Jules Wijdenbosch eist correctie Dagblad Suriname

11

PARAMARIBO, 1 feb – Ex-president Jules Wijdenbosch eist een redactionele correctie van Dagblad Suriname. De krant zou zich schuldig hebben gemaakt aan smaad. Volgens Wijdenbosch is er “opzettelijk” verkeerde informatie gepubliceerd over zijn loon als adviseur van het huidige staatshoofd. Niets aan de hand, stelt uitgever Fafam Publishing.

Aan de publicatie ging behoorlijk wat vooronderzoek vooraf. “Na ampele bestudering verklaren wij dat de berichtgeving waarheidsgetrouw is, in die zin dat de loonstaat in extenso is gepubliceerd ter ondersteuning. Wij onderschrijven het recht op informatievoorziening en het belang dat daarmee gediend wordt”, aldus Fafam Publishing. Maar volgens Wijdenbosch is het nooit de bedoeling geweest te informeren, maar gewoon kwaadaardig bezig te zijn.

Hij voelt zich in zijn goede naam en eer aangetast. In een brief aan Fafam Publishing wordt aangedrongen op correctie. “De gepubliceerde buitensporig hoge salarissen zijn in strijd met de waarheid”, aldus Wijdenbosch. De brief is ook getekend door ex-minister Errol Alibuxm wiens naam en salaris ook genoemd zijn. Dagblad Suriname publiceerde de loonstaat van “grootverdieners op het kabinet van de president” op vijftien en zestien januari.

11 REACTIES

 1. Die mannen(krant)moeten betalen zij mogen geen leugens verspreiden.

  Betalen een ieder wil FISO…zo vies zo spelen.
  Want zij verdienen door meer kranten te verkopen…het liefst vol leugens.


  Maak melding

 2. Wat is er verkeerd aan de gepubliceerde salarisstrook?
  Heeft Dagblad Suriname de cijfers daarop eigenhandig aangepast? Zo nee, dan is er inderdaad niets aan de hand en is Wijdendbosch misschien gewoon boos dat iedereen nu weet wat hij onlangs netto heeft bijgeschreven gekregen.


  Maak melding

 3. ach deze oude lijk heeft lef. Suriname te schande maken tijdens een van zijn reizen naar de dominicaans republiek. Waarbij er winkelwagens vol met drank werden ingekocht om zich lam te zuipen. Met dit riante salaris kan hij lekker verder gaan met zuipen. Wat deze mensen vergeten, is dat de tijd voorbij is dat ze de media kunnen dicteren. In deze tijd van sociale media is dit niet meer te doen. Tunesie en Egypte gaan voor. Weg met dit soort nietsnutten die keer op keer bewezen hebben dat ze het land alleen maar het dal in helpen.


  Maak melding

 4. Ja! Dat is even wennen hé voor de kampioen geheime bankrekening. En wat doet deze ex keizer Bokasa II voor de kost? Zeker voorproeven voor de huidige keizer Bigi Mofo I.


  Maak melding

 5. Ben benieuwd naar de geheime buitenlandse bankrekeningen van Surinaamse politici. Misschien moet daar een keer onderzoek naar gedaan worden. En dan meteen naar de buitenlandse rekeningen van alle Surinaamse ingezetenen, want de overheid mag daar ook belasting op heffen. Wedden dat de SAP ( want dat is wat het is) niet nodig is. Er is genoeg Surinaamse geld in het buitenland om de Surinaamse economie voor jaren te financieren.


  Maak melding

 6. Mr. Cosy, hahahaha..

  Inderdaad, tjek die geheime reknrs. in little swiss.

  Trouwens nog iets vernomen van die gejatte, uit suri afkomstige, goudstaven op de airport van Cur?
  Vanwie,voorwie, waarnaartoe, waarom?

  more is yet to come!


  Maak melding

 7. uitgever Fafam Publishing heeft goed werk gedaan om deze “vrienden van de President”onder de loep te nemen.
  Een ieder is voorzien ook de perschef van de President die altijd een grote mond had op skynews over Ex-President Venetiaan.
  Wat een geld wordt verdeeld.
  Ga zo door Dagblad Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.