Boringen voor Surinaamse kust leveren niets op

14

PARAMARIBO/HOUSTON, 29 jan – De zoektocht naar olie voor de kust valt tot nog toe tegen. De Amerikaanse multinational Murphy Oil Corp. meldt tegenvallende resultaten bij de boringen in Blok 37. Er zijn geen noemenswaardige hoeveelheden aangetroffen.

Toch waren de verwachtingen hooggespannen. Bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met Staatsolie was dit ook aangegeven. Het is weliswaar nog geen einde lied. Murphy Oil wil verder boren. “Wat 2011 betreft houden wij een actief exploratieprogram aan, waarbij we zeker tien prospecten op het oog hebben,” zegt directeur David Wood said. Daar zitten ook de prospecten in Suriname bij.

Ook in de Republiek Congo werd geen olie gevonden. Boringen voor de Mexiacaanse kust zijn verlaat. De aandelen Murphy’s verloren intussen bijna tien procent aan waarde. Staatsolie heeft ook boorcontracten lopen met het Japanse Teikoku en het Brits-Ierse Tullow Oil. Staatsolie behaalde in de eerste helft van 2010 een omzet van ruim tweehonderd en tachtig miljoen dollar. Dat was ruim zestig procent meer dan in de tweede helft van 2009.

14 REACTIES

 1. Ach ja, de goede boorplekken zijn door Vene aan de Guyanezen geschonken. Weet je nog…. we moesten niet hebzuchtig zijn volgens Vene. Wat een onnozele oelewapper! En de Guyanezen natuurlijk lachen! Dank je wel FRONT!!!


  Maak melding

 2. Nou, toch niets aan de hand!

  Zoeken naar olie is risco nemen. En dat risico heeft Murphy Oil genomen.

  In deze gaat het maar om block 37 gelegen aan de oostgrens van Suriname.Het is maar een klein deel van de totale off-shore potentie groot 49 blocks.

  Wel draag ik de overtuiging dat voor de kust van Suriname zeker olie en aardgas te vinden moet zijn. Ook op het vaste land moet op meer plaatsen olie te vinden zijn.

  Advies aan Staatsolie: Trek zuiderlijker van de kustvlakte het land in. Zeker zuidelijk van de oude kustvlakte in de geologische overlapping met de noordelijke uitloop van de Greenstone Belt.

  Srika


  Maak melding

 3. Er zijn wel degelijk grote olie voorraden op de plek. Wie van Suriname heeft dat gcontroleerd. De lui zijn gaan ‘onderzoeken’ en doen voor alsof daar geen moer te vinden valt. Zo willlen ze voor een appel en een ei een consessie in de wacht slepen. Zou iedere poes ook gedaan hebben als die op de melk moet passen. “Maar er was toch nauwelijks melk?!”


  Maak melding

 4. Mijn God, mijn Jesus Christus….Allah wak bar.
  Maar het moet goed komen….ik geloof in de GODEN.

  Of vertellen zij ons weer een leugen als de jaren ’60


  Maak melding

 5. ik denk dat het de Surinaamse staatskast uiteindelijk gaat kosten .

  ik denk dat de oliemaatschappij onder andere voorwaarden door zal gaan met proefboringen , omdat boorplatforms operationeel dagelijk klauwen geld kosten, dus als er eventueel nog olie gevonden word zal de oliemaatschappij de enorme kosten altijd proberen te verekenen.

  bij olie zoeken blijft het gokken.


  Maak melding

 6. ze hebben wel gevonden; maar willen liever niet in het openbaar betreden; als achter de deuren “”een deal is gemaakt”” wordt ineens wel verklaard dat bij de 2de boringen op hetzelfde plek wel olie is gevonden;’zo werkt politiek en zo houdt men de mensen DOM!!!!!


  Maak melding

 7. Oplichter, leugenaar is de staat van Suriname

  Staatsolie behaalde in de eerste helft van 2010 een omzet van ruim tweehonderd en tachtig miljoen dollar. Dat was ruim zestig procent meer dan in de tweede helft van 2009.

  En Bouta beweerde dat er geen geld is in de staatskas!!! Hij heeft zeker stront in zijn kop!!! Burgers jullie worden staande genaaid! van alle kanten worden jullie gepakt!! door deze smiecht.


  Maak melding

 8. De mislukkingen van NPS:

  -Suiker fabriek marienburg
  -West Suriname plan
  -Waterloo suiker fabriek
  -Bruijnzeel
  -Wageningen
  -Suriname Timber
  -Pimba doti
  -Surland
  -Patamacca
  -SML
  -Iamgold
  -Enz.enz.!!!!en ga maar door..
  en nu is Staatsolie aan de beurt !!!


  Maak melding

 9. Ik bemerk steeds dat een aantal van jullie die reageren op dit Forum, vaak geen kennis van zaken hebben.

  Voor de duidelijkheid: Murphy Oil boort aan de oostzijde van Suriname en niet aan de westzijde. Guyana ligt in het westen.

  Murphy Oil heeft rechten in block 37 en dit is maar een klein deel van het off-shore exploratiegebied van Staatsolie. Volgens mijn weten zijn er 49 blocks waar geboord zou kunnen worden.

  Het zoeken naar olie door Murphy Oil in block 37 heeft practisch geen negatieve financiele gevolgen voor Staatsolie. Staatsolie werkt met deze buitenlandse oliemaatschappijen, zover mij bekend, met de PSC-methode (Production Sharing Contract).

  Deze PSC-methode houdt in, dat de buitenlandse oliemaatschappij de financiele risico voor het boren draagt.

  Als jullie ook niet veel af weten over de geografische kaart van Staatsolie en nog minder van de geologie verzoek ik jullie positiever te reageren of helemaal niet.

  Ik geloof wel dat er meer olie in de Surinaamse bodem zit, dan dat wij nu vermoeden. Het is alleen een kwestie van kennis, geduld, inzet en geluk om de juiste spot te vinden.

  Is er iemand van Staatsolie die zaken extra kan verduidelijken???? Reageer dan!!!!
  Srika


  Maak melding

 10. Ik wil niks horen. Peres van Venesuela wist Aron in vroeger jaren ook wijs te maken dat de aardolie voorkomens in de Surinaamse bodem geen rendabele hoeveelheden besloeg. Voorlopig loopt dat stuk geloof in eigen kunnen als een locomotief.


  Maak melding

 11. Ach, ja!! Wat zeg je tegen deze debielen van de Surinaamse regering? Hoe breng je ze tot verstand??

  Je kunt een ezel net zoveel opmaken, een facelift geven of sieren maar die blijft voor altijd toch nog de zelfde Ezel!

  Niet geschoten is altijd mis maar Suriname schiet ook altijd mis!!! In elk geval weten ze zeker dat er niets te vinden is aan olieën. Ik heb toch mijn twijfels!! of er inderdaad niets te vinden is! Onder onsje???

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.