor mij hoeft de President nergens te gaan hoor, als hij Suriname maar helpt opbouwen door de juiste besluiten te nemen, vind ik al best. Alleen ezels als jouw vinden bijzaken belangrijker.


  Maak melding

 63. @M. Doorn

  Het interesssert niemand wat jij vindt. Feit is dat een regering, en ibz een President, zijn beleid hoort toe te lichten, te verdedigen en te VERANTWOORDEN.

  Dat jij een dictatuur voorstaat is jouw keuze, ik zou zeggen ga naar Venezuela en val ons niet langer lastig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.