Surinaamse voedselhulp voor noodlijdend Venezuela

11

PARAMARIBO, 12 jan – Suriname heeft zeven vrachtcontainers rijst, drinkwater en melk verscheept naar Venezuela. Het is spoedhulp in de nasleep van de natuurramp. “We moeten onze vrienden helpen”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. De hulp is binnen recordtijd bijeengebracht.

Het grootste deel is betaald door rijstmagnaat Imro Manglie en grootondernemer Dilip Sardjoe. “We zijn daar erkentelijk voor”, zegt Lackin. Suriname heeft dan ook goed kunnen inspelen op de behoefte bij de buren. De bedoeling was ook materiaal te sturen dat makkelijk te verdelen is. Sinds het aantreden van president Desiré Bouterse zijn de banden met Venezuela intensiever. Venezuela wil een aantal projecten in Suriname uitvoeren.

11 REACTIES

 1. Ja, prachtig, 10,- srd uit geven en verdien je 10 miljoen us terug. Goed gedaan monopolisten, de regering is makkelijk omgekocht, terwijl ze schreeuwen voor anticorruptie wet. Voor wie dan, voor de armen. Terwijl er geen drinkwater uit de kraan valt wort water, maar wel voldoende te exporteren. Suriname een derde wereldland, maar voelt zich volkomen ontwikkeld land. Wat belachelijk van je Bouta!!!!! was wel voor NDP maar nu knap ik helemaal vanaf.


  Maak melding

 2. Wow, zal er een periode uitbreken dat wij ” ontwikkelingshulp” gaan geven aan landen die het nodig hebben?

  Maar goed, heel erg sympathiek en heel slagvaardig gehandeld.


  Maak melding

 3. Bravo..ben erg trots op..zo hoort het.Ik hoor ze denken:we hebben niet genoeg voor onzelf etc etc..Dit is geschiedenis beste mensen.Hulp voor Indonesië en nu voor rampgebied in Venezuela..Deze regering verdient een 10.Wat je zaait ga je ook oogsten…..


  Maak melding

 4. Vaker heeft Suriname hulp gehad in welk vorm dan ook! waarom dus niet een keer andersom?/

  Uiteindelijk komt het niet uit de Staatskas maar van de particulieren! En dan kraait die Winston Lackin “We moeten onze vrienden helpen”, van Buitenlandse Zaken, Buza. De hulp is binnen recordtijd bijeengebracht. Alsof het van zijn zak of Bouta komt!! Lullo’s!

  Wie volgt na deze particulieren meer?


  Maak melding

 5. Dat is de prijs die Sur.moet betalen voor een bezoek van Chavez.Jammer,want in Sur zijn er voldoende mensen die ook noodhulp nodig hebben.Of hebben de hooggeplaatsten ze niet gezien tijdens hun rondreis door de buurten met juf Jenny?

  Cobie.


  Maak melding

 6. Een goede buur komt je veel beter van pas dan een verre vriend.

  In slechte tijden leer je pas wie je vrienden zijn.

  Dit is absoluut geen slecht gebaar van de regering naar zijn buurland Venezuela toe, straks kan het ook andersom zijn, wees niet hoogmoedig en arrogant ook in Suriname kan zich ooit een ramp van omvang voltrekken.

  Hoe klein de bijdrage ook is, het gebaar is ernorm groot.


  Maak melding

 7. Vrachtcontainers met water ???

  Daar zit men echt wel om te springen…

  Stuur gewoon 1000 vrachtcontainers vol met gebakkenlucht, daar hebben ze er genoeg van in Suriname.

  JoJo.


  Maak melding

 8. eigen mensen stelen roven en moorden andere burgers zelf in suriname als je op straat loopt…waarom help je je eigen mensen niet bouterse; domme indiaan dat je bent


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.