Surinaams ministerie van grondzaken “geen makkie”

9

PARAMARIBO, 1 feb – “Het is geen gemakkelijk ministerie.” Dit zegt Simon Martosatiman van zijn aanstaand werkmilieu als minister van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Er kleeft nogal wat aan de procedures voor het aanvragen van een stuk grond. Om ook politieke perikelen te voorkomen, moet de koe maar eens bij de horens worden gevat.

De procedures moeten op zijn minst onder de loep. “Ik ben niet zo gelukkig met zoveel schakels”, zegt Martosatiman in het STVS journaal. De kans op scheve schaatsen en uitglijdpartijen is levensgroot. Dat ondervond de vorige minister van RGB reeds aan den lijve. “Het moet allemaal duidelijk en overzichtelijk. Als iemand een aanvraag doet, zijn er maar twee antwoorden, hij krijgt het of niet.” Martosatiman heeft een Mastersgraad in bodemkunde.

9 REACTIES

 1. Tweets that mention Suriname | Waterkant.Net » Blog Archive » Surinaams ministerie van grondzaken “geen makkie” -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Suriname, cnn suriname news. cnn suriname news said: [Waterkant.net] Surinaams ministerie van grondzaken “geen makkie”: PARAMARIBO, 1 feb – “Het is geen gemakkelijk … http://bit.ly/fm0TWx […]


  Maak melding

 2. Een echte KTPI torero dus.Ik ben benieuwd of hij de stier of de koe gaat pakken bij de horens.Hopelijk leeft hij niet in onmin met zijn partner.Anders valt hij op zijn mond in plaats dat hij wat vangt.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Voor de KTPI en MC is dit helemaal niet moeilijk. Alles in de doofpot. Somo met zijn grootgrondbezit zit nu lekker. Bouterse hoeft nu even niet te vrezen voor de gang naar naar de gevangenis.

  Er zijn twee mogelijkheden om gestolen grond weer bij de overheid te krijgen:
  1. Onteigenen (maximum van circa 10 hectare voor 1 gezin)
  2. Zorgen dat er geen enkele erfgenamen zijn, dan vervalt alles naar de overheid. Denk erover na hoe je dit kunt bewerkstelligen.


  Maak melding

 4. Over onteigening van gronden!Onze ouders hadden nooit problemen gehad met toekenning van percelen,cq grond.Men kon vroeger Gratis grond krijgen.Trouwens Su is een groot land,qua oppevlakte.Als men de oppervlakte delen door aantal inwoners dan zijn we allemaal rijk.Onteigening van gronden behoort tot de geschiedenis/verledentijd.


  Maak melding

 5. Kwestie van onderschatting! door deze debiel!

  Nu al bang!! Hoe dan straks verder?? Schijterd!!

  Als je niet aankan, maak dan nu ruimte voor een ander dan straks te laat is! Niet kakelen als een kip want straks is het pak,pak,pak, pakkaaaaak!! en er komt geen ei!!!

  Ik hoop niet dat het straks niets wordt!
  Succes!!!!!!!


  Maak melding

 6. Laat eens zien wat jóuw tjekere,tjekere beleid wordt ! Wij willen óók een perceel van min. 1000 vierkante meter. Op Paramaribo -2…Meerzorg.. deal…close you bath ! You nefer knows ! Hoe één koe één haas vangt !Ha,ha,,ha,ha,…….!

  Groet, ram,ram, (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.