Vakcentrales Suriname balen van aanpassingsprogram

4

PARAMARIBO, 29 jan – Vier van de vijf vakcentrales eisen dat de regering het aanpassingsprogramma stopzet. De eerste punten van het programma zorgen al voor genoeg verzwaring van het dagelijks leven. Arbeiders zien hun loon voor hun ogen slinken. De maatregelen moeten dan ook onmiddellijk worden ingetrokken. Alleen ambtenarenvakcentrale CLO ziet zaken anders.

Volgens CLO moet de regering de gelegenheid krijgen scheefgroei in de economie te corrigeren. Het zal uiteindelijk ook de ambtenaren en andere arbeiders ten goede komen. De rest is faliekant tegen. “We hebben een groot probleem in de samenleving”, zegt Wilgo Valies van lerarenvakbond BvL tegenover de Times of Suriname. Door de stijging van brandstofprijzen is alles duurder geworden. De recente loonsverhoging is dan ook zo goed als verdampt.

Met name BvL staat op nog een loonronde. “We streven ernaar zo gauw mogelijk in overleg te treden met de regering”, aldus Valies. Er is al een brief verzonden aan president Desiré Bouterse. De oppositie in het parlement riep al eerder om het terugdraaien van alle maatregelen. Het programma moet eigenlijk nog beginnen. Alleen de heffing op brandstof is verhoogd. Ook is de wisselkoers voor de dollar opgeschroefd, wat neerkomt op een devaluatie van de Surinaamse munt.

Bekijk ook:

4 REACTIES

  1. Nu balen zij van eigen domheid en achterlijkheid.
    Men heeft hen altijd gevraagd om met de klauwen te werken…Maar nee men speelt de geweldige skoro boi….met diploma in de hand…. maar werken never …….maar men wil geld….waar komt geld vandaan…maar jij wil uitgeven als gek…. auto kopen. Geld naar de Chinees in de straat brengen…laat die Chinees ook maar eens gaan planten voor de export……China heeft veel eten nodig…miljarden mensen daar………Doe dit niet…..dan ga jij pinaren i’ja en dan vraag jij zelf naar KATIBO.(pinaren als slaaf vroeg of laat)Dat is de richting waar Vakbond Su. naar toe wil brengen……Ga denk aan productie en export….domme VAKBOND…….geld geld meer geld meer geld..ik zeg wacht op Sinterklaas..idioot….bakba di bana di prani luie donders…dan kan jij ook nog eten.


    Maak melding

  2. Misschien moeten de vakbonden eens vertellen met welke middelen men FISO II moet uitvoeren. De vakbonden in Suriname hebben zijn maar voor een ding goed namelijk staken, verder hebben zij geen enkele toegevoegde waarde. Valies gaat intussen voor tweede ronde loonsverhoging, maar heeft zelf nooit aangegeven hoe de onderwijspeil naar boven opgeschroeft kan worden, maw hij komt op voor de leraren maar wie komt op voor de leerlingen of voor Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.