Somohardjo lokt investeerders voor Suriname

69

PARAMARIBO, 16 jan – Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo mag investeerders aantrekken voor Suriname. President Desiré Bouterse geeft dit in een machtigingsbrief aan. Somohardjo mag overal ter wereld onderhandelingen voeren namens Suriname. Hij voelt zich uitgedaagd.

Dat heeft vooral te maken met de miljoenen aan Indiase kredieten die presidentieel afgezant Rashied Doekhie binnenbracht. “Laten we zien hoeveel ik kan binnenhalen. De visie van de president is investeringen aantrekken voor werkgelegenheid”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Hij mag marketen en onderhandelen met vertegenwoordigers van zowel publieke als private lichamen.

Thailand, Singapore, Indonesië en Macau zijn de landen die voorlopig op programma staan. Het voorbereidend werk wordt nu al gedaan. Paul Somohardjo is voorzitter geweest van het parlement. In de jaren tachtig toonde hij zich een fervent tegenstander van Bouterse’s militair regiem. Hij sloot zich aan bij het gewapend verzet van Ronnie Brunswijk, die nu ook in de coalitie zit.

69 REACTIES

 1. PARAMARIBO, 16 jan – Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo mag investeerders aantrekken voor Suriname. President Desiré Bouterse geeft dit in een machtigingsbrief aan. Somohardjo mag overal ter wereld onderhandelingen voeren namens Suriname. De politicus is apetrots.

  Somohardjo heel veel succes toegewenst met het binnenhalen van investeerders naar Suriname , ik zou zeggen Laat de Surinaamse leeuw niet in zijn hempje staan!


  Maak melding

 2. Somohardjo is een prima verkoper. Hij heeft al zijn principes en zijn ziel al verkocht. En de prijs wordt betaald door het volk van Suriname.


  Maak melding

 3. Prima verkoper, vooral als hij tjuku kan regelen.

  Een spreekwoord zegt dat men de kat nooit op het spek moet binden. Somo loopt nu kwijlend rond met zijn beschikking.


  Maak melding

 4. Onderhandelt hij dan tevens over zijn eigen inkomsten nav de investeringen. Wellicht dat ook dit expliciet in de machtigingsbrief is opgenomen.

  Vogel


  Maak melding

 5. Henk Molenaar

  Je hebt gelijk. Zelfs zijn vrouw heeft deze paé ook verkocht voor de meest biedende.
  Het lijkt wel indicent proposal van Robert redford en Julia Roberts alleen zijn deze filmsterren vele maen mooier, knapper, intelligenter en rijker dan somo en zijn partner.
  Het bedrag van 1 miljoebn dollar is dan ook meer dan paé zijn vrouw heeft verkocht.
  Shame on you paé en DDB want iemand een vrijbrief geven die zelf de duivel wil verkopen, zijn ziel is reeds verkocht aan de duivel, daar verwacht niemand iets goed van.


  Maak melding

 6. Eerst stonden de investeerders in de rij om een MOORDENAAR te helpen. Nu stuurt hij de minst geloofwaardige grappenmaker eropaf.

  Lekker reizen, maar gedegen ontwikkeling van Suriname kunnen de blinde ndp gelovigen gevoegelijk vergeten.

  Wie kan vertellen wat er tot op heden gepresteerd is door dit Moord-kabinet.
  Er zijn alleen maar goedopgeleide mensen vervangen door zeeeeeeer laaggeschoolden. Deze zeeeeeeer laaggeschoolden zijn zo incapabel dat er voor alles een adviseur nodig is, per saldo meer mensen op de loonlijst.

  Voor Somo staat eigenbelang gelijk aan landsbelang.


  Maak melding

 7. En zo houden de bejaarden elkaars hand boven het hoofd!

  De jeugd in suri pretendeert “hip” te zijn, maar het is nog steeds “old school”
  in suri. De bejaarden bepalen, en de rest kijkt en zwijgt.
  Wat is eigenlijk de houdbaarheidsdatum van een ambtenaar in suri?
  En dan te bedenken dat Lonny de jongste is, hihihi..

  moro ei doro…


  Maak melding

 8. Als je maar een veroordeling op je naam hebt staan,ben je binnen bij bout.De figuren die bout omringen zijn ongetwijfeld genoeg voor 200 jaar gevangenisstraf.Hopelijk blijft Somo af van de meisjes in het buitenland.Anders komt hij een keertje zonder vingers en weet ik wat thuis.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Het “smeergeld” lonkt voor Somo, nu de president hem een vrijbrief cq fiat heeft gegeven om waar ook ter wereld onderhandelingen te mogen voeren namens Suriname!!!


  Maak melding

 10. De ene zonder principes geeft de ander ook zonder principe om te doen en te laten wat hij wil,whenever and however.

  Hoelang nog en hoeveel meer nog kan t volk dat NIET hiervoor gekozen heeft dit dragen?


  Maak melding

 11. Nr.3 henk ,
  Het ruikt naar projektie !!!

  Nieuw portret , Nieuwe Orde , Nieuwe Weg !!!
  Het is 2011

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 12. Zo van die grootbek heeft Bouterse geen politiek gevaar meer te duchten. Bouterse weet als hij aan de kant wordt gezet dat het met hem gedaan is.
  Met deze zet heeft een van zijn valkuilen oplost.


  Maak melding

 13. @sempa

  Zo nieuw is die weg niet hoor. Zo oud als de mesnheid zijn immers zaken als corruptie, machtsmisbruik, geweld, moord, nepotisme, etc. En ook voor DDB is dit geen nieuw gedrag, zo kennen we hem al jaren.


  Maak melding

 14. Somo is trots als een kind op de brief van DDB. Dat doen alleen trouwe fans. En waar is de eerste reis naar toe en wie halen we binnen? De maffia uit China en de rest van de wereld zonder scrupules. Wanneer gaat de jeugd reageren, of feesten ze nog door omdat het weekend is? Is zijn vrouw nog ambassadrice geworden, wie weet dat? De corruptie rond de beediging van DDB wordt stilaan duidelijker. Somo heeft zijn stem gegeven in ruil voor een open goal naar zelfverrijking. Als hij nu een gooi doet naar het presidentsschap is het hek van de dam en eindigt DDB in Santo B.


  Maak melding

 15. gaat hem zeker lukken
  hij is jarenlang tjekre-tjekre koning geweest
  hij maakt van de hele situatie tot een kermis
  somo verkoopt sur voor een appel en een ei
  meester oplichter gaat op pad . . .
  hebben wij voor ditsoort gespuis gekozen?
  jammer . . . jammer. . .het is te laat . . .


  Maak melding

 16. Meer kan ik niet zeggen wat nog overgebleven is.De tijd nadert nog 24 dagen te gaan dan mag de regering naar huis dit is gezien uit een oog punt en dat, is niet eens woorden met coalitiepartijen.


  Maak melding

 17. Als Surinamers ballen hadden zouden ze de straat op gaan en goed bestuur eisen.
  Neem een voorbeeld aan de Tunesiers die zijn het zat om bedonderd en onderdrukt te worden door de elite.


  Maak melding

 18. Investeerders aantrekken?
  Is het niet de taak van BZ(buitenlandse-zaken)?Somohardjo dekogelvanger,niet beseffend dat hij misbruikt is door die dictator.Ik ruik niet alleen naar knoflook/sambal,uitde comment.maar puur uit Jaloezie..De corrupties is bijna voor iedereen weggeleg.d. Dus verwijdt Somo niet dat hij bruin ziet.Als je kans krijgt ga je ook graaien.


  Maak melding

 19. Eens hoorde ik ex-districtscommissaris Hardeo Ramadhin tijdens een praatprogramma de etnische politiek van Suriname goedpraten met het volgende: “if mi wani fu vanga wang Picolet mi no mussu pottie wan Twa Twa na ini a kooi”. Misschien schuilt in deze woorden van H.R. een zekere wijsheid. Met het toekennen van bedoelde taak aan Somo denkt Bouta met een Tingi fowroe in een kooi Twa Twa’s te vangen, de wijsheid ontgaat mij in dit geval helemaal. Bouta kennende ,“it serves another purpose” zou Rastamang Misiedjan zeggen, Bouta “promoveert” onze Pae tot onderhandelaar in het buitenland en is op die manier een lastpost kwijt, hetzelfde heeft hij ook met Brunswijk gedaan, ook die kreeg een bijbaantje waarmee hij verguld is, de kinderhand van een simpele van geest is namelijk gauw gevuld.


  Maak melding

 20. Nr.19 Neusi ,
  Indien men de ontwikkelingen in republiek Suriname door een subjectieve bril volgt , wekt bij mijn persoon geen enkel vorm verbazing op als zijnde de oppositie zich bezigen met terminologieen als ; nepotisme , corruptie , machtsmisbruik , geweld , moord e.d , tegen de 5 maanden jonge regering .
  Neusi, inderdaad jij hebt groot gelijk , dit is niet nieuw voor ons (leest; niks nieuw onder de tropische-zon ) en van de oppositie verwachten wij altijd het onverwachtte .
  Betreffende het gedrag van president/opperbevelhebber D.D.Bouterse ,mag gezegd worden dat het in principe enkel de opgaande lijn gaat ,van goed – beter – best!!
  SOSO LOBI !!!

  Neusi , het is 2011
  Wordt het geen tijd voor INTRO-SPECTIE ???

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 21. wanneer gaan we onze grondstoffen eigen handig naar boven halen en heel misschien halffabricaten maken en later ook eindproducten. in deze formule ligt ontwikkeling en rijdom.investeerders binnen halen is gelijk aan uitverkoop.dat blijkt al uit onze buitenlandse investeerders
  het surinaamse volk mag dan als arbeider dienen. ik mis geloof in eigen kunnen.


  Maak melding

 22. Nr 17 Sempa: Neen, het is niet “of de dood”! De dood komt zeker maar het Vaderland blijft eeuwen , eeuwen en nog eens eeuwen. De dood niet!!! Denk goed eroverna!! Waarover jij kraait!

  Het vaderland betstaat sinds jawel, allang, toen jij nog niet in de planning was voor de geboorte.

  Somo succes!! de tijd zal het leren. SOMO jollong??? Somo laat het niet kromo worden!!! Nu de kans is, moet je bewijzen!!!
  En kom niet met TELO, PETJEL of Bakabana!! Wel met de dad, nu je de groenelicht hebt. Hoop dat de Surinaamse burgers wel de vruchten straks kunnen proeven.

  Surinames! voor straks eet smakkelijk!


  Maak melding

 23. Dit moet dienen als de vlag die de lading bedekt.

  Maar is t ondertussen wel DE vrijbrief voor somohardjo om, z,n eigen zak te spekken, en zo diens hete adem uit de nek te halen , maar evengoed zoet te houden.
  Zoiets als ga je gang zolang je mij maar niet lastigvalt of m,n leven(regeermacht) zuur maakt
  Maak je niet sappel mensen , er is wel over nagedacht.
  En somohardjo zich “”belangrijk”” wanen


  Maak melding

 24. Bouterse is héél slim bezig!!!!!! Maar voor wie?????? Hoe veel investeeders gaat Somo binnen halen???? Laten wij vanaf vandaag gaan tellen……….!

  Groet, ram, ram,(veel wijheid)


  Maak melding

 25. Ik zie onze goed opgeleide Paul Somohardjo zonder enige talenkennis al onderhandelen met CEO’s in het buitenland. Die lachen zich helemaal rot over zoveel onkunde. Combineer deze onkunde met een corrupte mentaliteit en je weet genoeg.

  En volgende onze Simpele Sempa heeft Bouterse de opgaande lijn ingezet. Droom maar lekker Sempa


  Maak melding

 26. Nr.34 wiep-dingo ,
  Ter jouwer cabissa ; Mijn persoon en miljoenen anderen mensen met mij ,ervaren kolonialisme als “In ketenen leven “!!!
  In ketenen leven betekenen ; ” In schande leven , blootstaan aan beledigingen en on-menswaardig bestaan leiden ” en dat sterven voor het vaderland leven is ” !!!
  Toch nog vertrouwen op jouw intellegentie, gebied mijn persoon jou het voordeel van de twijfel te geven dat jij deze keer het wel snapt !Begrijpend lezen is hierbij een pre!!!

  Wiep-dingo ,
  Republiek Suriname(vaderland) is geboren op 25 nov.1975 en daarvoor had mijn persoon enkel een ( opgedrongen) moederland wat voor jouw nog steeds het vaderland mag betekenen .
  Yu see na tori now , het verschil is enorm !!
  Zelf-correctie kan een nuttig instrument voor jou zijn .
  Het is 2011 , gewoon doen want de kans is groot dat jij tot een ongeleide projektiel trans-formeert of tot het laatse lettergreep van jouw nick-name !!!
  A bun , te so fara ina moro tin .

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!

  Surinaams Patriot !!!


  Maak melding

 27. Waarde Sempa,het kan zijn dat bout nieuw voor jou is,maar wij kennen hem wat langer.Als je een puinhoop van iets wil maken,moet je bout aan het stuur zetten.Binnen de kortste keren ligt het op zijn gat.Sur.was een pracht van een land tot bout op het onzalige idee kwam om het te besturen.En nu gaat hij weer brokken maken.Over een jaar heeft het land geen productie meer.Wel lege schappen in de winkels.De paniek was al zichtbaar bij de benzine schaarste.Heel lange rijen.

  Cobie.


  Maak melding

 28. Patriot
  wanneer gaan we onze grondstoffen eigen handig naar boven halen en heel misschien halffabricaten maken en later ook eindproducten. in deze formule ligt ontwikkeling en rijdom.investeerders binnen halen is gelijk aan uitverkoop.dat blijkt al uit onze buitenlandse investeerders
  het surinaamse volk mag dan als arbeider dienen. ik mis geloof in eigen kunnen.

  Patriot
  Het moment dat wij in Suriname voldoende Rijst, Suiker en Bananen gaan exporteren naar andere delen van de wereld want dat is een consumptie goed mensen zullen dat altijd blijven gebruiken en wij de winsten van deze sector herinvesteren in de landbouw en andere sectoren van het land zullen wij instaat zijn onze eigen grondstoffen met Know How van het buitenland naar boven kunnen halen en halffabricaten of eindproducten van maken die meestal weer geëxporteerd kan worden naar die landen waar jij juist de rijst,suiker en bananen aan hebt verkocht.


  Maak melding

 29. nr 38 Swampoeman!! Gefeliciteerd met je Vaderland en vergeet niet dat het ook van mij is!!! en hoop straks voor succes.

  LET WEL OP WAT JE NEER ZET SVP!!!

  De tijd zal het leren. Ina moro ting you sa sie! Wie het laats lacht, lacht het best! No vergitie a torie disie. Tang memre!!! swampoeboy! This na torie foe wan real Sranang opbouwer!! en dat na mie!!!! wat jij doet is enkel kraaien!!! Ben je soms werkloos????? Misschien kan Somo of Kromo iets voor jou betekenen!! Niet geschoten is altijd mis.
  Probeer het eens, je weet het nooit. Bij Bouta moet je niet doen want hij heeft Ingrid al.

  Succes.


  Maak melding

 30. Nr.37 henk ,
  Zelfs in jouw eigen moedertaal mag gezegd worden ,wat overduidelijk is, dat begrijpend lezen een moeilijke opgave voor jou betekent.
  Mag mijn persoon hieruit de conclusie trekken dat jou genoten educatie synoniem is voor indoctrinatie ???
  henk , mal je Mole-naar……….

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!

  Surinaams Patriot !!!


  Maak melding

 31. Beste Sempa,

  is het nu niet ontzettend vermoeiend, tijdverspillend en non productief om met jou instelling in het leven te staan? Alle schuld altijd op het kolonialisme te schuiven is zoooo makkelijk. En begin nu ook weer niet met die onzin van “zelf correctie en intro-spectie en zo”


  Maak melding

 32. Sempa op 32,

  Perfect verwoord, de ontwikkelingen gaan veel te snel voor de negatieve sujetten, maar de regering gaat door.

  Wat met bericht wordt gesteld ontgaat die negativisten en zwartkijkers nauw eenmaal.

  De nieuwe weg is dat elke Surinamer als het nauw Somo is of niet, heeft een vrijbrief van deze regering om investeerders naar Suriname te halen. Het is onze taak en plicht, Suriname moet ontwikkeld worden en elke Surinamer mag zijn steentje bijdragen dit is een groot verschil met voorgaande regeringen.

  Hoe leg je het domme front gedeelte op forum een nieuw concept uit als het enigste wat ze kunnen is verwijzen naar de jaren 80 terwijl we al in het jaar 2011 leven.


  Maak melding

 33. Patriot
  Er zijn wel honderd duizend Haitianen die zo hun land zouden willen verruilen voor Suriname als zij huisvesting en werk aangeboden kregen er zijn in sommige landen in Afrika volksopstanden waarbij regeringen naar huis gestuurd worden omdat er niet genoeg voedsel in de winkels liggen.


  Maak melding

 34. Hallo Beste Sempa,

  Wat Gebruik je toch een grote woorden allemaal. “Mijn persoon en miljoenen anderen mensen met mij ,ervaren kolonialisme als “In ketenen leven “!!!
  In ketenen leven betekenen ; ” In schande leven , blootstaan aan beledigingen en on-menswaardig bestaan leiden ” en dat sterven voor het vaderland leven is ” !!” .

  Mijn vraag is dan , omdat het nu toch 2011 is zoals je zelf stelt , wie daarvoor aansprakelijk is. Ik neem aan u de zo gewaarde en vaderlandslievende surinaamse leiders bedoelt en toch niet de Nederlanders vanaf de tijd dat Suriname onafhankelijk is.Volgens mij inmiddels al zo’n 30 jaar. Maar kennelijk zijn de Surinamers, uwzelf incluis niet in staat geweest er in die tijd voor te zorgen, dat iedere surinamer er op vooruuit is gegaan. Nee men heeft er wel voor gezorgd, dat degene met de juiste mentaliteit,instelling en kennis van zaken het land zijn uitgevlucht. En als ze kans krijgen dit nog steeds doen. Er heerst een mentaliteit van eerst ikke, ikke (en mijn familie en vrienden)en de rest kan stikken . Er zijn toch wel genoeg familieleden in Nederland, die steeds maar weer zo gek zijn om hun familie in Suriname met geld en goederen te ondersteunen als het moeilijk wordt.
  En maar foeteren op die (ex)landgenoten in Nederland. Als jullie het allemaal zo goed weten hadden jullie er al lang iets moois van kunnen maken met het land. Ik bedoel met jullie al die leuteraars hier op het forum , die alles wat krom en onethisch is maar goed willen praten en dat soms ook nog graag doen met steeds weer te verwijzen naar dat slavernijverleden. Lekker makkelijk toch.
  Ik ben een Nederlander, maar heb onder mijn surinaamse familieleden ook van die figuren zitten , die alleen maar met die bril kijken van “als ik er maar beter van wordt kan de rest mij niet schelen”. Die Nederlanders zijn toch rijk, dus als ze mij geld geven hoef ik zelf niet al teveel moeite te doen om mijn eigen broek op te houden. Voor de rest zorgt Lanti wel voor mij. Niet dus. Ga zelf aan de slag en stuur al die onbekwame en zichzelf verrijkende figuren de laan uit. Zelf worden “jullie” daar niet beter van.

  Het beste gewenst van iemand, die er volgens velen niets over mag zeggen.

  Gr Willem


  Maak melding

 35. Brunsi en Somo hadden DDB bij de strot. Brunsi is verzwakt (BEP eruit) en nu wordt de strot van Brunsi dicht geknepen en hij is gedegradeerd tot voetveeg van Somo en DDB.

  Somo heeft zijn vrouwtje (toekomstig Ambassadeur) voor advies naar de autochtoon Brammetje gestuurd.
  Brunsi (jongste bejaarde jungle commando) heeft zijn rovende en roofoverval plegende achterban gebombardeerd tot vogelvrij verklaarde schietschijven.

  Somo knijpt nu in beide ballen (van DDB en Brunsi). Wil DDB de strop ontlopen (massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel), dan zal Somo vieze/vice president en Voorzitter van DNA worden. Jammer voor Ameerali (had toch geen achterban en partij) en juf Jenny (vuile politiek is wat anders dan academisch gepraat).

  Het volk van Suriname bestaat niet, dus een deel van de mensen achter de dievenijzers/tralies gaan een geweldige tijd tegemoet. Boontje en loontje of zoiets?.

  Uiteindelijk toch nog de blanke Brammetje de onzichtbare President van Suriname.

  Waar zijn de loeiende koeien van de MC?
  Of moet ik zeggen:”de balkende ezels”?


  Maak melding

 36. Bij zijn gebrabbel in het javaanse nest aan de Gemenelandsweg had hij het continu over de positie van de de wongjowo en niet zo zeer de positie van een capabele Surinamer.

  Hij zou over een batterij aan kader bschikken, maar blijkt niet in staat om binnen de kortste keren diefloze wongjowo te vinden voor een ministerspost.


  Maak melding

 37. @sempa
  Waarom buig je dan voor DDB, kus je zijn voeten en lik je zijn .. ?

  @Pinto
  En jij Pinto? Jij praat toch alleen maar Baboens?

  @bakapasi_boi
  De meeste hebben geen ballen maar wel een grote mond en liggen in hun hangmat di goed te praten met de woorden: “Hij is toch zo goed voor zijn zoon en zijn vrouw”. 😡


  Maak melding

 38. No 31: ‘It serves another purpose’, een lastpost kwijt!

  Somo moet oppassen dat we hem niet meer terug zien in Su.

  De vos verliest zijn haren maar zijn streken niet. De tijd zal het leren.

  All the best de man met de rode jas.


  Maak melding

 39. Hallo Willem,

  Je slaat de spijker op zijn kop. De Surinaamse leiders denken eerst aan zichzelf, dan aan hun familie en op de laatste plaats aan hun land en hun landgenoten. En types als Sempa en Pinto ( ik kan ze voor je uittekenen) blijven de schuld geven aan het kolonialisme en verdommen het om uit hun hangmat te komen en hun schouders er onder te zetten. De Surinaamse leiders hebben hun land de afgelopen 30 jaar in de uitverkoop gedaan en elke volgende generatie leiders doet precies het zelfde. En dan komt Sempa met zijn moeilijke woorden die alleen maar verbergen dat hij er ook bal aan doet om de situatie in zijn geliefde vaderland te verbeteren.


  Maak melding

 40. Daar heb je onze front broodschrijver neus weer. Neus is net zo rancuneus als Vene, ik wil alles wedden dat vene ons hoofd hier probeerd moe te maken met zijn domgeklets.


  Maak melding

 41. Willem op 48,

  Je hebt gelijk je mag er niets over zeggen want het interreseert ons geen ene biet wat jij te zeggen hebt. Met alle boter op jullie kop heb je geen recht van spreken.

  Heb je het nog niet gehoord, Een Nederlandse ambtenaar die de Amerikanen had verzocht om ene Afrikaan in Afrika om te leggen.

  nederland die militair wilden ingrijpen in Suriname.

  Dit zijn maar een twee zaken die het daglicht niet kunnen verdragen de rest is nog geheim.


  Maak melding

 42. Hallo Neus,

  Sempa en Pinto zijn alleen maar voor Bouterse omdat Nederland tegen hem is.

  En al ++++++ Bouterse op hun hoofden dan zullen ze hem nog met hand en tand verdedigen.


  Maak melding

 43. Er zijn maar een paar van die domme aanhang van de massamoordenaar en de groep die maar alles goed probeer te praten van de moordenaars ,maar ik denk dat het niet meer lang zal duren dat ze zelf de slachtoffer van hun worden en dan gaan ze wat anders piepen


  Maak melding

 44. Rajin, schijnbaar interesseert het je wel, anders zou je er niet op reageren en wat je dan nog schrijft is nog onzin ook.
  Niet zo dom reageren in het vervolg dan blijft het interessant om elkaars mening te lezen en te respecteren.


  Maak melding

 45. Dat gaat leuk worden als zijn onderhandelingspartners in het buitenland de antecedenten nagaan van Somohardjo.

  Ook op Yuutube staan nog leuke filmpjes van deze man waarin hij lekker aan het stoeien is met politieke tegenstanders……….


  Maak melding

 46. Beste Rajin (posting 55),

  Ik hoor en lees veel, maar ik geloof niet alles wat er gezegd wordt. En ja er zijn heel veel foute dingen gedaan door nederlanders in het verleden en er worden nog steeds verkeerde dingen gedaan, maar dan kan geen reden zijn om het gedrag van al die “foute” figuren in Suriname goed te praten en er ook nog trots op zijn. De meesten, waaronder uzelf waarschijnlijk ook zitten veel te ver van het “vuur ” vandaan om er ook maar enig profijt van te hebben. Ik zou zeggen slaap rustig verder en wacht maar af.
  En wat de boter op ons hoofd betreft ben ik blij, dat ik nederland woon, want daar blijft die boterzitten. In Suriname hebben ze trouwens ook boter op hun hoofd (gehad), maar door die hoge temparaturen daar ziet u dat niet meer. Je ziet echter wel de smeerboel die dat achterlaat. Kijkt u nog maar eens goed in de rondte als u de gelegenheid hebt tussen uw bedrijvigheden door. Ik doe dat ook gerelegeld als ik er ben, maar wordt er niet vrolijk van.
  Succes met het opruimen, maar doe er a.u.b weer niet een jaar of dertig over om tot actie over te gaan.

  Gr. van Willem (die niets zeggen mag over Surinamers, maar zij alles over de nederlanders)


  Maak melding

 47. Ga zelf aan de slag en stuur al die onbekwame en zichzelf verrijkende figuren de laan uit. Zelf worden “jullie” daar niet beter van.
  Het beste gewenst van iemand, die er volgens velen niets over mag zeggen.
  Gr Willem
  Willem natuurlijk mag jij ook wat zeggen en een duitje in de zak doen voor de verdere ontwikkeling van Suriname misschien wel samen met Imech die net opnieuw een belangrijke order heeft binnengehaald. Het bedrijf uit Gouda gaat de technische infrastructuur van meerdere datacenters en callcenters in Duitsland moderniseren en uitbreiden. De orders vertegenwoordigen een waarde van € 110.mln.
  Dan zou daarmee de technische infrastructuur van de datacenters en callcenters in Suriname ook gemoderniseerd kunnen worden en uitgebreid.
  Alleen bepaalde sectoren zoals de bosbouw en mijnbouw zijn opditmoment moeilijk toegangkelijk.


  Maak melding

 48. @Rajin #54 & #55

  Wat een niveau je postings. Zo als gewoonlijk een geweldige argumentatie en louter inhoudelijke argumenten. 😆

  Vraagje: wat betaald het om de pias uit te hangen?


  Maak melding

 49. Ja ja neus de front broodschrijver op 62 jij hebt geen flauw idee wat zich om je heen speelt want je leeft nog in de 80er jaren.

  Prommess op 58 ik respecteer geen enkele negatieve, leugenachtige en opruiende reacties van witte Nederlanders naar Suriname, Surinamers of de Surinaamse regering toe, wat jij. Trouwens ik respecteer ze ook niet van Surinamers of een ieder die daarvoor wil doorgaan.

  Raar volkje blijven die Surinamers.


  Maak melding

 50. Paul de ‘Octopussy’ kan met zijn tentakels niet afblijven van DDB.
  DDB heeft een voorlopige oplossing bedacht om hem op afstand te houden.
  De vraag is kan ‘Octopussy’ met zijn charme investeerders verleiden.
  Misschien heeft’Octopussy’meer geluk in Thailand.


  Maak melding

 51. Waarde Rajin,ben je misschien opgeleid in de akademia van EBU?Of heb je een snuif te veel genomen en lijdt aan achtervolgings waan?Zelfs onze Pinto die paars geboren is,onthoudt zich van zulke onzin.Ook als hij een djogo op heeft aan de waterkant.

  Cobie.


  Maak melding

 52. Zolang er niets aan de strijkstok van Somo hangt, mag hij voor mij tot in Timboektoe investeerders gaan aantrekken. Alles moet transparant gebeuren en in het belang van het volk. Hij moet wel presteren, want Suriname heef werkgelegenheid nodig.


  Maak melding

 53. Somo zeg dat hij goed koop rijst en groente produceerd ,wel Somo dan moet je 1 keer een grond aanvragen en niet veder verkopen,geef andere ook een kans,SOMO is en blijf een verader


  Maak melding

 54. Een bericht van 1 jaar geleden:

  Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo mag investeerders aantrekken voor Suriname. President Desiré Bouterse geeft dit in een machtigingsbrief aan. Somohardjo mag overal ter wereld onderhandelingen voeren namens Suriname. Hij voelt zich uitgedaagd.

  Resultaat na talloze snoepreisjes: HELEMAAL NIKS!

  Niet vreemd: deze Soma heeft totaal geen enkele opleiding, criminele achtergrond, corrupt, spreekt zijn talen niet.

  Investeerders lachten zich kapot als deze man aan tafel aanschuift.

  Waar hij wel goed in is: het volk van Suriname bestelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.