DVD over nalatenschap van Elfriede Baarn-Dijksteel

0

PARAMARIBO, 1 feb – Vandaag op 1 Februari, één jaar na haar overlijden, wordt de DVD over de nalatenschap van Elfriede Baarn-Dijksteel ‘Son ten na mi’ middels een persconferentie gelanceerd. De titel verwijst naar de gelijknamige gedichtenbundel van mevrouw Baarn-Dijksteel die vorig jaar op 1 juli 2010 in Suriname, Nederland en de Verenigde Staten verscheen.

‘Son ten na mi’ is het erfgoed van Elfriede Baarn -Dijksteel waarin haar gedachtegoed door middel van zang, dans en voordracht is vastgelegd. Het was Elfriede’s innige wens dat wij als Surinamers ons cultureel erfgoed omarmen en het gebruiken als middel om zelfvertrouwen en zelfstandigheid te creëren. Het twintig minuten durend filmportret zal op 1 Februari om 21:15u via Apintie in Suriname vertoond worden en naderhand op Youtube verschijnen.

baarn2011Elfriede Baarn-Dijksteel was schrijfster van gedichten, theaterstukken, organisator van Kotoshows en regisseur. Ze is decennialang actief geweest in het Surinaamse onderwijs, vervulde bestuursfuncties in verschillende maatschappelijke organisaties en beleidsfuncties bij de Surinaamse overheid. Ze was het meest bekend als voorzitter van de culturele organisatie NAKS. Op voordracht van diverse culturele en sociaal-maatschappelijke groepen werd Elfriede Baarn-Dijksteel in 1996 door de President van de Republiek Suriname gedecoreerd tot Ridder in de Ere Orde van de Gouden Palm. In 2007 verkreeg zij de titel Grootmeester in de Ere Orde van de Gele Ster.

Vorig jaar rond haar overlijden is onderstaand film fragment verschenen over haar erfgoed. In dit fragment, geproduceerd door Dave Edhard van Fawaka Creations, vertellen verschillende mensen over het werk en de persoon Elfriede Baarn-Dijksteel:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.