Oppositie Suriname scoort: geen geld voor Liesbeth

13

PARAMARIBO, 28 jan – Ex-president en oppositieparlementariër Ronald Venetiaan wordt op zijn wenken bediend. Het kabinet (secretariaat, red.) van president Desiré Bouterse keert op de eigen schreden terug. Liesbeth Venetiaan-Vanenburg mag formeel fluiten naar het aanbod van ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro) aan vergoeding. Haar echtgenoot is in de wolken.

Hij was er dan ook als de kippen bij en informeerde het parlement in hoogst eigen persoon. Overigens is het besluit van het kabinet opmerkelijk. De keuze om behalve mevrouw Bouterse, ook diens voorganger te gedenken, is nogal fel gerationaliseerd. Het zou “onethisch” zijn als niet ook mevrouw Venetiaan was bedacht. Nu blijkt dat deel te zijn ingeslikt. En komt op de koop toe het nieuws niet van het kabinet.

Venetiaan was duidelijk voldoende kwiek om de andere zijde voor te zijn. En uiteraard geïnspireerd vanwege het moreel randje. Het kabinet zelf zwijgt in alle talen. Liesbeth Venetiaan-Vanenburg is per brief op de hoogte gesteld. Naar de formele reden is het nog gissen. Dat mevrouw Venetiaan te kennen geeft het geld niet te willen, hoeft nog geen gevolg te hebben. Dit temeer daar zij is bedacht om het “instituut” te formaliseren. Dat beweerde althans het kabinet.

13 REACTIES

 1. dit was ook een schot voor open doel. ook deze stunt getuigt weer van een weinig vooruitziende blik. dat mevr vene het heeft afgeslagen getuigt van het feit dat zij een echte (first)lady is. ze werkte nog toen haar man president werd. als de huidige first …je weet wel haar cv opstelt is dit waarschijnlijk haar 1ste job. ik begrijp ook niet waarom dit nu ingeregeld moest worden terwijl er zoveel andere zaken geregeld moeten worden. trouwens, er is toch al veel (drugs)geld in het presidentieel paleis.


  Maak melding

 2. Liesje het liefst alle Liesjes…ga dit goed begrijpen pa/ma haast allemaal slaven kinderen.

  Bij koninlijk besluit zouden jullie allemaal springen als apen en bari liki yu law>>> Tagi fu koning Willen 111…..Maar nu bij presidentieel besluit dan is het niet goed….dan hoe dan…. kom en leg mij uit.
  Van eigen mensen is niks maar een gift als slaven kindje is welkom…suma law…ano mi.

  Opa Ronald moet zich dood schamen….Blakman’s moeten dit soort denken uit de koppen halen want dit is dom dom dom…..Je krijgt geld van een President is niet goed….wacht op Koning of Sinterklaas en blijf Piet spelen….Ik schaam mij echt voor negers die geen Blackman wil worden.


  Maak melding

 3. 1-0 voor Vene. Nu kunnen ze hun eigen stront inslikken. Eindelijk toch iemand die zijn principes (!} gestalte geeft. Hoe je ook over hem denkt.


  Maak melding

 4. Anno 2011 alle vrouwen willen eigen auto eigen dit eigen dat en ook eigen geld.. het liefst een behoorlijke hap……Ronald slaapt nog steeds en gaat vanuit dat Su..in de jaren ’60 zit…toen hij zwaar bezig was Jopie Adolf Pengel te bevechten…..zodat hij heel snel de pijp uitging…..V’tje stakingsbaas nr.1.(lees: land ontwrichter)

  Daarom moet hij geen rotzooi komen vertellen…in 15 jaar Pres. van het land heeft hij nooit aangedacht zijn vrouw(vrouwen) eigen positie te geven……nu gunt hij dat mens haar eigen hap niet.


  Maak melding

 5. blaka bakra

  Ik heb nooit iemand met zulke domme principe’s vooruit zien komen.

  Geld is brood nodig anno 2011 je kan met geld anno 2011 zelfs je gezondheid kopen.

  Een hart een nier zelf lever je moet het kopen gratis is er niet bij.

  Want als jij zonder geld bij een ziekenhuis/arts komt…jagen zij jou als hond weg.

  Dus geachte lezers gaat u zich niet met domme dingen bezig houden als Ronald V..

  Het is geld is bij Presidentieel besluit…dus rechtmatig en bevoegd.

  Maar wanneer je geen respect kunt opbrengen voor anderen dan krijg jij dit soort achterlijke domheden.

  HAUTIAN van Opa Ronald Vniksaan..en behoorlijk dom ook…en absoluut geen voorbeeld voor een Blakaman.(daarom pinaren velen door dit soort achterlijkgedrag)

  A bitri mi didi ma a vrouw no mag tik a moni…dan suma didi……yu toch.

  Maar ja ik weet zulke lummels zitten te wachten op Koninlijk besluit.

  MAAR WEES NIET BANG LIESJE KRIJGT GEEN GELD MAAR EEN LINTJE.

  Met lintje kan jij eten voor anderen(armen) kopen hoor…soso don.


  Maak melding

 6. liesje liesje wat ben je toch dom. Het geld heb je verdient om naast je man allerlei sht aan te horen en nog gezond te blijven. je bent een persoon en niet een sloofje van je man of toch wel? STA OP! pakt dat geld en ga je eigen leven leiden.


  Maak melding

 7. Beste Aboi,

  Je bent als je grote leider: dom, geen moraal en voor geld te koop

  Henk Molenaar

  Domoor ezel Molenaar…wie en wie hebben zij ooit op de wereld voor geld gekocht…jaja waarchijnlijk jouw voorouders en vooral.
  Vniksaan…en zij die op hem lijken.

  En noem mij geen Beste Aboi….ik haat huichel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.