President Suriname al lang innig met Chávez

59

PARAMARIBO, 1 feb – De band tussen president Desiré Bouterse en zijn Venezolaanse ambtgenoot Hugo Chávez is niet van vandaag. Dit meldt de NOS aan de hand van de laatste WikiLeaks-documenten over Suriname. De Amerikaanse ambassade in Paramaribo informeerde Washington de afgelopen jaren regelmatig over de contacten tussen de twee leiders. Die voeren terug naar de tijd dat Bouterse nog in de oppositie zat.

Een informant uit Bouterse’s politieke partij NDP deed de Amerikanen regelmatig verslag van de relaties. “De bron vertelde dat Bouterse als oppositieleider financiële steun kreeg van Chávez. Die stuurde er zelfs op aan dat Bouterse de regering Venetiaan ten val zou brengen”, meldt de NOS. Venetiaan zelf sprak Chávez in 2006 over de activiteiten van de Venezolaanse ambassadeur in Paramaribo. Die zou zich inlaten met binnenlandse aangelegenheden.

Chávez riep de ambassadeur terug. Naar de Amerikanen berichtten trok Bouterse zich weinig aan van zijn Nederlands vonnis en de kans op arrestatie in het buitenland. Hun informant meldde meerdere bezoeken aan Venezuela. Die moesten vooral financiële steun veiligstellen. “President Chávez heeft erkenning en steun beloofd als Bouterse slaagt in zijn doel om de regering van president Venetiaan ten val te brengen”, meldt de informant in 2005.

59 REACTIES

 1. Natuurlijk. Soort zoekt soort. Dezelfde puinhoop in Venezuela zal ook in Suriname te zien zijn. Chavez is een klootzak, die zijn volk net zo besodemieterd als Bouterse zijn volk. Kijk om je heen, mensen, en zie welke idioterie er in Venezuela aan de hand is. Willen wij dat ook? Nee toch? Chavez kan wat mij treft de gootsteen in. Net als zijn vriendje. Drugs, drugs, drugs. Kijk wat er in Venezuela aan de hand is, en je ziet je eigen toekomst!!! Bouta en Chavez: Een pact met de duivel!! Suriname, de straat op!! Wegwezen , deze idioten!!


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Dat de band tussen President Desiré Delano Bouterse en zijn Venezolaanse ambtgenoot Hugo Chávez niet van vandaag is, is publieksgeheim. Niets nieuws. Maar dat de NOS dit meldt aan de hand van zogenaamde “de laatste WikiLeaks-documenten” over Suriname, maakt het hele artikel tot een slap Westers propagandistisch ‘prulstuk’.

  Dat de regering Venetiaan ‘zonder enige twijfel’ democratisch ten val moest worden gebracht, was trouwens een aantal jaren reeds ook het verlangen van de meerderheid van de toen steeds meer verpauperde Surinaamse bevolking. En uiteindelijk werd de regering Venetiaan in 2010 met een ‘overduidelijke meerderheid’ in het Surinaams parlement en ‘zonder enige twijfel’ ook ten val gebracht. En men konden er NIETS op aanmerken, hoe hardnekkig men ook naar argumenten zocht.

  http://www.youtube.com/watch?v=130J-FdZDtY&feature=fvsr

  Met betrekking tot de inmenging van de Venezolaanse ambassadeur in Surinaamse binnenlandse aangelegenheden, kunnen wij het volgende mededelen, dat Europa zowel West als Oost-Europa en de Verenigde Staten van Amerika, kampioen zijn in het zich mengen in binnenlandse aangelegenheden van andere landen.

  En volgens de Verenigde Naties is deze politieke houding haar lidlanden verboden. Maar daar trekken deze machtige economisch rijke landen zich bar weinig vanaf. Vooral wanneer zij hun zinnen ergens op gezet hebben. Zoals op de natuurlijke rijkdommen van zogenoemde ontwikkelings- of Derde Wereldlanden of het ten val brengen regeringen of presidenten die hun niet welgevallen zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=HEGGUQ3yiCg&NR=1

  De eerste Surinaamse premier Henk Arron van na de Onafhankelijkheid van Suriname in 1975, werd met ondersteuning van het Koninkrijk der Nederlanden in 1980 d.m.v. een staatsgreep afgezet. De eerste democratisch gekozen president van Haïti Jean-Bertrand Aristide werd in 2004 door de Verenigde Staten van Amerika ten tijde Dick Cheney en Colin Powell (Regering Bush) zelfs ontvoerd en vervolgens afgezet als president van Haïti. Met alle vernietigende gevolgen van dien voor de locale bevolking van Haïti. En ga zo maar door.

  http://www.youtube.com/watch?v=5FY3j7nT4XI&feature=fvw

  Aan de invasie in Irak in 2003 had de Verenigde Naties nimmer enige goedkeuring aan de Westerse landen en de Verenigde Staten van Amerika gegeven, maar de inval vond illegaal toch plaats.

  Op het Afrikaans continent wordt momenteel gewoonweg gespot met de ‘Democratie’ mede door toedoen van deze zelfde Westerse mogendheden. Die in principe zelf willen bepalen wie in de Afrikaanse landen WEL tot president mogen worden gekozen en wie NIET. Waardoor menig van deze Afrikaanse landen NIET veel weg hebben van het Westers Democratisch Systeem. Is dat slechts de schuld van deze Afrikaanse leiders?

  En de `WikiLeaks-documenten`. Je hoeft het alleen maar te verzinnen met de politieke intenties elders in de wereld ´angst en verwarring´ proberen te stichten. “Een Westers politiek speeltje”.

  De Oost-Ethiopische VHP-Elite in de Republiek Suriname is recentelijk in haar verderfelijke opzet, in geval bij een eventuele politieke machtsovername i.s.m. deze Westerse mogendheden, politiek intussen achterhaald en zelfs zo goed als uitgespeeld geworden.

  En dan rest uiteindelijk kennelijk toch weer de ´Macht van de Sterkste´.

  http://www.youtube.com/watch?v=RM5R5EwmokM


  Maak melding

 3. Baas waarom doet u het zelfde als al die
  andere landen , hun bevolking uitmelken,
  iedereen weet dat uw vriend chavez brandstof voor
  euro 7 cent per liter verkoopt aan zijn bevolking, en u bijna 85 euro cent.
  u moet niet denken dat uw bevolking bang dom,
  blind en doof zij,egypte moet geen voorbeeld worden voor uw bevolking, u wist reeds lang
  dat er geen geld te halen was in nederland
  toch hebt u zich kandidaat gesteld, bewijs ons nu, hoe u uw bevolking betere leven gun


  Maak melding

 4. Die jokers spreken elkaar continu tegen.

  Bouta zou in de lukratieve cocaine handel zitten en toch financiele steun nodig hebben van Hugo Chavez?

  Het ene verhaal spreekt het andere tegen.

  Te yu krasi fu naki maskita na see pranga yu musu look bung nanga spikri.

  Overigens het zijn beiden natives, waarom zouden zij elkaar als authentieke bewoners van dit continent niet schragen?


  Maak melding

 5. Een informant uit Bouterse’s politieke partij NDP deed de Amerikanen regelmatig verslag van de relaties.

  http://www.youtube.com/watch?v=7zp1TbLFPp8&NR=1&feature=fvwp

  “De bron (zie attach file Youtube) vertelde dat Bouterse als oppositieleider financiële steun kreeg van Chávez. Die stuurde er zelfs op aan dat Bouterse de regering Venetiaan ten val zou brengen”, meldt de NOS. Venetiaan zelf sprak Chávez in 2006 over de activiteiten van de Venezolaanse ambassadeur in Paramaribo. Die zou zich inlaten met binnenlandse aangelegenheden.

  Hoe lang zullen de Amerikanen en Nederlanders het nog blijven volhouden dat zij zich nog steeds inlaten in de Binnenlandse aangelegenheden van de Republiek Suriname en op het Continent van Zuid Amerika zelfs de president van Guyana Bharat Jagdeo verklaarde dat de Amerikanen hem onder druk gezet hadden gezet om een verzoek tot arrestatie afgelopen jaar t.av. Desire Bouterse tijdens een buitenlandse missie. Jagdeo ging toen niet in op de details toen hij zijn uitspraken deed tegenover het Guyanese leger tijdens een persconferentie waarbij hij het verzoek van de Amerikanen en Nederlanders terstond heeft afgewezen.


  Maak melding

 6. Had niet anders verwacht!

  Stronthopen trekken stronvliegen aan!

  Venezuela is het toekomstbeeld van wat Suriname te wachten staat!
  Een armoedig land (ondanks de olie) een dictatuur waarin de bevolking totaal niets te vertellen en te vreten heeft (ik spreek uit ervaring!) en waar de (drugs)criminaliteit hoogtij viert!

  Stemmen worden gekocht met baantjes uitdelen!
  (Bouterse heeft goed afgekeken hoe het moet!)

  Alle Zuid-Amerikaanse-landen schijnen patent te hebben op achterlijkheid!

  Zuid-Amerikaans-bloed, je zal het maar hebben, het lijkt wel een virus!, helaas ongeneeslijk!

  Wel frappant overigens dat de Surinaamse journalistiek niet in de WikiLeaks-documenten duikt, zijn altijd anderen die iets moeten ontdekken!

  Waardeloze journalistiek dus!
  Men heeft het waarschijnlijk ook al te druk met niks doen, net zoals de grote über drol himself!

  JoJo.


  Maak melding

 7. Blaka bakara, Clara; Ga zo door ! Jullie zijn dé genen van wie wij (ik) `t moet hebben. Dank je wel voor je woorden.

  Het zijn wolven in schaaps kleren……die daar in de Tropen! Alleen maar ie sabie, ie sabie toch! Resultaat cero,cero en nogmaals ceoro, nul,nul,nul,0,0,0 !!!!!

  Groet, ram,ram


  Maak melding

 8. En door deze zelfde Amerika werd Moubarak al sinds de moord op Anwar Saddat, gesteund,niet te vergeten Irak van wijlen Sadam Hoessein.
  Het is toch ook Nederland die Venetiaan al jaren heeft gesteund,en is dat dan ook niet goed.
  Mensen, mensen, massa media daar hebben jullie geen kaas van gegeten, kijk naar het Watergate schandaal en ga zo maar door, maar Bouterse mu tjar a beng dati a takru.

  Ontwikkeling heeft Suriname nodig en geen sabotage politiek, en ja de man was in Venezuela, da sang, dat kan en mag in de politiek, ook in Nederland zocht de politiek steun bij Amerika om Wouter Bos, de laan uit te sturen dus Suriname s geen uitzondering.
  Ik daag jullie uit en er zal in de toekomst blijken dat de man zelfs in Nederland is geweest!!!!!1

  ha ha ha ha, politiek tja wroko bere no broko ede.


  Maak melding

 9. In 1957 trad hij bij de CIA in dienst. Hij was werkzaam in Washington D.C., Ecuador, Uruguay en Mexico en trad in 1968 uit dienst, naar eigen zeggen wegens betrokkenheid van de CIA in het bloedbad van Tlatelolco in Mexico-Stad dat jaar. In 1975 bracht hij Inside The Company: CIA Diary uit. In deze in 27 talen vertaalde bestseller deed hij uit de doeken hoe de CIA op misdadige wijze tegen allerlei linkse organisaties en regeringen in Latijns-Amerika zou zijn opgetreden door militaire dictaturen en doodseskaders in Chili, Argentinië, Uruguay, Paraguay, Brazilië, El Salvador en Guatemala steun te hebben verleend. Eveneens vermeldde hij in het boek een lijst van agenten van de CIA, waaronder de presidenten José Figueres Ferrer van Costa Rica, Luis Echeverría van Mexico en Alfonso López Michelsen van Colombia. Een aantal van de door Agee vermelde agenten moest deze ontmaskering met de dood bekopen.

  Door deze publicatie haalde hij de woede van de Amerikaanse regering op de hals, die in 1979 zijn paspoort innam. Agee nam zijn toevlucht tot het buitenland, ging eerst naar het Verenigd Koninkrijk maar de Britse regering zette hem op verzoek van de Amerikanen het land uit. Daarna verbleef hij in diverse andere landen, onder andere in Nederland waar hij echter ook niet mocht blijven. Hij woonde ook een tijd in West-Duitsland; uit angst voor represailles van de CIA was zijn verblijf aldaar gedeeltelijk ondergronds. In de jaren tachtig verhuisde hij naar Cuba en vestigde zich in de hoofdstad Havana. Daar ging hij later aan de slag in de toeristenbranche, waarbij hij Amerikanen adviseerde hoe zij ondanks het embargo door gebruik te maken van mazen in de wet toch naar Cuba konden reizen. De Verenigde Staten kon hij niet meer in.

  Behalve over de (vermeende) praktijken van de CIA in Zuid-Amerika schreef Agee later ook nog boeken over de (vermeende) werkwijze van deze Amerikaanse geheime dienst in West-Europa en Afrika.

  In 1990 verscheen van zijn hand een artikel over de inval in Koeweit door de toenmalige Iraakse dictator Saddam Hoessein. Deze zou volgens Agee door de Verenigde Staten daartoe zijn aangezet; de Verenigde Staten zouden namelijk na het wegvallen van het communistische Oostblok een nieuwe vijand nodig hebben, waarvan de Amerikaanse wapenhandel zou kunnen profiteren. Ook zou volgens Agee de Amerikaanse regering het hem onmogelijk hebben gemaakt om allerlei lezingen over bovenstaande en soortgelijke onderwerpen te houden.

  Philip Agee overleed op 72-jarige leeftijd
  Zo zit de politiek in elkaar, kijk maar hoe moeilijk Suristudenten uit Suriname het hebben in Nederland, laatstaan die er echt wonen en werken, un libi nanga a hetze tegen D D Bouterse,wan tru sranan pikin


  Maak melding

 10. Beste Ebu,

  Kan je mij 1 Afrikaanse leider noemen ( behalve Mandela) die de afgelopen 50 jaar iets voor zijn volk heeft gedaan in plaats van ze te onderdrukken en uit te buiten?

  Ik wacht met spanning op je lijstje.


  Maak melding

 11. In 1957 trad hij bij de CIA in dienst. Hij was werkzaam in Washington D.C., Ecuador, Uruguay en Mexico en trad in 1968 uit dienst, naar eigen zeggen wegens betrokkenheid van de CIA in het bloedbad van Tlatelolco in Mexico-Stad dat jaar. In 1975 bracht hij Inside The Company: CIA Diary uit. In deze in 27 talen vertaalde bestseller deed hij uit de doeken hoe de CIA op misdadige wijze tegen allerlei linkse organisaties en regeringen in Latijns-Amerika zou zijn opgetreden door militaire dictaturen en doodseskaders in Chili, Argentinië, Uruguay, Paraguay, Brazilië, El Salvador en Guatemala steun te hebben verleend. Eveneens vermeldde hij in het boek een lijst van agenten van de CIA, waaronder de presidenten José Figueres Ferrer van Costa Rica, Luis Echeverría van Mexico en Alfonso López Michelsen van Colombia. Een aantal van de door Agee vermelde agenten moest deze ontmaskering met de dood bekopen.

  Door deze publicatie haalde hij de woede van de Amerikaanse regering op de hals, die in 1979 zijn paspoort innam. Agee nam zijn toevlucht tot het buitenland, ging eerst naar het Verenigd Koninkrijk maar de Britse regering zette hem op verzoek van de Amerikanen het land uit. Daarna verbleef hij in diverse andere landen, onder andere in Nederland waar hij echter ook niet mocht blijven. Hij woonde ook een tijd in West-Duitsland; uit angst voor represailles van de CIA was zijn verblijf aldaar gedeeltelijk ondergronds. In de jaren tachtig verhuisde hij naar Cuba en vestigde zich in de hoofdstad Havana. Daar ging hij later aan de slag in de toeristenbranche, waarbij hij Amerikanen adviseerde hoe zij ondanks het embargo door gebruik te maken van mazen in de wet toch naar Cuba konden reizen. De Verenigde Staten kon hij niet meer in.

  Behalve over de (vermeende) praktijken van de CIA in Zuid-Amerika schreef Agee later ook nog boeken over de (vermeende) werkwijze van deze Amerikaanse geheime dienst in West-Europa en Afrika.

  In 1990 verscheen van zijn hand een artikel over de inval in Koeweit door de toenmalige Iraakse dictator Saddam Hoessein. Deze zou volgens Agee door de Verenigde Staten daartoe zijn aangezet; de Verenigde Staten zouden namelijk na het wegvallen van het communistische Oostblok een nieuwe vijand nodig hebben, waarvan de Amerikaanse wapenhandel zou kunnen profiteren. Ook zou volgens Agee de Amerikaanse regering het hem onmogelijk hebben gemaakt om allerlei lezingen over bovenstaande en soortgelijke onderwerpen te houden.

  Philip Agee overleed op 72-jarige leeftijd


  Maak melding

 12. egypte is bijna zover. Nu Suriname nog. Mensen laten zich niet meer de les lezen door dictator. De Arabische lente is begonnen. Nu nog de Zuid Amerikaanse. Met Suriname, Venezuela, Guyana voor op. Stre de stre wie no sa frede.


  Maak melding

 13. Beste Clara/4. Chandrikapersad Santokhi kan zich maar beter bezig houden met zijn skin-bleaching proces. Hopelijk gaat hij niet zover als zijn collega’s Asha Mungra, Radjkoemar Randjietsing en vooral Sharmila Mansaram. Bij wie het skin-bleaching een obsessie lijkt te zijn geworden. Misiedjan heeft gelijk om hen ‘freaks’ te noemen, die als onnatuurlijke albino’s door het leven wensen te gaan. Zonder enige principes en zelfrespect met minachting voor hun donkerhuidkleurige afkomst. Eerdere deelgenoten van alle oorzaken en wantoestanden welke de huidige regering zich nu geconfronteerd ziet. Dus over welk “gelijk” heb jij het nou over.

  http://www.youtube.com/watch?v=loWXMtjUZWM

  Maar gelukkig heeft Suriname nog capabele leiders, zowel mannen als vrouwen, die onvoorwaardelijke liefde voor het land weten op te brengen. Met dank vooral aan alle Moeders van Suriname. Thank God!

  http://www.youtube.com/watch?v=LPbzKgZHWHA&feature=fvsr


  Maak melding

 14. Geachte heer Molenaar (reactie #20),

  Indien u te weinig bureau werkzaamheden te verrichten heeft willen wij u verzoeken, om alsjeblief niet onze tijd proberen te verdoen met uw cynisch vragen gedompeld in een vermeende onwetendheid.

  U zou maar beter goed kennis kunnen nemen van reactie #21 van een zeker RMD.Leider.Sr . Misschien dat u enige verbanden kunt leggen met het Afrikaans continent. Want om slechts te verwijzen naar President Nelson Mandela als het gaat om een positieve opmerking t.a.v. Afrikaanse leiders, maakt dat wij uw reactie absoluut NIET serieus kunnen nemen. Waardoor uw houding zelf onvoldoende geloofwaardig overkomt.

  Misschien vindt u het leuk, om hier op deze site lol proberen te bedrijven met serieuze politieke vraagstukken. Daar u vandaag kennelijk toch lekker in relatieve luxe kunt teren op de verdiensten vanwege een bruut verleden. Wij proberen in het kader van het Bewustwordingsproces de gemeenschap juist te informeren, waar het politiek steekt, waarom en hoe daar enige correctie te helpen plegen.

  En als u daar GEEN behoefte aan heeft, so be it. Maar kies daar wel zorgvuldiger uw kornuiten voor uit. Is ons advies.

  Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

  http://www.youtube.com/watch?v=R1pXU_RsxoQ


  Maak melding

 15. President Suriname al lang innig met Chávez, so what??????

  Vene al lang innig met Nederland, en toch was kinderbijslag maar 3srd.

  Alle Front partijen hebben geld van China gehad, wat hebben ze mee gedaan.

  Nederland heeft de front partijen met gelden gesteund, wat hebben ze mee gedaan.

  Suriname is nog lan geen Zwitserland.


  Maak melding

 16. EX NDP
  egypte is bijna zover. Nu Suriname nog. Mensen laten zich niet meer de les lezen door dictator. De Arabische lente is begonnen. Nu nog de Zuid Amerikaanse. Met Suriname, Venezuela, Guyana voor op. Stre de stre wie no sa frede.

  EX NDP
  Als dat de prijs is voor Onafhankelijkheid??? (zie de verschillende reacties hierboven)dan zou ik zeggen dankjewel Amerika en Nederland


  Maak melding

 17. #2,#16,#27
  Weer een paar zielige mensen die eeen hoop ellende wensen voor Suriname,wedden dat ze in Nederland wonen,maar ik vergeef jully want het word toch niet wat jully graag wensen.


  Maak melding

 18. Wie niet horen wil moet voelen, jammer alleen dat het leed niet alleen tot NDP-ers beperkt is, Erger nog dat de NDP top er door het graaien en snaaien beter van wordt.


  Maak melding

 19. Mobutu,Amim,Mandela,Obama,Kabila,Moubaraken saddan Hoessein,allemaal fasallen van het westen so shot the..up, julie weten geen …over politiek.mandela was al 4jaar vrij en reed in en geblindeerde auto door de town sips, obama, die kan zijn eigen zwarte volk niet eens helpen.

  massa media daar verslikken jullie in.
  Deze oude Staff beveiliger moest redden wat er te redden viel, daar waar nimmer 1 van jullie ooit is gekomen, nu mijn zoon als onder officier, so shot the..up

  Politiek is belangen en belangen behartigen,D D Bouterse, kruipt voor niemand en zijn achterban ook niet!!!
  Edochmoet ik stellen dat niet D D Bouterse, zo hard is , maar anderen zoals ik want het moesten er meer zijn op 8 december 1982, en dat weten ze!!!

  a tan so


  Maak melding

 20. Hallo Ebu,

  Ik heb mijn relatieve luxe verdiend door mijn hele leven keihard te werken. Moet u ook eens gaan doen.

  Ik stelde u een serieuze vraag waar ik geen antwoord op gekregen.

  Uw statement:

  “De Oost-Ethiopische VHP-Elite in de Republiek Suriname is recentelijk in haar verderfelijke opzet, in geval bij een eventuele politieke machtsovername i.s.m. deze Westerse mogendheden, politiek intussen achterhaald en zelfs zo goed als uitgespeeld geworden”

  Dit riekt toch werkelijk naar racisme, het is dus duidelijke uit welke bevolkingsgroep u afkomstig bent. Noem het beestje bij de naam als u enig lef hebt als u het heeft over “Oost-Ethiopische VHP-Elite”

  Elke keer als ik Suriname ben is deze “verderfelijke” groep de enige die nog zorgt dat er nog iets wordt geproduceerd in Suriname en zo geld binnenbreng om de rest van de bevolkingsgroep die zich ambtenaar noemt ( en dus niet werkt) onderhoudt.


  Maak melding

 21. laat maar waaien .de wind maakt toch geen kind.poroe tingie wintie uit onoe mofoe dat kunnen wij negatieve surinamers heel goed.de regering is gekozen voor de eerst komende 5 jaar .daarna mag een ieder zijn oordeel vellen.geef ze nu de ruimte om hun werk goed te doen.en een hele goede morgen aan alle azijn zeurders!!!!!!1


  Maak melding

 22. @29 Bryan

  Ja, ik woon 6mnd per jaar in NL, omdat ik daar mijn geld verdien!
  Daarbij woon ik ook 6 mnd. per jaar in SR. waar ik dit verdiende geld gebruik t.b.v. de medemens.

  Dus, wat is je punt ???
  Als je (ook) in NL woont, mag je dan niks over SR zeggen?

  Kan het ook omdraaien, ter vergelijking…
  Wat doe jij op een forum welke zich op een computer in NL/Amsterdam bevindt en daar wordt beheerd!

  Beetje hypocriet dus, om de mensen in NL uit te sluiten van commentaar!
  Jij zit dus gewoon ordinair een beetje mee te profiteren v/d Nederlandse technologie, terwijl je eigenlijk in SR zit achter je “Bouterse” laptopje!

  Zo zie je maar weer, de feiten klinken niet leuk in je oren hè?
  Maar de boodschap is wel overgekomen hoop ik!

  Accepteer dus maar gewoon dat er heel veel Surinamers in Nederland wonen en werken, waarvan ook jij beter bent geworden (en dit geldt zeker voor je ouders)!

  Dus een ieder mag en kan er zijn mening op na houden, dat is nu eenmaal zo in een democratie!

  Overigens…
  Suriname is het land waar ik zakelijk veel vermogen in heb gestopt en mijn medische kennis gebruik om mijn steentje bij te dragen, dit met name om de minder bedeelden in SR niet helemaal aan hun lot over te laten!
  Iets wat de regering en de welgestelde burgers die wonen en graaien in SR, overduidelijk wel doen.

  Het zou dus wenselijk zijn, dat jij ook eens je steentje gaat bijdragen!

  Ik hoop niet dat jouw bijdrage alleen maar bestaat uit het rustig afwachten…
  Of de moordenaars, corrupte politici, verkrachters, overvallers, fraudeurs, graaiers en andere criminelen, misschien wat kruimels laten vallen.

  Commentaar geven is één ding, maar daarbij je verstand gebruiken is helaas wat anders.

  Verder…
  Ik wens Suriname zeer zeker geen ellende toe!

  Alle ellende in Suriname creëert men toch echt zelf!

  En dat alles gevoed door de gemakzuchtige, haast “achterlijke” Zuid-Amerikaanse mentaliteit!
  Waarvan het volk (ook in SR) voor het grootste gedeelte zelf zo corrupt is als de pest!

  Daarom zijn er in dergelijke landen ook zo verdomd weinig eerlijke en schone politici te vinden!

  De politici zijn immers een afspiegeling van de samenleving!

  Wat men zaait zal men oogsten, begrijp je?

  Aangezien ik gelukkig een gezond verstand heb, en het ook gebruik!, zie je overduidelijk de overeenkomsten met Venezuela (en met elke andere dictatuur).

  Op papier, eveneens een rijk land maar toch zo arm…, de bevolking (tegen stemmers) hebben niets te vreten en de prijzen rijzen de pan uit!
  Ok, op benzine na dan, dat is er inderdaad goedkoper dan water!, maar daar kan je je kinderen niet mee voeden!
  En ondertussen durft niemand daar zijn bek open te trekken uit angst om zomaar spoorloos te verdwijnen!
  Ik heb er na mijn studie, een kleine 4 jaar jaar gewoond en gewerkt dus ik herken het één en ander.


  Maak melding

 23. @28 Ernie

  “Nederland Nederland. Ben jij weer bezig Suri te ondermijnen suriname ?”

  Dom…
  Nederland doet helemaal niks in deze.
  De media brengt slechts de feiten naar buiten die anderen de wereld in hebben gebracht!

  Waarschijnlijk is de Surinaamse journalistiek te lui/dom/bang om dit zelf te doen!
  Eigenbelang gaat in SR immers boven alles.

  “Het gaat je niet lukken, want het volk heeft Bouta daar gezet !!!”

  En dat zullen ze weten/merken ook, toch?

  Overigens “Het Volk”…
  Slechts een bepaald soort volk,in mijn belevenis.
  En dit soort volk staat nou niet bepaald bekend om hun intelligentie!

  Ik ken overigens vele burgers die anders hebben gestemd, maar aangezien hun stem niet naar evenredigheid meetelt door het oneerlijke kiesstelsel, krijg je dit soort scheve verhoudingen!


  Maak melding

 24. RMD.Leider.Sr

  Edochmoet ik stellen dat niet D D Bouterse, zo hard is , maar anderen zoals ik want het moesten er meer zijn op 8 december 1982, en dat weten ze!!!”

  Dit is de meest schofterige opmerking die ik ook op dit forum ben tegengekomen.


  Maak melding

 25. Nrs 2,4, en 16 Clara, Blaka Bakra en Jo JO: Heel goed!! Jullie nam gewoon de woorden uit mijn mond! Vergeet niet dat Chavez ook een buitengewoon crimineel is!! Hij naait een ieder uit waar je bij staat en Bouterse in ook niet achterlijk in dezen, althans aan de domme ezels, wier voor hebben gekozen!

  Jammer dat de goeden onder de slechten moeten doorgaan.

  Ter aanvulling doe ik de volgende toekomen voor een ieder:

  GOD ZIJ MET SURINAME.

  De afgunstigen, oplichters, boeven, moordenaars, corruptenaren, oneerlijke politicies, verkrachters, overvallers, fraudeurs, graaiers en andere criminelen naar de hel door een vuuzee heen!!!


  Maak melding

 26. Hallo Jojo,

  De Nitwits hebben het op dit moment voor het zeggen en claimen alle ambtenarenbaantjes en voelen zich heel wat. De ene helft van Suriname, de ondernemers, werken zich blauw om de andere helft de onderhouden. Het werkende deel van Suriname heeft op dit moment geen politieke invloed.

  Maar geen enkel land ter wereld heeft een beroepsbevolking die uit 50 procent ambtenaren bestaat. De gevolgen laten zich raden. De hardwerkende ondernemers worden kaalgeplukt.

  het ambtenaren bestand is de sociale dienst van Suriname.


  Maak melding

 27. #31

  Waar…..?? U bedoeld toch niet Frederik,DMO, nee he!!!! 🙂

  RMD-leider, U stelt teleur.
  Kunt U uitleggen waarom U zo fervent volgeling bent van?
  30 jr omarmd door Ned, kids goede scholing etc etc in Nederland.
  Ben niet “blond”, maar ik begrijp die haat niet zo…

  Het is altijd goed om de mening van een andersdenkende te vernemen.
  waarvan akte!


  Maak melding

 28. RMD.LEIDER.SR.
  hopelijk heb jij je zoon beter opgevoed.Anders pleegt hij straks een coup in Nederland.En word jij president daar met heel wat forten.Bah

  Cobie.


  Maak melding

 29. Jojo op 37 zegt

  “”Nederland doet helemaal niks in deze.
  De media brengt slechts de feiten naar buiten die anderen de wereld in hebben gebracht!””

  Ik kan heel kort in deze zijn, Jojo je bent een grote dwaas.


  Maak melding

 30. Geachte heer Molenaar (reactie#32),

  U doet telkens weer zoveel moeite om de inhoud van onze statements te manipuleren. Laatstelijk hebben wij u ook hierop betrapt en uitdrukkelijk erop gewezen en nogmaals, dat uw interpretatie van het geschrevene voor uw rekening is.

  De Oost-Ethiopische VHP elite in de Republiek Suriname heeft vanaf het introduceren van politieke partijen in Suriname, dus vanaf haar ontstaansgeschiedenis, haar ware gezicht laten blijken. Wij hopen dat u zich van dit feit of die geschiedenis bewust bent.

  Bij de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 was het NIET anders. En bij de viering van Surinames vijf en dertig jarige Onafhankelijkheid in 2010, was er in die houding GEENZINS verbetering opgetreden. Integendeel.

  Derhalve stellen wij dat het een racistische elite is. Zelf nazaten van Afrikanen (Oost-Ethiopiers), die afkomstig zijn uit het zuiden van India. En daar vervolgens bekend staan onder de naam “The Black Untouchables of India”. Hierbij verwijzen wij u naar de lezing van dr. Velu Annamalai, zelf ook een “Untouchable” (geweest).

  http://www.youtube.com/watch?v=2RJxyiWSwpw

  Om vervolgens in de Republiek Suriname evenals o.a. Egyptenaren, Tunesiërs en Marokkanen hun afkomst te verloochenen. Terwijl het allen Afrikanen zijn. En zich met behulp van Europa voordoen alsof zij uit het noorden van India afkomstig zijn. Die Nederlandstalige informatie op het internet is gelogen.

  Intussen moet in de Republiek Suriname ‘Skin-Bleaching’ de indruk wekken, alsof deze huidige VHP-elite inderdaad gezien hun “blanke” gebleachte huidskleur, uit het noorden van India afkomstig zou moeten zijn geweest. En toen viel uiteindelijk het doek in 2010.

  En wanneer je als gekleurde vanuit je (Hindoe) geloofsovertuiging vanaf je geboorte erop gewezen wordt, dat je een geboren “paria” bent en tot de laagste kaste behoort. Vervolgens je huidskleur gaat bleachen van gekleurd naar zo genoemd “blank”. Om ten slotte als valse Brahmaan de bevolkingsgroep waar je uit voorkomt, dezelfde mensonterende behandeling te laten ondergaan. Dan zult u begrijpen dat hier iets bizars aan de hand is en nog in naam van een geloofsovertuiging.

  In feite zo iets als minachting hebben voor iemand met een donkere huidskleur, maar toch zelf regelmatig de zonnebank opzoeken. Kunt u zich dat voorstellen. Dat een individu een ander individu alvorens deze zelfs geboren is reduceert tot “paria”, opgrond van een geloofsovertuiging? En die individu zijn of haar gehele leven lang als zodanig onderdrukkend behandeld ook, waarbij sprake is van karakter moord? En nog in een democratie van gelijkheid? En we praten hier over meer dan 200 miljoen mensen zoals u en ik.

  http://www.youtube.com/watch?v=jq1rkGItsGo

  Nogmaals, kunt u zich het wel voorstellen hoe bizar dit niet moet zijn. Indien u voor het leven in zo’n ongelukkige en mensonterende situatie zou verkeren.

  En het is dit barbarisme opgrond van ‘gespletenheid van geest’, welke wij o.a. uiteindelijk aan de kaak proberen te stellen. En NIET wat u ervan wenst te willen maken.

  http://www.youtube.com/watch?v=DwrSVDRP-2Y&feature=related


  Maak melding

 31. De puinhoop in de Arabische landen op dit moment kan overwaaien naar de zuid Amerikaanse staten, dat is wat het westen ook wil.
  Maar voorwaar ik zeg het u allen, velen zullen er spijt van krijgen en niet na kunnen vertellen, laat Suriname groeien en bloeien en stop met die bita bere manier van denken.
  Ik kan u allen zeggen dat wat wij posten wordt geregistreerd, eerst door anderen en nu door weer anderen, zo zal het altijd gaan!Ik ben al een paria door twee vlaggen , de ene die ik heb gediend en de ander waaronder ik ben geboren , en zie daar de adder, dezelfde vlag dus!


  Maak melding

 32. Hallo Ebu,

  je valt nu echt definitief door de mand.
  Niemand neemt je al serieus met je al je gewauwel, maar je bent zelf de grootste racist op dit form door nu ook weer de hindoestanen weg te zetten als racistische elite.

  Alle ellende in Suriname in de schuld van de Hindoestanen en die krijgen hulp van de Nederlanders. Hoe ziek moet je zijn in je hoofd.

  Als er één bevolkingsgroep is in Suriname die de boel economisch nog een beetje draaiende houdt, zijn het de Hindoestanen. De rest is aan het potverteren als spookambtenaar.


  Maak melding

 33. @47, RMD.Leider.Sr

  “De puinhoop in de Arabische landen op dit moment kan overwaaien naar de zuid Amerikaanse staten, dat is wat het westen ook wil.”

  Nee sukkel, het westen heeft niks te willen en/of hier wat mee te maken.

  Het volk heeft geen zin meer om onderdrukt te worden en/of steeds maar weer in armoede te moeten leven, terwijl de tirannen zich vol vreten en zuipen op andermans kosten!

  Zal je koffers maar vast pakken…
  Je kent de geschiedenis, het loop altijd triest af met figuren zoals jij!


  Maak melding

 34. Grappig te lezen Jojo op 51 dat het niet niet interessantis wat anderen vinden.

  Ik heb ook een mooie.

  Het interreseert de Surinamers totaal niet wat jullie negatievelingen vinden, get a live.


  Maak melding

 35. Geachte heer Molenaar (reactie #49),

  Wij raden u aan om onze reactie #45 nogmaals goed door te nemen. Desnoods met behulp van een wat hoger opgeleide persoon. Pas dan zult u tot de verrassende ontdekking kunnen komen, wie hier uiteindelijk echt definitief door de mand valt.

  Alleen maar het feit dat u ‘direct noch indirect’ GEEN woorden wenst vuil te maken aan de daadwerkelijke inhoud van onze reactie. Zelfs NIET met name over de bijgaande bizarre YouTube video over ‘Religion and oppression in Asia_1 of 2 : Hindu Religion’, zegt in feite al alles over uw werkelijke intenties op deze site. Vooral naar onze Bewustzijnsbeweging toe. Wat ook de rede moet zijn geweest waarom u zo vele pogingen gewaagd heeft, om onze reacties proberen te manipuleren. Wat ook de omgekeerde psychologie genoemd wordt. Shame on you. Vooral waar het gaat om meer dan 200 miljoen systematische onderdrukten in India opgrond van een bizarre geloofsovertuiging, die feitelijk dringend ‘verboden’ hoort te worden. Zo ga je in godsnaam toch NIET met mensen om?! En GEEN enkel woord van u daarover.

  http://www.youtube.com/watch?v=F5JkfYcxiQ8

  U zegt vervolgens als reactie op ons schrijven, dat wij “Hindoestanen” – u bedoelt kennelijk de Surinaamse Oost-Ethiopiërs – proberen weg te zetten als een ‘racistische elite’ die hulp krijgen van ‘de Nederlanders’. Ha. . .

  Kennelijk is dit de wijze hoe u onze reacties tijdens de koffie pauze aan uw collega’s en/of vrienden overbrengt. En geloof ons maar, wij kennen uw soort. Geslepen en link, doch goed genoeg bevonden voor naschoolse begeleiding aan lagerwal geraakte jongeren. Begeleiders die zonder dat iemand daar serieus toezicht ophoudt, op langer termijn enorme schade kunnen berokkenen aan een samenleving.

  http://www.youtube.com/watch?v=OcBVduflpcE

  Nazaten van Oost-Ethiopiërs in de Republiek Suriname zijn net als alle andere groepen die deel vormen van de Surinaamse bevolking, een gerespecteerd onderdeel van de Surinaamse gemeenschap. En laat daar GEEN twijfel over bestaan. Maar wat zich binnen deze gemeenschap o.l.v. een ‘kleine invloedrijke elite’ afspeelt bij de Hindoe-gelovigen binnen deze Oost-Ethiopische groep, mede opgrond van het kastensysteem, is te bizar voor woorden.

  Wat ook de rede is dat vele Hindoe-gelovigen in de wereld vooral die in de Republiek Suriname, door ‘bewustwording’ steeds meer overstappen naar het Christendom en het Islam. Rede waarom indertijd de moslims in India zich een aparte staat opeisten, de Islamitische Republiek Pakistan.

  http://www.youtube.com/watch?v=wktlwCPDd94

  Pakistan maakte oorspronkelijk samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië en werd op 14 augustus 1947 gesticht om Indiase moslims hun eigen staat te geven. Het was toen een dominion binnen het Britse Commonwealth. Het kastensysteem in India was toen zoals ook nu het geval nog is spring levend. Derhalve werd Pakistan in 1956 een zelfstandige republiek. In 1971 echter brak een burgeroorlog uit in Oost-Pakistan. En beïnvloed door India verklaarde Oost-Pakistan zich toen onafhankelijk onder de naam Bangladesh. En des ondanks probeert een totaal ander verhaal van de geschiedkundige feiten te maken, terwijl die daar liggen? U durft wel.

  Wij echter blijven alert. Opdat de Republiek Suriname het nimmer zal toelaten, dat welke bevolkingsgroepering dan ook het enigszins in haar hoofd haalt, om andere mede burgers systematisch te reduceren tot “Paria” (verworpenen). Opgrond van welke geloofsovertuiging dan ook. Nimmer zullen wij dat toestaan.

  Misschien goed dat ook u dat maar weet.

  http://www.youtube.com/watch?v=wDhOTRBtiXA&feature=related


  Maak melding

 36. feti makandra na dati den wanni en na dati den sa kisie.
  akka e wakti na mofo doro, bika te worong njan bere furu, worong sa njan ing srefi.

  tan bun
  Schelden doet mij geen pijn, dus scheld maar raak!!


  Maak melding

 37. Beste Ebu,

  Ik wil graag mijn functie, salaris en opleiding met die van u vergelijken maar ik wil u geen minderwaardigheidscomplex bezorgen.
  Ik heb u en uw “Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya” meermalen gegoogled en was nu niet bepaald onder de indruk van uw bezigheden. De woorden “vaag” en ‘ondoorzichtig” waren nog de meest complimenteuze omschrijvingen van deze beweging waarvan u blijkbaar het enige lid bent en de nodige subsidie ontvangt.


  Maak melding

 38. “feti makandra na dati den wanni en na dati den sa kisie.””

  Bovenstaande volgens RMD Leider Sr. op 55.

  En wat zien we, de witte Henk Molenaar die blijft stoken en de domme zwarte neus en whome die het voor hem proberen op te nemen.

  Henk molenaar, we weten het je bent op een missie, maar jouw plannetje zal nooit werken, don’t forget that.

  De meederheid van de Surinamers hebben inmiddels het volgende besloten “bakra basi a kaba”. Die paar sujetten zoals neus en whome zijn de tegenspruttelende zielen die nog niet zover zijn met het bewustwordingprocess, ze zitten nog met hun ketens vast.


  Maak melding

 39. Geachte heer Molenaar (reactie #55),

  Uw taalgebruik schept bij ons de indruk dat u waarschijnlijk tot de middenklasse behoort en tevens dat u het zeker niet slechts gedaan heeft in deze Westerse samenleving. Doch neig opgrond daarvan niet vanuit te gaan, dat slechts u uitverkoren bent.

  Maar heeft u zich daarnaast enigszins afgevraagd los van de mate van trots vanwege uw persoonlijke prestatie, hoe jaloers een Paria (Dalit) in India zou zijn, als die uw huidig succes en persoonlijke situatie met de zijne zou vergelijken. Dan bedoelen wij hier uw functie, salaris en genoten opleiding met daaraan bovenal gekoppeld uw vrijheid en kansen binnen een Parlementaire Democratie.

  http://www.youtube.com/watch?v=jgZNWRjzzHU&feature=related

  U gaat er van uit dat enige vergelijking van uw huidige “status” met dat van anderen, u deze anderen een ‘minderwaardigheidscomplex’ zou kunnen bezorgen. Ten eerste onze complimenten voor de wijze hoe u in een relatieve vrijheid goed gebruik van heeft weten te maken. Maar staat u er wel bij stil dat uw persoonlijk succes waar u kennelijk zeer trots op blijkt te zijn, ook een droom is van elke Paria in India?

  En stel dat u in India geboren zou zijn als Paria (Dalit) binnen het kastensysteem, denkt u zelf dat u op dit moment op de zelfde toon identiek zou piepen? Zeker niet.

  Dus probeer gedurende uw levensjaren daar waar vrijheid de mogelijkheden biedt, alle kansen te benutten en het beste van uzelf te maken wat u zich maar wensen kan en geniet ervan. Maar wel met het besef, dat dit mede mogelijk gemaakt is door anderen voor u. Opdat u en eventueel uw gezin vandaag een beter bestaan kunnen leiden. Vooral opgrond van de mogelijkheden die zij hoe recht of krom ook voor u gedurende hun levensjaren geschapen hebben en hopelijk ook voor vele generaties zullen nalaten.

  Maar om zo kleingeestig mee om te gaan, geeft slechts aan waar uw psychische beperkingen tegenaan grenzen.

  En het zijn juist deze grenzen, die wij als Bewustzijnsbeweging ook anderen zoals u willen helpen te verleggen. Dat hun aanwezigheid op deze aarde meer is of kan zijn dan slechts persoonlijk succes nastreven.

  Want waar de strijd bij de één ophoudt begint dat van de ander. En zeker is de één de ander niet. Maar dat hoeft niet te betekenen, dat je de overigen niet moet stimuleren hun grenzen te verleggen, door de diepgang van hun bestaan op te zoeken.

  Trouwens, succes is een relatief begrip, ook voor een Dalit. U echter leidt gezien uw houding psychisch kennelijk te lang reeds aan ‘stilstaand’. Vandaar waarschijnlijk ook de wijze hoe u prat gaat over uw verkregen huidige maatschappelijke “status”.

  http://www.youtube.com/watch?v=C7Sn6ykxFoI&feature=related

  U stelt dat u de “Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya” meermalen gegoogled heeft en niet bepaald onder de indruk was van onze bezigheden. Dat kan best zo zijn, maar wat draagt een indruk als deze bij aan dat waar wij momenteel mee bezig zijn. En als een Dalit in India deze Westerse conversaties van dichtbij zou volgen, dan vragen wij ons af wat die van zou vinden in relatie tot diens huidige status.

  Dus zullen wij het hier maar liever bij laten en met onze beide benen weer op de grond proberen te staan en wederom proberen om de realiteit onder ogen te zien. Maar laten wij vooral dit weten, dat elders kinderen zijn vergeten.

  Met dank voor uw reactie en de genomen moeite vanuit uw invalshoek op boven vermelde kwestie.

  http://www.youtube.com/watch?v=2RW-a3EEcpM&feature=related


  Maak melding

 40. Beste Ebu,

  je zegt heel veel maar beantwoordt mijn oorspronkelijk vraag niet.

  Noem mij 3 Afrikaanse leiders van de laatste 50 jaar die hun land en hun volk dienstbaar zijn geweest zonder uiteindelijk te eindigen als wrede dictator?

  En je kunt wel een hele verhandeling geven over de ” Oost-Ethiopische VHP-Elite” Je bedoelt dus de Hindoestanen.

  Maar in de afgelopen 50 jaar hebben Afrikanen meer Afrikanen vermoord ( vb Toetsi’s en Hutu’s) dan welke wrede blanke overheerser in de 200 jaar daarvoor.


  Maak melding

 41. Geachte heer Molenaar (reactie #58),

  Het spel is nu haast afgelopen en voor u is geen verlenging meer mogelijk is besloten.

  U krijgt van ons ten slotte wel het laatste woord, als u daar nog behoefte aan heeft.

  En gaan wij uiteindelijk over op de orde van de dag,

  met dank voor uw bijdrage.

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.