Politiek Suriname vooral bezorgd om kleine man

7

PARAMARIBO, 26 jan – Het mag er dan op lijken dat ze weinig gemeen hebben, coalitie en oppositie hebben één en hetzelfde zorgenkind. De ‘kleine man’, de man (vrouw) van de straat, zou helemaal het kind van de rekening zijn in het aanpassingsprogramma van de regering Bouterse. Het was een grote struikelpartij in het parlement.

Parlementariërs vielen haast over elkaar heen in de race om het kampioenschap in de bres springen. Een kamerbrede stortvloed van woorden moest vooral Jan Publiek overtuigen dat zijn belang in goede handen is. Want of het nou voor- of tegenstanders betrof, elkeen bepleitte voorzichtigheid. Tot echt vuurwerk kwam het niet. Teleurstellend eigenlijk, omdat de voorrondes buiten toch wel anders deden verwachten. Het werd dan ook niet veel soeps.

De heren en dames wisten er niet veel meer van te bakken dan wat we in feite al weten. De ene partij zal voor zijn en de ander tegen, tot het bittere eind. Het Structureel Verbeteringsprogramma, SVP (!), is momenteel op de parlementaire ontleedtafel. Hoewel, van een echt programma is geen sprake. De regering heeft nog niets concreets op tafel gelegd. Dus heeft het parlement het nu maar over de publiekelijk aangekondigde “kostenverhogende maatregelen.”

Het kan in elk geval geen kwaad er vast over te beginnen. In afwachting van een eventueel SVP op papier. Of het ook echt komt, weet geen van de zaakbepleiters echt zeker. Het enige concrete van regeringszijde is de aankondiging dat er een reeks wetsvoorstellen komt. Het gaat dan vooral om belastingmaatregelen. De oppositie vindt het niet kunnen. Het parlement moet intens worden betrokken. De andere zijde is minder uitgesproken. In volksbelang.

7 REACTIES

 1. Hier in Nederland zijn ze ook bezorgd om de kleine man (de minstbedeelden in de samenleving) daarvoor zijn er voedselbanken en opvanghuizen voor daklozen opgericht door de Staat misschien ook wel iets voor Suriname.


  Maak melding

 2. De mensen met lage inkomens in Suriname hebben het altijd moeilijk gehad. Het is niet iets van gister. De NPB had hen een beter levensstandaard beloofd. Nu de wittebroodsweken achter de rug zijn, blijkt de vet voorgehouden worst gesmolten te zijn.

  De mensen met lage inkomens zijn (90%)verantwoordelijk voor de keuze van de huidige regering. Zij hebben zich laten misleiden door mooie praatjes. Inplaats van nadenken over wat er gezegd wordt, zagen ze de dollartekens in elkaars ogen. Lekker zitten dutten dus.

  De slogen “Meki wi liti a faja baka”, is verworden tot een cliché. Neem van mij aan dat het licht uit doen, het laatste is wat nog rest.


  Maak melding

 3. Tries, triest en nog eens TRIEST!!!!

  Heel erg jammer hoor! tegen over deze groep mensen!!! Goud beloofd en zelfs geen hooi gegeven.

  Het is echt schandalig voor deze klere regering!! Ik noem het gewoon varkenstroep!!

  Deze groep mensen wisten toch wie Bouta is en toch hen gekozen!! In mijn ogen is het dan “wel eigen deeg” maar geen brood!!! Foei!!! Bouta zit lekker met zijn soortgenoten aan zijn BlueLabel en deze groep niet eens slok gezond water.

  Publiek ga massaal demostreren!!! Kom op voor je rechten.

  GOD ZIJ MET SURINAME.

  De criminelen, afgunstigen, boeven, en de gemenerikken door een vuurzee heen naar de hel toe!!


  Maak melding

 4. @kofi

  Wat een logica. De armen hebben het altijd moeilijk gehad dus mogen ze nu wel verhongeren? Bedoel je dat?

  Overigens, hoe wil DDB dan zijn belasting binnen halen?


  Maak melding

 5. Een mooie steekspel van Bouterse en Ameerali.

  stoot door met 5 maatregelen, dan kunnen we bij protest van de gemeenschap een of twee laten vallen en kunnen de andere3 wel doorvoeren.

  zand in de ogen van de gemeenschap.
  rioolpolitiek heet dit.

  vertel van te voren aan de mensen wat je van plan ben zodat ze weten wat ze moeten verwachten en erop kunnen inspelen.

  niet iedere surinamer ontvangt de salarissen van de politici die elke maand met meer dan 8000 srd naar huis gaat.

  die hebben geen zorgen.

  het is de kleine man.

  en alle parlementariers hebben het goed door.

  ze vecjten voor de kleine man.

  maar wie maakt de kleine man. vroeger noemde Bouterse hun de Mofinas. dat zijn deze zelfede regering en het parlement.

  ik hoop dat het parlement opkomt voor het hele volk want ze zijn allemaal(90%) de kleine man.

  en maak hun niet kleiner.

  want straks moet de kleine man weer voor jullie stemmen dan zullen we zien.

  Raga.


  Maak melding

 6. Tunesie Tunesie boven alles. If a paya dang mik a panya. want een volk day voor tirannen zwicht verliest meer dan, lijf en goed. Dan dooft het licht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.