Visumbeleid Suriname niet zonder meer soepeler

24

PARAMARIBO, 12 jan – Het visumbeleid zal niet op stel en sprong versoepeld worden. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. Vooral de veiligheid moet scherp in het oog worden gehouden. Als er versoepeling moet komen, gaat de voorkeur naar bepaalde groepen.

Mensen van Surinaamse komaf genieten voorrang. “Waar ook ter wereld zij zich mogen bevinden. Ook mensen uit de regio moeten makkelijk het land kunnen binnenkomen”, zegt Lackin. Het beleid wordt nu uitgezet. De Amerikaanse ambassadeur, John Nay, lis voorstander van afschaffing van het Surinaamse visum voor zijn landgenoten. Dit zou onder meer het toerisme kunnen bevorderen.

De regering is op de hoogte van het Amerikaanse verlangen. Het wordt meegenomen in het totale beleid. “Het gaat niet alleen om Amerikanen. De Verenigde Staten zijn wel heel belangrijk, maar het gaat ook om de buurlanden, Frans Guyana en andere Zuid-Amerikaanse landen. Versoepeling is heel belangrijk, maar bescherming van ons grondgebied geniet de hoogste prioriteit”, aldus Lackin.

24 REACTIES

 1. Herstel de belangen van onze schatkist zijn heel belangrijk. Er vind echt geen enkele check plaats. Heb je wel eens geprobeerd iets van de CBB te krijgen. Niemand die toch geloofd dat ze dan opeens wel een efficient systeem hebben om buitenlanders te checken. Dream on sucker


  Maak melding

 2. Ben het wel met de hr Lacim eens, het is lastig om steeds een visum aan te vragen, en het kost geld, maar Sur is een te mooi land om het niet te beschermen!


  Maak melding

 3. John Nay, lis voorstander van afschaffing van het Surinaamse visum voor zijn landgenoten. Dit zou onder meer het toerisme kunnen bevorderen.

  Nou John Nay kom eens met de proppen voor de bouw van een Moderne Luchthaven op AJP te Zanderij om die grote stroom van Amerikaans touristen en carriers te kunnen verwerken.


  Maak melding

 4. “maar bescherming van ons grondgebied geniet de hoogste prioriteit”, aldus Lackin.”

  Laat me niet lachen,, alle rijkdommen wordt onder jullie voeten vandaan gestolen. En jullie zingen , ik zag 2 beren broodje smeren.

  Bescherming grondgebied,,,oelewappers.


  Maak melding

 5. het zou erg bevorderend zijn voor suriname en zijn overzee wonende land genoten .
  en ook zal je mensen in het land krijgen die hun geld daar willen uitgeven zonder dat er een visum nodig is .
  en niet denkende dat de veiligheid daarop zal afnemen , integendeel hebben de wetsdienaren de mogelijkheid zich te orienteren op de samen loop van zaken , haal A.U.B die visum vallen , dan zul je zien dat su op de wereldkaart komt te staan .


  Maak melding

 6. “Vooral de veiligheid moet scherp in het oog worden gehouden”

  Wat een bullshit. Het dure visum is gewoon de makkelijkste en domste manier om geld uit de zakken van toeristen en bezoekers te kloppen. Dat daarom tienduizenden toeristen er voor kiezen om een ander land te bezoeken waar ze gratis naar binnen kunnen om hun geld uit geven, komt niet bij de minister op.


  Maak melding

 7. Het is pure nonsense wat deze man zegt aangaande de veiligheid moet scherp in het oog worden genomen.Hoe staat het met de illegale Brazilianen worden ze nadat ze het land beroofd hebben legale burgers?Als de Amerikanen geen visa nodig hebben kunnen ook de Surinamers zonder visa aanvraag naar de Verenigde Staten.En als de Zuid Amerikanen zonder visa het land in mogen dan krijgen we heel gauw meer Coca op de markt made in Colombia.


  Maak melding

 8. nou ik wil wel zeggen dat het onzin is ik ben een bakkera en kom al 23 jaar in suriname nou ik heb door de ambasade geen mkv aangevraagd ik wil drie maanden langer blijven maar ze gooien mij gewoon de uit ik wou 6 maanden blijven ik heb alles ik val nieuwmand lastig maar nu kan ik mooi een niewe tickert kopen kosten 800 euro goed zo en de reden is geen mkv stempel gehad van uit nederland heel goed van suriname ik loop nu geen risico


  Maak melding

 9. Goed begin!!!!! Gaat niet ver genoeg. Surinamers worden hier in Nederland als een stuk vuil behandeld. Ze worden vaak in vreemdelingenbewaring geplaats.
  Hollanders die zonder problemen kunnen vestigen.

  Ik zie het zo………..

  Zij kunnen een waardig bestaan opbouwen zonder problemen in Suriname.

  Maar…………….. De Surinamers moeten knokken voor een Verblijfstatus in MIJN Nederland!

  LOVE


  Maak melding

 10. Hallo Love,

  En hoe ver wil je gaan dan? Hollanders kunnen zich zonder problemen in Suriname vestigen omdat ze zich netjes melden, een visa hebben en geen last voor het land zijn.
  Als je je illegaal in Nederland wil vestigen zonder middelen van bestaan, heb je inderdaad een probleem.

  Ga nu geen appels met peren vergelijken.


  Maak melding

 11. Toeristen worden vaak beroofd in Suriname en soms ook vermoord.

  Dit is wat mij betreft het belangrijkste wat aangepakt moet worden. s’Avonds wil ik me veilig op straat kunnen voelen. En daar heb ik een dure visum wel voor over. Evt. een veiligheids bijdrage.


  Maak melding

 12. LOVE
  Ik zie het zo………..
  Zij kunnen een waardig bestaan opbouwen zonder problemen in Suriname.
  Maar…………….. De Surinamers moeten knokken voor een Verblijfstatus in MIJN Nederland!

  LOVE

  Dat Nederland zo’n streng visumbeleid hanteert is nog geen reden dat Suriname de ingeslagen weg van de regering van Rutte volgt. Trouwens de Raad van State heeft minister Leers van Immigratie en Asiel daarover op de vinger getikt.

  Het is dan ook nog miet zo’n slecht idee van John Nays om de visum plicht voor Amerikanen afteschaffen hetgeen een hoop rompslomp en papieren winkel van de beide landen voorkomt. Als John Nays regering nou een bijdrage zou leveren in de kosten voor de bouw van een Moderne Luchthaven op de AJP te Zanderij dan zal Zanderij instaat zijn wanneer de visumplicht is afgeschaft en de luchthaven zich dan openstelt voor ander Luchtvaartmaatschappijnen.

  Naast de gebruikelijke SLM en KLM vluchtmaatschappijen dan kunnen de andere Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen en carriers rechtstreeks van en naar visa versa Amerika en Suriname vliegen

  Hetgeen dan weer goed zal zijn voor de werkgelegenheid in dit District en voor de touristische- en goederentransport sector van het land.

  Helaas is de AJP Luchthaven van Zanderij niet instaat om deze touristenstroom en lucht vrachtvervoer per vliegtuigen en carriers te verwerken.

  Dat zal dan wel het geval zijn wanneer met de bouw van de nieuwe moderne luchthaven gestart zal worden en opgeleverd zal zijn op de AJP Luchthaven van Zanderij.


  Maak melding

 13. @12 Love

  Doe niet zo zielig kneus, het is bij jullie soort altijd de schuld van een ander!

  Zou het niet heel toevallig aan de persoon in kwestie liggen!

  Surinamers worden in Nederland helemaal niet als een stuk vuil behandeld!
  De leefomstandigen/voorzieningen, zijn misschien niet ideaal, maar zijn wel voor iedereen gelijk, en zeker een stuk beter dan in SR, dus niet zo hard janken!

  Er wonen tenslotte niet voor niks zo veel Surinamers in Nederland! Men wil natuurlijk wel heel graag terug, maar… dan wel met de voorzieningen/inkomen/mogelijkheden welke men in NL heeft bereikt met hard ploeteren, en dat niveau is er gewoon (nog) niet in SR.

  Zonder geld en de juiste papieren ben je in geen enkel land welkom, en dus ook niet in NL maar zeer zeker ook niet SR!

  En een Nederlander kan zich ook niet zo maar even vestigen in Suriname om je uit de droom te helpen, hoe graag hij dat ook zou willen.
  Hij moet toch echt ook over de juiste papieren/inkomen beschikken, en dan nog wordt het hem moeilijk gemaakt door de corruptie/vriendjespolitiek/immigratie/belastingdienst!


  Maak melding

 14. “Visumbeleid Suriname niet zonder meer soepeler”

  Dit gebakkenlucht verhaal horen we nu al zo lang!

  We zijn helaas niet anders gewend om te worden uitgemolken!

  De feest- en zuippartijen van de Surinaamse Republiek moeten immers toch ergens van betaald worden, juist ja, via de visuminkomsten van de SURNED.

  Kijk dat een Hollander of willekeurige buitenlander voor een visum moet betalen is nog tot daar en toe!
  Maar een SURNED, dat is toch te idioot voor woorden!

  En dat terwijl de eerste de beste aap uit Trinidad wel zonder Visum welkom is!

  De eerlijkheid is weer eens ver te zoeken…


  Maak melding

 15. Een aap kan je geen stoel en tafel of vork en mes geven om te eten want het zijn beesten en zullen beesten blijven!!

  Denk eens door!! Van en ezl kun je nooit een mens maken, hoe je keert of wend!! dat is surinaamse mentaliteit vooral in de afgunstige/criminele groeperingen.


  Maak melding

 16. Love
  Even dit. Wat heeft Suriname iemand te bieden? Zelfs slands betalingsbalans en liquiditeiten alsook de binnenlandse politiek en de totale poppenkast van spelers liegt er niet om.
  Weinig toegevoegde waarde maar toch wilt men de zo hoogst mogelijke rendement binnenhalen zonder enige investering te doen.
  Surinamers die naar Nederland komen, om welke reden dan ook, blijken niet altijd koosjer te zijn.
  een snelle tejie njang denken ze te maken maar dan alleen met witte poeder.
  Wie zich in Suriname vestigd draagt bij in de binnelandse economie door de valuta’s mee te nemen waardoor de hoge werkeloosheid enigzins wordt verzacht door werk creatie met hun valuta.


  Maak melding

 17. wat een ouderwetse achterlijke gedachtegang van deze minister. In deze globaliserende tijd Het land is zichzelf gewoon aan het isoleren. En als het gaat om de verdiensten op de visa, voer een toeristen kaart in de je op zanderij aan een loket betaald of maak de prijs inclusief in de ticket. Dan rekent de slm af met de staat. Gebeurd reeds in de meeste vakantie landen. Een ochtend vrij nemen voor de ambassade, dat kun je toch niet van mensen verwachten in deze tijd. Dat laat zien hoe primitief het denken van de Surinaamse overheid nog is.


  Maak melding

 18. Was het niet dezelfde Lackin die een GROTE BEK had voor de verkiezingen??? Beloofde ons het visum af te schaffen zodra de NDP aan de macht zou zijn. Waar blijf je nu Winston??? Ben jij ook zo’n bla bla bla figuur???? TOON BALLEN MAN en schaf het niets voorstellende mekie njang visum zo snel mogelijk af!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Het blijkt maar weeer eens dat de doorsnee reageerder hier niet goed kan lezen of niet nadenkt over wat hij/zij gelezen heeft alvorens te reageren.
  De minister zegt duidelijk dat mensen van Surinaamse komaf waar ook ter wereld zij zich mogen bevinden gemakkelijk naar Suriname moeten kunnen reizen en dat zij voorang genieten bij het versoepelen van de visumplicht.

  Duidelijker kan het toch niet!!!!!

  Suriname moet zijn grongebeid beschermen net zoals ieder ander land en tevens is Suriname verplicht ook de belangen van onze Buurlanden
  m.b.t. de grensbewaking in acht te nemen.

  Het spijt mij iedere keer weer te moeten constateren dat het NEGATIEVISME heerst, hier
  op deze site;
  ECHT JAMMER want het anders heel mooi kunnen zijn.


  Maak melding

 20. De wereld globaliseert, grenzen verdwijnen maar Suriname doet het tegenovergestelde. Met een groter inwoneraantal zal onze economie ook beter floreren. Met een goede toeristenindustrie zullen ook duizenden nieuwe banen gecreerd worden. Vooral onze SURNEDS zijn de dupe van dit waardeloze visumbeleid ingevoerd door die gevluchte gelukzoeker Jan Haakmat. WEG MET HET VISUM.


  Maak melding

 21. Hallo Jojo

  “Kijk dat een Hollander of willekeurige buitenlander voor een visum moet betalen is nog tot daar en toe!
  Maar een SURNED, dat is toch te idioot voor woorden”

  Dat heet nu discriminatie……….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.