Frans pluimpje voor grensbewaking Suriname

4

PARAMARIBO, 14 jan – Frankrijk is tevreden over de verbeteringen in de grensbewaking tussen Suriname en oosterbuur Frans Guyana. Dit zegt de Franse ambassadeur, Joël Godeau. Met name de aanpak van de drugshandel gaat er flink op vooruit. De Surinaamse politie verdient dan ook een beloning.

Het is een voorraad urinetestkits geworden. “Deze kits zijn internationaal gangbaar bij de drugsopsporing. Het is een blijk van wwardering”, zei Godeau bij de overhandiging aan politiechef Delano Braam. De Fransen zijn content met de richting die het op gaat. Er zijn de laatste tijd aardig wat drugsvangsten gemaakt in het grensgebied. Vooral de doorvoer vanuit Guyana wordt scherp in het oog gehouden. Justitie mag de komende jaren blijven rekenen op Franse steun.

Zeker tot 2013 loopt het project voor binnenlandse veiligheid. Dit zogenaamde FSP krijgt ruim driehonderd duizend euro van de Fransen. Behalve trainingen krijgt de politie ook materiaal. Sit keer bracht Godeau laarzen, kogelvrije vesten en nachtkijkers. Het is allemaal bedoeld voor het vergemakkelijken van het werk langs de grens. Godeau ziet de samenwerking steeds beter worden. Wat bereikt is met de politie is een goede opstap.

4 REACTIES

 1. Hebben ze niets geboden voor de voetballer?Die nemen ze gaarne mee naar hun land om het uit te laten zitten in de gevangenis.Hebben we een last minder.Ook op straat.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Als je kleine kinderen iets wilt laten doen kun je ze het beste een compliment geven en vervolgens de aandacht richten op wat je wilt dat gebeurt.

  Ergo niets gemeen compliment, slechts een slimme actie van de Fransen omdat ze het nodig vinden dat SME in de toekomst de reizigers intensief op drugsgebruik gaat controleren.

  Vraagje: Stond de overhandigde testkist voor een container met testkits? En hoeveel dagen doen ze met zo’n container?


  Maak melding

 3. drugs dat voor bouterse bestemd was wordt zogenaamd onderschept door de surinaamse politie van albina; die met regelmaat in de auto,s op en neer rijden om een bamie of nasi te nuttigen op tamandredjo en vervolgens weer terug rijden naar albina.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.