Voormalige Surinaamse man heet Paris Yvanna

4

PARAMARIBO, 18 jan – Je zou hem ex-man kunnen noemen. Maar dat heeft maatschappelijk een heel andere connotatie. In elk geval transseksueel Giovanni Miguel mag zich voortaan Paris Yvanna noemen. Formeel, want het mag van de rechter. Een absoluut unicum Voor het nog preutse, bij vlagen puriteins Suriname.

Toch is het nog maar het begin. De ‘omgebouwde’ PY wil ook te boek staan als vrouw. “Dit is alvast een stap in de goede richting”, zegt advocaat Audrey Tjong A Sie tegenover de Ware Tijd. Er volgen dus nog meer processen. Paris Yvanna zegt zich altijd vrouw gevoeld te hebben ondanks de extra fysieke attributen hier en daar. Uiteindelijk bood de chirurg uitkomst.

PY voelt zich veel gelukkiger met het eigen unicum. “Sinds ze bewust was van zichzelf, vond ze dat Yvanna de naam was die het best bij haar paste en heeft ze zich ook zo geïdentificeerd”, aldus Tjong A Sie. Het kan uiteraard geen kwaad je gelijk te identificeren met twee van de rijkste vrouwen in de wereld. Opmerkelijk is de zwijgzaamheid in religieuze hoek. Misschien komt dat nog. PY wil ook in het bevolkingsregister vrouw heten.

4 REACTIES

 1. Beste waterkant lezer en alle surinamers. Leest a.u.b. Romeinen hoofdstuk 1
  vers 18-32 .DE SCHULD DER HEIDENEN (ONGELOVIGEN) EN HUN STRAF.

  In genesis staat dat God (Schepper van hemel en aarde ) toen Hij alles gemaakt heeft het volmaakt was. Genesis 1 vanaf vers 26-31

  God heeft man en vrouw geschapen naar zijn beeld en gelijkenis.

  Nu zeggen de zogenaamde geleerden en Paris Yvanna door deze daad dat God een fout heeft gemaakt.

  Maar weet dat God geen fouten maakt. Het is de zondige natuur van de mens en het verlangen om zelf god te zijn over hun leven.

  En daar gaat het mis. het begint van het einde. Leest maar in Romeinen hoofdstuk 1 vers 18-32 .DE SCHULD DER HEIDENEN (ONGELOVIGEN) EN HUN STRAF.

  Giovannie Miguel moet zich bekeren en God vergiffenis vragen voor deze onnatuurlijke daad.

  Alfa


  Maak melding

 2. Het zal je maar gebeuren,je zoon/dochter ondergaat een mega transformatie.Iedereen doet een beetje lacherig over ,anderen spreekt van afschuw,de “bijbelgeleerde”doet nog een grote schep er boven op.
  Ik ben er over eens dat God de schepper geen fouten maakte over de schepping.Degene die deze transformatie onderging IS een onderdeel van de schepping.
  Veel geluk(Paris)voor je verdere leven en Godszegen.Laat praatjes praten,en haters haten,de beschikking van je lot ligt in handen van de Almachtige God.


  Maak melding

 3. @Alfa

  Doe niet zo naïef simpele ziel…

  Er bestaat helemaal geen God!

  Gebruik toch eens een keer je eigen hersenen om zelf na te denken!

  Je moet sowieso niks geloven wat er ooit in één of ander sprookjesboek, van welke religie dan ook, is geschreven.

  Alles wat je leest uit dergelijke propagandistische flut-boeken is door fanatici verzonnen, en door anderen wederom verdraait/aangedikt en overgenomen in hun versie van het boek, en dat alles met als enige doel…

  Om het gewone domme klootjesvolk te onderdrukken en zo onder duim te krijgen!

  Alle oorlogen/dood & verderf komen voort uit deze achterlijke verzinsels.

  Godsdienst/Religie is de duivel zelf en de oorzaak van alle ellende op deze planeet!

  Laat een ieder dus leven op de manier zoals hij dat wenst, het is immers zijn leven!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.