Paniek in kielzog Surinaams aanpassingspakket

18

PARAMARIBO, 21 jan – De reacties zijn nogal paniekerig na de persconferentie over aanpassingsmaatregelen van de overheid. Ondernemers en vakbonden bedenken elk voor zich allerlei overlevingsstrategieën. Winkels en supers jagen de prijzen op. Bij pompstations stonden al direct lange rijen auto’s. “Om toch nog goedkoop te tanken.”

Maar hoe diep de maatregelen ingrijpen, is nog niet te zeggen. Paniek is er wel, zoveel is duidelijk. Bushouders op publieke routes eisen ten minste een verdubbeling van tarieven. Mobiele telefonie wordt een hap duurder, volgens provider Telesur. Onderwijsvakbonden laten ook al van zich horen. Nieuwe looneisen worden niet uitgesloten. En laat de regering juist de lonen van ambtenaren als argument noemen.

Volgens vicepresident Robert Ameerali waren de verhoogde lonen niet meer te betalen. “De reserves zijn uitgeput.” Maar volgens Wilgo Valies van lerarenvakbond BvL kan dit niet op rekening staan van de vakbeweging. Die doet zijn werk. “Wat de regering moet doen is meer geld zoeken daar waar tot nu toe belasting ontdoken wordt”, zegt Valies. Zoals in de lucratieve goudwinning.

18 REACTIES

 1. Paniek kan nooit zo groot zijn, gezien de velen die deze regering mogelijk hebben gemaakt.
  Ze hebben zich dan wel niet verdiept in het verleden van diverse figuren die in het machtscentrum zitten maar je mag er van uitgaan dat ze na de toekomst hebben gekeken toen ze in het stemhokje stonden.
  Je krijgt wat je zaait.


  Maak melding

 2. Er gebeurt nu precies wat ik bij het aantreden van de regering Bouterse heb voorspeld. Kijk maar in het archief. Prijzen, stijgen, SRD waarde keldert. Onrust onder het volk. En de beloofde tienduizenden volkswoningen en laptops voor de schooljeugd zullen we helemaal maar vergeten.


  Maak melding

 3. Volgens vicepresident Robert Ameerali waren de verhoogde lonen niet meer te betalen. “De reserves zijn uitgeput.” Maar volgens Wilgo Valies van lerarenvakbond BvL kan dit niet op rekening staan van de vakbeweging. Die doet zijn werk. “Wat de regering moet doen is meer geld zoeken daar waar tot nu toe belasting ontdoken wordt”, zegt Valies. Zoals in de lucratieve goudwinning.
  Wilgo Valies wat volgens jouw de regering moet doen is geld zoeken in de goudsector nou daar zijn ze toch mee bezig om deze sector te legaliseren, maar geld zoeken levert nog geen banen op wat volgens mij deze regering moet doen is veel meer investeren in de landbouw.
  Deze regereing van MC Desire Bouterse heeft enorme kredieten gekregen van Venezuela, India en China ik zou zeggen ga daarmee aan de slag de benodigde arbeidskrachten daarvoor zouden zo uit Haitie aangetrokken kunnen worden ze staan daar te springen voor werk en huisvesting als zij die aangeboden kregen van Suriname.. Wat de vorige regering van (NF) Ronald Venitiaan is zij zijn op zoek gegaan naar makkelijke inkomsten uit de goudvoorraad van Suriname dit heeft het land niet noemenswaardig veel (5%) opgebracht. Mijn motto is keep your eyes of the gold and Startworking.


  Maak melding

 4. NU massaal stakingen organiseren,regering van onkunde en grappenmakers naar huis en nieuwe verkiezingen anders is het straks te laat!!mie bing bar oen!


  Maak melding

 5. De staat moet gewoon het belastingstelsel overnemen van Nederland!

  En al de lege Surinaamse regeringszakken zijn binnen no-time weer gevuld met geld.


  Maak melding

 6. Dit geeft hun enorme incompetentie weer. Binnen de overheid lopen genoeg mensen rond die zich met de liquiditeits planning bezig houden en die hebben regelmatig rapportages naar de regering gestuurd.

  En dan nu op eens is al het geld op??

  Kom op zich is er dan geen enkele minister, etc. met een heel kleinbeetje verstand van financiele planning, is er dan geen een die de rapportages van de ambtenaren kan en wil lezen?

  Blijkbaar hebben ze het veel te druk met njan maken en matie aan een mooie baan helpen.


  Maak melding

 7. Nr 5 Basja: Weet je wat het is?? Koekje van hun eigen deeg!
  Bouta ding bin wanie.

  Bouta doet zijn werk of het nu slecht uitpakt moeten zij niet zeuren! Het is precies wat de kiezers wilde. Achteraf blijkt, de koekje van je eigen deeg niet lekker te zijn. Het stinkt naar poepje!! En inderdaad, massaal met z’n allen opstorten en de hele bendezooi neer laten vallen.

  Ik had een ieder keer op keer angewezen dat het een probleem straks zal zijn. Ach, ja! wie komt voor wie op? allemaal een potnat!! Als ze allemaal eenmaal binnen zijn mag jij stikken.

  Nr 3 Henk: Het spel is pas begonnen. Wacht maar nog een paar maanden dan is de koers misschien € 1,– : Srd 5,55 of misschien wel nog meer. Nu € 1,– is +/- Srd 4,80 Bouta tijd!!!! Don’t forget it!

  Met veel pijn en moeite hebben de bendezooi toen voor elkaar kunnen krijgen Sfl 1000,– naar Srd 1,– Men zegt dat en ezel zich niet twee keren in de kar stoot!! Maar deze druiloren zijn zo dom dat zij keer op keer gaan doen. Dat zijn Ezels zonder hersenen. En als je ze kwalijk neemt, maak jij je gek!
  Bouterse wilde ze hebben!! Laat hen in hun eigen stront verzuipen!


  Maak melding

 8. Deze sneerali groeit uit tot een echte boodschapper van slechte berichten.Bout is toch spannender als hij een snuif op heeft.Dan ziet bout bruggen en fly overs.Iedereen in hangmatten met een laptop op de schoot.Dat is pas nieuws.En brada nanga sisa,geen katibo meer maar devaluatie.Wij gaan voor…pinarie.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Eerst salarissen van de politici omhoog!, nu klagen over tekorten, ik snap dit beleid echt niet, wat moet de heer Wijdenbosch met een netto salaris van 24000 SRD per maand, wat doen deze rakkers voor dit land,

  De jeugd had massaal gekozen voor paars, ik hoop dat jullie ook zo slim zijn om snel te handelen om van deze ego trippers af te komen.


  Maak melding

 10. Vieszo is domme luie lantie man meer geld geven.
  Maar zelf weten zij niet waar geld vandaan moet komen.
  Maar ze willen meer en meer zonder enig prestatie zonder geld voor land en volk te genereren…dus dan moeten zij het zelf betalen en lege Valies gaat maar in grabbelton graaien en verdwijnt einde van de rit in KIST.


  Maak melding

 11. Vice president Ameeralie,heb je het nog niet door dat je misbruikt wordt door DDB. Hij speelt Sinterklaas, geeft zijn vrienden en familie een riante slaris en jij mag voor zwarte piet spelen en het volk vertellen wat zij allemaal extra’s moeten gaan betalen. Ameerali, hou de eer aan je zelf en verlaat deze regering a.u.b. Het is je niet waard, je ben een integere man.


  Maak melding

 12. wiep-deng

  Weet je ik hoop het ook voor je dat het uitkomt wat je daar schrijft,dan ben je eindelijk gelukkig en kan lekker zeggen dat je gelijk had.
  Dat is eenmaal de algemene mentaliteit,allemaal doem denken omdat niet jouw favorieten het werk doen.

  Velen Mensen hopen natuurlijk dat het fout gaat als ik zo alle meningen verspreid over dit forum leest
  Jammer dat het zo is en kom uiteindelijk tot de conclusie dat we niet veel beter denken dan de afrikaanse diktators waarvan alleen het eigene goed genoeg is en alles wat anders is proberen te bestrijden.

  Wat jammerlijker is ,is dat mijn europese broeders vervallen tot dit soort gedrag
  Je zou verwachten dat zij met een nuchter europese blik dit zouden benaderen,maar niets is minder waar,ze schreewen nog harder van de daken.

  Een ding staat als een paal boven water als het fout gaat zijn we allemaal verliezers.


  Maak melding

 13. Helaas mensen, jullie hebben gekozen voor Bouterse nu mogen jullie de rekening betalen. In de rij staan voor brood ik weet nu al wie daar in de rij zal staan.

  Stuk voor stuk criminelen, criminaliteit neemt met de dag toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.