Publieke uitgaven Suriname op internet te volgen

8

PARAMARIBO, 19 jan – De uitgaven van de overheid worden binnenkort op het internet gepubliceerd. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Het gebeurt per ministerie. Er komt een maandelijkse rapportage van wat er allemaal uitgegeven wordt aan onder meer salarissen. “Zodat er overzicht is.”

Overzicht dan in wat er gedaan wordt aan efficiënt beleid. Want daar komt het op neer. “We beginnen met weinig detail en op den duur komt er meer diepte. We kunnen zo volgen hoe het beleid verloopt, op weg naar een performance based management”, zegt Ameerali. Ook de geplande bezuinigingen komen in beeld. Het gaat om onder andere de uitgaven van de vorige regering die nu zijn geknipt.

Zoals de honderden huurauto’s voor privé transport. Hardnekkig is wel het fenomeen van ontheven topambtenaren die betaald thuis blijven. Als het aan de regering ligt, worden ze elders ingezet. Dat is onder meer het geval met de voormalige topfunctionaris Shirley Defares. Zij functioneert nu als adviseur. “Het lukt niet altijd mensen anders in te zetten. Vele willen gewoon thuis blijven.”

8 REACTIES

 1. twee opmerkingen:
  1. wanneer worden de staatssinkomsten ook gepubliceerd en
  2. jullie moeten de ambtelijke top in Suriname niet bij elke regeringswisseling zuiveren door partijgenoten op hun posities te plaatsen. Dit kost de staat handenvol geld.


  Maak melding

 2. Mensen, u hoeft echt niet zo lang te wachte, hoor.

  Neem eens een kijkje op de site van dagblad Suriname. Zo krijgt u vast een indruk /beeld van waar uw belastingen naar toe gaan en hoe ze worden besteed.

  Niet schrikken , hoor, t is maar een tipje van de sluier, die voor transparantie moet doorgaan.


  Maak melding

 3. Sneerali houdt de boel weer voor de gek.Dit soort dingen zijn bedoelt om de pers even op afstand te houden.Komt met iemand die niet geschikt bevonden was om het beleid uit te voeren maar mag wel adviezen geven van hoe het moet.Wie is de domme in deze?

  Cobie.


  Maak melding

 4. Hallo Robert A-meer-Ali ik vind het jammer dat je nu moet dansen aan de pre-sident Bouterse pijp en je moet maar slikken wat voor gekauwd wordt.Graag wil ik weten als de uitgaven van de buite-vrouwen ook worden geplubiceerd, want die staan ook op de loonlijst oh nee, daarvoor heeft jullie baas voor gezorgd met een verhoging van 50% en niet te vergeten hoeveel gronden zijn al verdeeld om sraks in de verkoop te doen.


  Maak melding

 5. Goed begin zou ik zeggen!!

  * Vanaf wanneer gaat`t jaarlijkse BNP (verdiensten)van Suriname bekend gemaakt worden?

  * Vanaf wanneer gaat de Surinaamse Renkenkamer goed functioneren????? Zodat alle Surinamers wat aan de info- van de Rekenkamer hebben!

  groetjes,ram,ram,(veelwijsheid)


  Maak melding

 6. Als het aan Ameerali ligt kunnen we met GPS zien wanneer hij naar toilet gaat.

  hij praat alleen maar en doet niks.

  bij Ameerali is het net alsof hij met internet alles kan regelen.

  probeer eerst de graaimentaliteit van de toppers te regelen.
  probeer zoveel mogelijk onnodige ambtenaren naar huuis te sturen en het overheidsapparaat kleiner te maken.

  er worden alleen maar instanties gecreerd met heel hoge salarissen voor de bestuurders en dat is niet met internet te regelen maar met beleid.

  dit kan niet zo door gaan.

  het is dweilen met de kraan open.

  Heel triest.
  het is om te huilen dat het bij Ameerali en Bouterse nog steeds niet duidelijk is dat de surinamers niet hierop zit te wachten.

  de kleine surinamers moet met pijn en moeite brood kopen om hun kinderen met eten naar school te sturen en het kabinet benoemd steeds loyalisten met salaris hoger dan 8000,- SRD.

  heel triest en schaamteloos.

  Raga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.