Nationale Partij Suriname: niks lege staatskas

26

PARAMARIBO, 13 jan – Er is geen sprake van een lege staatskas. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. Als de regering Bouterse beweert met nul te zijn gestart, is dat op zijn zachtst onwaar. De honderden miljoenen die nu worden uitgegeven, moeten toch ergens vandaan komen?

Hoewel het in alle toonaarden ontkend wordt, is een deugdelijke economie overgenomen. “In de afgelopen vijf maanden heeft de minister van Financiën in totaal zeker zevenhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijfentwintig miljoen euro) uitgegeven”, stelt de NPS. Het gaat om onder meer lonen, sociale uitkeringen en subsidies.

Maar er ging net zo goed geld naar “politieke feesten.” En reizen van de president. “Deze uitgaven konden alleen worden gedaan, omdat er sprake was van een goed draaiende economie, die gekenmerkt werd door doorlopende uitgaven en inkomsten. Er is dus geen sprake van een lege staatskas”, aldus de NPS. Ook is een ruime pot beschikbaar voor grote infrastructurele projecten.

26 REACTIES

 1. Ooh NPS-ers, Suriname is misschien zelfs een Ontwikkeld land.

  Wow, nooit gerealiseerd dat we eigenlijk een rijk land waren. Tja, als je het zo bekijkt, is Fiso dan een gevolg van die weldadige rijkdommen.

  Maar waarom dan zo boos doen over het “exorbitante” salaris van Hoefdraad, mijne NPS-ers?

  In een rijk land, verdienen bestuurders grof geld en eigenlijk is het signaal dat jullie afgeven, NPS-ers, dat de staat met de geweldige rijkdommen die er zijn achtergelaten, veel meer loon zou kunnen uitgeven.

  Ja ja, en waarom is de rating van suriname dan niet met grote stappen omhoog geklommen, als er zoveel geld was als jullie beweren?


  Maak melding

 2. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!
  De NPS heeft jaren lang zichzelf beschouwd als koloniale machthebbe en eigenaar van Suriname.

  ook de NPS heeft nagelaten de Duiters te zeggen om hun Gosslar uit de Surinamerivier te bergen


  Maak melding

 3. nps heeft het volk een spiegel-economie vol gebakken lucht voorgehouden. De 748 miljoen die het front heeft achtergelaten is het die van gebakkenlucht(kastelen).Als er inderdaad finaciele reserves positieve (solvabeliteit)dekking had, dan had deze front-schurken het al lang onder elkaar verdeeld.Andere intenties hebben deze corrupte schurken nooit gehad.


  Maak melding

 4. Hallo beste Rellum,

  Ik begrijp geen bal van uw reactie. Het gaat er niet om of er door de vorige regering of heer Venetiaan ook buitenlandse reizen zijn gemaakt. Er wordt in het artikel slecht gezegd, dat het kennelijk ondanks de “belabberde” finaciële stand van zaken voor de huidige regering geen beleemering is om op reis te gaan of dat nu wel of niet op uitnodinging doet er niet toe.

  Geachte heer Leugenaar,

  Over welke gebakken lucht en/of kastelen heeft u het eigenlijk. Ik neem aan dat u doelt op die van de huidige coalite. Veel geblèr maar weinig wol tot nu toe. Ja de ouderen krijgen er een beetje AOV bij. Ze weten precies welke groep(en)en op welke manier ze die kunnen inpalmen. De grootse plannen worden alleen maar aangkondigd, maar nooit economisch en financiëel onderbouwd.

  Sterkte verder met uw “succes” en o zo terzake kundige regering.

  Gr. Willem


  Maak melding

 5. waarom reageerd die (Lijder)van NF zo, hij ziet ver-uitgang.Als er geld was had hij van begin af lopen blerren, dat een staatshoofd niet weet wat hij in huis heeft, jammer het volk geloofd het niet al die boeven streken.


  Maak melding

 6. Het grootste probleem van de brakamang is N.P.S. punt uit!!!

  Zodra dezse club aan het roer is raakt die categorie Surinamers steeds verder van de werkelijkheid.


  Maak melding

 7. Quote van de dag: Surinamers houden niet van Suriname. De staatskas zal altijd leegblijven als Surinamers hun mentaliteit niet veranderen.Een positief 2011 aan ale Surinamers toegewenst.


  Maak melding

 8. Wat een walgelijke onzin kunenn die NDPérs posten.

  Hebben we al een verslag van de recente reis naar china met echt concrete resultaten? Of van Brazilie, vage intentie verlklaringen tellen niet?

  Vergeten dat Bosje het land achterliet met een lege kas, een stapel schulden (waarvan vele niet gerigestreerd, en een goud reserve dat naar Miami verhuisde??

  @blakaboy
  Ja de rating is onder Veni sterk omhoog gegaan na onder Bosje tot het diepste punt gezakt te zijn. Het is maar afwachten hoe de eerst volgende rating zal zijn en vooral de ratings die daarop volgen. In de regel loopt zo’n rating meer dan een half jaar achter de feiten aan.
  En het “exorbitante” salaris van Hoefdraad moet een zorg zijn van iedereen in SME. Woorden als ongekend en onbeschoft schieten sterk tekort.

  @rellum
  Je kunt de reizen van Veni en DDB moeilijk vergelijken omdat DDB ernstig beperkt is door een internationaal aanhoudingsverzoek. Maar zelfs dan heeft DDB naar verhouding al veel gereist!!

  @leugenaar
  Je nickname zegt genoeg.


  Maak melding

 9. Oh oh oh Ronald toch , zoveel geld had jij al de jaren in de staatskast en toch verzuimde jij meer dan 13 lange jaren om tbv het surinaamse mens en staat adequaat nationaal ontwikkeling tot staand te brengen.
  En anno 2011 bezig jij met termen als “grote infrastructurele projecten” .
  De dealtjes van 05% voor SU en 95% voor de multi-nationals , is dat een der voorbeelden
  van infrastructurele projecten ???
  ff wachten Ro : ” Rij jij of rij ik ”

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  SRANAN SA WINI
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 10. @Neus

  Waarom haal je Bosje er weer bij terwijl we nu een regering van Bouterse hebben????

  NPS-ers zijn niet goed wijs, als ze met deze zaken komen.

  Venetiaan is seniel, en moet richting LPI als je het mij vraagt, Iemand die zo ver af staat van de werkelijkheid kan niet normaal zijn….


  Maak melding

 11. Natuurlijk moet Vene aangeven dat er geld in kas is. Maar de domme NDP massa hoort liever wat ze willen horen. Er is geen geld. Maar waar komt het geld vandaan van het feesten, reizen en ophogen van de AOV. En binnenkort wordt Fiso 2 uitbetaald. Is er dan opeens een bron waar het geld uit geput wordt. Of beginnen de bedelreizen van Desi en consorten vruchten af te werpen. NDP aanhangers maak niet de zelfde fouten als de aanhangers van het front. Volg de regering kritisch en maak je eigen afwegingen. Wordt geen domme massa. PLEASE. Pinto en blakkaboi. Als jullie zeggen van Suriname te houden, verwacht ik een kritischere houden van jullie. Daar heeft de NDP meer aan.


  Maak melding

 12. Als er 700 miljoen euro lag, waarom is dat niet gebruikt door Front? Waarom is daar niets over gezegd en moeten we nu pas, bijna een jaar na machtsoverdracht, daar iets over horen? Wat waren ze van plan met dat geld? Waren ze misschien iets anders van plan ermee? En als het waar is, hoe komt het dat de huidige regering met 505 miljoen tekort zit?


  Maak melding

 13. NPS blijft bij hoog en bij laag beweren dat ze een gezonde financiele toestand hebben achtergelaten. Als het waar is, waarom horen we nu pas iets over dit geld? Zelfs in de oppositie draait hun propagandamachine op volle toeren.


  Maak melding

 14. Somo weet van het geld.Daarom dat hij als een hijgende hond kwispelend bij bout op schoot sprong.Stel eens voor dat hij de njang misloopt.Onvoorstelbaar!

  Cobie.


  Maak melding

 15. Onderstaande zegt die domme nps’er vene, en zie zijn domme achterban al juichen.

  Dit bericht is duidelijk bestemd voor de achterlijke NPS’ers.

  Volgens mij weet deze man niet eens meer waarover hij praat.

  ““In de afgelopen vijf maanden heeft de minister van Financiën in totaal zeker zevenhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijfentwintig miljoen euro) uitgegeven”, stelt de NPS. Het gaat om onder meer lonen, sociale uitkeringen en subsidies.”

  Nu vraag ik mij in gemoede af, het uitgegeven bedrag aan lonen, sociale uitkeringen en subsidies horen toch in de begroting van 2010 te zijn opgenomen, de begroting die door de regering vene zelf is goedgekeurd.

  Enne by the way waarmee worden de schulden betaald waarvan de rekeningen nu worden opgestuurd.

  Ai mi gado mang, Suriname wat een land, wat een mensen.

  Blakaboy heeft gelijk deze vene is rijp voor LPI.


  Maak melding

 16. @blakaboy #11

  Omdat je bij een posting aan minimale eisen van volledigheid, eerlijkheid en correct zijn moet voldoen. Iets wat jouw nog niet bekend was maar in het menselijk verkeer wel een heel basale regel is.


  Maak melding

 17. Zou de NPS gezegd hebben dat de staatskist leeg was toen ze vertrokken dan zou het een zelfmoord voor hun geweest zijn.Wel mag gezegd worden dat tijdens het front werd er veel gereisd dat moeten de NPS en het VHP zeker beter weten, het waren hun leden die veel in het buitenland zaten ten koste van het arme land.


  Maak melding

 18. Weer een ander verhaal….waar hebben zij geld in het geheim gehouden …waar….daarover ging het…. en niks en ook niks over lege staatskas……waar zijn de geld tovenaars…dat willen wij weten.


  Maak melding

 19. Grappig alle NDP-er plaatsen hier hun onzin en negeren het artikel over de FL volledig.

  Struisvogelgedrag van een stel leugenachtige sukkels. 😆


  Maak melding

 20. jammer dat er mensen op dit forum een hoop onzin uitkramen,en absoluut geen weet hebben van zaken,waarover zij zg een mening denken te hebben.De vorige regering heeft nl terdege een goed financieel beleid gevoerd en en solide kasreserve achter gelaten.Suriname mag weer overal lenen.Monetair waren zij zeker in evenwicht.


  Maak melding

 21. Grappig is en blijft dat de NPS minister van Financien zelf heeft aangegeven na de verkiezingen dat de nieuwe regering niet met zijn boter in de kont zal vallen, het zal passen en meten worden zoals hij dat vanaf 2000 heeft gedaan om salarissen te betalen.

  De NPS is duidlijk niet met zijn tijd meegegaan en denkt nogsteeds dat Surinamers nogsteeds van die bigi boto doromentaliteit zijn. Wel ung ede no boro, behalve die achterlijke fronters die de leugens van nps en front maar als zoete koek blijven slikken zonder zelf gewoon nuchter na te denken. Ach wat zeg ik, ze kunnen niet nadenken want missen het vermogen daartoe.


  Maak melding

 22. Telkenmale zijn het de volgelingen van de NPS, die geslachtofferd worden door diezelfde NPS.

  Toen NPS’ers bij Vene kwamen klagen over uiteenlopende verwikkelingen, keek die arrogante kwast precies de andere kant op.

  Op alle ministeries werden zij die op hem lijken/leken gemuilkorfd zonder dat emneer de president voor hen in de bres sprong.


  Maak melding

 23. Ik vind de huidige minister van Financien een grote tovenares :eerst beweert zij dat er niet genoeg geld in kas is om de lopende zaken te kunnen afhandelen,maar enkele weken daarna smijt zij miljoenen over de balk.Denk aan Fiso-2.Heeft de minister onder de bodem van de schatkist nog een geheime ruimte ontdekt of heeft zij leren toveren?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.