Suriname, Frans Guyana kappen met stoorzenders

1

PARAMARIBO, 20 jan – Suriname en Frans Guyana willen onderlinge storingen bij radio-uitzendingen en telecommunicatie drastisch aanpakken. Een intentieverklaring moet dit mogelijk maken. Vooral het oostelijk deel van Suriname is een zorgenkind.

Bedrijven en ook huishoudens klagen steen en been. De intentieverklaring tussen de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas, en het Franse Agence Nationale des Fréquences moet uitkomst bieden. “Met het reguleren van het spectrumbeheer worden nieuwe frequenties uitgegeven, waardoor storingen teruggedrongen worden”, zegt Tas-directeur Jetty Olff.

Het betreft onder meer de signalen van een Franse radiozender. Die zorgt voor aardig wat overlast in de grensplaats Albina. Aan de andere kant valt mobiele communicatie van de Surinaamse telecombedrijven Telesur, Digicel en Uniqa de Fransen nadelig uit. Hun signalen reiken tot het buurland zonder dat iemand daarvoor betaalt. De Fransen willen onder meer technisch hulp bieden. Op aanvraag.

1 REACTIE

  1. Nog veel belangerijker zijn de andere zaken!!

    Er zijn andere blangerijke zaken te doen/in orde te maken welke de eerste prioriteiten verdienen!!

    Heeft Suriname hier last van of Frans Guyana!! Suriname jij eerst je problemen oplossen en de rest zie je nog wel!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.