Guyana moest president Suriname arresteren

27

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 26 jan – Guyana is gevraagd president Desiré Bouterse te arresteren. Dit zegt het Guyanese staatshoofd, Bharat Jagdeo. De arrestatie had in september moeten plaatsvinden tijdens Bouterse’s eerste buitenlandse reis. Het verzoek kwam van buiten.

Van een “buitenlandse missie”, zegt Jagdeo volgens de Guyanese nieuwssite Demerarawaves. Georgetown weigerde resoluut. “Een buitenlandse missie vroeg ons of we de president van Suriname wilden arresteren, wanneer hij op bezoek zou komen, omdat hij elders wordt gezocht en ik zei ‘neen’ tegen hen”, zei Jagdeo tegenover officieren van de Guyana Defence Force, het Guyanese leger.

De missie kreeg ook te horen dat maar naar andere landen moest worden uitgekeken, daar Bouterse democratisch gekozen was. “Als het volk van Suriname hem met overweldigende meerderheid gekozen heeft tot leider, wie zijn wij dan als Guyanezen om te bepalen met wie wij wel of niet willen samenwerken”, aldus Jagdeo. Hij reageerde op vragen van legerofficieren over berichten van Wikileaks. Daarin wordt Bouterse gelinkt aan de Guyanese drugsbaron Roger Khan.

27 REACTIES

 1. “Als het volk van Suriname hem met overweldigende meerderheid gekozen heeft tot leider, wie zijn wij dan als Guyanezen om te bepalen met wie wij wel of niet willen samenwerken”,aldus de president van Guyana waar de ergste drugsbaron van het Caraibbische gebied jarenlang ongestoord zijn werk kon doen voordat hij Suriname werd gearresteerd en overgeleverd aan de USA.

  Leker stel en ik denk niet dat Bouterse nog veel buitenlandse reizen gaat maken. Heeft iemand trouwens Bouterse de afgelopen maand nog in het openbaar gezien?


  Maak melding

 2. O wat erg voor bouta zo onschendbaard ben je dus toch niet he. Herinneren we Noriega nog die was ook president en is gewoon opgepakt door Amerika in zijn eigen land volgens mij
  hi hi hi ha ha ha ik stond erbij en ik keek ernaar


  Maak melding

 3. Jammer….jammer….jammer….anders waren we in één klap van hem af. Nu gaat het hele land de afgrond in.Verhoogde prijzen, verhoogde belastingen, gierende inflatie, toenemende crmininaliteit, binnenkort is Suriname armer dan Rwuanda.


  Maak melding

 4. Flinke propaganda van Jacdeo. Hij denkt daarbij dat we het geloven. Het is algemeen bekend dat hij en Bouta vriendjes zijn. We hadden niets anders verwacht. Wel ja, die Corantijnbrug moet toch gebouwd worden? Nou dan, dan is het toch te verwachten dat je niets dan goeds te vertellen hebt? Pfff….


  Maak melding

 5. Het is nog geen 1 april, maar humor heeft deze beste man wel. Wellicht krijgt hij te weinig aandacht. Relnicht.

  DDB is zolang hij president is “vrij” om te staan en gaan tijdens buitenlandse reizen. Dit is internationaal zo vastgelegd.


  Maak melding

 6. En zo hoort het Jagdeo,hou dat toetje nog voor je want ook de vorige regering was op de hoogte gesteld en had al een schaduw regering klaar!!!

  ha ha ha ha

  Namens BID


  Maak melding

 7. Dus daarom heeft Bouta onze Tigri verkocht.
  Eerst was hij zo fel op het eigen beheer van onze territoriale gebied. Nu kan hij niet anders. Hij moet onder druk nu zijn vaderlandsgrond verkopen in ruil voor een beetje vrijheid. Als Surinamers zijn we aan ons lot overgelaten. Onze president is onder druk en hij moet noodgedwongen zijn prioriteiten moeten verlegggen. Zijn eigen belang, zijn vrijheid gaat voor.


  Maak melding

 8. Nederland was niet in staat Bouterse te arresteren toen hij op Schiphol was, bang dat ze daarmee uiteindelihjk een blauwtje zouden lopen. Dus proberen ze anderen het te laten doen om de man zo te schaden. Daarvoor maken ze dankbaar gebruik van verraders als Hooste en trawanten, want als je een neger wil vangen, moet je dat doen met een neger, sorry voor het woord, maar anders kan ik het niet treffender uitdragen.


  Maak melding

 9. Een goede buur, is beter als een verre vriend.
  Hollandse gezegde.
  Maar jammer ze gebruiken deze, alleen als het hun uit komt.

  Denk na, een hond blaft alleen voor zijn eigen.


  Maak melding

 10. Over 6 maanden kotsen de Surinamers (inclusief de ndp stumpers) de huidige M(oord) C(ombinatie) regering uit.
  Weg bescherming!

  Volgens ingewijden rond het paleis van keizer Bigi Mofo I is men bezig een aanzienlijke partij Norit tabletten in te slaan. Het komt keizer Bigi Mofo I namelijk dun de broek uitlopen. De gedachte dat het slot uiteindelijk toch in de deur zal vallen bezorgt keizer Bigi Mofo I tevens slapeloze nachten.

  Wij hebben de Guyanezen niet nodig.
  Het probleem MOORDENAAR lost zich vanzelf op. De aanhang van de keizer hebben binnenkort van de honger geen ontlasting.
  En komen dan in optant.
  Een voordeel hebben deze aanhangers, ze hoeven geen Norit tabletten te kopen.


  Maak melding

 11. Slimme vent, die Jagdeo. Hij kijkt veel verder dan zijn neus lang is.Behalve Chavez krijgt DDB nog een broer gratis erbij. Volgende Srefidensi krijgt Jagdeo Tigri als cadeau.


  Maak melding

 12. Wij als jongeren zijn al volwassen geworden als nederland problemen heb met degene die onafhankelijk heeft genomen deal je zelf met hen maar niet derden u heeft somohardje ge oakt daarna brunswijk en bouterse maar wij als jongeren gaat u 1000 malen of zelf miljoenen maar gaat moeten proberen want oen biegie kaba wij weten wat goed is en niet en het verleden dus nederland u gaat ons niet te pakken krijgen mischein die ouderen van jaren 80 maar dioe jongeren helaas niet er zijn internet en de digitale wereld laat on weten wie de schuld is doeiiiiii


  Maak melding

 13. Die guyanezen weten niet wat er nu gaat volgen voor ze hé nederland wil hem hebben en daarom er is geen bewijzen over die zaak van Roger Khan wat willen ze nog aan tonen,vind het prima wat die officier gedaan heb en gelijk hebben ze ook


  Maak melding

 14. Hoe zou het geweest zijn als de nieuw gekozen president op staatsbezoek in Guyana door de regering van Guyana werd gearresteerd op opdracht van de regering in Nederland?Dit zou niet alleen in Suriname een grote herrie geweest zijn maar ook een diplomatische breuk tussen Suriname en Guyana tot gevolg zijn.Hier op deze site maakte iemand een vergelijking tussen Bouterse en Norgiega,Bouterse is geen Norgiega want als het zo mocht zijn dan zou hij nooit president geweest zijn,ik geloof dat de amerikanen hem reeds lang weggehaald hadden.


  Maak melding

 15. Bouterse,excellentie,
  Uw dagen zijn geteld en met u ,die van uw vrienden ook.
  Of je gaat brommen in de USA,of je vraagt politiekasiel aan in libie .(ergens in die hoek)

  The choise is yours.
  Time wil tell.


  Maak melding

 16. MASRA HENK MOLENAAR LUISTER EENS GOED,leiders met verstand,die hebben hun principes,en die mag je niet verkopen aan de hoogst biedende.Bouta is DEMOCRATISCH gekozen knoop dat goed in je oren man…wees niet zo tranga ede,eigenlijk zijn mensen zoals jij,simpele KOEKEBAKKERS.sorry.RANCUNE MAAKT OUD,THINK FORWART.aan ouwe ideeen hebben wij niks ie konnie zoals je doet,tee dong.hit the highway.


  Maak melding

 17. Boodschapper #18. komt u ook uit Guyana!?
  Of is dit het niveau van de meerderheid van
  de ndp stemmers!?

  Ik lees net dat uw MOORD president de griep heeft, de VP zal de buikgriep bedoelen.
  Dit met het oog op de eerstkomende opiniepeiling en de dreigende afzetting.


  Maak melding

 18. @18 Jerry

  Als kneuzen zoals jij het land moeten opbouwen, vrees ik het ergste voor Suriname!

  Ga terug naar school man, je kan niet eens tot drie tellen!
  jij wordt vast de nieuwe president!, ga maar weer verder met feestvieren.


  Maak melding

 19. Jerry, mi boi,

  stop die onzin en ga terug naar school. Dat stuk van jou is volstrekte onzin, larie koek. Wat voor pakken. We willen jou niet pakken, soema taigi joe na law dati. Wat we willen is dat jij naar school gaat en iets leert. Haal je diploma en leer even zelfstandig te denken. Ik ben echt niet blij mee dat jij de jeugd van Sur. moet vertegenwoordigen. Bijna mi wan kre, soso dondon sani joe e skrivi.
  Doe jezelf en het land een lol en ga leren. Want zo help je Desi het land naar z’n verdoemenis te helpen. Denki a tori en stuur me je rapport van school. Ik wens je veel succes op school. Onthou je bent nog niet verloren, je bent alleen de wegkwijt geweest. Wanneer je wat geleerd hebt, zal je die onzin staken. Ik heb goede hoop want je hebt wel pit.


  Maak melding

 20. Man man man , dit gaat een beetje off topic hè.
  Waarom moeten we zo vaak op elkaar afgeven ?
  Kunnen we elkaar niet gewoon in hun waarde laten ?
  We hebben allemaal een mening en dat is goed , maar niet goed als die niet wordt gerespecteerd.

  De tijd zal het allemmaal leren.

  Natuurlijk realiseer ik me dat het er allemaal zo somber uit ziet , maar voor mij is het nu nog echt te vroeg om te zeggen dat het allemaal niet goed komt in suriname.
  Daarvoor vind ik dat de zittende regering nog geloste kort daar zitten.
  Wat er allemmaal niet in de regering zit te regeren zeg ik dan ook van tja wat moet ik ervan denken.
  Maar hè , hoe zit het nou met de regeerders van de jaren hiervoor met al hun politieke ervaring en geleerdheid.
  Die hebben het ook niet zo goed gedaan als ik dat mag afleiden van de verkiezing uitslag.

  Ik gun Suriname een heel goede toekomst en vind het wel jammer dat het ook nog steeds niet gaat zoals de meeste van ons dat zouden willen.

  Er zullen altijd voor en tegen zijn , maar dat is allemaal goed.
  Zo houden we elkaar scherp en je wordt ongewild aan het denken gezet.

  Maar brada , un no njam un srefi no ?
  Ko tak à tori gewoon.

  Floa1512


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.