Wisselkoersen in Suriname formeel hoger

9

PARAMARIBO, 20 jan – De Centrale Bank van Suriname, CBvS, heeft de wisselkoers voor de dollar aangepast aan de markt. De aanbieder krijgt voortaan 3,25 Surinaamse dollar voor elke dollar. Verkopen aan bank of wisselkantoor levert de klant een dubbeltje minder op per dollar. De maatregel moet ten goede komen van economie en samenleving.

Ordening, rust en stabiliteit op de valutamarkt gelden als directe doelen. Uiteindelijk moet het macro-economisch klimaat beter. “Het op gang brengen van openmarktoperaties is een fundamentele stap”, stelt de CBvS. Ook komen er een aantal fiscale maatregelen en nieuwe richtlijnen voor wisselkantoren en deviezenbanken.

De verwachting is dat transacties op de valutamarkt ordelijker zullen verlopen.
De rapportageverplichting van financiële bedrijven is aangescherpt voor beter inzicht De bewegingen op de valutamarkt moeten zo beter te volgen zijn. “Koersnoteringen van de bank (CBvS, red.) worden geacht een richtlijn te zijn voor de valutahandel in Suriname.”

9 REACTIES

 1. Dus 20% inflatie in het laatste half jaar!!

  Hoe kun je daarbij van rust spreken!!

  En gezien overheids acties moet aangenomen worden dat de inflatie op korte termijn nog verder zal stijgen. 😡


  Maak melding

 2. Neks no fout bala.Samen met de staat hebben ook de mofina’s geld zat.Waarom druk maken dat alles duur wordt.Door de vele auto’s zagen we de wegen niet.Misschien dat we eindelijk veilig verkeer hebben.Maar er gaan mensen van de honger dood.Straks gaan we de nullen op ons geld niet meer kunnen tellen bala.Neks no fout.
  Als de first lady de volgende keer Ashiana aandoet,eten de senioren haar op.Neks no fout.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Venetiaan prognosticeert slechte tijden
  Thursday 20 January
  PARAMARIBO – “Wij gaan slechte tijden tegemoet, als ik hoor en lees welke maatregelen er genomen zijn door de regering en welke maatregelen zij alsnog wil nemen om geld te genereren om FISO II te betalen.” Woorden van ex-president Ronald Venetiaan vanmorgen na de kranslegging bij het standbeeld van Johan Adolf Pengel, die indien in leven, vandaag 95 jaar oud zou zijn geworden.

  Venetiaan: “Wij hebben altijd als regering ernaar gestreefd dat de parallelkoers, de officiële koers nooit omhoog mocht meetrekken. Nu laten de monetaire autoriteiten dit gebeuren. De straatkoers en speculanten laten hen de officiële koers verlaten en zich richten op de parallelkoers. Vanuit de oppositie zal de NPS, indien de Assemblee voorzitter ons toelaat, deze zaak aankaarten en vragen stellen aan de regering.”

  Venetiaan zegt verder dat vanaf het moment het duidelijk werd dat de Mega combinatie de verkiezingen zou winnen, de straatkoers de lucht in ging. “Daarnaast hadden wij al zitten uitrekenen dat het salaris die men de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname had aangeboden, zou zorgen voor inflatie en devaluatie van onze munteenheid.

  “Wij wilden er geen ruchtbaarheid aan geven ter voorkoming van paniek in de gemeenschap. Wij wilden geen beïnvloeding uitoefenen. Nu worden bepaalde personen bevoordeeld met een verhoogde toelage op hun salaris zodat zij niet hoeven in te leveren. Het volk wordt steeds armer en armer”, aldus Venetiaan.

  Wat een kolder! Deze lummel is met zijn kliek verantwoordelijk voor het doorvoeren van Fiso. Ondanks de waarschuwingen van o.a. wijlen Telting en een deel van de vakbonden heeft hij het toch doorgedrukt, economisch inzicht is immers niet een ieder gegund. Dus als er een is die nu zijn bek moet houden is hij het wel!!


  Maak melding

 4. dit is een sein voor de handel om de prijzen
  evenredig te verhogen. de centrale bank kan geen greep hebben op de machtige cambios en zwart handelaren. Suriname leeft op een grijze economie. als de zwarte markt wordt aangepakt zullen de koersen verduizenvoudigen, dan krijgen we een srd met zes nullen. jammer, maar ik ben geen doemdenker.


  Maak melding

 5. Sorry! Ben nog even aan het bijkomen van het kotsen door deze bericht!!

  Nfl 1,– was Sfl 950,– toen Bouta tijd
  Sfl 1000,– werd Srd 1,– vene tijd!!
  € 1,– was +/- Srd 4,35 Vene tijd!!
  nu € 1,– : Srd 4,70 of meer, Bouta tijd!!
  Misschien ben ik wat vergeten neer te zetten, mijn excuses ervoor!!! Uhhhh, wat ben ik nog meer vergeten……..

  Concludeer zelf maar!!! Ik ben nogsteeds misselijk!!! Kan even niet bijkomen van de stelletjes uitgehongerde Wolven en Ezels zonder hersenen.


  Maak melding

 6. Heb de hypotheek op mijn huis, afgesloten bij de fatum, in 1 keer afgelost. Ded lening was in 1982 140.000 surinaamse guldens. Bij de aflossing ineens in 1988 (dus 6 jaar later) heb ik 160 NF omgewissled en heb de lening ineens afgelost inclusief de boete rente.
  Nu zal wederom hetzelfde plaatsvinden dus mensen investeren in onroerend goed maar jammer dat er niet in SRD kan worden geleend doch alleen in valuta.


  Maak melding

 7. Dit is toch belachelijk te verwoorden. Nog geen 6 maanden en de SRD die al die tijd stabiel is geweest is gedevalueerd. Lang leve Mega. Al het werk van de laatste jaren is weer voor niks geweest. De Mega stemmers zullen wel blij zijn met hun vooruitgang.
  Ik ben geen econoom, maar hoe het zijn dat de handelaren bepalen wat een wisselkoers moet / kan zijn. Wordt meneer Hoefdraad daarom zoveel betaald om deze adviesen te geven. Mi M***. Het zou ineens wat zijn dat de cambio’s hier in NL de Nederlandse bank dwingen de wisselkoers aan te passen. Watvoor koe moet je zijn om te zien dat dit niet kan. Leg me uit….
  Cruzer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.