Goudkoorts Surinaamse bossen aan de thermometer

3

PARAMARIBO, 10 jan – Het is nog even aftasten wat betreft de aanpak van de goudwinning in het binnenland. Nog voor het registratiewerk echt begint, worden lokale hoogwaardigheidsbekleders geïnformeerd. Het Beleidsteam Ordening Goudsector heeft net een missie achter de rug.

Drie opperhoofden, twee Marrons en één Inheemse, kregen uitleg over wat te gebeuren staat. Het is de inleiding van wat over enkele weken de grootste campagne tot nog toe moet worden. Volgens het team moet de illegaliteit er integraal uit. Het gaat dan om onder andere het mijnen, vuurwapenbezit en verblijf (een groot deel van de goudzoekers is Braziliaan). Het is nu één hoop onoverzichtelijkheid.

De missie moet het grootst mogelijke rendement helpen garanderen. President Desiré Bouterse zegt dat alle relevante groepen betrokken worden. Daar vallen ook de stammen onder. De ordening moet onder meer de inkomsten voor de staat garanderen. Tot nog toe komt vrijwel niets aan belastingen binnen. Het betalen wordt aangemoedigd, evenals milieuvriendelijker gedrag. Zonder de ‘agressie’ van vorige campagnes.

Bekijk ook:

3 REACTIES

 1. Suriname is en blijft een Eldorado voor de illegalen uit Brazilie” en dan kan man zeggen wat men wilt er komt geen verandering zolang als de grenzen open staan voor een ieder.De president spreekt van belasting?wie betaald belasting als het goud zo voor het halen is je zou toch echt gek zijn.Het land kan alleen vooruit gaan als de burgers leren dat ze belasting moeten betalen voor de vooruitgang van het volk.De Brazilianen worden rijk de Surinamers blijven arm omdat ze de waarden van het geen ze bezitten niet kennen.Het is het zelfde met het rijst en de Caricom,rijst wordt van daag als goud waardeert heb je rijst dan kan je goed verdienen op grond van de grote schaarste.Suriname kan het beter zonder de Caricom door hun producten te exporteren naar landen die berijdt zijn te betalen.Dit zijn de landen waar je op het ogenblik een opstand hebt op grond van de hoge prijzen op basis voeding waren zoals :Tunesein,Algerije en Egypte.


  Maak melding

 2. arme surinamers, en maar klagen dat de hollanders slecht zijn geweest. en dat zij suriname hebben leeg geroofd geplunderd.

  hoe zou je het moeten noemen, wat de surinamers na 1975 zelf hebben aangericht.
  opa ro had in zijn termijn gezegd, dat hij heel hard zou optreden tegen ilegale goud sector.
  daar hebbeb we nooit meer iets van gezien of gehoord.
  ook hij heeft zijn zakken met zijn collegas gevuld. de bevolking heeft het er naar kijken ,het enigste wat ze kunnen is klagen, en toekijken en niets anders (er is ook geen ander mogelijkheid voor ze). laat ze met de marrons maar gaan praten …….hebben ze wel eens met de andere bevolkingsgroepen gesproken….nee daar valt niets te halen.alleen als er verkiezingen zijn dan pas, maar ja nog steeds weten ze het niet ZE ZIJN AL BLIJ MET EEN DODE MUS.

  pengel


  Maak melding

 3. wat zou er met ons gebeuren als wij zelf het goud gingen delven met het ontwikkelings model van staatsolie. wij hebben nog meer geloof in eigen kunnen nodig om binnen de kortste keren uit onze armoede te geraken.
  op het moment is de enige die er rijk van wordt de buitenlandse mijnbouw multinational.
  de contracten zijn getekend tegen een lage prijs en de ontginning is begonnen toen de prijs twee maal zo hoog was. en wij kunnen daar niets aan veranderen.
  deze onkunde is de rede dat wij armoede voor onze rijkdom oogsten. hier is er een gebrek vaderlandsliefde bij onze leiders.

  patriot


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.