Ex-president Suriname: huidige regeerders laf

34

PARAMARIBO, 16 jan – De huidige regeerders overtreffen zichzelf steeds weer in lafheid. Dit zegt ex-president Ronald Venetiaan. Het meest recente wapenfeit is het gedoe rond de schadeloosstelling van de echtgenote van president Desiré Bouterse. Het is een demonstratie van lafhartigheid.

Om hun baksel verteerbaar te maken, wordt een zogenaamde twk (terugwerkende kracht, red.) ingevoegd. De schadeloosstelling is dan ook voor de vorige presidentsvrouwe. Maar dat is een misrekening. ”Laat het duidelijk zijn, a vrouw no e go teki a moni. A vrouw no wani a moni (zij gaat het geld niet nemen, ze wil het geld niet, red.)”, zegt Venetiaan tegenover De West. Het gaat dan om zeker een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderdduizend euro).

Mevrouw Venetiaan-Vanenburg gaf al eerder aan afstand te doen van haar aanspraken. De bedenkers staan dus alleen in hun opzet. Volgens het kabinet van de president ging het er juist om niet egocentrisch over te komen. Het zou pas onethisch zijn als alleen mevrouw Bouterse zou zijn bedacht. De schadeloosstelling komt neer op ruim achtduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweeduizend euro) per maand. Het is voor het vele sociale werk dat de first lady wacht.

34 REACTIES

 1. Nou mevr Bouterse-Waaldring….U bent nu aan zet.

  Het zou een mooi gebaar zijn indien U ook afstand neemt van deze betaling en zicht als vrijwilliger kosteloos inzet voor ons Swiet Sranang.

  Maak ons blij…..


  Maak melding

 2. De pot verwijt de ketel da hetzwart ziet.

  Degrootste lafbek erwijt anderen van lafheid.
  Hij kan nogsteeds niet dat rancuneuze gedrag van hem afleren.De kunu die hij heeft gecreerd tegen over het Surinaamse volk begint zijn tol op te eisen.


  Maak melding

 3. Ja ja maar jij ouwe boef hebt wel je vakantie laten uitbetalen, is dat niet laf en diefachtig. Vakantie uitgesmeerd over 5 jaar, terwijl de Surinaamse regelgeving aangeeft dat je die automatisch kwijtraakt. Elke keer als deze man iets zegt krijg ik braakneigingen.


  Maak melding

 4. De presidentsvrouwe ontvangt evenveel geld als wat een assemblee lid verdient.

  Eigenlijk komt het geld dat Bouterse tijdens zijn assembleelidmaatschap weigerde via een omweg alsnog binnen in huize Bouterse.

  Hij heeft zich toen niet goed van zijn taak als volksvertegenwoordiger gekweten en bezocht de vergaderingen niet.
  Hoeveel minachting kun je als president voor het arme volk hebben om je vrouw het geld te laten ontvangen dat er feitelijk niet is en waar je vrouw slechts lintjes knippend voor door het leven hoeft te gaan.


  Maak melding

 5. venetiaan, die man hoogmoedig zulke mensen horen niet in suriname thuis.Ik vraag mij af of deze man niet voor een ander land werk gezien zijn gedrag.


  Maak melding

 6. Het wachten is op nog een PB, de kinderen van het keizerlijk paar hebben recht op een kinderbijslag vergoeding van SRD 8400 per maand. Dit ter ondersteuning voor de gemaakte kosten i.v.m. de activiteiten op Facebook.

  De MOORDENAAR krijgt nauwelijks te horen dat er een pot met SRD 730 miljoen geparkeerd staat of hij plaats zijn met bloed besmeurde klauwen erin.


  Maak melding

 7. ”Laat het duidelijk zijn, a vrouw no e go teki a moni. A vrouw no wani a moni.”

  Make no mistake(laat het dudidelijk zijn).
  Na so a de!!!!

  (H)eerlijk hoor die sranan tongo, hahahahaha


  Maak melding

 8. de heer Bouterse was ooit een idealist.Hij werd later een socialist.Hij kreeg macht en geld en werd een kapitalist en nu is hij een egoist..En dat is echt zo ..Hij zal ons lekkere Suriname met zijn crimineel ego naar de verdoeming helpen.Samen met Henk Goedschalk heeft hij de Surinaamsegulden naae een record hoogte gebracht..denk aan alle wissel plicht in die tijd..http://www.mafiapage.nl/Surikartel.html


  Maak melding

 9. deze man rust niet zolang ddb in leven is,het is een nachtmerrie maar hij moet er mee leren leven het is niet anders geniet van je ouwe dagen en noem niemand laf andersom kan men dat ook zeggen gezien het feit dat je niets heb gedaan om de ex minister van ROGB aan te pakken en dat is gebleken bij de laats gehouden verkiezing dus accepteer de keuze van het volk de tijd zal het leren als het een goeie keus geweest is.


  Maak melding

 10. Oh oh oh Ronald ,
  15 lange jaren zat jij achter het stuur .
  Jouw rij-vaardigheid is der mate zo inslecht
  en het bewijs ligt in het feit dat jij beboet en bestraft werd door het volk van Republiek Suriname en terrecht veroordeeld naar de oppositie-bank .
  Heden 2011 , heb jij het lef om de huidige regering (leest ; 5 maanden jong )te betichten van lafheid .
  Rest mij nog de volgende vragen te stellen ;
  – Is het een provocatie ???
  – Is het een obstructie-politiek ???
  – Is dit naar jouw mening “het voeren van oppositie ???
  – Ervaar jij het oppositie voeren alszijnde “een roepende stem in de woestijn ” , conform de NPS-doctrine ???
  – Staat de ” N ” van NPS nog voor “NATIONAAL”
  of voor ………???
  Ai Ronald , 15 lange jaren stond jij erbij en jij keek ernaar , daar hou jij tien schone vingers van …….

  Het is 2011
  Nieuw Portret , Nieuwe Orde , Nieuwe Weg !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 11. Niet de vrouw van DDB moet reageren maar ’the man himself!’ Hij heeft het bedacht, maar staat nu mooi voor aap. Het is beter dat de vrouw zwijgt, want dan kan ze ook geen stomme dingen zeggen. Het gros van de aanhangers schreeuwt continu dat we hem het voordeel van de twijfel moeten geven. Maar nu moeten zij zelf toegeven dat er op deze manier alleen maar gegraaid wordt. Waarom moet die vrouw geld krijgen, ze heeft al alle voordelen sinds haar man gekozen is. Denk bijv. aan het paleisje in Royal Torarica aan het begin van dit hele verhaal. Wanneer gaat hij het volk eerst stellen en niet bestelen? Wat zal het legertje van Dino het volk gaan kosten? De aanhang kan deze vragen niet beantwoorden want dan moeten ze bij de oppositie plaatsnemen.

  De verschillende meningen hier op het net worden jammer genoeg niet door DDB en zijn stemmers gelezen. Het heeft veel weg van over en weer beschuldigen, want geen van ons kan hem rechtstreeks bereiken. Deze site is een plek om je hart te luchten, so be it. Verder gaat de trein van DDB gewoon door en stopt nergens, ook niet voor het volk dat wel de rekening betaalt.


  Maak melding

 12. Beste Esmerald (reactie #10),

  De Democratische Republiek Suriname geeft op eigenzinnige wijze zelf inhoud aan haar democratische principes, zoals het hoort in elk onafhankelijk land. En als elders een First Lady geen vergoeding krijgt voor haar diensten, dan is dat een zaak van dat land hoe die met hun vrouwen wensen om te gaan.

  En als een voormalige presidentsvrouw op advies van haar man besluit, om dat inkomen welke haar rechtmatig toekomt en die zij had kunnen besteden aan sociaal zwakkeren NIET wenst te accepteren, dan is dat asociaal te kwalificeren. En rest niet anders dan dat de huidige regering dit geld verwerkt in een speciaal ‘Sociaal Plan’ t.b.v. sociaal zwakke organisaties en/of stichtingen. Opdat op deze wijze toch tegemoet gekomen kan worden aan de intenties van een First Lady en aan de noden van onze minstbedeelden.

  Dus naar ons idee is er hier geen man overboord. En kun je je als regering niet al teveel bezig gaan houden met ‘kleingeestig politiek denken’ van zogenaamde hoogopgeleiden in ons midden, die achter elke boom een verdachte schaduw zien. En bij alles en nog wat politiek gewin proberen te halen. Terwijl zij druipen van een ziekelijk negativisme.

  http://www.youtube.com/watch?v=OKX_yqamb8Q

  Trouwens, ‘waarachtige geëmancipeerde vrouwen’ zullen zeker begrijpen wat wij bedoelen, wanneer wij stellen dat achter elke succesvolle man en krachtige vrouw hoort te staan. En deze ook een redelijke vergoeding hoort te krijgen voor haar diensten als meerwaarde dan slechts huismoeder te zijn. Daar zij als vrouw van een president gezien de moderne tijdperk waarin wij leven, GEEN figurant rol meer vervullen kan. Zoals dat in sommige klassieke huishoudens en conservatieve landen nochtans het geval blijkt te zijn.

  DE VROUW VAN EEN PRESIDENT VAN EEN MODERN LAND IS NIET GEWOON ‘THE FIRST LADY’ BINNEN DE STAAT. ZIJ HOORT EEN ‘MODEL’ VROUW TE ZIJN EN OVEREENKOMSTIG OVER EEN EIGEN ‘ONAFHANKELIJKE’ BUDGET TE BESCHIKKEN, NAAST HAAR DAGELIJKSE GEZINSVERANTWOORDELIJKHEDEN.

  Terecht vinden wij dus dat haar verantwoordelijkheid als First Lady institutioneel verheven wordt. Daarnaast vinden wij, dat The First Lady naar ons idee het recht moet krijgen, om een eigen begroting bij de regering te mogen indienen van projecten voor sociaal zwakkeren. Opdat de status van presidentsvrouw meer cachet krijgt, opgrond van haar grote maatschappelijke verantwoordelijkheden naast dat van haar gezinsverantwoordelijkheid.

  http://www.youtube.com/watch?v=rPBH57BWhpE

  Maar het merkwaardige in deze hele affaire is namelijk, dat het juist deze zelfde mevrouw Liesbeth Venetiaan was, die enkele jaren geleden nog negatieve kritiek uitte op de houding van de Surinaamse man. En zou je nu zelfs vanuit willen gaan, dat zij als vrouw zulks een besluit van de huidige president als man, positief zou beoordelen jegens een vrouw als haar zelf. Maar nu verrassend weer juist niet dus, mede door toedoen van haar conservatieve echtgenoot.

  En dan neig je te denken van wat sommige vrouwen nou eigenlijk willen, terwijl sommige mannen wel hun uiterste best proberen te doen. Maar zegt men, wie met pek omgaat wordt er mee besmet.

  http://www.youtube.com/watch?v=4Spy3Nd2D6w


  Maak melding

 13. Niet alleen laf, maar nog veel meer, en dan niets goeds.
  Dit is toch zwaar a-sociaal, en zo wordt dit soort shit de gemeenschap door de strot geduwd.
  De commotie om dit soort onzin waait wel over , en de belastingbetaler die wordt verder uitgeknepen.
  t Nare hieraan is dat ook de niet -op-mega stemmers dit in hun mik gedouwd krijgen.


  Maak melding

 14. Het Knecht van het Kolonialisme oude papa wolf draait door. Het vrije gedachte van economische inzichten en ontwikkeling drijft deze duivels zoon tot waanzinnigheid.Was er wel een dokter in de buurt om deze oude vrek te kalmeren?


  Maak melding

 15. Als ik Venetiaan zijn vrouw was zou ik het geld nemen en geen politiek er van maken en het geld maandelijks storten op een conto voor ouderloze kinderen in Suriname die het geld echt nodig hebben en niets meer over praten.Het Schijnt dat er in Suriname niet veel gebeurt het schijnt me een kleine dorp te zijn met al dat gezeur van deze mensen.


  Maak melding

 16. vanmorgen bracht ik mijn zoontje naar school en legde hem uit dat hij ook vandaag zn best moet doen. Als je je best niet doet bereik je niets en zal je crimineel worden en misschien zelf moordenaar. Hij zegt “papa, ik kan toch nog wel president worden van Suriname want kijk maar. Of papa jij kan president worden en dan geef je mij een leuke baan”. Tering jong dacht ik maar hij had wel een punt.


  Maak melding

 17. het is gebruikelijk dat een first lady betaald wordt voor haar rol. in een tijd dat er geen geld in staatskas is zou het een goede geste zijn van de first lady om van het geld af te zien. om een facebook affaire zo uit de hand te laten lopen kost ook de nodige inspanning. mevr venetiaan is voor mij een echte lady door het geld niet te accepteren. de mensen die nog niet inzien dat bouterse geen land kan regeren moeten maar eens onder die steen vandaan komen. bouterse kan goed inspelen op emoties en beloftes waar maken hetgeen ook de reden is waarom veel mensen dachten dat hij een goede leider is. hij is een prima initiator maar moet het aan daarna aan mensen overlaten die zijn visie kunnen verwezenlijken. ook die visie mist hij. had hij die dan was deze first lady kwestie ook eleganter opgelost. voorstaanders van de huidige regering, begin je volgende smoes maar voor te bereiden voor de inflatie


  Maak melding

 18. Echte Surinamer reactie 4/Dit is wat men noemt een neokoloniale president, die nimmer de durf had doorslaggevende besluiten te nemen in het belang van Suriname. Want welke president dan ook die zulks een vernieuwend besluit zou nemen, zou niet aan kritiek blootstaan? Maar ach dat’s slechts voor het even totdat bewustwording in het denken is binnengetreden. Trouwens de huidige regeerders staan bij ELK besluit dat zij momenteel nemen aan enorme kritiek bloot. Dus wat maakt het uit! Een fractie voorzitter in het huidig Surinaams parlement heeft jaren eraan gewerkt, om zijn donkere huidskleur d.m.v. een bleach-zalfje te bleken, skin-bleaching wordt dat genoemd. Die ziet er momenteel uit als Michael Jackson. Ook alle hoger kaderleden binnen de top van zijn partij is aangeraden spoedig hiermee te beginnen. “Make it white, i’m on your site”. Ook Santokhi, de voormalige minister van Justitie en politie ziet er straks over een aantalmaanden blank uit, het proces is ook bij hem reeds ingezet. Mevrouw Mungra en Mansaram zijn haast klaar met hun blekingsproces en zien er beiden uit als Beyonce. De laatste overdrijft het nogal en ziet er nou haast uit als een Albino. Maar dan heb je wel kritiek op het verheffen van de werkzaamheden van de First Lady binnen een instituut. Zonder te hebben opgemerkt wat zich vlak voor je neus aan het voltrekken is. Shame on you!

  Over laf gesproken.

  http://www.youtube.com/watch?v=Owda4CsSX0I&playnext=1&list=PL78D6A84B272BAC51&index=33


  Maak melding

 19. Ik vind Ronald laf en ook nog dom….Hij doet de blakaman(blackman) duidelijk voorkomen als af geld geen moer waard is.
  Ondertussen blijven figuren die niet streven pinaren als hond.
  Waarom heeft Ronald nooit aan gedacht dat hij ook een vrouw heeft.

  En juist anno jaren 2000 dat deze vrouw zich ook vrij en ook rijk mag voelen maar als lady the first…. nee…nee..deze vrouw moet altijd en voor eeuwig achter Ronald lopen als hondje, want zonder Ronalds geld is zij niks en nergens….laf laf laf Ronald jij bent een kwelgeest voor de VROUW.


  Maak melding

 20. Overtoom 18/ Ziekelijk allemaal de gedachte die deze voormalige president van Suriname op na houd. En die arme echtgenote maar achteraan hollen. Terwijl ze ook betaald werd, maar op dubieuze wijze. En dat is nu recht gezet. Hij dacht een stok te hebben gevonden, maar bleek uiteindelijk een brandhout te zijn. En daar staat hij nou met z’n ouderwets geheugen jegens vrouwen. Vrouwen hebben recht voldoende betaald te worden voor het werk dat zij doen. Hij had dat moeten regelen, maar deed dat niet. En nu vindt hij dat een andere man zijn vrouw en ook dat van hem ookal, op een voetstuk zet. Joe no teki a moni liesbeth, noso. . . En ja hoor Liesbeth volgt het advies keurig op.
  Wan takroe mang, no e meki bun pikin. Wan boen mang e pepe-pepe ing oema leki wan troe troe lobi wan.

  Sranaman, Hiep, hiep, hiep!

  http://www.youtube.com/watch?v=GtGTQx68aPk&playnext=1&list=PL325D6B9497452A6A&index=4


  Maak melding

 21. Ik ben helemaal geen fan van Venetiaan, helemaal niet, maar vind wel dat hij hier een groot punt heeft.

  Laten we hem aub niet persoonlijk aanvallen, want hij (ok zijn vrouw) toont wel karakter door afstand te doen van het aangeboden bedrag.

  Venetiaan heeft hier een groot punt en we moeten hem niet besmeuren met allerlei troep, maar gewoon eerlijk toegeven dat President Bouterse een stom besluit genomen heeft.

  Het was nergens voor nodig dit nu door te drukken op de wijze waarop het is gegaan.


  Maak melding

 22. Beste EBU,

  Op zich begrijpelijk dat, ienke, een toelage krijgt, want Desie moet al zoveel alimentatie betalen aan zijn “enige echte”, hij is een echte suri man.
  Dus geen man overboord. Dat zijn de nadelen van 2e keus dus… samen zullen “ze” alles delen.

  Vond je die “slogan” van Zijne Excellentie ex-President Dhr. Ronald Venetiaan niet leuk?
  ”Laat het duidelijk zijn, a vrouw no e go teki a moni. A vrouw no wani a moni.”
  Ik vind het prachtig, machtig!!!

  Mevr. Venetiaan heeft zoiets van ”if you can’t fight the man join him”, dus ze weet exact wat ze wil, super geëmancipeerd. Tsja, inderdaad,vrouwen zijn nu eenmaal rare wezens hahahahaha..

  Btw heb je die burka-vrouwen van Tunesië gezien, sangggg dat zijn nu
  geëmancipeerde vrouwen.

  Doe jezelf een lol en neem het niet zo op voor mensen, die je niet eens zien staan.
  Was je ook uitgenodigd voor het feest, nee? Dan ben je geen insider.

  (Don’t cry for me Suriname), leuk “you-tuubje”. Het suri-ned-gevoel. Thumbs up! (das mijn vertaling).

  moro ei doro.


  Maak melding

 23. Prik, nr 8.

  Hahahaah, je heb helemaal gelijk man. Lang leve Suriname en zijn kiezers. Van Multi Miljonair Bouterse had ik echt gedacht dat hij uitgegraaid was, niet dus. Ik heb me vergist. Het is nog steeds niet genoeg.

  Stelletje corrupte ezels.


  Maak melding

 24. Beste Esmerald (reactie #28),

  Wat kunnen wij met zulks een reactie of is deze slechts voor consumptie bedoeld.

  Je slogan vinden wij inderdaad prachtig, maar machtig? Niet overdrijven.

  Je zegt vervolgens: “Mevr. Venetiaan heeft zoiets van ”if you can’t fight the man join him”. Antwoord: Bedoel je hier haar echtgenoot?

  Verder: “. . . dus ze weet exact wat ze wil, super geëmancipeerd. Tsja, inderdaad,vrouwen zijn nu eenmaal rare wezens hahahahaha”. Antwoord: Heb je hier bewust de dubbele aanhalingstekens bij ‘super geëmancipeerd’ vergeten te plaatsen of meen je het ook. Lijkt ook alsof je het toch cynisch bedoelt.

  Die burka-vrouwen van Tunesië hebben wij inderdaad waargenomen.Antwoord: Dat zou je relatief gezien, inderdaad ’super geëmancipeerd’ kunnen noemen.

  Je zegt: “Doe jezelf een lol en neem het niet zo op voor mensen, die je niet eens zien staan. Was je ook uitgenodigd voor het feest, nee? Dan ben je geen insider”.

  Antwoord: Het Bewustwordingsproces is absoluut NIET als lol bedoeld. Laten wij daarover heel duidelijk zijn. Het is een serieus proces naar zelfbewustwording. En de impact hang inderdaad af van hoe serieus je je zelf wenst te nemen t.o.v. je omgeving en/of anderen.

  En inderdaad heeft de publieke uitnodiging ook ons bereikt, maar dat maakt je nog geen insider noch outsider. Als individu bepaal je zelf waar je in het leven wenst te staan. Vindt je ook niet? Over ‘emancipatie’ gesproken. . .

  Ten slotte zeg je: “(Don’t cry for me Suriname), leuk “you-tuubje”. Het suri-ned-gevoel. Thumbs up! (das mijn vertaling). moro ei doro”.

  Antwoord: En toch denken wij dat je die film wel had moeten zien. Prachtig.

  Inderdaad; “moro e doro” en met alle Srananmans kijken ook wij nieuwsgierig naar uit. Maar niet zonder onze bijdrage te willen leveren.

  Grantangi, tan bun, waka bun nanga lobi.

  http://www.youtube.com/watch?v=gqWTqsWPQCU


  Maak melding

 25. Bouterse wordt een impopulaire president. Hij weet dat ie elk moment kan falen en vallen, dus tik ie jang zolang het nog kan. daarom willen mensen zo graag in de politiek gaan. Allemaal hoge salarissen uit hun eigen belasting geld.

  Ethiek is een persoonlijke zaak. Wij moeten het per slot van rekening maar zelf weten…..


  Maak melding

 26. @Namens Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya

  Moeilijk he langer dan 6 maanden een baan houden. Hoe lang denk je dat het duurt voor wij weer van je ellelange onzin verlost zijn??


  Maak melding

 27. Beste EBU,

  Je bedoelt het goed, i know. maar we gaan niet op elke slak zout leggen hé.
  geen energie, morgen weer 1,5 uur in de file.

  Maar toch, waarom had de FL een spijkerbroek aan tijdens het bezoek van de Chinese diplomaat, geen gezicht?

  Tuurlijk heb ik de film van Evita Perron gezien!
  Zooo, ik word bijna verlegen van je you tuubje mang hahahaha.
  In ieder geval betere zangkunsten dan ben (tvoh). Zijn dat de originele zangers?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.