‘Bouterse tot 2006 betrokken bij drugshandel’

4

De Surinaamse president Desi Bouterse is ook na zijn veroordeling in Nederland in 1999 betrokken gebleven in het internationale drugscircuit. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van uitgelekte Amerikaanse diplomatieke stukken.

De huidige president van Suriname zou onder meer banden hebben gehad met drugsbaron Shaheed ‘Roger’ Kahn uit buurland Guyana. Volgens diverse inlichtingenbronnen uit 2006 kreeg Bouterse via Kahn de middelen om zijn inkomen aan te vullen met drugshandel. De twee zouden elkaar meerdere keren hebben ontmoet in Suriname en Guyana, ondanks een internationaal opsporingsbevel.

Kahn en Bouterse smokkelden volgens de stukken onder meer wapens voor de Colombiaanse rebellenbeweging FARC in ruil voor drugs. Ook zouden ze betrokken zijn bij verschillende moorden en geplande moorden in eigen land, waarbij huurmoordenaars werden gebruikt.

Kahn werd in 2006 gearresteerd. Hij zit inmiddels een celstraf van dertig jaar uit in de Verenigde Staten. Bouterse, die vorig jaar tot president werd gekozen, werd in 1999 veroordeeld tot elf jaar cel voor cocaïnesmokkel.

4 REACTIES

 1. Die bout heeft nooit gedeugd.In zijn detacherings jaren verkocht hij boeken van bedenkelijk allooi aan zijn kameraden.Niet zo verwonderlijk dat hij het Sur.volk nu bescherm geld vraagt.Don bout!!


  Maak melding

 2. ‘Bouterse tot 2006 betrokken bij drugshandel’

  Gôh, dat wisten we nog niet!

  En laat dat “tot 2006 betrokken” ook maar achterwege…
  Het is nu 2011 en er is niet veel veranderd mijn inziens!

  Dergelijke lieden hebben nog nooit echt gewerkt voor hun geld, en van hun intelligentie moeten ze het ook al niet hebben…

  Dus hoe komen ze dan toch spontaan aan al die kapitale bezittingen.

  En het gewone Surinaamse klootjesvolk maar ploeteren/zwoegen voor hun SRD-tjes…

  JoJo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.