Amerikanen bereiden hulpproject in Suriname voor

4

PARAMARIBO, 13 jan – Het tweede New Horizon-project staat te gebeuren. De Amerikaanse ambassade in Paramaribo legt de laatste hand aan het sociale project dat in juni van start gaat. Nickerie wordt één van de districten waar Amerikaanse militairen zullen neerstrijken.

Het betreft vooral artsen en verpleegkundigen die gratis medische hulp zullen bieden. Net als de missie van twee jaar geleden, zullen ook lokale krachten meedoen. De ambassade betrekt onder meer het lokale bestuur bij de voorbereidingen. Volgens topdiplomaat Denna Brownlow wordt nagegaan wat voor hulp het hoogst nodig is. De missie wordt daarop afgestemd. New Horizon is bedoeld als oefening voor hulpverlening bij rampen.

Ook willen de Amerikanen de banden met de lokale gemeenschappen aantrekken. Vorig jaar was al een medisch team op bezoek. Het betrof het Continuing Promise project. Toen kregen burgers hulp aan boord van een marineschip. Bij New Horizon wordt aan land gewerkt. Continuing Promise werd voortijdig afgebroken, doordat de Amerikanen met spoed naar Haïti moesten. Brownlow verwacht dat ook andere districten in aanmerking komen voor gratis hulp.

4 REACTIES

 1. Sinds wanner gratis hulp.
  Zijn vergeten hoeveel de amerikanen
  voor een appel en ei uit suriname hebben gehaald
  De hulp is reeds betaald.

  Wat een misleiding gratis hulp.


  Maak melding

 2. Het is goed dat we de amerikanen achter de hand hebben.Want zelf kunnen we onze deskundigen niet waarderen.Die jagen we zo snel als mogelijk weg..Jaloers?

  Cobie.


  Maak melding

 3. Deze Amerikanen zouden eerst zien dat ze de troep in de landen waar ze geweest zijn opruimen.Haiti heeft nog meer hulp nodig er leven na een jaar steeds mensen in tenten daar valt er wat te doen en niet in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.