Graai-adviseurs

37

Iwan BraveDoor Iwan Brave – We staan erbij en ze graaien openlijk ernaar. Dat is toch wel het tussentijdse gevoel dat ik heb bij het huidige regeerbeleid. Het eerste legale kabinet van Bouterse is nog maar vijf maanden aan het roer en wat vooral rinkelt, is de politieke kassa. Het neemt nu al platvloerse vormen aan. Zo heeft Bouterse per decreet besloten dat zijn First Lady een dikke 8.000 SRD mag ontvangen. En de ‘harde werkers’ op zijn kabinet krijgen een ‘kabinetstoelage’ van 50 procent op hun toch al riant honorarium. Wegens ‘overuren’.

Dit is toch wel de heel wonderlijke omkering van ‘no pay no cure’. Er moet immers nog van alles bewezen en verwezenlijkt worden. Aan die vele overuren die sommigen daarom maken, twijfel ik niet. Maar als het echt zulke ‘nationalisten’ zijn, zoals ze beweren, waarom niet voor de helft? Waarom toucheert bijvoorbeeld een Jules Wijdenbosch 25.000 SRD als ‘adviseur’. Terwijl het volstrekt onduidelijk is waarover hij adviseert. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een ‘adviseur’ voor.

Daarnaast is het verbijsterend hoe op allerlei topposities, zowel ambtelijk-bestuurlijk als parastataal, koppen rollen ten faveure van politieke loyalisten. Steeds onder het mom van: “In verband met gewijzigd inzicht van beleid”. Wat is er dan zo gewijzigd bij de burgerluchtvaartautoriteit CASAS of de Energie Bedrijven Suriname. De vraag vervat tevens het antwoord. Het gaat om megasalarissen en privileges, waarvan zelfs een verwende westerling smult. Zo ‘accommodeer’ je politieke vrienden. De gekoppensnelde moet het niet (altijd) persoonlijk opvatten; d’r kan maar één op die plek zitten. Dan liever één die uit je handen eet, in verband met eventuele toekomstige ‘wijziging van inzichten’. Staatsolie en Telesur komen nog aan de beurt.

In Suriname worden pertinente leugens met pertinente leugens bestreden. Binnen het kamp van het Nieuw Front wordt stellig gejeremieerd dat er een ‘nieuwe ontwikkeling’ is ontstaan waarbij mensen op basis van hun ‘politieke gezindheid’ worden ontheven. Maar de voorgaande tien jaren zaten heel wat capabele mensen thuis of op een zijspoor, louter vanwege hun paarsgezindheid. Waar anders zouden al die huidige ‘politieke vrienden’ ineens vandaan komen? Het feit alleen al dat de huidige regering met grote betalingsproblemen kampt, heeft allemaal te maken met politieke voortrekkerij van de voormalige Frontregering. Veel huidige schuldeisers waren van plan de staat nog jaren te poffen, zolang ze maar verzekerd waren van opdrachten en (ver)gunningen. En nu weet men niet hoe snel ze alles uit het vat moeten halen. Immers; nieuwe vrienden, nieuwe voorrangsregels.

Erop mediterend kom je tot de conclusie dat Suriname, als toch al klein capaciteitsarm land, steeds maar slechts de helft van haar menselijk kapitaal inzet, waardoor het sociaal-economisch sukkelen blijft. En Bouterse maakt op het ogenblijk niets van zijn grootste leugenachtige bewering waar: dat hij ‘president van alle Surinamers’ is. Ja, dat is-ie pas als het het hem goed uitkomt in zijn verdeel-en-heers-tactiek. Ongehoord zoals hij voormalig first lady Liesbeth Venetiaan een lokworst met terugwerkende kracht, van ruim een half miljoen SRD, heeft voorgehouden. Je reinste poging een andere immoreel medeplichtig te maken aan het gegraai. Een slecht advies van duurbetaalde ‘adviseurs’. Het zegt ook veel van jezelf zo’n advies au sérieus te nemen. Domheid of schaamteloosheid?

Het moge duidelijk zijn. Het ‘nationale democratische’ kliekje heeft een creatieve manier bedacht hoe zo snel mogelijk met politieke ‘adviseurs’ alvast een lekker voorschot op zaken te nemen. Of beter gezegd: zekerheid. Want het is maar de vraag of de SRD aan het eind van de rit niet weer hyperventileert. Dan zit het voetvolk met de gebakken peren en hebben de grote jongens – en meiden – hun vele SRD allang omgezet in valuta of waardevaste goederen. Ik voorspel dat over niet al te lange tijd ‘adviseur’ een fout woord is. Maar vooralsnog de sleutel tot meegraaien.

Iwan Brave

37 REACTIES

 1. Ai baya Iwan, als het niet over de rug van de Surinamers ging zou het nog een hilarische bedoening zijn…Limbo sleept per maand SRD 10K naar huis heb ik gehoord..Waarvoor Mi Gado, waarvoor?


  Maak melding

 2. Het wordt daar toch tijd voor een hele grote schoonmaak met een hele harde, maar frisse en rechtvaardige wind…

  Zoiets als in Tunesië…

  Het eerlijke volk van Suriname (wie weet er een paar?) moeten gewoon al die misdadige graaiers het land uit jagen!

  Maar aangezien bijna elke Surinaamse burger ook graag zijn zakken wil vullen, als hem dat zo uitkomt, gebeurt dat niet.

  Dat is nu de bekende Surinaamse mentaliteit, wees er maar trots op, stelletje slappe zakken zonder ruggegraat!

  Veel klagen en altijd ouwehoeren, maar uiteindelijk alles oogluikend toestaan met de handen in de zakken, zodat alles in het welbekende slakkegangetje naar de klote kan gaan.

  Triest maar waar!


  Maak melding

 3. Ach Iwan, ook jij snapt het niet. Zaken moeten aangepakt worden op verschillende niveau’s, wil je goede mensen hebben dan zal je voor moeten betalen. Deze adviseurs zullen fulltime bezig zijn met allerhande zaken wbt Surinaamse ontwikkeling en we gaan ze niet onderbetalen zodat ze de neiging hebben om alles wat los en vast zit te stelen zoals tijdens Vene ook gebeurd.

  Zo ben ik ook voorstaander van verhoging van salarissen van politie en doaune, belasting inspecteurs en rechters, deze gasten mogen niet in de verleiding worden gebracht om corrupt te zijn omdat ze niet goed verdienen.

  Trouwens Liesbeth Venetiaam is op 1 oktober 2010 met pensioen gegaan hoe oud is ze precies, zou ze gezien haar leeftijd niet eerder met pensioen moeten, als FL ben je toch geen ambtenaar, zie hier die corruptie die met de mantel der liefde wordt gedekt door jullie corruptelingen.

  Op 11 augustus 2010 kreeg deze zelfde Liesbeth de hoogste onderscheiding van haar man.

  Lees maar hieronder wat hij te vertellen had op die dag, ja je leest het goed 11 aug, twee dagen voordat hij geen President meer mocht spelen. Hij is haar persoonlijk erkentelijk, niet omdat ze zoveel voor Suriname heeft betekend, maar omdat ze veel voor HEM VENE heeft betekend.

  “Venetiaan zegt dat de regering de first lady zeer erkentelijk is voor haar inzet. Het is volgens het staatshoofd een grote verantwoordelijkheid waarmee zij het gezicht van de regering en Suriname heeft helpen bepalen, zowel nationaal als internationaal.

  Voor de president zijn het niet alleen de periodes waarin hij staatshoofd is geweest dat de first lady zich heeft geprofileerd. Dat gebeurde eigenlijk al vanaf zijn tijd als minister en tijdens zijn functies binnen de Nationale Partij Suriname. “Voor mij persoonlijk geldt het vanaf onze terugkomst naar Suriname in 1964”, zo sprak Venetiaan de first lady toe. “


  Maak melding

 4. Hallo Rajin,

  Iwan snapt het volledig!!!

  Jij blijft deze boevenbende het hand boven het hoofd houden terwijl ze het land leegroven.
  Wat voor bord heb jij voor je hoofd dat je deze graaiclub maar blijft verdedigen?????

  En Jojo heeft ook volkomen gelijk.De gemiddelde Surinamer hoopt dat de heren graaien iets op de grond laten voelen zodat ze de kruimels kunnen ruimen. Waar is hun trots????


  Maak melding

 5. “Inmiddels is ca. 45% van de beroepsbevolking in Suriname werkzaam bij de overheid of de daaraan gerelateerde staatsbedrijven. Daarmee vormt Suriname ongetwijfeld een unicum in de wereld; andere landen kennen percentages van 10% tot 30% (in Nederland is ca. 15% van de beroepsbevolking werkzaam bij de overheid).

  Het probleem van Suriname economie in een notendom. Bijna de helft van de Surinaamse beroepsbevolking is ambtenaar. En dat is dodelijk voor de productiviteit want er is natuurlijk nooit genoeg werk voor deze mensen


  Maak melding

 6. Deze zelde domme president zei paar maanden geleden hij en zijn aanhang zou een kruistoch maken en de coruptie aan pakken en ,ze schreeuwen elke keer weer er is geen geld ,dan vraag ik me af waar kom aldeze geld dan wat een achter baks mentaliteit


  Maak melding

 7. Beste Rajin,

  “Ach Iwan, ook jij snapt het niet”
  Ben benieuwd wie de ander is die het niet snapt. Bent u waarschijnlijk zelf, als ik al die onzin lees die u weer eens opschrijft. Adviseurs worden meestal goed (over)betaald en werken over het algemeen maar gedurende een bepaalde tijd.Is ook geen probleem als je daarvoor goede adviezen krijgt van deskudigen. Je kunt uiteraard met het advies doen wat je wilt. Alleen in Suriname ontbreekt het meestal toch wel erg aan de deskundigheid,kwaliteit en vooral integriteit van de adviseurs. Heel toevalig zijn het ook meestal vrienden, familieleden of oude bekenden. Vervolgens hoor je nooit meer iets van de projecten waar aan gewerkt of op gestudeerd wordt, laat staan dat deze geweldige adviseurs een rapport uitbrengen die voor iedere surinamer in te zien is.

  Zoals al eens eerder gemeld aan U. Droom maar lekker verder en wordt vooral niet wakker, want anders schrikt u wellicht zo van de realiteit, dat u ter plekke een hartaanval krijgt.

  Gr. Willem


  Maak melding

 8. Zie ik weer Surineds klagen over ziek worden van Su politiek. Jully zijn daar allemaal verschrikkelijk opgelicht door banken een paar van jully waren zelfal je geld kwijt.
  En zeggen jully ook wat van de enorme bones cultuur van jully daar.
  Wij proberen mensen goed te betalen zodat ze niet net als jully de economische vlucht maken naar elders.
  We willen dit land tot de beste in het caraibisch gebied maken en dat kost wel wat.
  En allemaal ophouden met zeuren.


  Maak melding

 9. Veel schrijven om jezelve als neger nog dommer te maken…typisch NPS denken, waar zij naar toe moeten kijken zien zij niet….daarom deze neger zal nooit meer een blakaman worden.
  Kan echt niet daar is deze neger te dom voor.


  Maak melding

 10. Hi Iwan,

  Ook nu weer heb ik met veel instemming jouw stuk gelezen. Ook ik had in het begin van deze nieuwe regering alleen maar goede hoop. Ik ging ervan uit dat Bouta alles op alles zou zetten de eerder (door hem EN front) gemaakte fouten recht zou zetten. Dit vertrouwen verdween echter op het moment met de belachelijke toelage voor de zg. First Lady. Nu is het enige wat rest een stille angst voor wat er zal komen.


  Maak melding

 11. @ Rajin probeer de schaamteloze graai cultuur niet goed te praten, links om of rechtsom is ongeloofwaardig. Suriname is een derde wereld land. Of alle salarissen verhogen, want ook die schoonmaaksters steelt anders spullen mee naar huis. Of met zijn allen de broek riem om. De MC heeft zoveel beloofd voor de verkiezingen. Over verhogen van salarissen van toppers om corrupte te voorkomen hebben ze het geen keer gehad. Dit is pure volksverlakkerij. Maar ik kan je een ding zeggen we leven niet meer in de tachtiger jaren. De Surinamers hebben al eerder een despoot ( BOSJE) verjaagd dus met Bouta en zijn kliek lukt het ook. Tunesie is een mooi voorbeeld. Dankzij sociale media is het volk niet meer dom te houden. Daarom schijten ze om alles recht te praten, want niets blijft meer geheim voor het volk.


  Maak melding

 12. Bryan:

  W”ij proberen mensen goed te betalen zodat ze niet net als jully de economische vlucht maken naar elders”.

  Het is nog altijd in Nederland zo goed geregeld dat er tienduizenden asiel zoekers het land binnen willen. Nederland vluchten nergens heen Dus jou bewering is zoals zovele van je complete onzin.

  Laat je land maat lekker leegplunderen door deze zakkenvullers. Het volk ( jij dus) betaalt de rekening en je hebt het zelf niet eens door.


  Maak melding

 13. Beste Iwan,

  Prima stuk!

  Achteraf bekeken is de toelage van de FL maar peanuts. Ze zal het in de toekomst druk hebben om het toenemend aantal,“armlastige” suri’s, glimlachend, een aai over hun bolletje te geven en om ze te kalmeren: moesje no spang, moro ei doro.

  De Surinaamse “Henk&Ingrid”(desie&ienke), kunnen hun borst natmaken. En als ze steevast blijven geloven dat ze een goede keus hebben gemaakt, moeten de belastingen nog hoger worden opgeschroefd!
  Wie denkt dat hij/zij z.g belastingkorting krijgt, omdat hij/zij maar 800srd p/mnd verdiend, hahaha, je djogo, wijntje, sigaretten en benzine zijn verhoogd en je moet nu wegenbelasting gaan betalen. De vp, houdt je voor de gek, bovendien wordt je afgeluisterd, als je je laatste beltegoed gebruikt om je suri-ned fam om steun te vragen, busted…

  Het is nu zaak voor de suri-neds om goed op hun zaakjes te letten. De aow’ers gaan meer belasting afdragen, en de euro-ondernemers, moeten het dubbele afdragen.
  Studenten krijgen het nog moeilijker en stagiaires, en rijbewijsaanvragers vallen ook onder de melkkoeien. Dit merk je wel als je aan het loket staat. (is nog geheim).

  Ik vraag me af hoe die 30% suri’s, die niet hebben gestemd zich nu voelen. Ze hebben waarschijnlijk uit protest of vanwege gebrek aan een goede keus niet gestemd.
  Indirect zijn ze nu verantwoordelijk, dus indirect zullen ze ook lijden onder de genomen maatregelen.

  Het zijn niet de “inlandse” adviseurs, let op de “undercover” adviseurs, meestal extern.

  Ook grappig de plots nieuwsberichtjes van de suri-ned politieke partijen. Hahaha, het wordt echt geen abop of mc of front, nee het wordt een gezonde suri-ned partij, dus doen jullie maar geen moeite hoor!!!

  We kunnen er wel lacherige over doen, maar het is een trieste zaak! De denderde trein dreigt te ontsporen.
  Met spoed gevraagd voor de S.S(suri-spoorwegen): een Hoofdconducteur en goed opgeleide machinisten.…..

  moro ei doro.


  Maak melding

 14. Hoi Don,

  Je schrijft:

  Soms zijn er krachten (In deze geval mevrouw Bouterse) die niet alleen thuis het broek aan heeft.

  Los van jouw gekozen zinsconstructie en grammatica, vind ik je opmerking aardig.
  Maar voor de volledigheid kan ik je echter vertellen, dat zij nooit, dus ook thuis niet, een (onder)broek draagt.


  Maak melding

 15. Nee maar meneer Iwan e.a. Front deed het pas goed toch?alle percelen die naar Somoharjo en de zijnen gingen, dat was goed, dat was niet graaien. Somo die de donkere medemens gewoon beledigde, dat was goed. Wat willen jullie eigenlijk. In Nederl. zitten en klagen over het beleid in Su. Of denken jullie dat het in Ned. beter is? Please wake up. Bouta zit pas een half jaar en zal toch eerst die troep van zijn voorgangers moeten opruimen, of kan 1 van de klagers hier het beter? Zo ja be my guest, maar dan niet vanuit nederland please. Ga in Ned. de straat op en klaag over de absurde bezuinigingen, dan pas heb je ballen.
  Edith


  Maak melding

 16. Umpi wat zielig voor je met je stille angst.

  Waar ben je al die tijd geweest? Buiten Suriname?

  Maar………Zien is geloven!

  Jammer gaan we met z’n allen de afgrond in.


  Maak melding

 17. Iwan, zoals gewoonlijk vind ik je stuk goed.

  Degenen die beweren dat de adviseurs veel moeten verdienen om ze niet in de verleiding te laten komen om te gaan stelen, hebben zeker nooit de uitspraak van Mahatma Ghandi gelezen, namelijk “de wereld is groot genoeg om in de behoeften van alle mensen te voorzien, maar bij lange na niet zo groot om de hebzucht van de mens te bevredigen”. Over het algemeen is het zo dat hoe rijker men is hoe meer men wil hebben, je zult daarom met heel veel over de brug moeten komen voordat deze adviseurs tevreden zijn. Misschien zijn ze pas tevreden wanneer Bouta’s graaizucht bevredigd is en ook daarvan is het einde voorlopig nog niet in zicht, hij verdient meer dan genoe maar toch moest hij nu zijn vrouw zo’n riant salaris geven voor niet veel doen.

  Wat mij ook van het hart moet is dat veel postings vol spelfouten zitten, waarom maken jullie geen gebruik van de spell check van Microsoft Word? Schrijf wat je wil zeggen eerst in Word en dan copy en paste je het, dat zal de leesbaarheid van je stukje ten goede komen (a no fu soso ding mang mik a sanie)


  Maak melding

 18. Besteheer Brave,

  We weten dat u een hekel hebt aan DDB. Dat is uw goed recht. Ik wil jou een advies geven om in gevallen waarbij het gaat om DDB je niet te laten leiden door emoties.

  Jij als journalist moet toch weten dat Dagblad Suriname niet de meest betrouwbare bron is als het gaat om Bouterse.

  U heeft zich volstrekt belachelijk gemaakt door een stuk te schrijven dat gebasseerd is op valse informatie. Als u de moeite had genomen net als Patricia was u heel snel tot de conclusie gekomen dat het bericht in Vhp-DBS niet kan kloppen.

  Het moest u ook opgevallen zijn dat DBS de stukken stiekempjes heeft verwijderd van haar website. Gelukkig hebben anderen dat gedownload om achteraf eventueel te gebruiken.

  Zal u uww verontschuldigingen nog aanbieden aan bijvoorbeeld Limbo.

  Nog een prettige dag verder.


  Maak melding

 19. Iwan,
  adviseurs zijn er altijd al geweest en zullen er altijd zijn. Of het waar is van die 50% toelage, dat kan ik vanaf hier niet beoordelen. Nu staat er weer wat anders in de ware tijd (salarisslip Eugene vd San)

  De regering Bouterse toont lef door de belastingen te verhogen. De regering Bouterse is laf door de werkende klasse niet te ontzien.

  Tussen deze twee extremen zit waarschijnlijk de waarheid.

  1) Ik kan 100% leven met de verhoging van de casinobelasting
  2) Ik kan niet leven met verhoging omzetbelasting
  3) Ik kan 100% leven met de verhoging van accijns op tabak, wijn en alcohol
  4) Ik kan niet leven met verhoging government take op brandstof
  5) Ik kan leven niet leven met verhoging water en energiebelasting.

  Ik mis in dit overzicht ook nog eens de nucleaire optie, de invoering van belasting op onroerendgoedbezit!

  De timing en de wijze waarop deze maatregelen zijn ingevoerd hebben daarentegen mijn instemming helemaal niet.

  Ik vind dat de adviseurs van deze regering half werk afleveren. Ze zijn jammer genoeg niet gepokt en gemazeld in grootscheepse veranderingstrajecten. Ze missen elementaire vaardigheden en hebben al helemaal geen psychologisch inzicht.

  Maar ja, ik heb altijd gezegd dat Suriname een arm land is. We willen teveel leven als sterren terwijl we niets of nauwelijks produceren.

  Ik vermoed dat de stakkers van de vakbeweging (Fols en BVL) wel weer klaar staan om te staken. Terwijl ze zelf Fiso2 hebben geëist en dus onderdeel zijn van het probleem. Toch kan worden vastgesteld dat de problemen in Suriname groter zijn dan alleen Fiso2. En de regering zet een dappere stap om ook die problemen aan te pakken.


  Maak melding

 20. Ja,ja, maar ik zou dom en schaamteloos genoeg zijn om de aangeboden loon met terugwerkende kracht te nemen en te infesteren aan scholing voor de minst bedeelden in Su . Verlies ik daardoor mijn eer en geweten?


  Maak melding

 21. Bouterse tot zeker 2006 crimineel actief’

  PARAMARIBO – President Desi Bouterse van Suriname was in ieder geval tot en met 2006 betrokken bij internationale drugscriminaliteit. De politicus zou ook betrokken zijn geweest bij moorden en geplande moorden, waarbij huurmoordenaars werden ingeschakeld. De toenmalige minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi en procureur-generaal Subhas Punwasi zouden doelwit zijn geweest.


  Maak melding

 22. So so foe foeroe mang e liby á Sranang! Wanneer komt het goed met jullie mooie Sranang! Zijn er nog integere Surie`s in dat deel van Zuid-Amerika…….!

  Ronald Hooghart stelt mij ook teleur! Hij is een over loper! Ik had hem heel lang,heel hoog zitten. Maar nu niet méér!

  Groet, ram,ram,(veel wijsheid)


  Maak melding

 23. nr. 19 Edith meisje, heb je er moeite mee dat er Surineds op de site komen? Doe gewoon hoor. Gek genoeg gaat het ons om het land en haar bevolking. Dat Iwan ons regelmatig een kijkje achter de schermen gunt, is mooi meegenomen.

  Trouwens, kijk wie Bouterse carte blanche geeft met de buitenlandse relaties. Inderdaad, jouw eigen Somo. Zou jij dan niet moeten protesteren om hem weg te krijgen? Zou mooi zijn, echt waar. Maar dat doe je niet, waarom eigenlijk. Hij zit mooi weer te spelen bij Bouterse. En jij pikt het? Is Boutje dom of gewiekst. Jij mag het zeggen…


  Maak melding

 24. Het zijn juist nu, de blaffende honden die als ezels balken.
  Als jij mij eerlijk vraagt…..Dan zeg ik…….de leiding verdient veels te weinig t.o.v buitenlanders in het land.


  Maak melding

 25. Kleine correctie op wat Henk Molenaar schreef: het is nog minder. Van alle Nederlandse werknemers is 11,2 procent in dienst van de overheid (2010); dat is inclusief zorg, politie en lagere overheden.


  Maak melding

 26. Wat lees ik (Judith nr.27) het gaat jullie om land en volk en dat moet ik geloven. Jaja. Wat ik wil zeggen is dat als mensen die in ned. wonen net zo fel zouden reageren op de ned. regering als op die van su, zou de positie van vele surineds een stuk beter zijn. De wereld verbeteren begint meestal bij jezelf, want als je jezelf niet kan helpen kan je een ander ook niet helpen. Dus als je zelf moet pompen of verzuipen in ned, kan je het suri volk niet helpen. En wat dhr. Iwan betreft, het zou hem sieren als hij zichzelf als journalist serieuzer nam en eerst goed research zou doen ipv nieuws van anderen te kopieeren. (wat hij overigens zal ontkennen)nieuws moet immers neutraal zijn en niet alleen de slechte kant van wie dan ook belichten. Ten slotte; ik beweer niet dat ik de wijsheid in pacht hebt om het beter te doen. Maar (als domme burger) wil ik wel neutraal nieuws horen/lezen


  Maak melding

 27. Ik heb met veel plezier,verbazing,verontwaardiging,pijn,respect en humor alle bovenstaande reacties gelezen.
  @nr 19 Edith, uw reactie las ik vooral met respect omdat iedereen nu doet alsof de vorige regering zooveel beter was,gemakshalve is iedereen vergeten waar ze 4 jaar om geklaagd hebben.Gemakshalve is iedereen vergeten waarom er deze verkiezing voor Bouterse is gekozen en niet voor de Goedheiligman Venetiaan,Juist ja..omdat suriname toen ook al niet tevreden was.
  Echter verloor u mijn respect toen u begon te moddergooien. Wij(suri-neds) of hoe we ook genoemd mogen worden pretenderen het niet beter te kunnen of te weten. Maar als er iets is dat vele mede landgenoten mogen leren is advies,kritiek of commentaar aanhoren van iemand die ff anders is. Toen wij onafhankelijk zijn geworden hebben we goed bedoelde adviezen afgeslagen..WANT WAT KOMEN ZE ONS UITLEGGEN.
  Bekrompen denken heet dat,nee niet alleen in Ned. maar over de hele wereld.
  Het zou ons allen surinamers goed doen als we kritiek leren aanhoren,in welke vorm dan ook.


  Maak melding

 28. Quote nr 23 Blakaboy “…Ik vind dat de adviseurs van deze regering half werk afleveren. Ze zijn jammer genoeg niet gepokt en gemazeld in grootscheepse veranderingstrajecten. Ze missen elementaire vaardigheden en hebben al helemaal geen psychologisch inzicht.

  Maar ja, ik heb altijd gezegd dat Suriname een arm land is. We willen teveel leven als sterren terwijl we niets of nauwelijks produceren.

  Ik vermoed dat de stakkers van de vakbeweging (Fols en BVL) wel weer klaar staan om te staken. Terwijl ze zelf Fiso2 hebben geëist en dus onderdeel zijn van het probleem. Toch kan worden vastgesteld dat de problemen in Suriname groter zijn dan alleen Fiso2. En de regering zet een dappere stap om ook die problemen aan te pakken.”

  Ik buig en saluteer u…Ik had het zelf niet mooier kunnen zeggen 😉


  Maak melding

 29. Quote Blakaboy: “…Ik vind dat de adviseurs van deze regering half werk afleveren. Ze zijn jammer genoeg niet gepokt en gemazeld in grootscheepse veranderingstrajecten. Ze missen elementaire vaardigheden en hebben al helemaal geen psychologisch inzicht.

  Maar ja, ik heb altijd gezegd dat Suriname een arm land is. We willen teveel leven als sterren terwijl we niets of nauwelijks produceren.

  Ik vermoed dat de stakkers van de vakbeweging (Fols en BVL) wel weer klaar staan om te staken. Terwijl ze zelf Fiso2 hebben geëist en dus onderdeel zijn van het probleem. Toch kan worden vastgesteld dat de problemen in Suriname groter zijn dan alleen Fiso2. En de regering zet een dappere stap om ook die problemen aan te pakken…”

  Ik buig,saluteer en respecteer u…ik had het zelf niet mooier kunnen zeggen. Met name dat gedeelte van de FOLS etc.


  Maak melding

 30. Dezelfde bende van opa Vene waren ook graai-adviseurs.Toen was meneer Iwan in winterslaap gedompeld.Dus waarom nu zoveel klagen??Zulke “graai-adviseurs” zien we ook in bedrijven(banken) waarbij directeuren en raad van commissarissen(rvc’s) riante bedragen ontvangen in de vorm van bonussen.
  Iwan Brave zou ik aanraden om minder Dag Blad Suriname te raadplegen maar rechtstreeks Star Nieuws van Nita Ramcharan die objectieve nieuws ,en vers ook op het net zet.(Lees vooral Star nieuws van afgelopen 24 uur dat de overheid in zijn gelederen ook drastisch gaat bezuinigen.Dat gaat Iwan niet willen delen met overige lezers,dus ook niet willen schrijven )Commissies-leden tijdens het Front periode die uit het niets tot een iets was geworden en bedragen tussen 150 en 3000 Euro’tjes toucheerden voor het niets doen.
  Bijna elke dag neemt DBSuriname het nieuws letterlijk over van Starnieuws.En het is dezelfde DBSuriname die het heeft over “bronvermelding verplicht” als men iets uit DBSuriname overneemt.Maar waarom doet DBSuriname dat niet als zij het nieuws letterlijk van Starnieuws copieren?? ra ra ra …,maar waar…..

  Oma Vene wou de half miljoen SRDtjes niet nemen om politiek ermee te scoren,maar aan de andere kant koopt opa Vene zijn vakantie dagen wel af in SRDtjes.Mijn vraag is:wanneer heeft hij dan wel gewerkt,want bijna nooit was aanwezig waar het volk hem nodig had.

  Bij elke regeringswisseling in Nederland is er sprake van miljarden Euro’tjes bezuiniging.Daarover hoor je de zwakke SuriNeds niet klagen.Want ze weten dat ze niet opgewassen zijn tegen de mensen als die Verwilderde Geert.Ze klagen meer over Suriname,want ze weten dat als deze regering al de belasting maatregelen gaan uitvoeren,gaan zij,de SuriNeds,ook in hun buidel moeten tasten.Vooral de huurwaarde belasting en grondblasting gaan de SuriNeds slapeloze nachten bezorgen.Allemaal hebben een grond met huis erop in Suriname en verhuren die in Euro’tjess en betalen geen belasting.Ze moeten dat in Nederland durven te doen.Dat is belastig ontduiking.Dus van mijn part moet die wet zo snel als mogelijk komen.Laat de veelpraters ook mee betalen.Het zal de staat aan miljoenen Euro’tjes opleveren aan belasting gelden.

  Ben helemaal eens met nr.4 Radjin.Het is gewoon de waarheid die hij schreef.Natuurlijk zullen er enkelingen zijn die het niet leuk gaan vinden….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.