Suriname moet flink gaan werken voor de kost

19

PARAMARIBO, 27 jan – Suriname moet aan de slag om brood op de plank te brengen. dit zegt vicepresident Robert Ameerali. De tijd dat begrotingsgaten werden gevuld met geld van elders is voorbij. De ontwikkelingshulp ligt droog en het monetair financieren is niet meer dan een fossiel.

Toch zal het ergens vandaan moeten komen. De besparingen, verhoogde heffingen en de devaluatie liggen op die lijn. Te oordelen naar de reacties in de samenleving zijn het best pijnlijke maatregelen. Volgens de regering is er geen andere weg. “De verdiencapaciteit van de staat moet worden opgevoerd. Er zit een groot gat in de begroting”, zegt Ameerali. Dat komt deels door de verhoogde lonen.

Ambtenaren verdienen bij elkaar miljoenen meer. Toch is bij het corrigeren selectief te werk gegaan. “We hebben niet gekozen voor maatregelen die slechts de loontrekkers treffen, maar de totale samenleving. Met name de informele sector”, aldus Ameerali. De extra brandstofheffing, de zogenaamde government take, is een goed voorbeeld. Brandstof neemt iedereen af, ook de goudzoeker die geen belasting betaalt.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. “Suriname moet aan de slag om brood op de plank te brengen. dit zegt vicepresident Robert Ameerali”

  Nou dan moeten hij en de rest v/d bende eerst maar eens het goede voorbeeld geven 😉


  Maak melding

 2. Deze regering geeft constant dubbele boodschappen
  We moeten meer gaan werken, maar we krijgen meer vrije dagen.
  Wat is het nou crisis of crisis makebelieve?


  Maak melding

 3. Neemt Sneerali zich zelf nog serieus?Hij heeft de SRD goedkoop gemaakt voor de USD en dan is juist de vraag naar de USD gestegen.Ik had altijd gedacht dat als je iets goedkoop maakt,dan is de bedoeling om meer te verkopen.Straks is er weer werk voor Jos Steenman en de Boersveem.Douaniers en havenarbeiders gaan over uren draaien.Deze zijn de eersten die de klim naar grotere hoogten gaan maken.De wagi-mang en de schaafijs-man.Ze gaan het bruinbakken.

  Cobie


  Maak melding

 4. Hallo Jo Jo en Marina.

  Ik ben het helemaal eens met jullie. Die jokers weten echt zelf niet wat ze allemaal uitbraken. Het niveau is bedroefend en getuigd van geen enkele kennis van zaken.

  “De tijd dat begrotingsgaten werden gevuld met geld van elders is voorbij. De ontwikkelingshulp ligt droog”.
  Komt hij daar na 5-6 maanden pas achter? Volgens mij was het al eninge tijd langer bekend, dat de stroom geld vanuit Nederland op zou houden.
  Ik hoop echt dat voorstanders (meerendeels NDP stemmers) zich toch niet nog meer knollen voor citroenen laten verkopen. Laat iedereen in opstand komen en stuur deze lui weg.

  Gr en het allerbeste


  Maak melding

 5. beste surinaamers we blijven met deze mensen die het land moeten bestuuren terug bij af en de tijd kom er weer aan net als toen om de straat op te gaan deze mensen zitten er voor eigen gewin en belang maar niet voor het land en volk van surinaame waar is het geld van surinaame wat hebben ze er mee gedaan en moeten we hard werken voor ons geld zegt de vice president waarom we werken al zo hard voor ons bestaan dit is af schuifen op het volk en geen regeren maar dit was te verwachten het zijn ook geen leiders maar mensen met een verleden waneer houd het op wie gaat surinaame de vrijheid geven die vrijheid en verlosing waar surinaame al zo lang op wacht van af 1975 tot nu 2011 hoe lang nog deze stilstand van zo mooi land ik zeg dit om dat ik veel dingen niet begrijp waarom deze mensen zijn gekozen als leiders ik weet dat er betere waaren want slechter dan dit is er niet


  Maak melding

 6. Ha,ha,ha, wat een grapjas die VP. Hoe moet ik dat rijmen met meer vrije dagen. De grote verliezers van de z.g. nieuwe “wind” in het land zijn de zeer domme NDP-ers. IK zie DDB op achtergrond op de grond rollen van het lachen.


  Maak melding

 7. Ha, en ze hadden zulke mooie praatjes ( helaas geen gaatjes gevuld). Bouta met zijn schoothond, Ameer’ hebben het heel goed uitgekiend. Gezien zijn leeftijd kan DDB dus alles doen wat verboden is. zo ook de aow verhogen, omdat er niet van vergrijzing op korte termijn gesproken kan worden is dat een uitkomst voor hun. De Oudjes BLIJ maar dat is voor korte duur, nu gaan ze op koopkracht wel 10 keer achteruit. wie lacht het hardst….. DDB. natuurlijk hij heeft die domme idioten weer eens beet genomen om te zijn wie hij is…..SLIMME KILLER….


  Maak melding

 8. Jullie “Nederlanders” aub niet stoppen met geldzendingen en pakketten.

  Ook niet stoppen met bouwen van woningen en bedrijfparken.

  Dit kan funest worden voor de nogal vervallen moraal.

  Laat je niet leiden door meer rechten voor Surineds.

  Word niet crimineel


  Maak melding

 9. ’t Lijkt alsof Ameerali de president van Suriname is. Hij is meer in beeld dan Bouterse. Die laat Ameerali alles opknappen. Ik kijk ’t maar aan.


  Maak melding

 10. Heffingen moeten eerst bij groot grondbezitters geincasseerd worden (pacht, of grondbelasting) , De genen die lappen domein grond gratis hebben gekregen en voor miljoenen verkopen. Robby Malhoe, Abraham, Mangalie, Somo etccc. Hier haal je zeker de miljoenen terug voor de begrotings tekort dan de arme volk te plunderen


  Maak melding

 11. de mensen die op deze regering gestemd hebben moeten eens de tijd nemen om zichzelf af te vragen of ze genaaid zijn of niet. ik weet wat het oprechte antwoord zal zijn “nee, ik ben niet genaaid” toen waren ze ook al naief en in die tussentijd is niets veranderd. wat er nu gebeurd is simpel geld pakken van burgers, er wordt bitter weinig gedaan aan besparingen realiseren en economische groei realiseren.


  Maak melding

 12. Ik heb nog nooit een idioot als de direkteur van de centralebank gezien die zelf tonnen USdollars verdiend ,zo een foute beslissing kan nemen om de dollar gelijk te trekken met de koers van illegale cambio>s,automatisch gaat de koers nog hoger worden .Heel de wereld kan zien dat hij goed is als markt-direkteur .


  Maak melding

 13. Nr 11. Vasco de gama: Vindt je het gek dat Ameeralie meer in picture is dan Bouta??

  Bouta laat het vuile werk door zulke mensen opknappen. Bouta zelf is een ezel zonder hersenen, een domkop!!! Durf en lef heeft hij niet, zichzelf in het openbaar te bewegen no way. Kijk alle bijeenkomsten ect. gaat hij niet voor deelname en zo kun je heleboel opnoemen!

  Voor de verkiezing alle burgesr in de maling genomen. Wat heeft hij hen niet allemaal beloofd en wat heeft de gemeenschap nu?? allemaal troep en ellende!! Je voelt je zich zelfs niet veilig in je eigen onderkomen, opstraat of elders en hoe en waar dan ook!!!

  Oordeel ook zelf about de stakingen, firstlady, mw.venetiaan, roof overvallen, bus Chauffeurs, de koers, lonen, de armen, coke smokkel ect.ect. Het is een en al een ramp door deze klootzak!! Laat de burgers nog eens over 4 jaren heb wederom kiezen!!!

  Nu hoor je niets van de proffessoren weet-nietskundigen de heren Pinto en Sempa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.